ewu Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 Dziękuję. Ta z krótkim włosem jest starsza. Quote
Tyśka) Posted September 3, 2018 Posted September 3, 2018 Przed chwilą, ewu napisał: Dziękuję. Ta z krótkim włosem jest starsza. Widać niestety :( I jest taka... zwyczajna :( Quote
ewu Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 1 minutę temu, Tyś(ka) napisał: Widać niestety :( I jest taka... zwyczajna :( Jest malutka to atut. Ta młoda jest śliczna. Quote
ewu Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 Starsza w sensie starsza od tej młodziutkiej. Ona ma 4-5 lat. Quote
Tyśka) Posted September 3, 2018 Posted September 3, 2018 Przed chwilą, ewu napisał: Ta młoda jest śliczna. Śliczna... spójrz na mój avatar... nawet "maska" ma takie samo ułożenie... a rzadko widzę psiaki z takimi czarnymi strzałkami jak mój... ryczę z niemocy :( Quote
Figunia Posted September 3, 2018 Posted September 3, 2018 Biedne malutkie. Basiu, może ...choc na dwa miesiace do mnie... 2 Quote
ewu Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 Przed chwilą, Tyś(ka) napisał: Śliczna... spójrz na mój avatar... nawet "maska" ma takie samo ułożenie... a rzadko widzę psiaki z takimi czarnymi strzałkami jak mój... ryczę z niemocy :( Faktycznie bardzo podobna. Strasznie się martwię, że jak ktoś weźmie jedną to druga się załamie. Jakby znaleźć dwa tymczasy albbo dt i ds równocześnie to by było wspaniale. Quote
ewu Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 1 minutę temu, Figunia napisał: Biedne malutkie. Basiu, może ...choc na dwa miesiace do mnie... Aniu kochana a dasz radę z dwoma? Quote
ewu Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 Ta młodziutka piorunem powinna znaleźć domek , gorzej z tą starszą. Jest bardzo mała i miła, to chyba spore atuty. Tylko co za dwa miesiące jak niczego nie znajdziemy? Quote
Gabi79 Posted September 3, 2018 Posted September 3, 2018 11 minut temu, Tyś(ka) napisał: Widać niestety :( I jest taka... zwyczajna :( Ja kocham takie zwyczajne kundelki. Przykro mi, że nie mogę pomóc Quote
Figunia Posted September 3, 2018 Posted September 3, 2018 11 minut temu, ewu napisał: Ta młodziutka piorunem powinna znaleźć domek , gorzej z tą starszą. Jest bardzo mała i miła, to chyba spore atuty. Tylko co za dwa miesiące jak niczego nie znajdziemy? Basiu, nie wiem, ale mysle, ze dam rade. Bo to malizny, do tego zzyte ze soba, awantur nie będzie, wiec powinno być dobrze. No i też myślę, ze ta młodziutka szybko znajdzie dom. Ale, co z nimi będzie, jeśli domków nie znajdą do czasu mego wyjazdu, to nie wiem. Quote
elik Posted September 3, 2018 Posted September 3, 2018 Kochane biedactwa :( Właśnie dotarłam do Twojego e-maila Basiu, ale widzę, że już Tysia wkleiła :) Przepraszam Basiu, dopiero teraz mogłam usiąść do kompa. Quote
ewu Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 Elu ja tez przepraszam ale nie miałam jak dojechać do sklepu. Quote
ewu Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 19 minut temu, Figunia napisał: Basiu, nie wiem, ale mysle, ze dam rade. Bo to malizny, do tego zzyte ze soba, awantur nie będzie, wiec powinno być dobrze. No i też myślę, ze ta młodziutka szybko znajdzie dom. Ale, co z nimi będzie, jeśli domków nie znajdą do czasu mego wyjazdu, to nie wiem. No właśnie, co będzie:( Quote
ewu Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 Mamusię nazwałam Lucynka a córeczkę Fiona. 1 Quote
Gabi79 Posted September 4, 2018 Posted September 4, 2018 Ja tu nie mam prawa głosu, bo nie pomagam, ale jeśli Figunia oferuje BDT (Figuniu szacun ogromny!!!), może warto skorzystać. Fionka na pewno w czasie dwóch miesięcy znajdzie dom. Jeśli Lucynka nie, coś wymyślimy. Dla nich schronisko to mega trauma, każda chwila tam ,to jest koszmar!!! 2 Quote
ewu Posted September 4, 2018 Author Posted September 4, 2018 10 minut temu, Gabi79 napisał: Ja tu nie mam prawa głosu, bo nie pomagam, ale jeśli Figunia oferuje BDT (Figuniu szacun ogromny!!!), może warto skorzystać. Fionka na pewno w czasie dwóch miesięcy znajdzie dom. Jeśli Lucynka nie, coś wymyślimy. Dla nich schronisko to mega trauma, każda chwila tam ,to jest koszmar!!! Gabrysiu ja też myślę,że Fionka powinna szybko znaleźć dom. Jeśli ustalimy tu na dogo ,że coś wspólnie wykombinujemy dla Lucynki jeśli nie znajdzie domu w ciągu 2 miesięcy to stanę na głowie żeby je jak najszybciej przewieźć do Wrocławia. Tylko czy to nie za duże obciążenie dla Figuni? Z pewnością należy zabezpieczyć sunie w karmę i je wysterylizować przed wyjazdem. Quote
Gabi79 Posted September 4, 2018 Posted September 4, 2018 Przed chwilą, ewu napisał: Gabrysiu ja też myślę,że Fionka powinna szybko znaleźć dom. Lucynki a Figun Jeśli razem ustalimy tu na dogo ,że coś wspólnie wykombinujemy to stanę na głowie żeby je jak najszybciej przewieźć do Wrocławia. Tylko czy to nie za duże obciążenie dla Figuni? Czy to nie za duże obciążenie? Basiu, ja najchętniej bym wzięła Lucynkę, ale to nie wchodzi w grę przy staruszku Misiu, który kocha tylko Kajunię, a za innymi psami nie przepada. Na ten moment nie mam jak pomóc, ale serce mi się ściska, gdy pomyślę o tych sunieczkach. Może ktoś zechciał by małym założyć wątek, wtedy łatwiej jest prosić o pomoc 1 Quote
Anula Posted September 4, 2018 Posted September 4, 2018 Fionka powinna szybciutko znaleźć dom przy intensywnych ogłoszeniach chociaż różnie to bywa,trzeba też założyć taką sytuację.Natomiast Lucynka gdyby musiała dłużej czekać to w ostateczności by można ją było umieścic w hoteliku u szafirki w Nowej Soli jest to najbliższy hotelik albo u LiluTosi ale wtedy trzeba się liczyć z kosztami.Trudno tu coś radzić. Quote
Tyśka) Posted September 4, 2018 Posted September 4, 2018 ewu, a jak z Gosią, Filusiem i Tosią? Mają domki? Quote
Poker Posted September 4, 2018 Posted September 4, 2018 Dumam i dumam. Nie wiem sama czy już jestem gotowa do przyjęcia kolejnej tymczasi. Najgorzej jak się wypadnie z rytmu. Muszę też kierować się Dolarem , któremu starość zaczyna mocno dokuczać i co za tym idzie również nam. Pytałam męża i on jest gotowy na przyjęcie jakiejś malizny. Jemu łatwiej , bo większość obowiązków spada na mnie. Żal mi tych sunieczek i na pewno trzeba im oszczędzić traumatycznych przeżyć w schronie. Jak mi dacie tę starszą , mam nadzieję spokojniejszą, to nie będę oponować. Ale chciałabym ,żeby sterylizacja była już u mnie. 4 Quote
Tyśka) Posted September 4, 2018 Posted September 4, 2018 Byłoby wspaniale... gdyby się udało... Figunia mogłaby wziąć Fionkę, a Poker Lucynkę... Jakże cudnie! ewu, daj mi znać co ze szczeniaczkami po Fidze. Gosia ma nowego olx'a ode mnie... może teraz... https://www.olx.pl/oferta/sliczny-puchaty-szczeniak-w-typie-sznaucera-CID103-IDvveQ4.html I Tosia też: https://www.olx.pl/oferta/szczenie-mix-sznaucer-o-dwubarwnych-oczkach-i-wielkim-serduszku-CID103-IDvvgrq.html 1 Quote
Anula Posted September 4, 2018 Posted September 4, 2018 1 godzinę temu, Poker napisał: Dumam i dumam. Nie wiem sama czy już jestem gotowa do przyjęcia kolejnej tymczasi. Najgorzej jak się wypadnie z rytmu. Muszę też kierować się Dolarem , któremu starość zaczyna mocno dokuczać i co za tym idzie również nam. Pytałam męża i on jest gotowy na przyjęcie jakiejś malizny. Jemu łatwiej , bo większość obowiązków spada na mnie. Żal mi tych sunieczek i na pewno trzeba im oszczędzić traumatycznych przeżyć w schronie. Jak mi dacie tę starszą , mam nadzieję spokojniejszą, to nie będę oponować. Ale chciałabym ,żeby sterylizacja była już u mnie. Wspaniała wiadomość.Tak czułam,że nie oprzesz się pomocy bo byś nie była sobą. Szukamy transportu dla pekineczki z Zamościa do Nowej Soli.Może by się udało połączyć jakoś transport? Transport Zamość-Kraków-Katowice-Wrocław-Nowa Sól. Quote
Tyśka) Posted September 4, 2018 Posted September 4, 2018 Ogłoszenie Fionki: https://www.olx.pl/oferta/sliczna-malutka-dlugowlosa-fionka-zamiast-szczeniectwa-zimny-boks-CID103-IDvvhnt.html Quote
Recommended Posts