malagos Posted January 12, 2015 Author Posted January 12, 2015 Masz rację, Mazowszanko, a może za jedną narkozą da się piesę zreperować. Quote
Nutusia Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Z naszym Doktorem jak z dzieckiem - z pewnością napisze osobny rachunek za sterylkę. W razie czego, Maryś, pojadę z Wami ;) O Cyprysie już zdążyłam przeczytać i faktycznie, Krysiu - "zarezerwuj" sobie z dziesiątkę Radysaków, to jak nic domki znajdą w mig :) To co? Ligol ma teraz tydzień na znalezienie DS! :) Quote
konfirm31 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Nie Ligol, a Yogi. On bardziej potrzebowski :(. No, chyba że to jeszcze tydzień :) i się okaże, że jednak Ligol jest nam sądzony :). Wszystko w rękach(?) Losu Quote
malagos Posted January 12, 2015 Author Posted January 12, 2015 Z naszym Doktorem jak z dzieckiem - z pewnością napisze osobny rachunek za sterylkę. W razie czego, Maryś, pojadę z Wami ;) O Cyprysie już zdążyłam przeczytać i faktycznie, Krysiu - "zarezerwuj" sobie z dziesiątkę Radysaków, to jak nic domki znajdą w mig :) To co? Ligol ma teraz tydzień na znalezienie DS! :) Dlatego jestem dobrej myśli, jeśli chodzi i o sterylizację, i obejrzenie tej pachwinki i pępka. Nie mówiąc o oku... Sunia została u nas zaszczepiona na wściekliznę, zaświadczenie wyślę do MarysiO, prawda? Quote
konfirm31 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Dla porządku, wklejam paragon za leki Soni - Gentamycyna krople do oczu, Otifree, Oridermyl Quote
Marysia R. Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Przekopiuję post konfirm z wątku bezdomniaków z Makowa żeby ci co tam nie wchodzą wiedzieli co i jak. Nie ma nic stałego i pewnego na Świecie....oprócz dobrych serc Dziewczyn z Dogo. Dzisiaj napisałam: Taki 100% bezdomniak, to Rudzik, ale on ma własne miejsce pod balkonem, pełna miske, Panią, która go szczepi, odrobacza, karmi. No i - ogłoszenia - dzięki mnie i Mattilu. Lata całe dni z kolegami i wygląda na szczęśliwego. Bańka prysła :(. Budka spod balkonu - wyrzucona(przeszkada ludziom), Rudzik - pogryziony przez biegające za suczkami psy. Z temperaturą i odczynem węzłowym(infekcja). Jego Pani , poszła z nim do lekarza, dostał antybiotyk(początek leczenia). Ale do domu - nie weźmie :(. Co robić? Zadzwoniłam do Nutusi. No, bo jeszcze mam w niedzielę brać Yogiego z Radys, a tu Rudzik - bardziej potrzebujący. Ale u mnie(sąsiedni blok), nie będzie łatwo trzymać go "na uwięzi", jak zaznał już swobody i póki sie nie rypło - nie było mu źle. Udomawiać go trzeba na obcym mu terenie, gdzie będzie miał tylko swojego ludzia........To nie biedna sunia, ani zagubiony niedawno piesek, tylko bradiaga, któremu się łapa podwinęła i koledzy go przeczołgali :( Po rozmowie z Nutusią i MarysiąO - strasznie Was obie kocham, dziewczyny - stanęło na tym, że jutro po południu, wieziemy z TZem Sonię do Nutusi, a Rudzika do MarysiO na tymczas. Pani ma przechować Rudzika przez noc i dzień jutrzejszy u sąsiada, wziąć od Pana doktora rozpiskę, jaki antybiotyk bierze Rudzik i dostać jeden zastrzyk na środę. Potem Rudzikiem i Sońką zajmie się pan doktór nutusiowo - marysiowy :) A my z TZem odetchniemy i.....w niedziele pojedziemy do Marek po Yogiego. Trzymajcie jutro za nas kciuki :), bo wieziemy dwa psy - nie jednego :) Quote
inka33 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Melduję się na "wywianym mi" wątku. ;) Jeszcze się nie orientuję, ale może nadrobię jakoś. :wacko: Quote
malagos Posted January 12, 2015 Author Posted January 12, 2015 Rzeczywiście, nigdy nie było tak, że plan realizowany był od A do Z, zawsze coś nieoczekiwanego wyskoczyło. I teraz też. Ale Marysia i Nutusia - to są Gosciówy, jak bogackeigo! Cudne kochane dziewczyny!! Quote
Gosiapk Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Czyli teraz Nutusia ma 2 tymczaski? Nocke i Sonię? Zaaaaaraz, jeszcze ta sunia strachliwa biała w czarne łaty. Oj Lesio się cieszy, że ma tak liczny harem. Gorzej z Nutusią i Sławkiem Quote
inka33 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Czyli teraz Nutusia ma 2 tymczaski? Nocke i Sonię? Zaaaaaraz, jeszcze ta sunia strachliwa biała w czarne łaty. Oj Lesio się cieszy, że ma tak liczny harem. Gorzej z Nutusią i Sławkiem Nocka jest u malagos. :) Czarno-biała strachliwa u Nutusi to Imka. Dojdzie Sonia, która - jak zrozumiałam - jest na tymczasowym tymczasie u konfirm. Quote
Mattilu Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Ach to o te Sonie chodzi! Chyba juz musze isc spac, bo mi sie wszystko pokickalo :( Quote
Mazowszanka13 Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Wspaniałe jesteście Dziewczyny :) To jeszcze Rudzika do bazarku dopiszę. Zacznę go robić po powrocie z akcji (18-ego). Quote
konfirm31 Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Dziękujemy :) Trzymaj kciuki za dzisiejsze jazdy :) Quote
Mazowszanka13 Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Dziękujemy :) Trzymaj kciuki za dzisiejsze jazdy :) Oczywiście :) Jak to dobrze, że do Rudzika uśmiechnęło się wreszcie szczęście ( z dogomaniacką pomocą). Quote
Florentyna Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Oj gdyby nie ta dogomania, to wiele "bid" żadnej szansy by nie dostało! A tu Rudzik i Sonia trafili najlepiej jak tylko mogli :) Quote
konfirm31 Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Mam nadzieję, że to doceni i będzie grzeczny w drodze. Wczoraj dałam Pani szelki dla niego - ma go w nie ubrać przed samym wyjazdem. Jeśli szelki by były za małe(?) kupię większe u Chińczyka :). W ostateczności - obroża, ale nie wiem czy nie będzie go drażnić w pogryzione miejsca? Rozmawiałam z wetem - Rudzik(tu oczywiście - Misiek ;)) został ugryziony w żuchwę. Tak to jest, kiedy smarkacz wybierze się z dorosłymi facetami "na panienki ":( Quote
malagos Posted January 13, 2015 Author Posted January 13, 2015 Nocka jest u malagos. :) Czarno-biała strachliwa u Nutusi to Imka. Dojdzie Sonia, która - jak zrozumiałam - jest na tymczasowym tymczasie u konfirm. Tak jest :) Sonia jedzie od konfirm do Nutusi a do tego Rudzik, który jedzie dziś do MarysiO, za jednym zamachem zawozi je dziś po południu konfirm i Jej cudny, kochany, uczynny, wspaniały Tomek :) Quote
konfirm31 Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Tomki już takie są - Sławki podobno też ;), tylko nie należy Im tego zbyt często mówić, bo wbiją się w nadmierną pychę ;). Dzwoniła Pani Ela. Rudzik Misiek, dostał kolejny zastrzyk i trzy następne w naturze - do zrobienia. Temperatura mu spadła. Wczoraj miał ponad 40, dzisiaj już tylko 38 z kreskami. Został zamknięty w garażu sąsiada( który razem z Panią Elą nim się opiekuje - Im Rudzik ufa najbardziej ), ubrany w szelki(pasują) i tam będzie czekał na transport. Ma wodę, jedzenie i posłanie. Ze sobą zabierze zastrzyki, kartkę od Pana doktora i świadectwo szczepienia p. wściekliźnie. UFFFFFFFFFFFFFF.................... Quote
malagos Posted January 13, 2015 Author Posted January 13, 2015 To tylko żeby nie zeżarł tych szelek! Często pies po prosu szybko je rozpracowuje :) Quote
konfirm31 Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Mam nadzieje, że nie. Jeżeli tak, to na drogę będzie obroża.Na konsumpcję szelek w garażu - nie mamy wpływu. No i będzie miał jakieś zajęcie ;) Quote
malagos Posted January 13, 2015 Author Posted January 13, 2015 a do tego telefon wczoraj wieczorem: http://www.dogomania.com/forum/topic/121748-szaro-bura-grosia-sunia-ze-wsi-zosta%C5%82a-warszawiank%C4%85/page-20 myślałam, że pani chce oddać Grosię! A to moze szansa dla Suni, prześlę Pani jej zdjecia. Quote
Grażyna49 Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 O kurcze,ale się dzieje. Podczytuję oba wątki,ale widocznie wcześniej czytanie zakończyłam. Powodzenia dziewczyny,trzymam kciuki. Za Rudzika,za Sonie i za wszystkie bezdomniaki. Quote
Nutusia Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Rudek - ja Cię tylko z daleka proszę - Ty już niczego więcej nie kombinuj!!!!! Z garażu, PROSTO do auta konfirmiaków i w drogę ;) Że też akurat dziś mam wizytę u własnego lekarza, i to dopiero o 18.45. Trochę emocji mnie ominie :( Quote
AMIGA Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Przyjedziesz na gotowe. Przynajmniej raz trochę spokojniej pożyjesz. A Sławek dostaje ode mnie medal :) Quote
Recommended Posts