Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem ZA! Dobrzy ludzie, piękne plenery, wszystkie usługi i sklepy w zasięgu wolnego spaceru.
I dużo taniej , niż w dużym mieście :). Spokój, cisza. Żadnych "Świateł wielkiego miasta " ;).
A do Warszawy, co 0,5 - 1- 2 godz Pekaes.
Dlatego tam zamieszkaliśmy :)

• Replies 620
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ziutka']No nareszcie i ja tu dotarłam :) nikt mnie wczesniej nie zaprosił![/QUOTE]
Ktoś Cię zaprosił - Bafi swoim banerkiem, jak mniemam! :eviltong:

Posted

[quote name='Ziutka']No nareszcie i ja tu dotarłam :) nikt mnie wczesniej nie zaprosił![/QUOTE]

Witaj :). Bardzo się cieszę, że jesteś :). Nie śmiałam molestować, bo jestes zajęta i ....czarujesz.....

Cóż, jakoś nam Bafi zrobiła się raptem wiekowa(aż popatrzyłam, co napisałam - jest 2-2,5 ), ale myślę, że rozsądnym domkom, to nie przeszkodzi w decyzji :). A nierozsądnych - przecież nie chcemy ;)

Tak Inka, myślę, że banerek działa - jeszcze raz dziekuję :)

Posted

A właśnie nie banerek ;)
Tak sobie siedze i myśle, że czemu ja nie jestem u Bafi, skoro Krysia to "nasza paczka"! Trzymamy sie zawsze razem na swoich wątkach przecież, więc weszłam w Krysi założone wątki i oto jestem :)

Posted

[quote name='Ziutka']A właśnie nie banerek ;)
Tak sobie siedze i myśle, że czemu ja nie jestem u Bafi, skoro Krysia to "nasza paczka"! Trzymamy sie zawsze razem na swoich wątkach przecież, więc weszłam w Krysi założone wątki i oto jestem :)[/QUOTE]

Dzielna i mądra dziewczynka! Ziuteczko, zawsze jesteś z nami i z naszej paczki :)

Posted

[quote name='malagos']Dzielna i mądra dziewczynka! Ziuteczko, zawsze jesteś z nami i z naszej paczki :)[/QUOTE]
No ja myśle psze Szanownej Pani :)

Jak sie zrobi ciepło to robimy zlot u mnie nad stawem ;)

Posted

[quote name='konfirm13']Witaj :). Bardzo się cieszę, że jesteś :). Nie śmiałam molestować, bo jestes zajęta i ....czarujesz.....

Cóż, jakoś nam Bafi zrobiła się raptem wiekowa(aż popatrzyłam, co napisałam - jest 2-2,5 ), ale myślę, że rozsądnym domkom, to nie przeszkodzi w decyzji :). A nierozsądnych - przecież nie chcemy ;)

Tak Inka, myślę, że banerek działa - jeszcze raz dziekuję :)[/QUOTE]

Ziutka ukradła myślnik! :eek2:

To już (częściowo) wiemy, jak działają jej Czary... :evil_lol:

Posted

[quote name='Ziutka']No ja myśle psze Szanownej Pani :)

Jak sie zrobi ciepło to robimy zlot u mnie nad stawem ;)[/QUOTE]

ale z możliwością kąpieli w tym stawie? Dobrze, proszę pani? To już kolejne miejsce spotkań i zlotów się nam szykuje!

Posted

[quote name='malagos']ale z możliwością kąpieli w tym stawie? Dobrze, proszę pani? To już kolejne miejsce spotkań i zlotów się nam szykuje![/QUOTE]
Można sie kapać :) ciekawe kto pierwszy to zrobi ?

[quote name='konfirm13']Aby do wiosny ;)[/QUOTE]
Otóz to :)

Posted

Lilusia?
Bafi pozdrawia późnym porankiem -po spacerku, po śniadanku, po zabawie i po spanku.
A gdzieś tam Pocztą Polską, mknie przezśniegi i zawieję przesyłka z fartuszkiem posterylkowym dla słodyczki :(

Posted

[quote name='Nutusia']Znam taką jedną, która wpadłaby do stawu jak bomba, a potem najchętniej wdarła się wszystkim Ciociom po kolei na kolanka ;)[/QUOTE]
Zapraszamy ze zwierzyńcem :)

Posted

[quote name='Nutusia']Oooooo... jeśli o mój zwierzyniec chodzi, szybko byś odszczekała takie zaproszenie ;) :)[/QUOTE]
2 hektary do biegania mają, wiec moze być tak, ze nawet ch nie zauważymy gdzie lataja :)
Jedyny problem to brak całego ogrodzenia....

Posted

Obstawiam, że przy dużej liczbie psiopozytywnie nastawionych Ciotek i Wujków, a do tego pyszności wszelakich zwiezionych za daleko nie polecą i wcale nie będziemy ich mieć z głowy! ;) :)

Posted (edited)

[quote name='konfirm13']Lilusia?
Bafi pozdrawia późnym porankiem -po spacerku, po śniadanku, po zabawie i po spanku.
A gdzieś tam Pocztą Polską, mknie przezśniegi i zawieję przesyłka z fartuszkiem posterylkowym dla słodyczki :([/QUOTE]
Nie płacz, ciocia - przeżyjecie obie! :glaszcze: :kciuki:

Edited by inka33
literówka
Posted

Witam Was wszystkie z radością wielką :).
Dzisiaj zaklejałam kitem do drewna szpary w boazerii, bo z nimi wyglądała wyjątkowo paskudnie :(.
Na główny spacer z panienkami, chodził le mąż ;). Jak spacerował z Bafi, budził powszechne zainteresowanie różnych Pań, że sunia tak ładnie ładnie chodzi na smyczy. A Bafi - roztaczała dookoła swój wdzięk :).
Niestety, nie podziałał ci on na wszystkich:(. Inna Pani powiedziała do Tomka - 'Ooooo, to mają państwo teraz dwa psy, ja to ani jednego nie chcę!" - na co mąż powiedział, że sunia zamarzała pod śmietnikiem to ją wzięliśmy i czy Pani by wygoniła psa z domu na taką pogodę?" Pani cos bąknęła i odeszła.
Mąż po powrocie, zreferował mi całe zajście, a ja zasugerowałam, że mógł powiedzieć, że jeśli Bafi by zamarzła pod domem tej Pani, to by rano mogła mieć bardzo nieprzyjemny widok...........

Zauważyłyście, że najlepsze odpowiedzi przychodzą nam do głowy już po nie w trakcie rozmowy ;)

Posted

Mam koleżankę, która jest mistrzynią ciętej riposty na poczekaniu. Jak ja jej zazdroszczę!!!! ;)
A Tomek wzbudzający zainteresowanie płci zwanej piękną, no, no!!! :)

Posted

Kaftanik na sterylkę - dotarł. Leży, póki co - nierozpakowany. I - czeka, aż będzie potrzebny. Bafi juz całkiem "domowa", souszczona ze smyczy, przybiega szybciutko na zawołanie. Ciasteczka wątróbkowe od WiosennejA., pokochała , jak wszystkie :normalne " psy, zaczęła jeść surowe serca drobiowe(które dodaje w niewielkiej ilości do karmy - poprzednio miała wielokrotną cofke;)). Z Blissią w domu - pełne porozumienie, ale puszczone na śnieg i swobodę, uparcie chca ustalic hierarchię. A ja im nie daję. To nie jest wesoła gonitwa, z przyjacielskim kłapnięciem, ale niedwuznaczna wymiana poglądów - póki co - bezkrwawo, bo nie pozwalam i opierniczam obie. I - koniec zabawy, siad i na smycz. Prawdę mówiąc, to Bliss zaczyna, ale Bafi też potrafi ja zaczepić. Cóż, wygląda na to, że obie panienki są temperamentne ;).
Póki co, po Bafulca, nikt nie dzwoni i nie mailuje...... No, to czekamy(raczej my, niż ona ;))