Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Duszek najprawdopodobniej zajadał się piersią kurczaka,jestem też ciekawa co z tej próby wyniknie ale trzeba poczekać.Przeczytałam,że dieta trzustkowa opiera się na ryżu z kurczakiem.Jak Dusio jednak będzie uczulony na kurczaka,co wtedy? Czym można zastąpić kurczaka?

Posted

Moja skarbenka

jest tylko na ryzu plus gotowany kurczaczek

plus warzywa

plus krupniczki bez przypraw , takie tylko psiaczkowe

plus leki ... ech ...takie zycie

trzeba na kzdem kroczku pilnować boc przecie wszystko by pochlonelo nasze rude słoneczko , podobny Dusio  jak synus naszej rudzienki

gotuje co rano wczesniutenko ...

czasem więcej warzywek gotowanych dostaje

na szczęście nasza  niunia  nie jest uczulona

pozdrawiam Duszeczki kokane

Posted

.....

no ciekawe jak to sniadaeczko zasmakowalo maleńkiemu  Duszenkowi?

......

Pyyyycha było....Jak postawiłam miskę,to była chwila  konsternacji .Duszek na sekundę oniemiał...spojrzał jakby pytał .czy to naprawdę dla mnie????...  zjedzone w mgnieniu oka ...zaglądał pięć razy do pustej miski,to znów na szafkę i zjadłby na pewno  jeszcze jedną taką wielką porcję.

Duszek najprawdopodobniej zajadał się piersią kurczaka,jestem też ciekawa co z tej próby wyniknie ale trzeba poczekać.Przeczytałam,że dieta trzustkowa opiera się na ryżu z kurczakiem.Jak Dusio jednak będzie uczulony na kurczaka,co wtedy? Czym można zastąpić kurczaka?

Połowę dużej piersi pokroiłam drobniutko, rosołkiem z gotowania namoczyłam chrupeczki i wszystko wymieszane.

Na razie nic się nie dzieje.

Nasz P.Doktor mówił, o karmie z jagnięciną.jeżeli okaże się,że jest uczulony na kurczaka

Skończył się nam już podarowany wcześniej Kreon i dziś kupilismy 2op.,mamy zapas na cały miesiąc.

9.01.2015 stan konta u mnie był 368.94zł

dzisiejszy kreon 2op.-111,28zł

Stan konta skarpety u mnie na dzień 16.01.2015 - 257,66zł.

paragon za kreon,

2wlqxpv.jpg

Nasz  "weteran",

zakrywam jeszcze trochę bandażem te świeżo zagojone miejsca,żeby go nie korciły.

nedo39.jpg

2ypkl5v.jpg

12495w1.jpg

słoneczko dzis było fajne do opalania,

207rqx3.jpg

Posted

Zagladam z całuskami dla ,, synciusia,,

pipiniowego ciociu Wiosno cudny cudny onci

przecudny iskiereczek delikatesik taki

calujemy Was wszystkich

calunka rodzinke Duszenkowa

Posted

A jeszcze niedawno było tak ;....

Aneczko, brak słów. ( tu powinne być serduszka w dużych ilościach, ale nie mam emotikonek)

Trzymam kciuki za test kurczakowy.Oby to nie była alergia. Dusio i tak ma wystarczająco dużo ograniczeń w kwesti menu,

ca7f20c70f6acbcemed.jpg

Posted

.....

Trzymam kciuki za test kurczakowy.Oby to nie była alergia. Dusio i tak ma wystarczająco dużo ograniczeń w kwesti menu,

....

U nas na razie nic specjalnego się nie dzieje po wczorajszym kuraku.

Wczoraj troszkę sobie polizał przednią łapkę gdzie wcześniej miał rankę i jest lekko zaróżowione,ale to moja wina,ponieważ za długo latał bez opatrunku.Nie wiążę tego z kurczakiem,bo i wcześniej robił podobnie.

Z tego testu póki co jest  jedna dobra wiadomość...i wczoraj i dziś Duszek robi kupki wzorowe! i wcale nie jest ich więcej.

Tylko jedna leciutko odbiegła od normy (jaśniejsza),ale w każdym bądź razie nie musztardowa.

A porcja jedzenia składała się w większej części z kurczaka niż chrupek

Zobaczymy co będzie jutro.

Posted

W czasie kilkudniowej obserwacji nie było żadnych nasilonych objawów u Duszka i wygląda na to, iż kurczak nie jest winowajcą wygryzania łapek...tak powiedział P.Doktor.
Dziś zostały pobrane zeskrobiny pod kątem grzybów i czekamy na wyniki.

Strasznie się martwię jeżeli wynajdą to paskudztwo :(  .
Grzyby lubię,ale zbierać w lesie do koszyka.

Dwiema łapkami wcześniej zagojonymi Dusio już się nie intersuje,korci go przednia gdzie jest troszkę strupka i muszę pilnować,bo próbuje zsuwać języczkiem bandaż,żeby polizać.Zeskrob był pobrany z dwóch łapek więc teraz znów obie muszę przykrywać.
Poza tym u Duszka apetyt dobry,koo w normie,chęć do zabaw jest również.Wczoraj u nas spadł świeży śnieg i w nocy jak wypuściłam na siku, Amika i Duszka naszła taka głupawka do zabawy ,że boki z nich zrywałam patrząc przez okno :)  .
Na codzień jest szaro,buro i nudy.... wiosny czekamy...na dniach jadę kupić sobie solidne buty,żeby mieć już gotowe ^_^ .

Posted

Duszeńku, kciukam za zdrówko i za Twoje, WiosnaA kopytko też! :)

WIOSNA.jpg?psid=1 :D

Haha.....

Dzięki Inko!

W podpisie mam dwa bazarki na SBM :) zapraszam

Odwiedzimy.

Jak koci ponton leżał na podłodze,to nikt nie korzystał,jak położyłam na kanapę,to na zmianę ktos okupuje.

Dusio i Kacper vel Grubcio,który pakuje się ciagle na Duszka,a ten mu pozwala.

24guc9k.jpg

przyciśnięty Okruszek,

x23vab.jpg

2nw2v7q.jpg

4uaxki.jpg

308h3k9.jpg