Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kejciu napisał(a):

KOKO - nie ma nic...ma tylko imię...
Całe życie spędziła na łańcuchu...
.....................
Od 11 kwietnia z PDT wskoczyła na miejsce PDT w związku z czym w chwili obecnej nie ponosimy opłaty za hotelikowanie
Wszelkie inne koszta związane z żywieniem, leczeniem itp. spoczywają w moim i Ziutki obowiązku.

Czy mogę zapytać, jaki jest miesięczny koszt wyzywienia Koko i czy ktoś oprocz Kejciu i Ziutki w nim partycypuje ?

• Replies 555
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

barb napisał(a):
Czy mogę zapytać, jaki jest miesięczny koszt wyzywienia Koko i czy ktoś oprocz Kejciu i Ziutki w nim partycypuje ?

Oczywiście że możesz :)
Koko jest w BDT u Dexterki - na początku była w hoteliku ale jak wróciła Wiera ( również nasza podopieczna z adopcji ) Dexterka wzięła Koko na BDT za co jeszcze raz dziękujemy :loveu:

Koszt miesięczny utrzymania to koszt karmy, ewentualnie tabletek na odrobaczenie, preparatu na kleszcze czy szczepień - my kupujemy karmę - koszt około 100-110zł + preparaty na kleszcze

Bazarkiem wsparła nas b-b oraz Annaa4 - pozatym same robimy bazarki na jej utrzymanie, poza Koko mamy jeszcze Wierkę w hoteliku i Tofika u mnie w BDT który jest chory i wymaga stałego podawania leków ( drogich ) jak również przed wczoraj przeszedł 2 operacje ( 2 w 1 ) i dług w lecznicy prawie 600zł

Niestety nie jest lekko - ale nie poddajemy się z Ziutką i walczymy o dobry los tych naszych podopiecznych :)

Posted

Dziękuję za odpowiedż. Wiem, ze masz jeszcze Toffika, zaglądam na jego wątek,
Pytałam o finanse Koko bo mam pewien pomysl ale jeszcze za wcześnie o nim pisać. Finanse Wiery wyglądają na razie nieżle, czy ma pokrycie kosztow hotelowania w deklaracjach ?

Posted

barb napisał(a):
Dziękuję za odpowiedż. Wiem, ze masz jeszcze Toffika, zaglądam na jego wątek,
Pytałam o finanse Koko bo mam pewien pomysl ale jeszcze za wcześnie o nim pisać. Finanse Wiery wyglądają na razie nieżle, czy ma pokrycie kosztow hotelowania w deklaracjach ?

Nie wiem czy nieźle bo dzisiaj musimy zapłacić za hotelik więc finanse spadną o połowę.
Nie nie mamy żadnych stałych deklaracji - nie należymy do osób które zakładając wątek w pierwszym poście od razu piszą o deklaracjach - wspólnymi siłami dajemy radę:)

Posted

kejciu napisał(a):
Nie wiem czy nieźle bo dzisiaj musimy zapłacić za hotelik więc finanse spadną o połowę.
Nie nie mamy żadnych stałych deklaracji - nie należymy do osób które zakładając wątek w pierwszym poście od razu piszą o deklaracjach - wspólnymi siłami dajemy radę:)

Napiszę PW

Posted

w zeszłym tygodniu miałam kilka maili w sprawie adopcji Koko , odpowiadałam na pytania , ale niestety kontakt się urywał. Dzwoniła też pani z Głogowa ( woj. dolnośląskie) , była bardzo zainteresowana, miała przedyskutować z mężem i póki co cisza. Czemu nikt nie chce takiej urodziwej Kokoszki ?? gdzie ludzie mają oczy??

BARB dziękuję :loveu:

Posted

dexterka napisał(a):
w zeszłym tygodniu miałam kilka maili w sprawie adopcji Koko , odpowiadałam na pytania , ale niestety kontakt się urywał. Dzwoniła też pani z Głogowa ( woj. dolnośląskie) , była bardzo zainteresowana, miała przedyskutować z mężem i póki co cisza. Czemu nikt nie chce takiej urodziwej Kokoszki ?? gdzie ludzie mają oczy??

Może się jeszcze odezwą? Ważne, że są zainteresowani :) Jest wtedy nadzieja!

Posted

dexterka napisał(a):

ja też odpisuję na maile ale na tym się kończy...no nic czekamy:):):)

Posted

dexterka napisał(a):

złośnica93 napisał(a):
Może się jeszcze odezwą? Ważne, że są zainteresowani :) Jest wtedy nadzieja!

kejciu napisał(a):
ja też odpisuję na maile ale na tym się kończy...no nic czekamy:):):)

Jak napisała złosnica, każde zapytanie daje nadzieję. Wczoraj tak się ucieszylam, ze wreszcie ktoś sie zainteresowal sunią ktorą już bardzo dlugo oglaszałam
A Koko jest taka słodka, wlasnie obejrzałam jej album.:lol:
Dexterko - za co mi dziękujesz ?

Posted

Ja też nie pojmuję jak to możliwe, że Koko wciąż bez domu... Byłam pewna, że znalezienie tego najwłaściwszego zajmie nie więcej niż miesiąc :( Nie wiem co się dzieje, ale adopcje idą coraz gorzej - chyba jest zdecydowany przerost podaży nad popytem :(

Posted

Nutusia napisał(a):
Ja też nie pojmuję jak to możliwe, że Koko wciąż bez domu... Byłam pewna, że znalezienie tego najwłaściwszego zajmie nie więcej niż miesiąc :( Nie wiem co się dzieje, ale adopcje idą coraz gorzej - chyba jest zdecydowany przerost podaży nad popytem :(

oj, niestety tak właśnie :(
u mnie też kilka pięknych i młodych psów czeka, w tym Pirat juz 1,5 roku.... i ani jednego telefonu :(

Posted

do albumu wrzuciłam kilka niezbyt ładnych Kokoszkowych zdjęć :P Ciągle czekamy na ten jedyny telefon , ale niestety nikt nie dzwoni. Nawet wyróżnienia nie pomagają !!

Kokoszka ma nowego kolegę do wspólnych szaleństw- owczarka Barrego. Ona jest jak mój Alf- z każdym psem się dogaduje , z każdym uwielbia się bawić :) Niestety w zabawie z ludźmi używa nieco zbyt dużo siły, po prostu nie jest nauczona ,że z człowiekiem trzeba bawić się bardziej delikatnie. Nie ma też pojęcia jak silny ma uścisk szczęki- a jest on dość " amstaffowaty" .

Miłego oglądania zdjęć

Posted

Wspaniały album.:lol: Widać, że Koko ma świetne relacje z psimi kumplami, jest wesoła i coraz bardziej urodziwa.:lol: