Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania-Sonia napisał(a):
Tak, to dosyć przerażające :diabloti: Ja się wbijam w M, a tu w nic bym nie wlazła. No przecież nie będę zamawiać XXL, bo wpadnę w depresję ;)

No to identycznie tak jak ja. :evil_lol:

Posted

Dziewczyny drogie,
Też się za głowę złapałam gdy okazało się, że chcą koszulkę muszę zamówić XXL. Ale to naprawdę nic strasznego - zapewniam. Koszulka jest mała;)

Posted

Ania-Sonia napisał(a):
Tak, to dosyć przerażające :diabloti: Ja się wbijam w M, a tu w nic bym nie wlazła. No przecież nie będę zamawiać XXL, bo wpadnę w depresję ;)

Tjaaa... A ja siedziałam cicho, bo siem wstydziłam przyznać, że tą damska koszulkę XL to musiałabym na pierwsiach i plecach rozciąć :evil_lol: A wstyd mój był tak głęboki...., że zdecydowałam się cichaczem na męską eMkę... No naprawdę miło, że nie jestem w tym dramacie osamotniona :evil_lol:
Przemyślałam całą tę nieco krępującą sutuację i doszłam do wniosku, że i tak chyba wolę męską...

Ale jak można zamówić damską XXL, to ja chętnie tylko jakie sa jej wymiary??? Muszę sprawdzić czy w nia wlezę a swoich numerków nie podam, nawet na chińskich torturach :eviltong:

Posted

bigos napisał(a):
Damsie tylko XL-przepraszam. Się rozpędziłam:cool3:;)i to na własna niekorzyśc:evil_lol:

Hehehehe... Nie ma co kombinować... Będziemy śmigały w męskich. W końcu to nie suknia wieczorowa ;) I brzucha nie będzie trzeba wciągać....

Posted

Rozmiary na karzełki to są chyba, a nie na dobrze zbudowane i wybiegane z psami cioteczki :evil_lol:
Ale co tam i tak będziemy szyku zadawały śmigając w takich koszulkach! Zaraz siadam do zamówienia jakiegoś mega rozmiaru he he coby się na moje zawsze M ciałko nadał :p

Posted

A ja sobie wwłaśnie przed chwilą zamówiłam białą damską bluzeczkę. Może i wziełabym niebieską ale na stronie nie ma podanego wzoru koloru niebieskego i nie ryzykowałam. Przelew już zrobiłam i teraz tylko czekam na koszulinkę :cool3:

Posted

Tak ja też czekam, na czarną damską koszulkę w jakimś niebotycznym rozmiarze ;) Już się nie mogę doczekać jak się w niej będę lansować tu i ówdzie hehehhehe opowiadając co to dogomania niewtajemniczonym.
To będzie mój strój służbowy na psie wystawy. Jeszcze jak uskładam pieniążki to sobie zamówię wersję z długim rękawkiem bo pewnie też by można :)

Posted

czy ja mógłbym zobaczy jak wygląda koszulka w kolorze niebieskim, chodzi mi jaki to odcień niebieskiego, czy jasny czy ciemny

hehehe, ja bym zamówił L, ale w tabeli rozmiarów powinienem mieć 108 w biodrach, a ja mam zaledwie prawie 80:evil_lol::evil_lol::evil_lol: a M tez chyba 102 to tez za dużo:evil_lol::evil_lol: na takiego kościotrupa to nie ma rozmiarów:eviltong::eviltong:

Posted

Dziewczyny, Bigos na wątku zlotowym wyjaśniła jak się mierzyć (cytuję):
"Długość koszulki (plecy) mierzy się na plecach od krawędzi kołnierza do krawędzi koszulki (dolnej) na płasko, szerokość w biuście mierzy się pod pachami, obwód klatki piersiowej to, jak nietrudno się domyślić, dwa razy ta wartość".

Mam nadzieję, że to pomoże wybrać odpowiedni rozmiar.
Bo jest mała zmyłka, szerokośc w biuście nie mierzy się w biuście tylko pod pachami, stąd chyba to zamieszanie z rozmiarami. :roll:

Posted

weszka napisał(a):
Jakby nie liczyć to tak wychodzi ;) a rozmiary są karłowate ;)

Tak, tak, różnica znikoma :evil_lol: Prosimy o zmianę nazwy "rozmiary kobiece" na "dziecięce"! :eviltong:
Ja na razie waham się pomiędzy męskimi a unisex ;)

Posted

dopiero teraz tu dotarłam, ale pomysł mi się jak najbardziej podoba!! koszulki super i już nie mogę się doczekać jak będę w takiej paradowac na spacerach z psem:) tylko zamiast nicka poprosze chyba o napis Magda&Denis, choć jeszcze się zastanowię:) teraz jak przeczytałam rozmiary jestem w lekkim szoku ale już mi przechodzi widząc ze ni jestem sama;)) ja zamówię męską albo unisex, jeszcze się zastanowie i może poczekm na siostrę, aż wróci z koloni to może te sie skusi:)

Ps. a jak to jest z tymi czaepczkami? byłaby możliwość takowej czapeczki z tym ślicznym napisem dogomania, który jest na przodzie koszulki?!? pytam narazie teoretycznie bo i tak kasy nie bede miać na koszulke i czapeczke, ale kiedyś....:multi:

Posted

Tak jak obiecałem, po powrocie z weekendu zajmujemy się dalej sprawą koszulek.

Dwie prośby na gorąco:

- proszę bardzo uważnie czytać to co jest napisane na podstronie "Warunki sprzedaży" i wpłacać CAŁĄ kwotę wymaganą do zrealizowania zamówienia. Nie wysyłamy koszulek za pobraniem i całą kwotę trzeba wpłacić z góry.

- proszę czytać także to, co w sprawie koszulek piszę w tym wątku - pozwoli to wyjaśnić wiele wątpliwości, bez konieczności zadawania wciąż tych samych pytań.

Na wszystkie pytania i prośby zaraz odpowiem, proszę sprawdzać skrzynki e-mail.

W sprawie rozmiarów - nie ma co bić piany w wątku, tylko trzeba wysłać mail do mnie w tej sprawie. W hurtowni, gdzie się zaopatrujemy są do nabycia również większe koszulki w damskim kroju i jest szansa, że dla dojrzałych Pań (a nie nastolatek) coś na spokojnie się znajdzie :)

Niebieski kolor jest de facto granatowy (określany jako bright royal) (nie szafirowy) - trudno pokazać ten kolor na ekranie monitora, bo każdy ma inne ustawienia i podejrzewam, że odcieni byłoby tyle ile monitorów użytych do obejrzenia. Jest to ciemny odcień, ale nie wpadający w czerń (granat marynarski).

Na razie nadruki na czapkach możemy zrealizować w trybie indywidualnym - wystarczy wysłać swoją czapeczkę, a wróci z wybranym nadrukiem.

+++

UWAGA! Nie ma w ofercie sklepu, póki co, koszulek damskich typu V-Neck - możemy zaoferować jedynie damskie koszulki z okrągłym, klasycznym, kołnierzem.

UWAGA! Proszę osoby, do których zostało wysłane potwierdzenie o uważne przeczytanie maila - niektóre adresy są niepełne (a czasem w ogóle ich nie było). Bez tego koszulka nie będzie mogła być wysłana!

Posted

Mierzę się z każdej strony i zaraz padnę ze śmiechu. Jak kobiecy rozmiar to XL i mam cykora, że może być opięty. A jak męska to M i może być ciut za duża. Wolałabym jednak fason kobiecy:p

Posted

Proszę o mail z miarami (o czym już wspominałem kilkukrotnie :roll:) - dopasuję właściwą koszulkę. W hurtowni są również większe koszulki - bez obaw uda się dobrać odpowiedni t-shirt.