malagos Posted May 18, 2016 Posted May 18, 2016 No, warto tu zajrzeć rano po takie dobre wieści :) Quote
elik Posted May 18, 2016 Posted May 18, 2016 O 17.05.2016 o 12:06, ewu napisał: Smutno tu:( Chorowałam i przyznam też, że jestem podłamana. Adopcje na razie stoją, nie ma czasu żeby podjechać i zrobić nowe zdjęcia. Z dobrych wieści to dostałam wzruszającego maila z ds Sonki- Lukrecji. Posłałam Myszy z prośbą o wklejenie. Basiu kochana. musimy zacząć dbać o siebie :) Ja też musiałam odwiedzić kilku lekarzy. Najgorsze jest to, że na badania konieczne do zdiagnozowania, czeka się po kilka miesięcy. Ja nadal mam na DT małego jamnikowatego psiaczka. Jego siostrze już znalazłam dobry dom, a chłopaczek nie ma szczęścia. Chcą go do garażu, przedpokoju.... Koszmar. Quote
Gusiaczek Posted May 18, 2016 Posted May 18, 2016 Pozdrowienia i najlepsze życzenia dla Ogonków i Was dobre Anioły :) Quote
ewu Posted May 24, 2016 Author Posted May 24, 2016 O 22.08.2014 o 10:23, elik napisał: Rysio Bezpośrednio po opuszczeniu schroniska Pamiętacie Rysia? Dzisiaj dostałam obłędnego MMSa , posłałam Elik z prośbą o wklejenie:) Quote
elik Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 A tu Rysiu w swoim domku Elegancki taki i przytyty. Widać, co dobrze mu się dzieje :) Quote
Nadziejka Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 przecudny przepiekniosci pycholineczerk serduszeczek radosci w sercu ogromna ogromna Quote
elik Posted May 26, 2016 Posted May 26, 2016 Jedna z wielu uratowanych przez Basię suniek przeszła zab ieg usunięcia wrastającego pazurka. Basia otrzymała e-mail i zdjęcia. Cytuję: "Dzisiaj dostałam wzruszającego maila od cudownej Pani Marii i malutkiej Molli. Molli miała zabieg usuwania wrastającego piątego pazurka.Antybiotyki, wizyty kontrolne.... Malunia bardzo nie lubi ulicy, panicznie się boi przejeżdżających samochodów ( wiem coś o tym jedna z moich suń miała podobną przypadłość) więc Pani Maria wpadła na genialny pomysł i zakupiła używany dziecięcy wózeczek, w którym Molli jeździła do lecznicy :) Jak napisała Pani Maria : " Wózek dziecięcy świetnie zdał egzamin i przez te 4 dni Molli miała super spokojny transport, bo buźką jechała patrząc na mnie, ja do niej gadałam, a ona spokojnie sobie siedziała w transporterze... dzisiaj już jest prawie dobrze i stan zapalny zanika, a ona spokojnie sobie śpi". Tu Molli na swojej kanapie, w swoim ogródku i w transporterze w drodze do weta:) No i jak mieć suche oczy po takim mailu...." Widać, że Molli ma się świetnie, otoczona miłością Pani Marii :) 2 Quote
Panna Marple Posted May 26, 2016 Posted May 26, 2016 Miłość zawsze znajdzie właściwą drogę :) 1 Quote
Ewa Marta Posted May 26, 2016 Posted May 26, 2016 Gratuluje Pani Marii pomysłowości:) Tylko człowiek naprawdę kochający swojego zwierzaka mógłby wpaść na tak genialne rozwiązanie:) Quote
Poker Posted May 26, 2016 Posted May 26, 2016 Sunia wspaniała ,a jej pańcia nie mniej. Jak się chce, to rozwiązanie się znajdzie. Quote
Ewa Marta Posted May 27, 2016 Posted May 27, 2016 Dostałam przed chwilą zdjęcie jednej z podopiecznych uratowanych przez ewu, którą razem z Ellig wzięłyśmy pod opiekę aż do szczęśliwego znalezienia jej domku. Milka była sunią wystraszoną, ale dzięki cierpliwości i ogromnej miłości swojej Rodzinki zrozumiała, że z nimi nic złego stać się jej nie może. Teraz spędza czas na majówce i wygląda tak:) A tak wyglądała, kiedy Ewu wyciągała ją ze schroniska: Quote
ewu Posted May 27, 2016 Author Posted May 27, 2016 Cudna , maleńka kruszynka. Ewa Marta -dziękuję:):) Quote
Poker Posted May 27, 2016 Posted May 27, 2016 Cudowna metamorfoza. Śliczna sunia. Czy ja kiedyś zobaczę taką ufną Gigę? Quote
Gusiaczek Posted June 2, 2016 Posted June 2, 2016 2 godziny temu, ewu napisał: Gusiaczku czy dotarły do Ciebie moje maile? Właśnie odnalazłam i napisałam do Ciebie :) Quote
elik Posted June 11, 2016 Posted June 11, 2016 Basia nawet w sytuacjach stresowych myśli o bezdomnych maluszkach w schronie. Dostałam e-mail. "Elu ja jestem u córki w Szwajcarii, czekamy na narodziny wnuczki. Dzisiaj dostałam nowe zdjęcia piesków. Jest malutka sunia , bardzo wystraszona, strasznie lgnie do człowieka. Zamieść ją proszę na wątku . Może ktoś się zlituje... Dziękuję i pozdrawiam Basia" Młoda, malutka Figa: Quote
ewu Posted June 11, 2016 Author Posted June 11, 2016 A ja się własnie zalogowałam żeby choć słowo napisać a tu już elik zamieściła Figę:) Eliku -dziękuję:) Figa to maleństwo , bardzo przeżywa schron, poprosiłam Gluchegopsa o ogłoszenia. Dostałam sporo fotek, potem prześlę z prośbą o zamieszczenie maluchów. Quote
elik Posted June 11, 2016 Posted June 11, 2016 6 minut temu, ewu napisał: A ja się własnie zalogowałam żeby choć słowo napisać a tu już elik zamieściła Figę:) Eliku -dziękuję:) Figa to maleństwo , bardzo przeżywa schron, poprosiłam Gluchegopsa o ogłoszenia. Dostałam sporo fotek, potem prześlę z prośbą o zamieszczenie maluchów. Mówisz, masz :) Na tym zdjęciu Figunia wygląda na bardzo wystraszoną :( Quote
Gusiaczek Posted June 11, 2016 Posted June 11, 2016 O matulu! ona całą sobą prosi "weź mnie, pokochaj!" :( Quote
ewu Posted June 12, 2016 Author Posted June 12, 2016 Jedyna nadzieja w szybkim ogłaszaniu. Ja niestety nie bardzo w temacie ogłaszania. Proszę o pomoc w ogłoszeniach dla okruszka. Quote
Recommended Posts