Sara2011 Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Malagos, teraz musisz zmienić opis z wiejski owczarek belgijski na miejski owczarek belgijski ;-) Quote
Ziutka Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Ziutka, kocham Cię za te ogloszenia!! Polecam sie na przyszłość :) Quote
Mattilu Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Super, ze tak gladko poszlo. Czy Rzepik zachowa imie? Quote
azalia Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Oby Rzepik był szczęśliwy i kochany. Quote
Grażyna49 Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 No to czekamy na następne wieści. Rezydentka zachowuje się jak na rezydentkę zasiedziałą przystało. Miejmy nadzieję,że się dotrą. Ja mam bardzo przykre doświadczenia z "docieraniem" Do tej pory serce mi krwawi i łezki ciurkiem lecą. Polecenie Znajdek uważam za genialną myśl :kiss_2: Quote
malagos Posted October 1, 2014 Author Posted October 1, 2014 Rzepik będzie się nazywał Dexter, ale to też nie jest pewne. Jeszcze trwa dyskusja. Na razie cisza w eterze, ja zabieram się do pracy, zaraz narada, potem szkolenie w KGW na wsi. Choć sobie myśli zajmę. Quote
irenas Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 Rzepik będzie się nazywał Dexter, ale to też nie jest pewne. Jeszcze trwa dyskusja. Na razie cisza w eterze, ja zabieram się do pracy, zaraz narada, potem szkolenie w KGW na wsi. Choć sobie myśli zajmę. Ojoj, a co im Rzepik przeszkadza? Znałam suczkę, która nazywała się Świnka. Dlaczego? A no jak była szczeniaczkiem, wszystko brała do pyszczka, a państwo wołali "fuj! świnka! Zostaw!" i psiątko zrozumiało, że ma na imię świnka. I tak musiało zostać. Ja wiem, że mój Szerlok też ma trochę pretensjonalne imię, ale przynajmniej jakoś to potrafię uzasadnić. Chociaż pewno i te panie mają swoje racje. Quote
Nutusia Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 Super bomba panorama! :) Powodzenia Rzepny Dexterze :) Quote
konfirm31 Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 Dexter - też pięknie. Sinister - również może być. Dla nas był i będzie Rzepikiem Watsonem :) Quote
inka33 Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 Rzepek, Watson, Dexter... :huh: No i nie udało Ci się go, Malagos, wyczesać na kość (jak by to nie brzmiało... :roll: )... Ale za to banerka nie muszę lepić! :P Quote
malagos Posted October 1, 2014 Author Posted October 1, 2014 Pani dzwoniła i mówi, ze zapisze piaka na szkolenie - dowiedziała się też, że psy z domów tymczasowych mają 10% zniżki :) Quote
Grażyna49 Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 Super wiadomość. Malagos w Znajdkach mają piękne szczeniaki wilkowate Widziałam na fb Może przez ich główną stronę wejść ,albo do p.Joli zadzwonić? Quote
malagos Posted October 2, 2014 Author Posted October 2, 2014 O, dzięki za wiadomość - jak tylko jeszcze ktoś zadzwoni z ogłoszenia, dam numer telefonu do Joli. ale jak na złość, nikt nie dzwoni.... Quote
malagos Posted October 9, 2014 Author Posted October 9, 2014 Rozmawiamy sobie z paniami na temat Rzepika - niestety, pies bardzo duzo pije i często siusia. wprawdzie w nocy wytrzymuje, ale potem co 2 godz. jest mokra podłoga, o ile nie zdąży sie z nim wyjść. Pani Bożena zrobiła mu badanie moczu i dzis taki mejl przyszedł: Pani Małgosiu fotkę wyślemy jutro, uprzedzam jednak że Pedro (bo takie dostał imię) wygląda trochę nietypowo, chociaż naszym zdaniem i tak jest piękny. W bardzo wielu miejscach (zwłaszcza na tylnich łapach, pupie, grzbiecie, ogonie) miał okropnie sfilcowane futro. Uwierało go to i strasznie się wygryzał a nie dało się tego wyczesać. Przemiła psia fryzjerka pięknie go zatem ogoliła, wykąpała i teraz wygląda przepięknie. Skóra pod filcem na szczęście bardzo nie ucierpiała, ma tylko trochę łupieżu, ale żadnych uszkodzeń czy odparzeń. Badanie moczu niestety nie wypadło najlepiej. Dostaje antybiotyk (Clavubactin) i UrinoVet, ale na razie nie widać poprawy. Pije nadal bardzo dużo (ponad 3,5 litra dziennie) i sika co dwie, trzy godziny - sama Pani rozumie, że w bloku trochę to kłopotliwe, no ale mamy nadzieję, że z czasem to się zmieni. Fotkę zrobimy jutro na spacerze, żeby pokazać jaki Pedro jest piękny. Oczywiście taki ogolony wygląda chudziutko, ale nie ma już niedowagi i tu akurat poprawę wydać codziennie. Jest bystrym i słodkim psiakiem, przyjaznym wobec ludzi i innych zwierząt. Niestety nasza kotka jest ślepa na jego wdzięk i wciąż jest na nas obrażona. Staramy się zrekompensować jej niewygody (na razie zwierzaki nie spotykają się na podłodze). Co prawda daje się pogłaskać, ale o przytulankach nie ma na razie mowy. Jeśli sytuacja się nie poprawi poradzimy się behawiorysty. Mamy jednak nadzieję, że okazywana jej miłość i cierpliwość z czasem pomoże. Pozdrawiamy Bożena i Mirka No cóż, tu trzeba paracy i bardzo jestem wdzieczna Paniom za ich cierpliwosć. Quote
inka33 Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Rzepku, bądź cierpliwy dla kotki, to w końcu sie do Ciebie przekona. I pokaż się nam tu szybciutko w nowej fryzurze! Quote
Nutusia Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 Może warto wyposażyć kicię w obróżkę feliway?... Don Pedro - lecz pęcherz i odrastaj chłopie biegusiem, bo nie wiadomo czy tuż za rogiem nie czai się ziąb i szaruga!!!!! Quote
konfirm31 Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 Dzięki , malagos za wieści o Rzepiku :). Wielkie brawa dla Pań :klacz: :klacz: , że z takim sercem opiekują się Pedrem. Infekcje moczowe przeminą, a pies jak mało kto, odwdzięczy się wierną miłością za opiekę :). Też jestem za feliway - kocia poczuje się bezpieczniej. Pewnie Pedra nie pokocha, ale może zacznie lepiej tolerować? Ja z tych, które wierzą w feromony :) Quote
malagos Posted October 12, 2014 Author Posted October 12, 2014 Podpowiem paniom tę obróżkę, dobry pomysł. Mam zdjęcia, ale przesłane mms w komórce, nie umiem wstawić na forum... Quote
konfirm31 Posted October 15, 2014 Posted October 15, 2014 Pewnie komórka jeszcze nowa i....nieoswojona ;) Quote
inka33 Posted October 15, 2014 Posted October 15, 2014 Malagos, wyślij te mmsy do kogoś, kto umie. :) Quote
malagos Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 Panie donoszą, ze Rzepik - Pedro robi furorę wyglądem (bo taki przystojniak), chodzi do szkoły i jest z nim już wszystko ok :) Quote
irenas Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 Pięknie, pięknie, ale byśmy chcieli zobaczyć na własne oczy. Co z tymi zdjęciami? :nerwy: Quote
Mattilu Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Pięknie, pięknie, ale byśmy chcieli zobaczyć na własne oczy. Co z tymi zdjęciami? :nerwy: Właścnie? Quote
Recommended Posts