Jump to content
Dogomania

Warto wierzyć w cuda! Po blisko 2 latach w DT, Imka znalazła super domek! W małym ciałku wielki strach...

Recommended Posts

Posted

Niezły pomysł :). Tylko, że to musi być odpowiedni pies  - kontaktowy, niedominujący i.......proludzki.

U Nutusi, Imka żyła w stadzie przyjaznych psów i miała coraz lepszy kontakt z człowiekiem, którego te psy kochają.

W stadzie, wzajemne kontakty są inne niż w parze. Ta "siostrzyczka", czy "braciszek", będzie jej musiał zastąpić stado.

Nic, czekam, co powie Viola, bo ja nie behawiorystka, tylko tak sobie dywaguję ;).

Posted

Cały czas myślę o obu Magdach i bohaterce zamieszania, Imusi. Musi się poprawić.Nie ma innej możliwości tylko różnie długo może to trwać.

Posted

Dzwoniła p. Magda. Viola niestety nie dała rady dziś dotrzeć :(

Za to przyjechał Korcik - piesek Dziadka p. Maćka. Imka go zignorowała, nie ruszyła się spod łóżka. On próbował ją poznać, ale w końcu dał spokój. Nie ma żadnej poprawy. Ale w nocy Imka sama wskoczyła na łóżko i spała w nogach. Rano, gdy tylko zauważyła, że p. Magda się obudziła - zwiała.

P. Magda dzwoniła o 22giej i pod koniec rozmowy mówiła, że widzi w lustrze, że Imka idzie w stronę Korta i próbuje nawiązać z nim kontakt. Korcik zostaje do jutra - zobaczymy jak się sytuacja rozwinie...

Posted

Jak spała w nogach to znaczy ,że bardzo chce , ale jeszcze się boi.

Ja też zawsze się boję cofek dzikusek. Różnie z nimi bywa,ale w końcu pokonują strachy.C

Całe szczęście ,że p.Magda jest cierpliwa.

Posted

Nutusiu ja pamiętam, jak Imka była u Ciebie, na początku, to też pisałaś, że zaczęła wchodzić na łóżko, ale jak tylko zobaczyła, że się poruszyłaś, od razu uciekała.
Myślę, że zabranie jej stamtąd to ostateczność. Drugi taki domek może się nie trafić. A Imuszka ma więcej szczęścia niż rozumku (coś jak Florka ;) ), że tak trafiła.

• Upvote 1
Posted

Oj przydałoby się, żeby Korcik miał charakter Krechulca - terapeuty. Też mi się wydaje, że zabranie teraz Imuszki nie byłoby najlepszym rozwiązaniem. Oczywiście jeśli Pani Magda da radę nadal patrzeć w smutne oczka psinki. W każdym następnym domu trauma zacznie się od nowa. A tu jednak małe, bo male ale jakies kroczki do przodu są. Oby tylko Obie Madzie to przeżyły.