Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Przed chwilą, ewu napisał:

Ta młoda jest śliczna.

Śliczna... spójrz na mój avatar... nawet "maska" ma takie samo ułożenie... a rzadko widzę psiaki z takimi czarnymi strzałkami jak mój... ryczę z niemocy :(

Posted
Przed chwilą, Tyś(ka) napisał:

Śliczna... spójrz na mój avatar... nawet "maska" ma takie samo ułożenie... a rzadko widzę psiaki z takimi czarnymi strzałkami jak mój... ryczę z niemocy :(

Faktycznie bardzo podobna. Strasznie się martwię, że jak ktoś weźmie jedną to druga się załamie. Jakby znaleźć dwa tymczasy albbo dt i ds równocześnie to by było wspaniale.

Posted

Ta młodziutka piorunem powinna znaleźć domek , gorzej z tą starszą. Jest bardzo mała i miła, to chyba spore atuty.

Tylko co za dwa miesiące jak niczego nie znajdziemy?

Posted
11 minut temu, ewu napisał:

Ta młodziutka piorunem powinna znaleźć domek , gorzej z tą starszą. Jest bardzo mała i miła, to chyba spore atuty.

Tylko co za dwa miesiące jak niczego nie znajdziemy?

Basiu, nie wiem, ale mysle, ze dam rade. Bo to malizny, do tego zzyte ze soba,  awantur nie będzie, wiec powinno być dobrze.  No i też myślę, ze ta młodziutka szybko znajdzie dom.

Ale, co z nimi będzie, jeśli domków nie znajdą do czasu mego wyjazdu, to nie wiem.

Posted

Kochane biedactwa :(

Właśnie dotarłam do Twojego e-maila Basiu, ale widzę, że już Tysia wkleiła :)

Przepraszam Basiu, dopiero teraz mogłam usiąść do kompa.

Posted
19 minut temu, Figunia napisał:

Basiu, nie wiem, ale mysle, ze dam rade. Bo to malizny, do tego zzyte ze soba,  awantur nie będzie, wiec powinno być dobrze.  No i też myślę, ze ta młodziutka szybko znajdzie dom.

Ale, co z nimi będzie, jeśli domków nie znajdą do czasu mego wyjazdu, to nie wiem.

No właśnie, co będzie:(

Posted

Ja tu nie mam prawa głosu, bo nie pomagam, ale jeśli Figunia oferuje BDT (Figuniu szacun ogromny!!!), może warto skorzystać.

Fionka na pewno w czasie dwóch miesięcy znajdzie dom.

Jeśli Lucynka nie, coś wymyślimy.

Dla nich schronisko to mega trauma, każda chwila tam ,to jest koszmar!!!

• Like 2
Posted
10 minut temu, Gabi79 napisał:

Ja tu nie mam prawa głosu, bo nie pomagam, ale jeśli Figunia oferuje BDT (Figuniu szacun ogromny!!!), może warto skorzystać.

Fionka na pewno w czasie dwóch miesięcy znajdzie dom.

Jeśli Lucynka nie, coś wymyślimy.

Dla nich schronisko to mega trauma, każda chwila tam ,to jest koszmar!!!

Gabrysiu ja też myślę,że Fionka powinna szybko znaleźć dom. Jeśli  ustalimy tu na dogo ,że coś wspólnie wykombinujemy  dla Lucynki jeśli nie znajdzie domu w ciągu 2 miesięcy to stanę na głowie żeby je jak najszybciej przewieźć do Wrocławia. 

Tylko czy to nie za duże obciążenie dla Figuni? 

Z pewnością należy zabezpieczyć sunie w karmę i je wysterylizować przed wyjazdem. 

Posted
Przed chwilą, ewu napisał:

Gabrysiu ja też myślę,że Fionka powinna szybko znaleźć dom. Lucynki a Figun  Jeśli razem ustalimy tu na dogo ,że coś wspólnie wykombinujemy  to stanę na głowie żeby je jak najszybciej przewieźć do Wrocławia. 

Tylko czy to nie za duże obciążenie dla Figuni? Czy to nie za duże obciążenie?

Basiu, ja najchętniej bym wzięła Lucynkę, ale to nie wchodzi w grę przy staruszku Misiu, który kocha tylko Kajunię, a za innymi psami nie przepada.

Na ten moment nie mam jak pomóc, ale serce mi się ściska, gdy pomyślę o tych sunieczkach.

Może ktoś zechciał by małym założyć wątek, wtedy łatwiej jest prosić o pomoc

• Like 1
Posted

Fionka powinna szybciutko znaleźć dom przy intensywnych ogłoszeniach chociaż różnie to bywa,trzeba też założyć taką sytuację.Natomiast Lucynka gdyby musiała dłużej czekać to w ostateczności by można ją było umieścic w hoteliku u szafirki w Nowej Soli jest to najbliższy hotelik albo u LiluTosi ale wtedy trzeba się liczyć z kosztami.Trudno tu coś radzić.

Posted

Dumam i dumam. Nie wiem sama czy już jestem gotowa do przyjęcia kolejnej tymczasi. Najgorzej jak się wypadnie z rytmu.

Muszę też kierować się Dolarem , któremu starość zaczyna mocno dokuczać i co za tym idzie również nam.

Pytałam męża i on jest gotowy na przyjęcie jakiejś malizny. Jemu łatwiej , bo większość obowiązków spada na mnie.

Żal mi tych sunieczek i na pewno trzeba im oszczędzić traumatycznych przeżyć w schronie. Jak mi dacie tę starszą , mam nadzieję spokojniejszą, to nie będę oponować. Ale chciałabym ,żeby sterylizacja była już u mnie.

• Like 4
Posted

Byłoby wspaniale... gdyby się udało... Figunia mogłaby wziąć Fionkę, a Poker Lucynkę... Jakże cudnie!

ewu, daj mi znać co ze szczeniaczkami po Fidze.
Gosia ma nowego olx'a ode mnie... może teraz... https://www.olx.pl/oferta/sliczny-puchaty-szczeniak-w-typie-sznaucera-CID103-IDvveQ4.html
I Tosia też: https://www.olx.pl/oferta/szczenie-mix-sznaucer-o-dwubarwnych-oczkach-i-wielkim-serduszku-CID103-IDvvgrq.html

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Dumam i dumam. Nie wiem sama czy już jestem gotowa do przyjęcia kolejnej tymczasi. Najgorzej jak się wypadnie z rytmu.

Muszę też kierować się Dolarem , któremu starość zaczyna mocno dokuczać i co za tym idzie również nam.

Pytałam męża i on jest gotowy na przyjęcie jakiejś malizny. Jemu łatwiej , bo większość obowiązków spada na mnie.

Żal mi tych sunieczek i na pewno trzeba im oszczędzić traumatycznych przeżyć w schronie. Jak mi dacie tę starszą , mam nadzieję spokojniejszą, to nie będę oponować. Ale chciałabym ,żeby sterylizacja była już u mnie.

Wspaniała wiadomość.Tak czułam,że nie oprzesz się pomocy bo byś nie była sobą.

Szukamy transportu dla pekineczki z Zamościa do Nowej Soli.Może by się udało połączyć jakoś transport?

Transport Zamość-Kraków-Katowice-Wrocław-Nowa Sól.