Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Nasza" Ika miała mastocytomę. Guz urósł rzeczywiście bardzo szybko - dosłownie w tydzień! Wycięty z marginesem. W czerwcu minie rok i tfu, tfu, nic się nie odradza...

Posted

Tak samo było u Kulki, tylko u niej na poczatku podejrzewano uczulenie na nici. Wiedziałyśmy ze coś jest nie tak, tylko nie było wiadomo co się dzieje. Z dnia na dzień było coraz gorzej. Nic nie pomagało a sunia cierpiała. To była powazna operacja, bo musiano usunąć dużo zaatakowanej tkanki. Oby wszystko było w porządku....

Posted

Cioteczki, w dalszym ciągu szukamy tymczasu. Sunia moze pozostać u p. techniczki tylko do wtorku.Wtedy nie będzie wymagała takiej troskliwej opieki. Potem nie wiemy co z nią zrobić!!!!!!!!!!!

Posted

Cioteczki, w dalszym ciągu szukamy tymczasu. Sunia moze pozostać u p. techniczki tylko do wtorku.Wtedy nie będzie wymagała takiej troskliwej opieki. Potem nie wiemy co z nią zrobić!!!!!!!!!!!

To może sunię ogłosić z apelem o DT,DS.Nieraz z ogłoszenia może trafić się DT z opcją DS.

Posted

Ja już nie wiem co robić? Mamy bardzo mało czasu. Sunia nie ma dobrych zdjęć,bo nie było okazji takich zrobić. Od wtorku przyjeżdżaja na SGGW chore psy z Palucha i sunia nie powinna tam wracać, zresztą jeśli będzie ok. po co?

Posted

Poprosiłam córkę o zrobienie wydarzenia na Fb. Może tam ktoś zainteresuje się malutką....

Koszty drugiej operacji to prawdopodobnie ok.300zł. Zostały policzone tylko koszta anestetyków. Lekarze zrobili to charytatywnie. Wielkie dzięki!!!

Nie wiem ile będzie kosztowała pierwsza operacja i pobyt suni. Jeszcze nie zostało to podliczone.

Posted

Wg. Pani techniczki, Kulka w domu to prawdziwy aniołek. Cichutka, grzeczna, czyściutka nie wdaje się w konflikty z sunia rezydentką. Sunia ładnie jeździ w samochodzie na spacerkach idzie przy nodze.Je nie wiele, więc utrzymanie jej wiele nie kosztuję :)

Najwazniejsze, że ma lepsze samopoczucie i mimo, że jest obolała po operacji widać, że powolutku zdrowieje!!!!!

Posted

Dzwonię, pytam i nic! :( Po 10 maja sunia nie ma się gdzie podziać...  Może jakiś płatny tymczas? Już sama nie wiem?

Posted

Dzwonię, pytam i nic! :( Po 10 maja sunia nie ma się gdzie podziać...  Może jakiś płatny tymczas? Już sama nie wiem?

No dobrze, nie trzymam Was dalej w niepewności.

Miałam dać inka33 odpowiedź za jakiś czas. Dam teraz i tutaj. Wezmę małą przed weekendem 9/10 maja.

Mogę zabrać ją na wieś, tylko musi być jako tako zdrowa, bo nie mam tam weta pod ręką.

Posted

O, i taka jest nasza Dogomania, REWELACJA!!
Mazowszanko, CUDNA Kobieto, będę wspierać, pomagać, kibicować, zapraszać na grilla i co tylko chcesz, tak się cieszę, że bierzesz to małe goowienko :)

Posted

Dzięki za wsparcie :)

Tak sobie myślę.

W Warszawie jest teraz darmowe czipowanie. Może ją zaczipować na kogokolwiek z Warszawy zanim wyjedzie na wieś: Krysię, auraa, inka33 czy mnie ?

Potrzebny do tego dowód osobisty i adres tej osoby wpisany do książeczki zdrowia oraz szczepienie przeciw wściekliźnie.

Nie wiadomo jak dalej potoczą się jej losy. Może dobrze skorzystać z okazji póki jest w Warszawie. Za Lisia w NDM zapłaciłam rok temu 40 zł.

Posted

No dobrze, nie trzymam Was dalej w niepewności.

Miałam dać inka33 odpowiedź za jakiś czas. Dam teraz i tutaj. Wezmę małą przed weekendem 9/10 maja.

Mogę zabrać ją na wieś, tylko musi być jako tako zdrowa, bo nie mam tam weta pod ręką.

To fantastycznie :D Ja 2 godziny temu wróciłam z DS mojej tymczaski, która została ogłoszona  w ubiegły weekend, a w czwartek już było konkretne zapytanie o nią i to super ludzie. Już zaczęłam "urabiać" TZta na nową tymczaskę, a tu widzę, że Kuleczka ma już tymczas :)

O, i taka jest nasza Dogomania, REWELACJA!!
Mazowszanko, CUDNA Kobieto, będę wspierać, pomagać, kibicować, zapraszać na grilla i co tylko chcesz, tak się cieszę, że bierzesz to małe goowienko :)

Jak nie będzie Ci za daleko nad Rabę, to ja także zapraszam na grila :D

Ogromnie się cieszę, że przygarniesz maleńką, bo nie ukrywam, że choć przez jakiś czas będę mogła poświęcić się więcej swoim psiakom, bo czuję, że mają mi za złe ten ciągły "przepływ" psiaków przez nasze stado.

Posted

Tak dla jasności - od wtorku do czasu zabrania jej przez Mazowszankę, czyli max. do 10.05 nie za późnym popołudniem, Kulka ma AWARYJNY tymczas u mnie. :D

Bomba (która na ten czas pojedzie do TŻta) karmą się podzieli, a (jak będzie trzeba) spot-onem też. :)

Natomiast na ew. wydatki weterynaryjne itp. zupełnie mnie nie stać... :(

Weta zaufanego mam w pobliżu, drogo za bezdomniaka nie liczy, ale "na krechę" może być max. tak z 3-5 dni.

Aha, w przypadku konieczności zrobienia jakichś badań laboratoryjnych, to już trzeba płacić od razu, bo są wysyłane gdzie indziej.

Postaram się jak najszybciej zrobić jej kilka zdjęć, więc kto jet chętny do zrobienia ogłoszeń niech mi wyśle adres mail, to wtedy prześlę zdjęcia.

Dobrze by było też szybko tekst zmajstrować - nie za długi - bo mam obiecane ogłoszenie grzecznościowe na stronie Mikropsów - dzięki, Andzike! :wub:

Auraa, jak Kulka ma już taki SWÓJ kocyk czy inną szmatkę, którą zna, to poproszę - dla milszej aklimatyzacji. :)

Posted

Trzymam kciuki za oba tymczasy.

Już wkrótce (30.04.) kończy się mój bazarek, którego jednym z beneficjentów jest Kuleczka.

Posted

Mazowszanko, Inko - jesteście aniołami. Ja już tu myślałam, jak przekonywać moją córę, jakich argumentów używać, żeby się do mnie przeprowadziła na jakiś dłuższy czas, coby doglądać suni, i żeby ktoś więcej w ogóle z nią był w domu, a tu taka dobra niespodzianka :)