Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Tola była dzisiaj na kontroli uszka. Nadal ma głęboko twardy i zbity brud, który ciężko jest wyjąć mechanicznie. Dostała kolejny lek w sprayu (zapomnialam nazwy, dopytam Anię), który ma zmiękczyć ten syfek, żeby można go było bez trudyu wyjąć. Narazie zdaniem wetów nie ma sensu usypiać jej i znowu płukać, bo trzebaby robić to kilka razy. Za tydzień kolejna wizyta. Dzisiaj za badanie i lek zaplaciłam 60 zł.

Mam zdjęcia sunieczki. Jest mega pozytywna, wielki zniej przytulas i męczyciel Pikusia;-)

Edited by Ewa Marta
Posted

Ledwie Elunia zrobiła ogłoszenia Toli, a już mamy o nią zapytanie i to bardzo konkretne:-) Pani byla nawet z córeczkami u suni i bardzo, ale to bardzo chciałyby ją adoptować. Narazie sprawdzamy domek i czekamy, aż Toli zagoją się szwy i skontrolujemy uszko.

Posted

Oj nie nadążam :) no ale miesiąc czasu nie chodziłam na Paluch, bo w nominowanych była dziewczyna z palucha która zresztą bardzo lubię. I nie chciałam być posądzona o lansiarstwo. A teraz muszę już śmigać bo dyrka mi takiego maila walnęła zapraszającego że jestem w szoku. I Pikusia muszę odwiedzić :)

Posted

Isadora7 napisał(a):
Oj nie nadążam :) no ale miesiąc czasu nie chodziłam na Paluch, bo w nominowanych była dziewczyna z palucha która zresztą bardzo lubię. I nie chciałam być posądzona o lansiarstwo. A teraz muszę już śmigać bo dyrka mi takiego maila walnęła zapraszającego że jestem w szoku. I Pikusia muszę odwiedzić :)

I fotki cyknac;)

Posted

Isadora7 napisał(a):

Teraz Cię będą chlebem i solą witać Isadora:-)

Posted

No właśnie te starsze psy przyprawiają człowieka o wzruszenie i rozczulenie. Moja sobotnia wycieczka na Paluch, miała zakońćzyć sie wizytą u Ani... ale wyciągnęłam cudnego 16-letniego jamnisia i odwiozłam go do DT. To przepiękny jamniczy szlachcic. Pozwolę sobie go pokazać, tak blisko Toli mieszkał. Mam nadzieję ze Pikuś mi wybaczy ze nie dotarłam aby z nim się przywitać :)

Posted (edited)

Zapomniałam napisać, że Tola dostała wczoraj 100 zl od Mateusza - syna Ellig:-) Bardzo serdecznie dziękujemy, zaraz uzupełnię rozliczenia!

Dzisiaj u weta sprawdziłyśmy szew posterylkowy - wszystko super!

Uszka coraz ładniejsze, jeszcze w lewym jest maleńka ilość tej zasuszonej wydzieliny. Mamy nadal płukać i za tydzień kontrola z ewentualnym rozprawieniem się z tym do końca przez płukanie w sedacji.

Jutro o 18 Elunia załatwila wizytę przedadopcyjną w domku zainteresowanym adopcją Toli:-) Rodzinka była u suni i jest nią zachwycona. My czekamy na rezultat wizyty i na wyleczenie uszka:-)

Tola z radością wskoczyła do samochodu. Po drodze usiłowała przedostać się do mnie i lizała mnie po twarzy. Jest super pozytywna, dobra i energiczna:-) Uwielbia węszyć... Na smyczy ciągnie okropnie, ale to pewnie efekt nowego miejsca, bo obok DT, na znanym terenie chodzi dużo ładniej.

Zaczipowałyśmy ją od razu. Panu wetowi zostało jeszcze 5 bezpłatnych czipów. Załapałyśmy się na jeden z nich:-)

Edited by Ewa Marta
Posted

Wizyta przedadopcyjna wypadła doskonale i wszystko wskazuje na to, że Tola niebawem zostanie mieszkanką Zielonki:-) Musimy jednak zaczekać do wizyty kontrolnej z uszkiem w przyszłym tygodniu i do końca doprowadzić leczenie. Elunia umówiła się z Panią, że w przyszłym tygodniu dopełnimy wszelkich formalności i Tola w końcu pojedzie do DS:-)

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Wizyta przedadopcyjna wypadła doskonale i wszystko wskazuje na to, że Tola niebawem zostanie mieszkanką Zielonki:-) Musimy jednak zaczekać do wizyty kontrolnej z uszkiem w przyszłym tygodniu i do końca doprowadzić leczenie. Elunia umówiła się z Panią, że w przyszłym tygodniu dopełnimy wszelkich formalności i Tola w końcu pojedzie do DS:-)

Hura! Hura! Hura! :multi:

Posted

Gusiaczek napisał(a):
Hura! Hura! Hura! :multi:

Też tak myślę:-)
Nutusia napisał(a):
Zamieszka w Zielonce? To ma duże szanse na spotkanie i psią przyjaźń z naszą Lalką! :)

A to byłby numer:-)

Posted

Ewa Marta napisał(a):

Super, fajnie sie dziewczynie trafiło

Nutusia napisał(a):
Zamieszka w Zielonce? To ma duże szanse na spotkanie i psią przyjaźń z naszą Lalką! :)

Cudne są takie spotkania, ja wczoraj tez miałam takowe w Pruszkowie. Oj owocne było bardzo.

Posted

Ewa wrzucam i tu odpowiedź bo nie wiem gdzie szybciej zerkniesz o schronisko dla Marek:

Schronisko w Nowym Dworze Mazowieckim
prowadzone przez Fundację Przyjaciele Braci Mniejszych
ul. Leśna (przedłużenie ulicy Sportowej)
05-100 Nowy Dwór Mazowiecki

Posted

[quote name='Isadora7']Ewa wrzucam i tu odpowiedź bo nie wiem gdzie szybciej zerkniesz o schronisko dla Marek:

Schronisko w Nowym Dworze Mazowieckim
prowadzone przez Fundację Przyjaciele Braci Mniejszych
ul. Leśna (przedłużenie ulicy Sportowej)
05-100 Nowy Dwór Mazowiecki

Dorotko, dzięki!