Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to super, ze Bliss nie wygryzła zadka czarnej kudłatce :)
Cioteczki,ponoć w Poznaniu jest jakaś słynna klinika dla ludzi - leczenia chorób serca. Wiem, ze Wy nie Poznaniaki, ale może znacie kogoś z Poznania kto zna nazwę lub namiar na ta klinike.

• Replies 620
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może być tak,że mała nie traci jeszcze sierści bo przebywała na dworze,natomiast ślizga się po kafelkach i parkiecie bo ma długie pazury.Ale sobie powiedziałam co wiedziałam:razz: Najważniejsze,że dobrze czuje się w domu i nie ma spięć między suczkami.

Posted

Mazowszanka2 napisał(a):
Ale krzepiaca lektura !
Jesteś wspaniała :) Tomek też, że pozwolił na kolejnego tymczasa :) :)
Z następnymi już pójdzie gładko ;)

Bardzo sie ciesze ,ze to Ty napisalas:evil_lol:najgorzej z drugim,potem to juz samo leci....26,27,...30

Posted

lizka napisał(a):
Ale to wszystko jest przewrotne - na wątku Maxa (pamiętam jak dziś) napisałaś, że nie byłaś i nie zamierzasz być DT ;) A tu proszę, nigdy nie mów nigdy :)

Nieustannie trzymam kciuki !!

Von Stephanitz w grobie sie przewraca:cool3:

Posted

Anula napisał(a):
Może być tak,że mała nie traci jeszcze sierści bo przebywała na dworze,natomiast ślizga się po kafelkach i parkiecie bo ma długie pazury.Ale sobie powiedziałam co wiedziałam:razz: Najważniejsze,że dobrze czuje się w domu i nie ma spięć między suczkami.

Wszystkie dobre rady, są mile widziane.
Co z sierścią - zobaczymy. Póki co, jest uroczym kudłaczem ;) i.... już śmiga po kafelkach i parkiecie. Obcinać jej pazurków - póki co, nie mam odwagi.

yumanji napisał(a):
Bardzo sie ciesze ,ze to Ty napisalas:evil_lol:najgorzej z drugim,potem to juz samo leci....26,27,...30

Apage, satanas ;). Z resztą, w dwóch pokojach sie nie zmieszczą. I....Sanepid wkroczy ;)

yumanji napisał(a):
Von Stephanitz w grobie sie przewraca:cool3:

Cóż, pewnie nie zaakceptowałby Buffy w roli ONka = wilka w Czerwonym Kapturku ;).

Psy wróciły z ostatniego spacerku i wszyscy idziemy spać. Dobranoc :)

Posted

Dzień dobry - mamy nowy dzień, w dodatku jaki fajny, bo... piątek :)
Skoro nie gubi włosa, to... sznupek pełną mordką ;) Przy tych liczbach dwucyfrowych to chyba nie chodziło, że "na raz", tylko tak... po kolei :)
Baaaaaaaaardzo się cieszę, że tak pięknie i bezkolizyjnie się wszystko układa. No i oczywiście bez cierpliwości czekam na zdjęcia ;)

Posted

Nutusia napisał(a):
Dzień dobry - mamy nowy dzień, w dodatku jaki fajny, bo... piątek :)
Skoro nie gubi włosa, to... sznupek pełną mordką ;) Przy tych liczbach dwucyfrowych to chyba nie chodziło, że "na raz", tylko tak... po kolei :)
Baaaaaaaaardzo się cieszę, że tak pięknie i bezkolizyjnie się wszystko układa. No i oczywiście bez cierpliwości czekam na zdjęcia ;)

Yumanji ma te liczby dwucyfrowe na naraz :(, więc nie bez kozery, mi tego życzy ;). Dień był piekny, chociaz mroźny. Reportaż zimowego spaceru Bliss bez Maxa , będzie na wątku maxowym. W takich śniegach, mogą szaleć tylko ONki i psy pierwotne ;), a biedna sznupka nie da rady :(. No, to Buffy chodziła z Panem na smyczy automatycznej po mieście. Robi to już wręcz perfekcyjnie. Jak się nadmiernie oddali, wystarczy zawołać "Buffy" i zaraz przychodzi. Na skróconej lince - też chodzić potrafi. Jest bardzo pieszczotliwa, czuła i pro ludzka. Pies do zacałowania. Obie z Bliss są nieszczekliwe i w domu (nadal) panuje słodka cisza.
Pokochała Ciasteczka Wątróbkowe miłością wielką - Wiosenna Aniu - dziękuję jeszcze raz. Jak mówię "siad" z ciasteczkiem w ręce, to siada na tłustym tyłeczku(odchudzamy), wykonując najpierw hopaka w miejscu i kręcąc z całej siły ogonkiem.
Pije wodę, jak przystało psiej panience(mleko jest dla cieląt, niektórych ludzi - może i dla kotów?)
Zdjęcia będą(wkrótce:)), jak The Husband znajdzie chwile czsu i wykadruje/rozjaśni/przyciemni - bo robi to znacznie lepiej ode mnie :)

Posted

[quote name='malagos']Własnie, a jak Tomek, nie przeszkadza Mu, że to taki inny ONek?........:)
Jakoś ścierpiał ;). I nawet z nią sam wychodzi. I głaszcze, daje smaczki. To przecież jest Dobry Pan :)

Zapraszam na post nr 3 (sam początek wątku), w którym wkleiłam zdjęcia Buffy i .....proszę o głosowanie :)

Zdjęcia na casting adopcyjny Buffy

Wreszcie są :smile:. Bardzo proszę o pomoc w wyborze zdjęć.
Jest ich 10, a można przesłać do ogłoszeń tylko 4. No i nie wiem, czy nie dołączyć śmietnika = dawnego domu Buffy? - co o tym myslicie?

Tekstu do ogłoszeń jeszcze nie wymodziłam :-(

Zdjęcie 11 - to bonus ;-). Na nie głosujemy :smile:. Każde zdjęcie może otrzymać od 1 do 5 punktów. "Wygrają" zdjęcia, które łącznie zdobędą największą ilość punktów :smile: i mam nadzieje, że dzięki nim wygra i Buffy. Stawka jest najlepszy domek dla niej na Świecie. Bo jest tego warta :smile:.

Bardzo proszę o masowe ;-) wzięcie udziału w głosowaniu :smile: - nie tylko osoby bywające na wątku, ale Wszystkich Krewnych i Znajomych Królika :smile: - jeżeli tylko mają czas i ochotę :)

Podpisy i numery są pod zdjęciami ma górze :)

Posted

Nr 3 i nr 8 :lol: najbardziej mi się podobają i któreś na śniegu z początku gdzie widać wielkość - cudownie czytać, że tak szybko z dzikusa objawiła się cywilizowana dziewczynka :loveu: sznupki mądre są :)

Posted

[quote name='ania0112']Mnie się najbardziej podoba zdjęcie nr 8 :) i nr 3 jest fajne bo ładnie oczy się świecą :)
Dzieki za odpowiedź :). Zapisuję nr 8 i nr 3 po 5 punktów.

Malawaszka - I Tobie dziękuję - nadal nr 8 i 3 w czołówce + śnieg

Posted

[quote name='sybisia']A ja bardzo lubię 4 i 8 :bigcool:
Dzięki za głos :)
Numer 4 i 8 po 5 punktów -
Widzę, że ósemka wysuwa się na prowadzenie :)

[quote name='wilczy zew']Dlaczego sznauc nie może szaleć w dużym śniegu?

Foty 2 i 3.

Zdjęcia 2 i 3 po 5 punktów
Również dziękuję :)

Z całą pewnościa, każdy pies ma prawo szaleć po śniegu! Ale - jak nie lubi? Buffy z wyraźnym obrzydzeniem wkłada łapki w śnieg, żeby zrobić wiadomo co i z ogromnym pośpiechem ewakuuje się na gładkie. A na naszych polach nad Orzycem - śnieg kopny i trochę oblodzony ......I mróz szczypie mocno - w dodatku jak zawieje wiatr......brrrrrrrrrrr.
Oprócz tego, damessa jeszcze cały czas spaceruje wyłącznie na smyczy.Jest u nas od wtorku, a bradiagą była od ubiegłego lata. Lepiej na zimne ;) dmuchać :)

Posted

Jestem przeciwna szybkiemu spuszczaniu psa ze smyczy!
Zobbacz czy przy lapach(''stopach'') nie ma bardzo dlugiej siersci-takie ''buty'',to zniechęca do sniegu.

Moje sznauce lubia snieg a mrozu nie zauważają :-)

Posted

Jestem z Wami od początku założenia wątku. Podczytuję ale nie piszę ..tak czasami mam.:oops:

Udział w głosowaniu chętnie zabiorę bo sunia jest cudna. :loveu:
Najbardziej podobają mi się zdjęcia nr 1 i nr 8. :lol:

Posted

Ja zagłosuję na zdjęcie nr 2- stoi przy człowieku co pokazuje jej wielkość
Zdjęcie nr 5 na którym widać jak piekne ma futerko.

Zdjęcie "budy" też bym dała. Żeby ludzie przekonali się, że jest to pies uratowany z opresji, a nie taki co znudził się właścicielom.

Posted

[quote name='Mazowszanka2']
Zdjęcie "budy" też bym dała. Żeby ludzie przekonali się, że jest to pies uratowany z opresji, a nie taki co znudził się właścicielom.[/QUOTE]

Ciekawe skąd znalazła się w tej budzie?