konfirm31 Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Cudnie suemi cudnie :) Timba to piękny psiak. Bardzo chcielibyśmy, aby jak najwięcej adoptujących się tutaj odzywało :) Lubimy takie wieści :) Dziękujemy. I ja się bardzo cieszę :), że sunieczka ma swój domek :) Quote
Nette Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Pamiętam słowa Nutusi-trrzeba myśleć pozytywnie. Ale ......... myśląc pozytywnie mam stracha o te "przesunięcia" Nie bój się :) Obecnie jest pewien odpływ psów z Radys - gminy podpisuja umowy z innymi schronami. Kilkadziesiąt psów zyska nowe życie :) Quote
Nette Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015   Gorzej, gdy przetarg wygrało jakieś schronisko, które zaoferowało jeszcze niższe koszty utrzymania psów niż Radysy - wtedy... nawet nie chcę myśleć co się z tymi psami dzieje :( Nie ma takiego schroniska, wierz mi... I większość gmin nie musi robic przetargów - wystarczy zapytanie o cenę. Quote
Nutusia Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Suemi - dzięki Tobie dziś jest piękny dzień! :) Aż się wierzyć nie chce, że niektóre gminy - sama nie wiem - poszły po rozum do głowy? Serce ich ruszyło? Wierzyć się nie chce, że dobrowolnie chcą wydać na psy więcej pieniędzy! Ale z całych sił staram się pozostać optymistką... Teraz najważniejsze, żeby 18go był transport do Wwy, bo 3 psiaki mają zapewnione miejsca w DT! Quote
Suemi Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Miło, że mogłam komuś humor poprawić. U mnie w domu pusto się zrobiło jak mi moja Miniusia odeszła. Chorowała na mielopatię, a zmarła na wylew...przewrotność losu...i do tego w Wigilię...ot taki prezent :( Teraz Timbunia osładza nam życie. Quote
malagos Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Żeby jeszcze ktoś dał dt kilku psiakom, do tego transportu dopełnił... Quote
konfirm31 Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Miło, że mogłam komuś humor poprawić. U mnie w domu pusto się zrobiło jak mi moja Miniusia odeszła. Chorowała na mielopatię, a zmarła na wylew...przewrotność losu...i do tego w Wigilię...ot taki prezent :( Teraz Timbunia osładza nam życie. Wyrazy współczucia :( . Ja sama się przekonałam, że najlepszym lekarstwem na śmierć ukochanego psa, jest przygarnięcie następnego ukochanego psa. Każdy będzie inny i każdy - najbardziej kochany :) Quote
mestudio Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Zapisuję się na wątek, bo tylko na FB was śledzę i cieszę się bardzo, że coś dobrego w tym schronisku się w końcu dzieje. Quote
Ala44 Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Wyrazy współczucia :( . Ja sama się przekonałam, że najlepszym lekarstwem na śmierć ukochanego psa, jest przygarnięcie następnego ukochanego psa. Każdy będzie inny i każdy - najbardziej kochany :) Quote
Ala44 Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Wyrazy współczucia :( . Ja sama się przekonałam, że najlepszym lekarstwem na śmierć ukochanego psa, jest przygarnięcie następnego ukochanego psa. Każdy będzie inny i każdy - najbardziej kochany :) Potwierdzam Quote
Ala44 Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Zdublowalo sie, przepraszam, nie umiem pisac na dogo, chcialam tylko potwiedzic wyzej napisane cytat Quote
konfirm31 Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Zdublowalo sie, przepraszam, nie umiem pisac na dogo, chcialam tylko potwiedzic wyzej napisane cytat Nie ma za co przepraszać. Z nowym dogo, każdy z nas ma trudności. Albo dubel, albo zjadło. I cieszę się, ze podobnie myślimy :) Quote
wieso Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 dziekujemy " Psom z Radys" za dokonanie czegos co mozna porownac z cudem, za dokonanie rzeczy prawie niemozliwych, nie do ogarniecia, nie do opisania a jednak wypowiedziane jednym slowem..... CUD.....mial byc inny pies, piekniejszy, z dlugim wlosem....wierzycie w przeznaczenie....ja tak....tak mialo byc.....Krasnal spi slodko na swoim poslaniu, najwieksza przylepa jaka widzialam w zyciu a zyje juz dlugo.... jeszcze raz dziekujemy za prace jaka wkladacie w ratowanie pieskow i cieszymy sie bardzo ze tyle z nich, dzieki Waszej pomocy znalazlo swoje trzecie zycie... Quote
konfirm31 Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Dzięki, że się tutaj odezwałaś :). Już wiemy, gdzie Krasnal ma swój szczęśliwy dom :). To wspaniałe, że mu go dałaś. Wszystkiego najlepszego dla Was obojga :) Quote
PSYzRADYS Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 dziekujemy " Psom z Radys" za dokonanie czegos co mozna porownac z cudem, za dokonanie rzeczy prawie niemozliwych, nie do ogarniecia, nie do opisania a jednak wypowiedziane jednym slowem..... CUD.....mial byc inny pies, piekniejszy, z dlugim wlosem....wierzycie w przeznaczenie....ja tak....tak mialo byc.....Krasnal spi slodko na swoim poslaniu, najwieksza przylepa jaka widzialam w zyciu a zyje juz dlugo.... jeszcze raz dziekujemy za prace jaka wkladacie w ratowanie pieskow i cieszymy sie bardzo ze tyle z nich, dzieki Waszej pomocy znalazlo swoje trzecie zycie... Pani Wiesiu, to my dziękujemy za to, że dała Pani Krasnalowi trzecie życie Quote
PSYzRADYS Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 trzymajcie kciuki z Cyprysa - szykuje się dla niego DS :) może nawet dziś :) :) Quote
Grażyna49 Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 O kurcze a to wiadomość. Oczywiście kciuki trzymane są bardzo mocno. A czy państwo co pytali o Gwiazdkę więcej się nie odezwali? Quote
Jo37 Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Zdjęcia Krasnala powinny znaleźć się na wątku " Metamorfozy ". Quote
PSYzRADYS Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Zdjęcia Krasnala powinny znaleźć się na wątku " Metamorfozy ". zapraszam do obejrzenia albumu TRZECIE ŻYCIE PSA :) Quote
PSYzRADYS Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 A czy państwo co pytali o Gwiazdkę więcej się nie odezwali? Pani się odezwała - chciałaby Gwiazdę wziąć dopiero na Wielkanoc. Więcej na wątku Gwiazdy Quote
Poker Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Wspaniałe wieści. Bardzo się cieszę ,że Krasnal trafił do wieso.Jak się udało go przetransportować? Pytam , bo pilnie szukam transportu do okolic Hamburga. Quote
Florentyna Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Kochani wykupiłam pakiety ogłoszeń dla psiaków u kejciu. Macie 8 pakietów do dyspozycji dla Radysiaków. :) Quote
Ayam1980 Posted January 12, 2015 Author Posted January 12, 2015 Kochane Moje, założyłam wątek Popcorn na dogo - http://www.dogomania.com/forum/topic/144977-popcorn-vel-pra%C5%BCona-kukurydza-z-radys-na-cito-szuka-domu-albo-kogo%C5%9B-kto-pomo%C5%BCe-znale%C5%BA%C4%87-jej-hotelik-i-domek-potem/ Zapraszam na niego! Quote
Nutusia Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Krasnal w dogomaniackim domu - REWELACJA! :) Za Cyprysa trzymam kciuki, bo jego DS będzie oznaczał DT u konfirm dla innego psiaka - może Ligola? ;) Quote
Recommended Posts