Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

o widzisz, tyle się tu dzieje, że przegapiłam te informacje! Już usunę te fotki. Dam na ich miejsce Sonię, a drugiego psiaczka muszę wyszukać.

No właśnie. Aż trudno nadążyć :P

Mam piękne zdjęcie Soni, którego nigdzie nie znajdziesz. Jak mi się uda to wstawię na wątek
Posted

No właśnie. Aż trudno nadążyć :P

Mam piękne zdjęcie Soni, którego nigdzie nie znajdziesz. Jak mi się uda to wstawię na wątek

To czekam :) Już co prawda wrzuciłam inne do ogłoszenia, ale to minuta pięć i zmieniam :)
Posted

Udało się :)

Sonia.jpg

Sonia%25201.jpg

Wybierz, które bardziej Ci się podoba. Do ogłoszeń wstawiłam oba, bo Sonia ślicznie na nich wygląda :)
Piękna, prawda ? :D

Posted

Ojej, przepraszam najmocniej gluchypies :( Narobiłam bałaganu.
Muszę wymienić zdjęcia bo te dałam jako pierwsze na OLX i Gamtree i z takimi zamówiłam resztę ogłoszeń, także prosząc, żeby były to pierwsze zdjęcia ;)
A swoja drogą śliczna sunieczka, albo psiurek :P
Muszę się spieszyć, żeby zdążyć przed zrobieniem reszty ogłoszeń.

Posted

Zajrzałam, to jest piesek spotkany na spacerze, który sie spodobał p. Karolinie.

No to ładny gips ;)
Dobrze, że zauważyłaś :)
Bardzo ładne, piękna zdjęcia robi ta pani.
Posted

Elik, jeśli Ty jesteś skarbnikiem na wątku maleństw ze schronu ( a chyba tak jest, jeśli dobrze pamiętam), to prześlij, proszę namiaery na konto do Dody. Wycofałam swoją deklarację zapłaconą z góry i Doda przeleje ją na konto maleństw

Posted

Elik, jeśli Ty jesteś skarbnikiem na wątku maleństw ze schronu ( a chyba tak jest, jeśli dobrze pamiętam), to prześlij, proszę namiaery na konto do Dody. Wycofałam swoją deklarację zapłaconą z góry i Doda przeleje ją na konto maleństw

Dziękuję Aniu:)

Elik jest skarbnikiem Frania i jeśli Ci to nie przeszkadza byłabym wdzięczna gdyby Franio dostał te pieniądze.

Jeśli się zgadzasz to niech Doda dopisze w tytule :darowizna dla bezdomnego Frania.

Posted

Oczywiście, że się zgadzam :)
Dodam tylko, że wycofałam swoją deklarację dlatego, że nie zgadzam się z decyzją Dody o zabraniu psa od Makili, co jest efektem (niezrozumiałej dla mnie) nagonki na Anetę

Posted

Ja nie jestem skarbnikiem psiaczków ze schronu. Na te psiaki ogólnie zbiera Basia.
Bardzo dobrze zrobiłaś, popieram Twoją decyzję. To co robią Makili jest podłe !

EDIT
Pisałyśmy razem z Basią :)
Tak jestem skarbnikiem Frania, ale jeśli mogłabym Cię prosić Panna Marple, to przekaż tej pani namiary na moje konto. Od dawna nie chcę z nią mieć nic wspólnego. Dlatego m.in. post tej pani zostawiłam bez komentarza. Dla mnie go nie było.
Posted

Trochę zmieniłam - może się przyda na wersję zamienną ;)

Sonia - kieszonkowa sunia

Sonia jest malutka - waży zaledwie 6,5 kg, sięga do pół łydki. Zły los sprawił, że ta kruszynka znalazła się w schronisku. Ale jej anioł stróż stanął na wysokości zadania i malutka trafiła do domu tymczasowego, gdzie bezpiecznie czeka na dom docelowy.

Sonieczka ma ok. 3 lat. Jest niezwykle łagodna, miła i wpatrzona w człowieka. Grzeczna, zachowuje czystość, nie niszczy, umie chodzić na smyczy. Z innymi psami się dogaduje, ale to kontakt z człowiekiem jest dla niej najważniejszy. Osobie, która podaruje jej serce i dom, odwdzięczy się bezgranicznym przywiązaniem i zaufaniem.

Sonia jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana.

Teraz nadszedł czas na kolejne zadanie dla anioła stróża - znalezienie Soni bezpiecznego i ciepłego domu, ludzi, którzy już nigdy jej nie zawiodą i zadbają, by "psiego mleka" jej nie zabrakło!

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Posted

Niestety szczeniaczek Figo wrócił z adopcji:(

Przebywa teraz w bdt i szukamy mu domu.

Dzisiaj rozmawiałam z Panią Aluni-Suni, Ala ma zdjęte szwy, została zaszczepiona i coraz bardziej się otwiera.

Niestety siku i koo... nadal w domu pomimo częstych spacerów.

Pani kocha Alunię nad życie i bardzo za nią dziękowała. 

Dzwoniła też Pani Tosi, Tosia jest cudowna i wszyscy ją uwielbiają.

Babcia Tosię rozpieszcza jak małe dziecko:)

Dodatkowo rozmawiałam z ds Dżekiego , Dżeki  fantastyczny, Państwo bardzo zadowoleni.

Posted

Figo napastował ich dziecko, nie było o tym wiadomo przed adopcją.

Załatwiliśmy behawiorytstę ( dla Państwa gratis) ale i tak nie podjęli próby wyeliminowania problemu.

Myślę,że dobrze,że go nie oddali po długim czasie , nie oceniam ludzi, czasem tak bywa...