Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
O 17.05.2016 o 12:06, ewu napisał:

Smutno tu:( Chorowałam i przyznam też, że jestem podłamana.

Adopcje na razie stoją, nie ma czasu żeby podjechać i zrobić nowe zdjęcia.

Z dobrych wieści to dostałam wzruszającego maila z ds Sonki- Lukrecji.

Posłałam Myszy z prośbą o wklejenie.

Basiu kochana. musimy zacząć dbać o siebie :) Ja też musiałam odwiedzić kilku lekarzy. Najgorsze jest to, że na badania konieczne do zdiagnozowania, czeka się po kilka miesięcy.

Ja nadal mam na DT małego jamnikowatego psiaczka. Jego siostrze już znalazłam dobry dom, a chłopaczek nie ma szczęścia. Chcą go do garażu, przedpokoju.... Koszmar.

Posted
O 22.08.2014 o 10:23, elik napisał:

Rysio

Bezpośrednio po opuszczeniu schroniska

Rysio.jpg

Pamiętacie Rysia?

Dzisiaj dostałam obłędnego MMSa , posłałam Elik z prośbą o wklejenie:)

Posted

Jedna z wielu uratowanych przez Basię suniek przeszła zab ieg usunięcia wrastającego pazurka. Basia otrzymała e-mail i zdjęcia.

Cytuję:

"Dzisiaj dostałam wzruszającego maila od cudownej Pani Marii i malutkiej Molli.

Molli miała   zabieg usuwania wrastającego piątego pazurka.Antybiotyki, wizyty kontrolne....
Malunia bardzo nie lubi ulicy, panicznie się boi przejeżdżających samochodów ( wiem coś o tym jedna z moich suń miała podobną przypadłość) więc Pani Maria wpadła na genialny pomysł i zakupiła używany dziecięcy wózeczek, w którym Molli jeździła do lecznicy :)
Jak napisała Pani Maria : " Wózek dziecięcy świetnie zdał egzamin i przez te 4 dni Molli miała super spokojny transport, bo buźką jechała patrząc na mnie, ja do niej gadałam, a ona spokojnie sobie siedziała w transporterze... dzisiaj już jest  prawie dobrze i stan zapalny zanika, a ona spokojnie sobie śpi".

Tu Molli na swojej kanapie, w swoim ogródku i w transporterze w drodze do weta:)
No i jak mieć suche oczy po takim mailu...."

Moli  (1).JPG

Moli  (2).JPG

Moli  (3).JPG

Widać, że Molli ma się świetnie, otoczona miłością Pani Marii :)
  • Upvote 2
Posted

Dostałam przed chwilą zdjęcie jednej z podopiecznych uratowanych przez ewu, którą razem z Ellig wzięłyśmy pod opiekę aż do szczęśliwego znalezienia jej domku. Milka była sunią wystraszoną, ale dzięki cierpliwości i ogromnej miłości swojej Rodzinki zrozumiała, że z nimi nic złego stać się jej nie może. Teraz spędza czas na majówce i wygląda tak:)

V__2F49.jpg

A tak wyglądała, kiedy Ewu wyciągała ją ze schroniska:

DSC04937.JPG

• 2 weeks later...
Posted
Basia nawet w sytuacjach stresowych myśli o bezdomnych maluszkach w schronie. Dostałam e-mail.

"Elu ja jestem u córki w Szwajcarii, czekamy na narodziny wnuczki.
Dzisiaj dostałam nowe zdjęcia piesków. Jest malutka sunia , bardzo wystraszona, strasznie lgnie do człowieka. Zamieść ją proszę na wątku . Może ktoś się zlituje...
Dziękuję i pozdrawiam
Basia"

Młoda, malutka Figa:

f1.jpg   f2.jpg

f3.jpg   f4.jpg

f5.jpg   f6.jpg

Posted

A ja się własnie zalogowałam żeby choć słowo napisać a tu już elik zamieściła Figę:)

Eliku -dziękuję:)

Figa to maleństwo , bardzo przeżywa schron, poprosiłam Gluchegopsa o ogłoszenia.

Dostałam sporo fotek, potem prześlę z prośbą o zamieszczenie maluchów.

Posted
6 minut temu, ewu napisał:

A ja się własnie zalogowałam żeby choć słowo napisać a tu już elik zamieściła Figę:)

Eliku -dziękuję:)

Figa to maleństwo , bardzo przeżywa schron, poprosiłam Gluchegopsa o ogłoszenia.

Dostałam sporo fotek, potem prześlę z prośbą o zamieszczenie maluchów.

Mówisz, masz :)

Na tym zdjęciu Figunia wygląda na bardzo wystraszoną :(

f3.jpg  

Posted

Jedyna nadzieja w szybkim ogłaszaniu. Ja niestety nie bardzo w temacie ogłaszania.

Proszę o pomoc w ogłoszeniach dla okruszka.