Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzieki,odstawiam Doctor Doga, bo Lando mial dzis biegunke :-( Wracam na razie do gotowanego.

Edek, sprawdz Magnussona.

Dzięki za podpowiedź, mam już 3 firmy ufff.
Posted

Dzieki,odstawiam Doctor Doga, bo Lando mial dzis biegunke :-( Wracam na razie do gotowanego.

Edek, sprawdz Magnussona.

W przypadku biegunki dobrze działa Royal Canin gastro Intestinal, ale musiałabyś kupić nieduże opakowanie (tylko na czas biegunki)
Posted

Z dobrych wieści dzisiaj pojechała do ds jedna z suń- szczeniaczków.

Fajny domek, Milenka będzie miała do towarzystwa kotka i duuuży dom z ogrodem:)

Pani bardzo przejęta, przygotowana na przyjęcie małej.

Powodzenia okruszku:)

Posted

Z dobrych wieści dzisiaj pojechała do ds jedna z suń- szczeniaczków.
Fajny domek, Milenka będzie miała do towarzystwa kotka i duuuży dom z ogrodem:)
Pani bardzo przejęta, przygotowana na przyjęcie małej.
Powodzenia okruszku:)

Z tych szczeniaczków, które są u Makili ?
Posted

Doszły wpłaty:

Lando_pancia 30 zł:malamutka +szczylki

Edek 10 zł malamutka +szczylki

Edek 95,90 zł zwrot za wydatki na Czikę

Dziękuję:):):)

Posted

W Bytomskim schronisku jest 10-miesięczna malusieńka, niewidoma sunia.

Tam jest bez szans.

Błagam zajrzyjcie na wątek.

Może razem jej pomożemy.

http://www.dogomania.com/forum/topic/145029-niewidoma-10-miesi%C4%99czna-mikrosuczka-prosi-o-pmoc/

Cytuję:

Mania to maluteńka, wielkości niewielkiego kotka, czarna jak smoła suczka. Trafiła do nas parę tygodni temu - została znaleziona w lesie, sama, przywiązana. Znaleźli ją Państwo po drodze z piwa - a jednak oni mieli więcej empatii niż wcześniejszy właściciel Mani.

10384208_928382247187108_158745763584094

Posted

Tak, jeszcze 4 siedzą:(

Może niedokładnie pamiętam, ale wydawało mi się, że było ich 5, a jeden już był adoptowany, teraz drugi więc powinno zostać trzy. A może się mylę ?
Posted

Może niedokładnie pamiętam, ale wydawało mi się, że było ich 5, a jeden już był adoptowany, teraz drugi więc powinno zostać trzy. A może się mylę ?

Tak Elu pięcioro rodzeństwa ale potem doszedł Olafek (jeden z dwóch o, które walczyłam , drugi był zarezerwowany i nie przeżył rezerwacji), to Olafek został adoptowany i wczoraj jedna dziewczynka.

Zostały cztery- jedna brązowa sunia i trzy pieski -brązowy i dwa czarne.

Posted

Tak Elu pięcioro rodzeństwa ale potem doszedł Olafek (jeden z dwóch o, które walczyłam , drugi był zarezerwowany i nie przeżył rezerwacji), to Olafek został adoptowany i wczoraj jedna dziewczynka.
Zostały cztery- jedna brązowa sunia i trzy pieski -brązowy i dwa czarne.

Aaaa widzisz, nie liczyłam tego szczeniorka, który doszedł później :)
Niewidomą sunie udostępniłam na FB. Zamówię dla niej banerek to więcej osób wejdzie na wątek. Może ktoś, coś. Oby, bo sunia bidulka :(
Posted

Rysio robi problemy:(

Rzuca się na inne psy.

Skontaktowałam  Panią z behawiorystką.

Myślę,że Państwo zbyt go rozpieścili.

Rysio jest noszony na rękach, nieba by mu przychylili.

Pani mówi o nim ,że to ich kochane dziecko:)

Poza tym wszyscy się Rysiem zachwycają :)

Pani się martwi agresją Rysia bo rzuca się też na duże psy:(

Mam nadzieję,że behawiorystka pomoże, mówiła mi ,że to typowe zachowanie.

Rysio przytył, śpi albo z Państwem albo z Córką, generalnie gwiazda:)

Posted

Niedobrze :(
Tak zazwyczaj się dzieje, gdy opiekun przedobrzy z rozpieszczaniem psiaka. Pozwolili mu na wszystko, bo psiaczek biedny, po przejściach i Rysiowi przewróciło się w łepetynce :)
Myślę, że powinni spróbować na razie sami wyznaczyć Rysiowi granice - co mu wolno, a czego nie. Gdy uświadomią mu, gdzie jest jego miejsce w szeregu, powinien się utemperować. Gdy to nie da spodziewanego efektu, można udać się po poradę do behawiorysty.,

Posted

Jak to dziwnie się w życiu plecie - można być na samym dnie, a potem być gwiazdą ;) Skomplikowane to życie Rysia.. Mam nadzieję, że państwo sobie poradzą z jego niepokojem w łepku

Posted

Dziś Sonia miała sesję zdjęciową.

To może wrzuć tu zdjęcia i zrobimy nowe ogłoszenia z nowymi zdjęciami. Może przyniosą DS :)