Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam w domu młodziutką sunię ze szczeniaczkiem  - Pepsi i Kola.

Musiałam je zabrać bo maleństwo w schronie byłoby bez szans. 

Wiem ,że moje dolegliwości powypadkowe bardzo mi utrudniają opiekę nad nimi ale w obliczu  zagrożenia życia maluszka nie zastanawiałam się ani przez chwilę.

Mała Pepsi jest strasznie zadziorna, jej młodziutka mama ( to też dzieciak) to psi ideał.

Posted
1 godzinę temu, ewu napisał:

Wiem ,że moje dolegliwości powypadkowe bardzo mi utrudniają opiekę na nimi ale w obliczu  zagrożenia życia maluszka nie zastanawiałam się ani przez chwilę.

Mała Pepsi jest strasznie zadziorna, jej młodziutka mama ( to też dzieciak) to psi ideał.

Cała Ty:)

Posted
1 godzinę temu, ewu napisał:

Wiem ,że moje dolegliwości powypadkowe bardzo mi utrudniają opiekę na nimi ale w obliczu  zagrożenia życia maluszka nie zastanawiałam się ani przez chwilę.

Basiu, jesteś CUDOWNA!!!

Dobrze, że masz możliwość odizolowania suniek od swoich psiaczków.

Jest szansa na jakieś foty?

Gdybyś zrobiła tel to proszę przyślij mi MMS-em

Posted
4 godziny temu, Gabi79 napisał:

Basiu, jesteś CUDOWNA!!!

Dobrze, że masz możliwość odizolowania suniek od swoich psiaczków.

Jest szansa na jakieś foty?

Gdybyś zrobiła tel to proszę przyślij mi MMS-em

Wyślę, mam nawet fimik. Za tą izolacją to krucho, niestety muszę korzystać z ogromnej klatki kennelowej. Będę powoli je zapoznawać.Niestety filmiku z telefonu nie potrafię wysłać.

Byłam dzisiaj u weta na przeglądzie.

Kola waży 11,95 kg a Pepsi 2,95 kg Drugi raz ma je jutro odrobaczyć i za tydzień wirusówki.

Posted

Pani Basiu-nigdy nie przestanę Panią podziwiać za takie OLBRZYMIE SERDUCHO do tych ogonków ! I to jeszcze teraz jak nie zbyt dobrze się Pani wykurowała ! Serdecznie pozdrawiam !

• Upvote 1
Posted
2 minuty temu, napoleon napisał:

Pani Basiu-nigdy nie przestanę Panią podziwiać za takie OLBRZYMIE SERDUCHO do tych ogonków ! I to jeszcze teraz jak nie zbyt dobrze się Pani wykurowała ! Serdecznie pozdrawiam !

Dziękuję za tak miłe słowa i też serdecznie pozdrawiam:)

Posted
57 minut temu, ewu napisał:

A propos Panów z Wrocławia to działamy, organizuję transport.

Na razie nie chcę zapeszać.

Bomba, trzymam kciuki.

Posted

Gabrysiu posłałam na maila parę fotek Pepsi i Koli. Takie na szybko z zabawy w ogrodzie sąsiada.

W naszym napadają na nie moje psy:(

Posted
35 minut temu, ewu napisał:

Gabrysiu posłałam na maila parę fotek Pepsi i Koli. Takie na szybko z zabawy w ogrodzie sąsiada.

W naszym napadają na nie moje psy:(

Kola i Pepsi

pik1.jpeg

pik1a.jpg

Kola:

pik2.jpeg

pik3.jpeg

Ślady po ząbkach małej Pepsi

pik4.jpeg

Posted

A te ślady to specjalnie pokazuję bo martwią mnie jej napady gryzienia. Jak tego oduczyć ?

Pogryzie kogoś po adopcji i może być nieciekawie.

Posted
15 godzin temu, Poker napisał:

To szczeniorka tak gryzie ? Podobno trzeba piszczeć jakby to robiło rodzeństwo. Może zęby już wymienia?

Tak, Pepsi tak gryzie.Na razie ma zęby igiełki. Spróbuję piszczeć:)

Mamę też gryzie ale Kola na nią warczy i ją przewraca.

Pepsi ma takie napady gryzienia.

Posted

Jeszcze złapać za kark i potarmosic, jak to zwykle robi psia mama.

Basiu, niech Ci się wszystko zagoi, pozrasta nalezycie, bo cos za dużo tych zdrowotnych kłopotów. 

Posted
3 godziny temu, Figunia napisał:

Jeszcze złapać za kark i potarmosic, jak to zwykle robi psia mama

Tarmoszenie za kark to akurat u psów oznaka polowania, a nie karcenia.

2 godziny temu, Dusia-Duszka napisał:

Albo, zamiast tarmoszenia, przytrzymać za kark uciskając lekko do podłoża :) 

W ten sposób możemy stworzyć psa unikającego kontaktu z człowiekiem, zamkniętego w sobie samym, traktującym człowieka jako zło konieczne. W mojej opinii są zdecydowanie lepsze metody na oduczenie gryzienia (co jest NORMALNYM etapem w psim rozwoju) - zwłaszcza, że psia mama jest obok i uczy szczeniaka, że to boli, nie musi jej zastępować.

Warto nauczyć psa komendy e-e/nie i jak zaczyna gryźć przerywamy zabawę (e-e) oraz odchodzimy albo psiaka odsyłamy na miejsce. Za chwilę wracamy, nakierowujemy na zabawkę (którą ożywamy w naszych rękach) i tyle. Ilekroć próbuje gryźć nas, karcimy słownie za takie zachowanie i pokazujemy zabawkę - uczymy, że ludzi się nie gryzie, a zabawki są super ekstra.

Klik 1 
Klik 2
Klik 3
Klik 4

Posted
18 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Tarmoszenie za kark to akurat u psów oznaka polowania, a nie karcenia.

W ten sposób możemy stworzyć psa unikającego kontaktu z człowiekiem, zamkniętego w sobie samym, traktującym człowieka jako zło konieczne. W mojej opinii są zdecydowanie lepsze metody na oduczenie gryzienia (co jest NORMALNYM etapem w psim rozwoju) - zwłaszcza, że psia mama jest obok i uczy szczeniaka, że to boli, nie musi jej zastępować.

Warto nauczyć psa komendy e-e/nie i jak zaczyna gryźć przerywamy zabawę (e-e) oraz odchodzimy albo psiaka odsyłamy na miejsce. Za chwilę wracamy, nakierowujemy na zabawkę (którą ożywamy w naszych rękach) i tyle. Ilekroć próbuje gryźć nas, karcimy słownie za takie zachowanie i pokazujemy zabawkę - uczymy, że ludzi się nie gryzie, a zabawki są super ekstra.

Klik 1 
Klik 2
Klik 3
Klik 4

Spróbuję wszystkich rad:)

Posted
1 godzinę temu, b-b napisał:

Ja swojej podsuwałam misie i pomogło. Wyzywała się na misiach :)

Pluszaki załatwia w moment::):)