ff_koszulki Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Odpisałem :) ++++ Dla reszty Pań, mających wrażenie kurczenia się świata wokół, do dyspozycji pozostają jeszcze dwie koszulki (niestety jedynie w wersji exlusive): (1) obwód w biuście 96 cm, długość koszulki 59 cm (2) obwód w biuście 102 cm, długość koszulki 62 cm Z powodu różnych serii produkcyjnych te rozmiary mogą "pływać" w granicach 1-2 cm Quote
Agga Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Odpisałam. Zastanawiam się nad tą (1) obwód w biuście 96 cm, długość koszulki 59 cm. Czekam na odp co do ceny. ;) Oj kobitki my to zawsze jakieś problemy z gabarytami mamy:evil_lol: Quote
ff_koszulki Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Jak do tego doda się efekty prania i suszenia, a także zwykłą "pracę" bawełny na człowieku, to koszulki i tak będą dopasowywać się do ciała, po czym tracić fason... Nie jest to technologia kosmiczna i bardzo wiele tego o czym tu dyskutujemy ginie gdzieś w codziennym użytkowaniu. Najgorsze jest to, że na opakowaniach, czy metkach producenci podają nieraz zupełnie inne wartości niż dana seria ich produktów ma w rzeczywistości. Będę się starał na bieżąco podawać aktualne rozmiary koszulek, by nie było pomyłek przy wyborze. +++++ Pierwszy pakiet paczek rusza jutro w drogę do adresatów :) +++++ Quote
Agga Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 No to kobitki czekajcie na paczki i miłego noszenia. Ja wieczorem podejmę decyzję:multi: Quote
BlackSheWolf Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 asia_pie napisał(a):Dziewczyny, Bigos na wątku zlotowym wyjaśniła jak się mierzyć (cytuję): "Długość koszulki (plecy) mierzy się na plecach od krawędzi kołnierza do krawędzi koszulki (dolnej) na płasko, szerokość w biuście mierzy się pod pachami, obwód klatki piersiowej to, jak nietrudno się domyślić, dwa razy ta wartość". Mam nadzieję, że to pomoże wybrać odpowiedni rozmiar. Bo jest mała zmyłka, szerokośc w biuście nie mierzy się w biuście tylko pod pachami, stąd chyba to zamieszanie z rozmiarami. :roll: Czyli w rozmiarach 'Klatka piersiowa" mierzymy pod pachami ?? bo juz sie pogubilam :evil_lol: Quote
ff_koszulki Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Szerokość koszulki w biuście mierzy się pod pachami. Proszę czytać oficjalne informacje. Ja doskonale wiem, że biust wypada zwykle niżej, ale właśnie to miejsce jest najbardziej newralgiczne ze względu na kontrukcję koszulki - najmniej rozciągliwe i dzięki temu można uniknąć błędów pomiarowych wynikających z naciągania miejsc leżących niżej. Poza tym koniec szwów pod pachami jest jednym z niewielu charakterystycznych miejsc i nie ma możliwości wykonania pomiaru inaczej przy dogadywaniu "zdalnie" detali. ++++ @Agga - Nie da rady z wybraną przez Ciebie koszulką, ale jakieś wyjście zawsze się znajdzie - detale w mailu. I jeszcze jedna ważna prośba: p. Michała Słowińskiego proszę o pilny kontakt w sprawie zamówienia! Quote
BlackSheWolf Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 ja naszczescie mieszcze sie w skali rozmiarow... uff... ale moja kumepla wejdzie w XL ale moglabyn poprosic o wymiary koszulki o rozmiar wiekszej ?? ;> bo tamta moze byc troche za bardzo dopasowana ;) emaila nie bede wysylac bo nie znam jej wymiarow ;p a ona nie ma dostepu do neta zbyt czesto... wiesz poprosze o podanie tutaj wymiarow :) z gory dzieki :) Quote
ff_koszulki Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Proszę o uważne śledzenie wątku... W poście #102 - wspominałem o rozmiarach większych, ekskluzywnych koszulek. ++++ UWAGA! Zamówienia na koszulki należy składać poprzez formularz na stronie www z koszulkami, a nie poprzez kierowanie maili, PMów, czy SMSów do @bigosa :roll: Wszystkie potrzebne informacje są zawarte w pierwszym poście tego wątku, w przyklejonym wątku powyżej i w wątku "Administracja"... Quote
BlackSheWolf Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 widzialam i czytalam post #102 ale jest duzy przeskok w wymiarach miedzy XL a tym 1, wiec myslalam ze jest tez inny ;) Quote
ff_koszulki Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Niestety - nie ma płynnego przejścia pomiędzy nimi... Z ostatniej chwili - pierwsze koszulki w drodze :) Quote
weszka Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 ff_koszulki napisał(a): Z ostatniej chwili - pierwsze koszulki w drodze :) Ciekawe czy do mnie :razz: ? Nie mogę się doczekać :p Quote
BlackSheWolf Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 hihi dobra wiem, ze jestem marudna :D ale to juz ostatnie pytanko ;p czy te bluzki (jak kazda)po praniach rozciagna sie czy skurcza?? :D :D Quote
NightQueen Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 takie 1 pytanie mam :) czy wy chodzicie w tych koszulkach po ulicy? Quote
BlackSheWolf Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 ja to raczej bede na wystawy i jakies spotkania ja zakladac xD Quote
Patikujek Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Ja mam koszulkę z zeszłego zlotu dogomaniaków i bardzo czesto chodzę w niej po ulicy, i do szkoły ją zakładałam i w ogóle bardzo ją lubię:) Quote
ff_koszulki Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Przy praniu ręcznym (w ok. 40 st. C) i dbaniu o swój t-shirt nie zdarzyło mi się by koszulki ulegały jakimś dramatycznym metamorfozom. Jeśli ktoś wrzuci koszulkę do pralki, albo ustawi w praniu wyższą temperaturę niż zaleca producent, za efekty nie można ręczyć... Na to pytanie nie umiem odpowiedzieć - każdy przecież pierze inaczej, suszy inaczej, prasuje inaczej... Quote
BlackSheWolf Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 no dobra dobra ja już zamówiłam :D :D czarną :) Quote
weszka Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 A ja już mam :D Dziś przyszła paczuszka! Koszulka jest bardzo fajna - dziękuję! Quote
ff_koszulki Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 "weszka" napisał(a):A ja już mam! (...) Będą jakieś fotki? Jesteś pierwszą posiadaczką forumowej koszulki ;) Quote
weszka Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Postaram się ale nie ma mi kto cyknąć tej fotki :roll: Suczki nie umieją niestety :evil_lol: ale samowyzwalaczem spróbuję. Quote
Roxana Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Ja dostałam info, że do mnie też lada chwila przyjdzie :lol: Ja tam będę w niej po ulicy normalnie śmigać- dzięki temu, może zaczepi mnie ktoś, kto też jest na Dogo a się nie znamy :cool3: Quote
weszka Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Aparat się postanowił zepsuć :/ Niech to co chwilę coś z elektroniki mi pada :shake: Tak więc zdjęcia będą nieco z opóźnieniem. Ja będę chodzić że tak powiem służbowo w psich sprawach - spacery, wystawy, szkolenia, adopcje. Ale może i na miasto się zapędzę :evil_lol: Quote
Recommended Posts