Cantadorra Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 No to super, ze Bliss nie wygryzła zadka czarnej kudłatce :) Cioteczki,ponoć w Poznaniu jest jakaś słynna klinika dla ludzi - leczenia chorób serca. Wiem, ze Wy nie Poznaniaki, ale może znacie kogoś z Poznania kto zna nazwę lub namiar na ta klinike. Quote
Anula Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 Może być tak,że mała nie traci jeszcze sierści bo przebywała na dworze,natomiast ślizga się po kafelkach i parkiecie bo ma długie pazury.Ale sobie powiedziałam co wiedziałam:razz: Najważniejsze,że dobrze czuje się w domu i nie ma spięć między suczkami. Quote
yumanji Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 Mazowszanka2 napisał(a):Ale krzepiaca lektura ! Jesteś wspaniała :) Tomek też, że pozwolił na kolejnego tymczasa :) :) Z następnymi już pójdzie gładko ;) Bardzo sie ciesze ,ze to Ty napisalas:evil_lol:najgorzej z drugim,potem to juz samo leci....26,27,...30 Quote
yumanji Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 lizka napisał(a):Ale to wszystko jest przewrotne - na wątku Maxa (pamiętam jak dziś) napisałaś, że nie byłaś i nie zamierzasz być DT ;) A tu proszę, nigdy nie mów nigdy :) Nieustannie trzymam kciuki !! Von Stephanitz w grobie sie przewraca:cool3: Quote
konfirm13 Posted January 23, 2014 Author Posted January 23, 2014 Anula napisał(a):Może być tak,że mała nie traci jeszcze sierści bo przebywała na dworze,natomiast ślizga się po kafelkach i parkiecie bo ma długie pazury.Ale sobie powiedziałam co wiedziałam:razz: Najważniejsze,że dobrze czuje się w domu i nie ma spięć między suczkami. Wszystkie dobre rady, są mile widziane. Co z sierścią - zobaczymy. Póki co, jest uroczym kudłaczem ;) i.... już śmiga po kafelkach i parkiecie. Obcinać jej pazurków - póki co, nie mam odwagi. yumanji napisał(a):Bardzo sie ciesze ,ze to Ty napisalas:evil_lol:najgorzej z drugim,potem to juz samo leci....26,27,...30 Apage, satanas ;). Z resztą, w dwóch pokojach sie nie zmieszczą. I....Sanepid wkroczy ;) yumanji napisał(a):Von Stephanitz w grobie sie przewraca:cool3: Cóż, pewnie nie zaakceptowałby Buffy w roli ONka = wilka w Czerwonym Kapturku ;). ************************************************* Psy wróciły z ostatniego spacerku i wszyscy idziemy spać. Dobranoc :) Quote
Nutusia Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Dzień dobry - mamy nowy dzień, w dodatku jaki fajny, bo... piątek :) Skoro nie gubi włosa, to... sznupek pełną mordką ;) Przy tych liczbach dwucyfrowych to chyba nie chodziło, że "na raz", tylko tak... po kolei :) Baaaaaaaaardzo się cieszę, że tak pięknie i bezkolizyjnie się wszystko układa. No i oczywiście bez cierpliwości czekam na zdjęcia ;) Quote
konfirm13 Posted January 24, 2014 Author Posted January 24, 2014 Nutusia napisał(a):Dzień dobry - mamy nowy dzień, w dodatku jaki fajny, bo... piątek :) Skoro nie gubi włosa, to... sznupek pełną mordką ;) Przy tych liczbach dwucyfrowych to chyba nie chodziło, że "na raz", tylko tak... po kolei :) Baaaaaaaaardzo się cieszę, że tak pięknie i bezkolizyjnie się wszystko układa. No i oczywiście bez cierpliwości czekam na zdjęcia ;) Yumanji ma te liczby dwucyfrowe na naraz :(, więc nie bez kozery, mi tego życzy ;). Dień był piekny, chociaz mroźny. Reportaż zimowego spaceru Bliss bez Maxa , będzie na wątku maxowym. W takich śniegach, mogą szaleć tylko ONki i psy pierwotne ;), a biedna sznupka nie da rady :(. No, to Buffy chodziła z Panem na smyczy automatycznej po mieście. Robi to już wręcz perfekcyjnie. Jak się nadmiernie oddali, wystarczy zawołać "Buffy" i zaraz przychodzi. Na skróconej lince - też chodzić potrafi. Jest bardzo pieszczotliwa, czuła i pro ludzka. Pies do zacałowania. Obie z Bliss są nieszczekliwe i w domu (nadal) panuje słodka cisza. Pokochała Ciasteczka Wątróbkowe miłością wielką - Wiosenna Aniu - dziękuję jeszcze raz. Jak mówię "siad" z ciasteczkiem w ręce, to siada na tłustym tyłeczku(odchudzamy), wykonując najpierw hopaka w miejscu i kręcąc z całej siły ogonkiem. Pije wodę, jak przystało psiej panience(mleko jest dla cieląt, niektórych ludzi - może i dla kotów?) Zdjęcia będą(wkrótce:)), jak The Husband znajdzie chwile czsu i wykadruje/rozjaśni/przyciemni - bo robi to znacznie lepiej ode mnie :) Quote
malagos Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Własnie, a jak Tomek, nie przeszkadza Mu, że to taki inny ONek?........:) Quote
konfirm13 Posted January 24, 2014 Author Posted January 24, 2014 [quote name='malagos']Własnie, a jak Tomek, nie przeszkadza Mu, że to taki inny ONek?........:) Jakoś ścierpiał ;). I nawet z nią sam wychodzi. I głaszcze, daje smaczki. To przecież jest Dobry Pan :) Zapraszam na post nr 3 (sam początek wątku), w którym wkleiłam zdjęcia Buffy i .....proszę o głosowanie :) Zdjęcia na casting adopcyjny Buffy Wreszcie są :smile:. Bardzo proszę o pomoc w wyborze zdjęć. Jest ich 10, a można przesłać do ogłoszeń tylko 4. No i nie wiem, czy nie dołączyć śmietnika = dawnego domu Buffy? - co o tym myslicie? Tekstu do ogłoszeń jeszcze nie wymodziłam :-( Zdjęcie 11 - to bonus ;-). Na nie głosujemy :smile:. Każde zdjęcie może otrzymać od 1 do 5 punktów. "Wygrają" zdjęcia, które łącznie zdobędą największą ilość punktów :smile: i mam nadzieje, że dzięki nim wygra i Buffy. Stawka jest najlepszy domek dla niej na Świecie. Bo jest tego warta :smile:. Bardzo proszę o masowe ;-) wzięcie udziału w głosowaniu :smile: - nie tylko osoby bywające na wątku, ale Wszystkich Krewnych i Znajomych Królika :smile: - jeżeli tylko mają czas i ochotę :) Podpisy i numery są pod zdjęciami ma górze :) Quote
ania0112 Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Mnie się najbardziej podoba zdjęcie nr 8 :) i nr 3 jest fajne bo ładnie oczy się świecą :) Quote
malawaszka Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Nr 3 i nr 8 :lol: najbardziej mi się podobają i któreś na śniegu z początku gdzie widać wielkość - cudownie czytać, że tak szybko z dzikusa objawiła się cywilizowana dziewczynka :loveu: sznupki mądre są :) Quote
konfirm13 Posted January 24, 2014 Author Posted January 24, 2014 [quote name='ania0112']Mnie się najbardziej podoba zdjęcie nr 8 :) i nr 3 jest fajne bo ładnie oczy się świecą :) Dzieki za odpowiedź :). Zapisuję nr 8 i nr 3 po 5 punktów. Malawaszka - I Tobie dziękuję - nadal nr 8 i 3 w czołówce + śnieg Quote
malawaszka Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 haha Ania to samo napisałyśmy prawie jednocześnie :lol: Quote
ania0112 Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 jak już napisałam i przeglądałam to zobaczyłam twoje :) znaczy, ze to będa zwycięskie foty:eviltong: Quote
wilczy zew Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Dlaczego sznauc nie może szaleć w dużym śniegu? Foty 2 i 3. Quote
konfirm13 Posted January 25, 2014 Author Posted January 25, 2014 [quote name='sybisia']A ja bardzo lubię 4 i 8 :bigcool: Dzięki za głos :) Numer 4 i 8 po 5 punktów - Widzę, że ósemka wysuwa się na prowadzenie :) [quote name='wilczy zew']Dlaczego sznauc nie może szaleć w dużym śniegu? Foty 2 i 3. Zdjęcia 2 i 3 po 5 punktów Również dziękuję :) Z całą pewnościa, każdy pies ma prawo szaleć po śniegu! Ale - jak nie lubi? Buffy z wyraźnym obrzydzeniem wkłada łapki w śnieg, żeby zrobić wiadomo co i z ogromnym pośpiechem ewakuuje się na gładkie. A na naszych polach nad Orzycem - śnieg kopny i trochę oblodzony ......I mróz szczypie mocno - w dodatku jak zawieje wiatr......brrrrrrrrrrr. Oprócz tego, damessa jeszcze cały czas spaceruje wyłącznie na smyczy.Jest u nas od wtorku, a bradiagą była od ubiegłego lata. Lepiej na zimne ;) dmuchać :) Quote
wilczy zew Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 Jestem przeciwna szybkiemu spuszczaniu psa ze smyczy! Zobbacz czy przy lapach(''stopach'') nie ma bardzo dlugiej siersci-takie ''buty'',to zniechęca do sniegu. Moje sznauce lubia snieg a mrozu nie zauważają :-) Quote
danyww Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 Jestem z Wami od początku założenia wątku. Podczytuję ale nie piszę ..tak czasami mam.:oops: Udział w głosowaniu chętnie zabiorę bo sunia jest cudna. :loveu: Najbardziej podobają mi się zdjęcia nr 1 i nr 8. :lol: Quote
Mazowszanka13 Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 Ja zagłosuję na zdjęcie nr 2- stoi przy człowieku co pokazuje jej wielkość Zdjęcie nr 5 na którym widać jak piekne ma futerko. Zdjęcie "budy" też bym dała. Żeby ludzie przekonali się, że jest to pies uratowany z opresji, a nie taki co znudził się właścicielom. Quote
wilczy zew Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 [quote name='Mazowszanka2'] Zdjęcie "budy" też bym dała. Żeby ludzie przekonali się, że jest to pies uratowany z opresji, a nie taki co znudził się właścicielom.[/QUOTE] Ciekawe skąd znalazła się w tej budzie? Quote
Recommended Posts