Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewu, jestem u Was codziennie, bo wstyd  nie bywać

nie odzywam się, bo po próżnicy gęby strzępić nie będę

jestem dla Ciebie, Twojej determinacji w pomocy dla Ogonków pełna podziwu

Pozdrawiam serdecznie :)

Dziękuję  za miłe słowa i też pozdrawiam:)

Posted

Ewu będzie około 18.30. Krótki czas na zapoznanie bo po 19 wychodzę do pracy, ale mąż sobie poradzi. Jak się uda to cos skrobnę z pracy, jak nie to jutro jak wrócę po 8.00

Czekamy....

Posted

Bruno już u mnie. Na nieszczęście zapomniałam z tego wszystkiego komórki i niewiele wiem co tam w domu. Mąż w każdym bądż razie bardzo przejęty. śpi w salonie - i mąż i Bruno - żeby psiakowi nie było smutno w pierwszą noc w nowym domku :)

Posted

Akurat w tym wypadku to pokopało i to bardzo ;(

Pokopanych ludzi, którzy na wizycie robią super wrażenie niestety jest multum.

Dobrze, że oddali Brunka ewu, a nie wywalili go na ulicę,albo przywiązali w lesie do drzewa.

anecik, wspaniale, że mały u Ciebie!!!

Posted

Bruno już u mnie. Na nieszczęście zapomniałam z tego wszystkiego komórki i niewiele wiem co tam w domu. Mąż w każdym bądż razie bardzo przejęty. śpi w salonie - i mąż i Bruno - żeby psiakowi nie było smutno w pierwszą noc w nowym domku :)

A czy wiesz czemu oddali Bruna ?

Posted

Nie oddali tylko Ewu im go odebrała. A to różnica.

Troche wiem, ale jestem w pracy i loguję się z wielkiego doskoku a sporo pisania byłoby w tym temacie. Na pewno Ewu wszystko opisze. Chodziło chyba bardziej nie o krzywdę dla psiaka ale o rodzinę.

Posted

Nie oddali tylko Ewu im go odebrała. A to różnica.

Troche wiem, ale jestem w pracy i loguję się z wielkiego doskoku a sporo pisania byłoby w tym temacie. Na pewno Ewu wszystko opisze. Chodziło chyba bardziej nie o krzywdę dla psiaka ale o rodzinę.

To czekamy na relacje ewu

Posted

Nigdy w życiu nie przeżyłam takiego koszmaru związanego z adopcją :(

Dom biedny ale uznałam ,że nie można ludzi dyskwalifikować z tego powodu.

Spokojna ( wydawało się ) kobieta z bardzo fajnym synem w wieku 20 lat.

Chłopak tak przejęty i grzeczny ,że aż wzruszający.

Pani na rencie cały dzień w domu, syn na praktyce po szkole kucharskiej.

Miejscowość obok mojej więc pomyślałam,że będę tam często bywać. Jak przywiozłam Bruno  to okazało się,że jest tam jeszcze partner tej Pani, o którym nie wspomnieli. Człowiek złapał Bruno , wycałował, wytulił. Nie spodobało mi się to ,że o nim nie mówili ale zrobił dobre wrażenie a poza tym miałam za półtora dnia zabrać psiaka na zabieg i pomyślałam,że zobaczę  jak zachowuje się Bruno. Tego samego dnia jeszcze dzwoniłam, było w porządku. Zanim wyszłam dokładnie jeszcze wypytałam tego Pana, dowiedziałam  się,że są 19 lat razem ,że Pan pracuje i ,że kocha psy.

We wtorek pojechałam i uznałam ,że to z pewnością dobry dom.

Bruno na wersalce, zadowolony, przyklejony do Ludzi, odetchnęłam.

Ponieważ jak pisałam dom skromy sama od siebie wyposażyłam Bruna w legowisko, kołderkę(skromne ale wygodne, duże), kupiłam wór karmy dla szczeniąt(Purina), dałam dwie obroże, dwie smycze, dwie duże psie metalowe miski, kropelki do oczu, zabawki.

Bruno był zaszczepiony, zaczipowałam go ( na siebie ,tak często robię dla bezpieczeństwa psa).

Nigdy tak nie wyposażyłam psa ale miałam wrażenie ,że ci skromi ludzie dadzą mu kochający dom a takie wsparcie będzie mile widziane.

No i się pomyliłam.... Wieczorem dostałam smsa ,że nie kupiłam woreczków na odchody....!!!!!

Ciśnienie mi wzrosło, zadzwoniłam i grzecznie uzmysłowiłam ,że to ich pies i muszą dbać sami o jego potrzeby i doradziłam skąd wziąć woreczki.

Telefon mi padł, poszłam spać.

Nazajutrz zamarłam, o 1.48 w nocy dostałam smsa ,że jestem "kłamczucha" bo pod zdjęciem w ogłoszeniu jest wiek 7 miesięcy (w umowie wpisałam 8 miesięcy bo trochę czasu minęło od chwili robienia zdjęcia w schronie, zresztą nawet tego nie pamiętałam a  teraz wet  określiła wiek na 8 miesięcy).

Tak się zdenerwowałam ,że w ciągu 20 minut byłam w tym domu, zabrałam Bruno i jego wyprawkę.

Nie pytałam o nic, Pani zaczęła głupio tłumaczyć, że sms miał być do kogoś innego....

Od wczoraj jestem dręczona smsami i telefonami,że mam oddać psa.

Ważne ,że Bruno jest bezpieczny. Ja mam jakiś koszmar...