slapcio Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Proszę o wpisanie [COLOR="Red"]UeMki[/COLOR] na listę. [B]15 maja[/B] kupiłam na jej bazarku kosmetyki. Do tej pory nic nie dostałam. UeMka ani razu nie raczyła sie ze mna skontaktować, na próby dowiedzenia sie co z bazarkiem na jego wątku (tudzież innych swoich) reagowała histeria oskarżając wszystkich czekających o nagonkę bo ona nie ma czasu, poczta strajkuje, dogo strajkuje i cały swiat przeciwko niej. Tak to trwało ponad 2 miesiące. Pod koniec lipca napisałam do niej i otrzymałam obietnice zwrotu pieniedzy. Miała czas do zeszłego piątku - czyli 2 tygodnie. A tu oczywiscie ani pieniedzy, ani odpowiedzi na emaile i PW mimo że na dogo bywa. Z tego co wiem na tym bazarku wiecej osób nie otrzymało swoich fantów, a co do zwrotu - wiem o jednej osobie, choc tez nie dostała calej kwoty. To się juz nawet nie kwalifikuje na listę "do wyjasnienia" ale na czarna i prosze o wpisanie UeMki tamże. Quote
ludwa Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 proszę o wpisanie na czarną listę UeMki, bazarek bodajże z maja. Potem miała wysłać balsam, juz jakiś miesiąc "idzie". Na pm nie odpowiada. Z tego co wiem wyplaciła część pieniędzy Niemand (z tego samego bazarku). Myślę, że tyle czekania wystarczy. Osoba nieodpowiedzialna. Quote
czarna_zaba Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [quote name='ludwa']proszę o wpisanie na czarną listę UeMki, bazarek bodajże z maja. Potem miała wysłać balsam, juz jakiś miesiąc "idzie". Na pm nie odpowiada. Z tego co wiem wyplaciła część pieniędzy Niemand (z tego samego bazarku). Myślę, że tyle czekania wystarczy. Osoba nieodpowiedzialna.[/quote] Ja również mam problem z tą osobą. Ostatnią wiadomość otrzymałam od niej 14 05. Od tamtej pory cisza. Ani towaru ani pieniędzy, ani przepraszam, ani nic. Z tego co wiem już nawet jej znajomi sie za nią wstydzą. Radzę uważać na nią!! Quote
slapcio Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 2 tygodnie temu [COLOR=red][B]UeMka [/B][/COLOR][COLOR=black]poinformowała mnie o przelewie ze zwrotem moich pieniędzy, których oczywiście nie dostałam. Potwierdzenia przelewu mi nie pokazała. Tak samo nie dostałam zadnej odpowiedzi na wiadomości PM, gg ani email - który nota bene sama mi podała do kontaktu. [/COLOR] Więc pytam - gdzie jest kasa: moja, ludwy, czarnej żaby?!? Bazarek zakończył się 3,5 miesiąca temu. Żadna z nas nie dostała towaru ani zwrotu pieniędzy. UeMka unika odpowiadania na korespondencję. Jak napisała czarna zaba - nawet słowa przeprosin czy wyjasnienia z jej strony. Quote
BoUnTy Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Witam Prosze dodac na listę do wyjaśnienia [B]violke49[/B]. Licytowała u mnie na bazarku [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10662801#post10662801[/url] To było miesiać temu, wiedziała o tym, ze 'produkt' ma krótki terin waznosci - pomimo moich ponagleń, PW itp. pieniazków do dzisiaj nie mam, a cukieraśki są po upływie daty waznosci (choć do zjedzenia dobre). Violka nie odpowiada na moje PW, a pieniażki przepadły - tak to kupiłby zapewne ktoś inny, choćby się miało zmniejszyć cene, a tak co kurcze... Quote
BoUnTy Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Chcę dodac na listę [B][COLOR="Red"]violka49[/COLOR][/B] Miesiąc temu zakupiła u mnie cuksowy stanik, na tej aukcji [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10662801[/url] i kontaktu i wplaty bark, towaru nie wysłałam. Brak odpowiedzi na PW oraz powiadomienie na tym wątku. Quote
Czarodziejka Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Decyzją moderatorów osoby bezowocnie tkwiące na czarnej liście zostają niniejszym wykluczone z grona forumowiczów. Osoby z listy do wyjaśnienia tkwiące tam od dłuższego czasu i lekceważące sobie regulamin bazarku, a tym samym bezdomne zwierzęta, na pomoc którym organizowane są nasze bazarki również opuszczą nasze forum. Zauważyliście pewnie jak niepokojąco długa jest lista osób, które mają coś do wyjaśnienia? Quote
amikat Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 [COLOR=red]"Amikat[/COLOR] - kartki z aukcji Isiak" Bardzo proszę o konkretne rozwiązanie mojej sprawy. Kiedy zauważyłam ze widnieje na liście , zaczęłam wyjaśniać. Napisałam do Isiak - z prośbą o sprawdzenie.Isak nie odpisała ale sie okazało ze pieniądze nie wyszły z mojego konta bo w numerze rachunku był błąd . Napisałam ponownie z prośbą o wskazanie na jakiego psa Isiak chce zeby wpłacić kasę ale nie odezwała sie do dzisiaj. Proszę o powiedzcie gdzie wpłacić kasę. Na konto AFNu? Ze wskazaniem konkretnego psa? Jak mam wyjaśnić i "naprawić" skoro nie otrzymuję odpowiedzi? A może mam wpłacić na konto AFZ bez podania na jakiego psiaka? Martwi mnie ta sytuacja - za długo pracuje na swoje nazwisko i dobre imię żeby niewyjaśniona sprawa to zniweczyła. Quote
Czarodziejka Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Isiak - może coś wyjaśnisz? Czasem przez niefortunny zbieg okoliczności powstają takie własnie niemiłe sytuacje, które powinny zostać szybko sprostowane. [B]Odnośnie bazarków Iryska i podejrzeń w stosunku do jej osoby. Przeprowadziliśmy drobiazgową lustrację i nie mamy wątpliwości co do jej uczciwości.[/B] [B]Faktury przedstawione, pieniądze rozliczone, bazarki przywrócone.[/B] Quote
amikat Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Kochani - ja kasę wpłacę - nie ma problemu - proszę o wskazanie konkretnego psa. Chciałabym żeby poszły na konkretnego potrzebującego psiaka! Quote
Czarodziejka Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 Amikat - wybieraj dowoli. Czego jak czego, ale potrzeb ci u nas dostatek :cool3: Wchodzisz na forum Psów w Potrzebie i wypatrujesz najbardziej porywające go serce tematu. Wchodzisz na wątek, oferujesz pomoc i wpłacasz pieniądze ;) Quote
Viris Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Chciałabym tutaj wyjaśnić sprawę ponieważ jeden stary bazarek "wisi" nie "zamknięty". Chodzi o bazarek z męskimi kosmetykami które zostały mi podarowane na ten cel, więc tym bardziej zależy mi na zakończeniu tej sprawy. Chodzi o ten wątek : [URL]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116759[/URL] A konkretnie o przedmiot nr. 2 i użytkownika - [B]grallinka.[/B] 25 lipca na PW wysłałam dane do przelewu. Zależało mi na jak najszybszym pokończeniu bazarków ponieważ od sierpnia do w sumie zeszłego tygodnia miałabym spory problem z wysłaniem paczek itp. Na początku sierpnia jeszcze gdy byłam w miarę czasowa napisałam PW: [quote]Witam serdecznie, niestety do dnia dzisiejszego nie otrzymałam wpłaty za męski balsam. Jutro o świcie wyjeżdżam z kraju i niestety nie będę mogła wysłać wysyłki. Nie wiem ile mnie nie będzie, ale w jeśli pieniążki zostały już wpłacone i na dniach znajdą się na moim koncie to powinnam się odezwać ( gdy już będę mieć internet ponownie ). Liczyłam że uda się zakończyć sprawy bazarkowe do wyjazdu, pozostałe wpłaty już doszły, paczki powysyłałam. Pozdrawiam.[/quote]9 sierpnia dostałam odpowiedź że pieniążki zostaną wpłacone w poniedziałek. W sumie bardziej by mnie urządzało odstąpienie od licytacji bo i tak nie byłabym w stanie wysłać balsamu ( a już na pewno nie wchodziło w grę wożenie go po Europie i czekanie na wpłatę ). No ale machnęłam ręką. Wpłata nie dotarła do dziś. Nie wiem zatem czy przelew został zlecony czy nie. Proszę o informacje, jeśli został zlecony trzeba to będzie wyjaśniać w banku. Jeśli nie[U][B] proszę o nie wpłacanie pieniędzy [/B][/U]- balsam zostanie wystawiony ponownie, na inny cel. Pieniądze za pozostałe kosmetyki zostały przelane na cel bazarku. Poszukam potwierdzenia ( jeśli Lavinia potwierdziła przelew ) w wątku może jeszcze dziś. Dodatkowo chciałabym zapytać czy można zakładając bazarek wykluczyć jakiegoś użytkownika z licytacji i zakupów u siebie? Miałam spore problemy z jedną użytkowniczką i w sumie wolałabym już nie mieć styczności :shake: Koszty wysyłki były podane na bazarku, ona zakupiła, a potem nagle nie podobało jej się że są wysokie i przelała kilka zł mniej a ja koniec końców musiałam z własnej kieszeni dopłacać do jej wysyłki... Można odmówić komuś zakupu? Ja wiem że chodzi o pomoc bezdomnym zwierzętom, ale moje nerwy też są dla mnie odrobinę ważne :cool1: Quote
Pianka Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Tak można odmówić zakupu, jeśli kupujący nie wzbudza twojego zaufania. Chyba będzie to trzeba dodać w regulaminie. Byc może niedługo będzie tez możliwość dodawania komentarzy:multi: [quote]Koszty wysyłki były podane na bazarku, ona zakupiła, a potem nagle nie podobało jej się że są wysokie i przelała kilka zł mniej a ja koniec końców musiałam z własnej kieszeni dopłacać do jej wysyłki...[/quote]trzeba było odesłać pieniądze z powrotem albo poinformować, ze mniej pieniędzy idzie na psy skoro koszt był podany na wątku. Czy grallinke mamy dac na czarną liste czy nie trzeba? Quote
Viris Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Na razie proszę o nie wpisywanie na listę, wolę to wyjaśnić "normalnie". Pianka - gdyby mnie czas nie gonił to bym pewnie tak zrobiła, ale już machnęłam ręką. Przelew poleciał do Lavinii jeszcze zanim wiedziałam ile dołożę do wysyłki itp. Chodziło o spory dług i każdy chciał jak najszybciej przelewać zebrane pieniążki. [quote name='eliza_sk']A czy nie służy temu funkcja "dodaj użytkownika do listy ignorowanych". Ktoś z Dog mi kiedyś powiedział, że po dodaniu takiego użytkownika na rzeczoną listę - nie może on nic pisać na wątku założonym przez Ciebie - albo może za Twoją zgodą. Nie wiem na ile ta informacja jest prawdziwa, ale może ktoś mnie wyprostuje jak piszę głupoty :evil_lol:[/quote]A mi się wydawało że nie będę widziała po prostu postów tego użytkownika - więc to nie byłoby za dobre. Quote
amikat Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 ok - zrozumiałam! Wpłacam na konkretnego psa , wybranego przez siebie! Wklajam tu dowód wpłaty. Quote
emdziolek Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Mi Iza. też nie wpłaciła pieniązków, ksiazke jej zawiozłam i dostarczyłam do rąk własnych a pieniędzy jak nie było tak nie ma:roll: Quote
eliza_sk Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 [B]Czy ktoś ma jakiś kontakt z agnieszkarouter ?[/B] Licytowała na dwóch moich dziecięcych bazarkach. Bazarki zakończyłam 13 października, na Dogo była ostatnio 10 października, wysłałam maila, bez odpowiedzi :( Może ktoś ma z nią kontakt ? [B]EDIT: już nieaktualne, Agnieszka się odezwała :)[/B] Quote
pucka69 Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 wyszywałam torbę dla [B]Psiary[/B] - z wyszywanką przedstawiającą jej psa - na jej wyraźne życzenie. Na początku maja zawiadomiła na pw, ze skończyłam. Cisza. Pod koniec maja - po raz drugi zawiadomiłam. Znowu cisza. Potem były wakacje, [B]Psiara[/B] na dogo nie wchodziła, to sie nie upominałam. Jak sie znowu pojawiła (w połowie września) napisałam jej pw - czy dostała poprzednie. Odpisała ze nie. Wysłałam jej stare pw raz jeszcze - i od tej chwili cisza. Proszę o wpisanie [B]Psiary [/B]w bazarki do wyjaśnienia. i jeszcze pytanie - zgodziłam się (grzecznościowo) przekazać coś z bazarku innej osoby juz nawet nie pamiętam komu. Minął rok. Rzecz jest nadal nieodebrana. Poniewiera mi się w pracy. Przypominałam pół roku temu - otrzymałam odpowiedź, że przyjdzie. Nie przyszła. Czy mogę to dać na bazarek ponownie? Quote
rozi Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Psiara to chyba taka dziewczynka, która kiedyś licytowała obróżki i wycofała się dosłownie pod koniec bazarku, ponieważ mama wkroczyła w temat. Wydaje mi się, że nie ma własnych pieniędzy, a rodzice nie bardzo chcą sponsorować jej pomysły. Quote
Wyjątek Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 [B]Karilka[/B] Bazarek na Ineczkę z Łodzi był we wrześniu. Jeszcze we wrześniu Inka pojechała do nowego domu. Jednak wszyscy wpłacili i otrzymali rzeczy z bazarku, tylko nie Karilka. Później odezwała się do mnie na gg czy mogłaby wpłacić ok 1-3 października. Powiedziałam ok. Do 8 października nie miałam kasy na koncie. Złapałam ją znów na gg a ona, że zapomniała i jutro to zrobi. Znów nie było kasy. Pare dni temu napisała mi, że rozliczając się za Inkę za dużo kasy przelała, że jakieś pieniądze miały iść na inne konto, to ona teraz nie zapłaci tylko da komuś innemu. Nie wnikam i tak nie wiem o co chodzi. Jednak 1,5 miesiąca nie ma pieniędzy, bransoletka z bazarku leży. A psy czekają na kasę. Zatem wysłałam to co miałam na konto Łódzkiej Fundacji. Od Karilki już niczego nie oczekuję. Bransoletkę wystawimy ponownie a Karilkę poproszę o wyjaśnienia a jak nie to czarna lista! Quote
basiapron Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 również czekam na wpłatę od tej osoby,ale do tej pory była uczciwa. Quote
Czarodziejka Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Psiara idzie od razu na czarną listę i ban. Niedopuszczalne, żeby lekceważyć sobie sprawę tak długo. Quote
Diuna B. Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Karilka teraz licytuje smycze automatyczne na bazarku Zuzi M. Quote
wiq Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 a ja z Izą. dalej nie mogę dojść do ładu, myślę, że 2 miesiące czekania na kasę wystarczy:cool1: czarna lista:cool1: Quote
Recommended Posts