Anula Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Duszek najprawdopodobniej zajadał się piersią kurczaka,jestem też ciekawa co z tej próby wyniknie ale trzeba poczekać.Przeczytałam,że dieta trzustkowa opiera się na ryżu z kurczakiem.Jak Dusio jednak będzie uczulony na kurczaka,co wtedy? Czym można zastąpić kurczaka? Quote
Nadziejka Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Moja skarbenka jest tylko na ryzu plus gotowany kurczaczek plus warzywa plus krupniczki bez przypraw , takie tylko psiaczkowe plus leki ... ech ...takie zycie trzeba na kzdem kroczku pilnować boc przecie wszystko by pochlonelo nasze rude słoneczko , podobny Dusio jak synus naszej rudzienki gotuje co rano wczesniutenko ... czasem więcej warzywek gotowanych dostaje na szczęście nasza niunia nie jest uczulona pozdrawiam Duszeczki kokane Quote
WiosnaA Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 ..... no ciekawe jak to sniadaeczko zasmakowalo maleńkiemu Duszenkowi? ...... Pyyyycha było....Jak postawiłam miskę,to była chwila konsternacji .Duszek na sekundę oniemiał...spojrzał jakby pytał .czy to naprawdę dla mnie????... zjedzone w mgnieniu oka ...zaglądał pięć razy do pustej miski,to znów na szafkę i zjadłby na pewno jeszcze jedną taką wielką porcję. Duszek najprawdopodobniej zajadał się piersią kurczaka,jestem też ciekawa co z tej próby wyniknie ale trzeba poczekać.Przeczytałam,że dieta trzustkowa opiera się na ryżu z kurczakiem.Jak Dusio jednak będzie uczulony na kurczaka,co wtedy? Czym można zastąpić kurczaka? Połowę dużej piersi pokroiłam drobniutko, rosołkiem z gotowania namoczyłam chrupeczki i wszystko wymieszane. Na razie nic się nie dzieje. Nasz P.Doktor mówił, o karmie z jagnięciną.jeżeli okaże się,że jest uczulony na kurczaka Skończył się nam już podarowany wcześniej Kreon i dziś kupilismy 2op.,mamy zapas na cały miesiąc. 9.01.2015 stan konta u mnie był 368.94zł dzisiejszy kreon 2op.-111,28zł Stan konta skarpety u mnie na dzień 16.01.2015 - 257,66zł. paragon za kreon, Nasz "weteran", zakrywam jeszcze trochę bandażem te świeżo zagojone miejsca,żeby go nie korciły. słoneczko dzis było fajne do opalania, Quote
mar.gajko Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Oby ten Dusio nasz kochany opamiętał się z tym wygryzaniem :) to kurczaczka by dostawał ... ps. są jeszcze karmy z rybami. Quote
Nadziejka Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Zagladam z całuskami dla ,, synciusia,, pipiniowego ciociu Wiosno cudny cudny onci przecudny iskiereczek delikatesik taki calujemy Was wszystkich calunka rodzinke Duszenkowa Quote
WiosnaA Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Jeszcze troszkę Dusia, fotki z przed kilku dni, Duszek nie lubi lampy błyskowej, od razu kładzie uszka, przyłapany na gorącym uczynku, Quote
WiosnaA Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 talerze brzęczą w kuchni,...ale czy warto wstawać?....i tak pewnie nic nie dostanę. Quote
togaa Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 A jeszcze niedawno było tak ;.... Aneczko, brak słów. ( tu powinne być serduszka w dużych ilościach, ale nie mam emotikonek) Trzymam kciuki za test kurczakowy.Oby to nie była alergia. Dusio i tak ma wystarczająco dużo ograniczeń w kwesti menu, Quote
WiosnaA Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 ..... Trzymam kciuki za test kurczakowy.Oby to nie była alergia. Dusio i tak ma wystarczająco dużo ograniczeń w kwesti menu, .... U nas na razie nic specjalnego się nie dzieje po wczorajszym kuraku. Wczoraj troszkę sobie polizał przednią łapkę gdzie wcześniej miał rankę i jest lekko zaróżowione,ale to moja wina,ponieważ za długo latał bez opatrunku.Nie wiążę tego z kurczakiem,bo i wcześniej robił podobnie. Z tego testu póki co jest jedna dobra wiadomość...i wczoraj i dziś Duszek robi kupki wzorowe! i wcale nie jest ich więcej. Tylko jedna leciutko odbiegła od normy (jaśniejsza),ale w każdym bądź razie nie musztardowa. A porcja jedzenia składała się w większej części z kurczaka niż chrupek Zobaczymy co będzie jutro. Quote
asiuniab Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 cudny Duszek na zdjęciach z sesji, poprostu cukiereczek do schrupania; Quote
Poker Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Rewelacyjny Duszek, chyba trzeba mu niedługo imię zmienić. Quote
ona03 Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Ależ Dusiu rozmarzony http://i60.tinypic.com/1o2ef6.jpg, nie ma nic piękniejszego niż piecho na kanapie :) Quote
WiosnaA Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 W czasie kilkudniowej obserwacji nie było żadnych nasilonych objawów u Duszka i wygląda na to, iż kurczak nie jest winowajcą wygryzania łapek...tak powiedział P.Doktor. Dziś zostały pobrane zeskrobiny pod kątem grzybów i czekamy na wyniki. Strasznie się martwię jeżeli wynajdą to paskudztwo :( . Grzyby lubię,ale zbierać w lesie do koszyka. Dwiema łapkami wcześniej zagojonymi Dusio już się nie intersuje,korci go przednia gdzie jest troszkę strupka i muszę pilnować,bo próbuje zsuwać języczkiem bandaż,żeby polizać.Zeskrob był pobrany z dwóch łapek więc teraz znów obie muszę przykrywać. Poza tym u Duszka apetyt dobry,koo w normie,chęć do zabaw jest również.Wczoraj u nas spadł świeży śnieg i w nocy jak wypuściłam na siku, Amika i Duszka naszła taka głupawka do zabawy ,że boki z nich zrywałam patrząc przez okno :) . Na codzień jest szaro,buro i nudy.... wiosny czekamy...na dniach jadę kupić sobie solidne buty,żeby mieć już gotowe ^_^ . Quote
inka33 Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Duszeńku, kciukam za zdrówko i za Twoje, WiosnaA kopytko też! :) :D Quote
NikaEla Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 W podpisie mam dwa bazarki na SBM :) zapraszam Quote
WiosnaA Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Duszeńku, kciukam za zdrówko i za Twoje, WiosnaA kopytko też! :) :D Haha..... Dzięki Inko! W podpisie mam dwa bazarki na SBM :) zapraszam Odwiedzimy. Jak koci ponton leżał na podłodze,to nikt nie korzystał,jak położyłam na kanapę,to na zmianę ktos okupuje. Dusio i Kacper vel Grubcio,który pakuje się ciagle na Duszka,a ten mu pozwala. przyciśnięty Okruszek, Quote
WiosnaA Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 odrobinę Dusia na żywo nagrałam zanim śnieg spadł,...fajnie,sucho było,a teraz chlapa, okienko mi się nie otwiera i tylko link, https://www.youtube.com/watch?v=Tv0B9iU5x_8&feature=youtu.be Quote
mar.gajko Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Zdjęcia Dusia z kicią boskie. Boskie. Quote
ona03 Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Ależ se Dusio załatwił darmowe ogrzewanie, z każdej strony :) cudnie Quote
inka33 Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 http://i62.tinypic.com/x23vab.jpg Ale Duszydło ma obstawę grzejną! :wub: Quote
togaa Posted January 23, 2015 Author Posted January 23, 2015 Nie ma to jak okłady z kota... A filmik cudny. Ależ Dusio rozbrykany i szczęśliwy. ;-) Quote
Poker Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Cudne zwierzaczki na kanapie. Chłopaki chyba uprawiają sprint na 50 m, bo ganiają jak perszingi. Quote
mar.gajko Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Piękne słoneczka. I takie szczęśliwe. Quote
Recommended Posts