ewu Posted June 29, 2018 Author Posted June 29, 2018 2 godziny temu, Joanna1235 napisał: Szczyle mają ok. 8 tygodni , 2 razy odrobaczone ,raz zaszczepione na wirusówki , zaczipowane . Agatka dziewczynka najbardziej przebojowa , wszędzie jej pełno wszystko ją ciekawi, lubi się przytulać niezadowolenie okazuje głośno domagając sie uwagi ze strony człowieka. Lumi dziewczynka o bardziej spokojniejszym charakterze jednak na raczkach głaskana i przytulana jest szczęśliwa i zadowolona daje dużo buziaków, bardziej cicha , ale nie wycofana , lubi zabawy w berka z rodzeństwem. Suri największa dziewczynka potrafi głośno szczeknąć by zwrócić na siebie uwagę ustawia rodzeństwo. Lubi się miziać i przytulać , kocha smaczki. Ringo jedyny rodzynek, misiowaty kochany przytulak dzielnie broni się przed atakami dziewczyn , ale bardziej interesuje go człowiek i jedzonko. Wszystkie jak to szczeniaki wesołe , uwielbiają zabawę i wszystkiego ciekawe . Potrafią się załatwiać na podkłady chociaż czasem zdarzają się małe wpadki. Mam nadzieję , ze pomogłam troszkę . Asiu dzięki, bardzo pomogłaś:) Quote
elik Posted June 29, 2018 Posted June 29, 2018 Basiu nie dałam rady wcześniej wkleić. W schronisku nowe bidy :( Przerażona, młodziutka sunia ze złamaną łapką prawie łysy piesek po wypadku i pradziadek którego chcieli wyrzucić do lasu. Któremu pomóc???? :( :( Quote
elik Posted June 29, 2018 Posted June 29, 2018 1 godzinę temu, helli napisał: Dziadzia mi najbardziej zal Mi też Basiu, czy jemu coś dolega poza starością ? Quote
ewu Posted June 30, 2018 Author Posted June 30, 2018 8 godzin temu, elik napisał: Mi też Basiu, czy jemu coś dolega poza starością ? Elu nic mi nie wiadomo żeby był chory . Staruszek załamany sytuacją. Mały , taki niziutki, długi biedak. Straszne żeby w schronie miał spędzić końcówkę swojego życia:( Quote
ewu Posted June 30, 2018 Author Posted June 30, 2018 Sunia z łapką jest malutka. Wygląda jak miniatura dobermana. Quote
Onaa Posted June 30, 2018 Posted June 30, 2018 Może założyć wątek dziadeczkowi i jakoś spróbować zdobyć deklaracje na jego utrzymanie ?? , tylko że to już zapewne byłby jego dt dożywotni, żeby mógł mieć godną końcówkę swojego życia i żeby mógł godnie odejść za TM. Quote
ewu Posted June 30, 2018 Author Posted June 30, 2018 7 minut temu, Onaa napisał: Może założyć wątek dziadeczkowi i jakoś spróbować zdobyć deklaracje na jego utrzymanie ?? , tylko że to już zapewne byłby jego dt dożywotni, żeby mógł mieć godną końcówkę swojego życia i żeby mógł godnie odejść za TM. Założ Renatko jeśli możesz, trzeba powalczyć . Może się uda. Quote
Onaa Posted June 30, 2018 Posted June 30, 2018 Przed chwilą, ewu napisał: Założ Renatko jeśli możesz, trzeba powalczyć . Może się uda. Basiu, a mogłabyś się dowiedzieć czy ma jakieś problemy zdrowotne ? i czy faktycznie to staruszek ? Quote
ewu Posted June 30, 2018 Author Posted June 30, 2018 10 minut temu, Onaa napisał: Basiu, a mogłabyś się dowiedzieć czy ma jakieś problemy zdrowotne ? i czy faktycznie to staruszek ? Renatko dopytam. Tam nikt go nie badał ale może jest coś ewidentnego. Mówią o nim pradziadek więc jest staruszkiem ale poproszę o sprawdzenie zębów. Quote
ewu Posted June 30, 2018 Author Posted June 30, 2018 Franio u Pani Ireny.. We wtorek mamy go zawieźć do Wrocławia, jeśli jutro Franio nie pójdzie do ds. Pani Ireno -dziękuję za ogromną pomoc:) Trzymajcie kciuki bo ledwo wróciłam od Pani Ireny zadzwonił bardzo miły i kulturalny Pan o Frania. Jutro mamy się spotkać i pojadę na wizytę. Oby to był ten dom. 1 Quote
elik Posted June 30, 2018 Posted June 30, 2018 58 minut temu, ewu napisał: Trzymajcie kciuki bo ledwo wróciłam od Pani Ireny zadzwonił bardzo miły i kulturalny Pan o Frania. Jutro mamy się spotkać i pojadę na wizytę. Oby to był ten dom. Quote
Poker Posted June 30, 2018 Posted June 30, 2018 2 godziny temu, ewu napisał: Jutro mamy się spotkać i pojadę na wizytę. Oby to był ten dom. Oby, oby... Quote
ewu Posted July 1, 2018 Author Posted July 1, 2018 Do schroniska ma trafić szczeniaczek w strasznej traumie. Wygląda na to ,że ktoś się nad nim znęcał. Kuli się i boi, ma gulę na ciałku, błąkał się w centrum miasta. Na razie jest u kierowcy , który go odbierał. Bardzo pomógł żeby maluszek nie trafił do schroniska bo tam jest bez szans. W poniedziałek musimy go zabrać , tylko gdzie?????? :( Biedak ma około 3-4 miesięcy. Jest śliczny. Mam MMSa z jego zdjęciem, czy ktoś pomoże mi go wstawić na wątku? Quote
ewu Posted July 1, 2018 Author Posted July 1, 2018 Franio już w swoim domu:) Państwo cudni, dałabym im każdego psiaka. Doświadczeni psiarze, mieli nawet pieska z Cushingiem , któremu kupowali Vetoryl. Wiem ,że mało kto leczy psa Vetorylem ze względu na koszt. Franio będzie ich oczkiem w głowie, mam nadzieję,że niczego sam nie zawali(tfu, tfu):) 1 1 Quote
elik Posted July 1, 2018 Posted July 1, 2018 2 godziny temu, ewu napisał: Franio już w swoim domu:) Państwo cudni, dałabym im każdego psiaka. Doświadczeni psiarze, mieli nawet pieska z Cushingiem , któremu kupowali Vetoryl. Wiem ,że mało kto leczy psa Vetorylem ze względu na koszt. Franio będzie ich oczkiem w głowie, mam nadzieję,że niczego sam nie zawali(tfu, tfu):) Super wiadomość Quote
ewu Posted July 2, 2018 Author Posted July 2, 2018 Wczoraj wieczorem wolontariuszka zabrała małą do siebie do domu na dt. Zobaczyła ją w sobotę na wolontariacie i nie mogła przestać myśleć. Kamień spadł mi z serca. Dzisiaj wizyta u weta żeby sprawdzić co z łapką. Kochana Dziewczyna:):):) Sunia wygląda jak doberman w wersji XXS:) 3 Quote
ewu Posted July 2, 2018 Author Posted July 2, 2018 Dnia 1.07.2018 o 12:02, elik napisał: Oto on Dzisiaj maluszek pojedzie do nieocenionej Pani Ireny. Franio się szybko wyprowadził:) i dzięki temu maluszek może tam pobyć do niedzieli. Mam już dla niego od niedzieli bdt za weta więc wszystko jakoś się układa. Po 17 , po wizycie u weta wyruszamy. Ja od trzech dni odwiedzam Panią Irenę jak kukułka z zegara:) Pani Ireno nie wiem jak Pani dziękować:):):) 3 1 Quote
ewu Posted July 2, 2018 Author Posted July 2, 2018 U Frania cudnie, dostałam filmik jak szaleje w ogrodzie:) Quote
MALWA Posted July 2, 2018 Posted July 2, 2018 6 godzin temu, ewu napisał: Dzisiaj maluszek pojedzie do nieocenionej Pani Ireny. Franio się szybko wyprowadził:) i dzięki temu maluszek może tam pobyć do niedzieli. Mam już dla niego od niedzieli bdt za weta więc wszystko jakoś się układa. Po 17 , po wizycie u weta wyruszamy. Ja od trzech dni odwiedzam Panią Irenę jak kukułka z zegara:) Pani Ireno nie wiem jak Pani dziękować:):):) Śliczna sunia :) Pani Irena to Anioł o wielkim serduchu ! Quote
Tyśka) Posted July 2, 2018 Posted July 2, 2018 Ależ się tutaj dzieje wiele DOBRA. Szczeniaki, które są u p. Joasi robią furorę na moim olx, ciągle ktoś w ich sprawie pisze. Dajcie znać, kiedy któreś z nich (Agtaka, Lumi, Suri czy Ringo) znajdzie domek. Quote
ewu Posted July 2, 2018 Author Posted July 2, 2018 31 minut temu, Tyś(ka) napisał: Ależ się tutaj dzieje wiele DOBRA. Szczeniaki, które są u p. Joasi robią furorę na moim olx, ciągle ktoś w ich sprawie pisze. Dajcie znać, kiedy któreś z nich (Agtaka, Lumi, Suri czy Ringo) znajdzie domek. Na razie tylko Badi. O resztę nikt specjalnie nie pyta. Byłyśmy na jednej wizycie o Ringo ale domek nam nie złamał serc. Quote
Recommended Posts