malagos Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 No własnie - bo jak my sie pochorujemy, to kto te nasze stada oporządzi?? Quote
Nutusia Posted November 8, 2014 Author Posted November 8, 2014 Ech, gdybym tak mogła mieć dłuższy urlop zdrowotny i być w domu, zaraz bym wzięła ze 2 tymczasy! :megagrin: A na razie uprzejmie donoszę, że Florka zapakowała swój kocyk pod pachę i... pojechała na swoje! :jumpie: Rodzina - SUPER! Państwo bardzo spokojni, rozsądni, trzy córeczki grzeczne, cierpliwe, a Florka je kupiła od razu (i nawzajem) - miziankom nie było końca. Florka wywaliła się na boczek i głaskana przysypiała z rozkoszy :) Państwo przyjechali wyposażeni w obrożę i smycz - w domu czekają miseczki i posłanie. Florencja dopiero za furtką zorientowała się, że coś się święci i trochę spanikowała po wsadzeniu jej do auta, ale po zamknięciu drzwi nie usiłowała się wydostać. Pani Agnieszka, która Florkę znalazła, przyjechała do nas, by mi pomóc w ocenie nowej Florkowej Rodziny ;), też jest zdania, że Florentyna super trafiła :laugh2_2: I po raz kolejny potwierdziła się moja teoria, że nie ma tego złego, co by na lepsze nie wyszło :siara: Od Pani Agnieszki dostałam "na tymczasy" 100 zł, co z wielką wdzięcznością wpisuję do postu rozliczeniowego :loveu: Pani Agnieszko - dziękuję i mam nadzieję, że zawarta dzięki Florci znajomość będzie trwała, bo wspólnych tematów nam nie zabraknie... :happy1: Quote
Grażyna49 Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Szczęśliwej drogi ,już czas......... :siara: Powodzenia maluszku,kochaj i bądź kochana to najważniejsze. Quote
Marysia R. Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Rewelacja :multi: Powodzenia rudzielcu :) Quote
Poker Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Jaka pomyślna wiadomość o Florce.Bądź szczęśliwa dziewczynko. A niektórzy mówią ,ze adopcje stoją. Nutusiu, bierz się za swoje zdrówko, bo kto będzie ratował te nasze bidy, no i oczywiście nie tylko z tego powodu. Quote
AMIGA Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Super, super, ze Florcia już u siebie. Powodzenia:-) Nutusiu - proszę się zabrać konkretnie za Siebie Quote
Nutusia Posted November 10, 2014 Author Posted November 10, 2014 Dostałam super fotki Florci - na jednym jest z Pantyrem, którego początkowo się trochę bała i na niego warkoliła, ale ponieważ on nic sobie z tego nie robił, powoli się zaprzyjaźniają. Na drugim zdjęciu jest Florka w towarzystwie trzech Dziewczynek - Florka za dziećmi świata nie widzi! Na spacerach tylko ich pilnuje, wszędzie za nimi chodzi. Niestety, dziś się pojawił problem - Florka została na trochę sama w domu. Pani wyszła z dziećmi i to ją chyba najbardziej przeraziło. Pomimo towarzystwa Pantyra, Florcia skakała na drzwi i okropnie szczekała - jeszcze na dole ją było słychać. Gdy Pani wróciła do domu, Flora była przerażona, wybiegła na klatkę schodową, trudno było złapać z nią kontakt... Jestem już w kontakcie z behawiorystą. U p. Agnieszki też był problem z zostawaniem w domu, ale była tam raptem 2 dni. U nas początkowo próbowała wychodzić z nami, skakała na bramę czy na drzwi, ale szybko się uspokajała. Państwo będą jutro i pojutrze robić kolejne próby - zostawiać ją samą zamkniętą na ograniczonej przestrzeni, z jakimś gryzkiem. Dziś nie zaryzykowali dania psom gryzaków w obawie przed "kłótnią". Spróbujemy też z KalmVetem i może obróżką feromonową. Mam nadzieję, że Florka się opamięta, bo niestety Państwo mieszkają w bloku i o ile oni są cierpliwi i zdeterminowani, gorzej może być z sąsiadami... Za to na Imcię chyba działa magiczna obróżka!!! :) W sobotę, gdy przyjechała p. Agnieszka, Imcia raczej się chowała, ale zaglądała do kuchni ciekawie. Potem przyjechali Państwo po Florkę - 5 osób, jakby nie było! - Imcia wyszła na dwór i sądziłam, że nie będzie chciała wejść do domu, póki obcy nie znikną. Ale nie, gdy otworzyłam drzwi wbiegła i pognała na kanapę w salonie (my siedzieliśmy w kuchni). W każdym razie nie schowała się w mysią dziurę. Po wyjeździe Florki, p. Agnieszka jeszcze została na kawę i wtedy już Imka się pojawiała w kuchni i p. Agnieszka mogła dotknąć noska :) Wczorajszy dzień też był dla Imciuszki pełen wrażeń! Najpierw było wędzenie i po domu kręciło się oprócz nas czworo ludzi, z czego tyle o ile zna dwoje. Oczywiście nie dała się dotknąć, ale przychodziła do kuchni (tym bardziej, że zapachy były kuszące!) Wieczorem przyjechała do nas znajoma z córką, które Imka pierwszy raz w życiu widziała i po dość krótkim czasie "obawy", wpakowała się na kanapę pomiędzy obie Panie i bez problemu dawała się głaskać! Oczywiście nasze psy też na kanapie były;) A dziś rano, gdy dosypiałyśmy po porannym sikaniu, przygarnęłam ją do siebie i zasnęła wtulona we mnie całą długością ciałka. Do tej pory bywało, że dawała się przytulić, ale dość szybko przenosiła się poza mój zasięg. I kolejny sukces - rano, gdy dawałam jej śniadanie z ręki, udawało mi się drugą ręką ją dotykać. Odskakiwała, ale wracała po kolejny chrupeczek i znów mogłam jej dotknąć :) Chyba zacznę ją ogłaszać... ;) Quote
Grażyna49 Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 O kurcze,to nie dobrze,że tak reaguje. Sąsiedzi w blokach są nieprzewidywalni. Wiem coś na ten temat. Jak 23 lata temu urodziła się moja wnusia ,jakaś mądralińska opiekę zawezwała ,że w domu jest noworodek i olbrzymi niebezpieczny pies. A tym psem była 4 letnia niufeczka ,sama łagodność ,zakochana w maleństwie. Quote
Grażyna49 Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Było wędzenie mniam mniam mniam Robiłaś serki? Quote
Marysia R. Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Flora proszę się nie wygłupiać! :nono: Wygląda na to, że obróżka faktycznie działa, trzeba koniecznie zapamiętać i mieć w zanadrzu w razie jakiegoś wyjątkowo zestrachanego tymczasa :) Co do ogłoszeń to niezmiennie jestem za, przecież nie oddasz jej pierwszemu lepszemu, który zadzwoni a może dzięki temu wypatrzy ją TEN dom :) Quote
Mattilu Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Martwia mnie ciut wiesci o Florce, kciukam mocno. A bardzo bardzo ciesza wiesci o Imce :) Quote
AMIGA Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Super by było, gdyby Strachulec znalazł wspaniały dom. Może wreszcie Nutusia zabrałaby się za podreperowanie swojego zdrowia:-) Quote
konfirm31 Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 No właśnie - pora na Nutusię i Jej zdrowie :). Florencjo, opanuj się, dziewczyno! Imka - tak trzymaj i....do domku :) Quote
Nutusia Posted November 11, 2014 Author Posted November 11, 2014 Imka się stosuje do Ciociowych instrukcji i "tak trzyma"! :) Dziś dała się pomiziać bez łapówki - nawet Cioci Uli!!! :laugh2_2: Od Florki wieści płyną ciut bardziej pocieszające... Dziś znów została na trochę sama, w ramach treningów. Państwo nastawili elektroniczną nianię, celem sprawdzenia Florkowego sprawowania się. Przez pierwsze 20 minut szczekała, potem przestała, potem trochę popiskiwała. Za radą znajomej behawiorystki Violi, Państwo będą też ćwiczyć będąc w domu - zostawiać ją na trochę w innym pokoju, wkładać kurtki nie wychodząc z domu, no i nagradzać, nagradzać i jeszcze raz nagradzać! Florka świata poza dziećmi nie widzi. Na spacerze wpada w panikę, gdy dzieci biegną przodem, a ona nie może biec za nimi, bo jest na smyczy. Poza problemem z zostawaniem, Florka okazuje się być psem superowym (wersja eksportowa - oby trwała!) - jest grzeczna, karna, pojętna (Pan Sebastian nauczył ją wczoraj siad, łapa i waruj :)). W najbliższych dniach Viola podjedzie do Państwa, poobserwuje psiska, podpowie kilka sztuczek, by relacje pomiędzy psami i pomiędzy psami a ludźmi były jak najlepsze. Ponieważ magiczna obróżka przyniosła takie fajne efekty u Imki, Państwo kupią też taką dla Florki. Im szybciej wyzbędzie się stresu związanego ze zmianą domu, tym szybciej może przestanie panikować zostawiana w domu... Quote
AMIGA Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Czytam, że obróżka spełnia swoje zadanie. Ciekawa jestem, czy na babcię Amigę też by podzialała, bo niestety zachowuje się okropnie, kiedy ją zostawiam samą na dzialce, czy u mojej siostry (zaznaczam, że nie są to dla niej obce miejsca, jeździmy tam od wielu lat) Quote
Nutusia Posted November 11, 2014 Author Posted November 11, 2014 Trzeba by było spróbować... Oni tam piszą na opakowaniu, że np. przy wizytach u weta stosować. U Imki nie zadziałała tak z minuty na minutę. Ale myślę, że jeśli się planuje wyjazd, albo np. przed Sylwestrem można wspomóc psiulka. Moją największą obawą było, czy sobie nawzajem tych obróżek nie pozdejmują, bo mają to w zwyczaju i dlatego nie ryzykuję z obróżkami p/pchelnymi. Ale te na szczęście nadal są na szyjkach moich dwóch straszaków :) Quote
jaguska Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Nutusiu, zamawaim w takim razie obróżkę dla Psotki i Jeżynki :-) Za Florę trzymam kciuki, by nie musiała kolejny raz zmieniać domku. I najważniejsze to zdrowie, a o dobrą diagnozę jest trudno jak o szóstkę w totolotka. U mnie już się wszystkiego doszukali do boreliozy przez RZS i różne inne cuda aż do SM, nadal wiem ze nic nie wiem, łykam piguły i czekam co będzie, oby Tobie Nutusiu się udało bo chyba wreszcie trafiłaś na tego lekarza. Quote
Poker Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Wspaniale ,ze obróżka zadziałała i Imcia normalnieje.Jeszcze trochę i sioo do DS. Mam nadzieję ,że ludzie Florki dadzą radę ją opanować, a sąsiedzi nie będą nadgorliwi. Quote
Nutusia Posted November 12, 2014 Author Posted November 12, 2014 Dziś rano ledwo dowlokłam się do pracy, a w nocy bardzo źle spałam przez ból nogi. Na jutrzejszą wizytę u poleconego neurologa czekam z wielką nadzieją, bo naprawdę staję się coraz bardziej niedołężna :( Imcioch już powoli daje się głaskać na podłodze nawet bez przekupstwa (choć jeszcze nie zawsze). A gdy się kładę do łóżka, już nie ucieka przed moją ręką, tylko daje się przytulić, ułożyć, a nawet przykryć kołdrą! Drugą noc spała... pomiędzy poduszkami i aż się musiałam odwrócić, bo mi sapała prosto w twarz :megagrin: Florentyna też zostanie wyposażona w obróżkę. Państwa i ich dobrych chęci jestem pewna - byle sąsiedzi wytrzymali "okres przejściowy"... :nerwy: Quote
konfirm31 Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Nutusiu, przytulam i trzymam kciuki nie za psy, a za Ciebie :calus: Quote
Nutusia Posted November 12, 2014 Author Posted November 12, 2014 Bardzo dziękuję :loveu: Ale za psy też trzymajcie, bo moje zdrowie i ich nowe życie to naczynia połączone ;) Quote
Recommended Posts