konfirm13 Posted January 29, 2014 Author Posted January 29, 2014 Jestem ZA! Dobrzy ludzie, piękne plenery, wszystkie usługi i sklepy w zasięgu wolnego spaceru. I dużo taniej , niż w dużym mieście :). Spokój, cisza. Żadnych "Świateł wielkiego miasta " ;). A do Warszawy, co 0,5 - 1- 2 godz Pekaes. Dlatego tam zamieszkaliśmy :) Quote
Nutusia Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 Oj, to z dojazdem do Wwy macie o niebo lepiej niż ja, która mieszkam 35 km od centrum! ;) :) Quote
Ika136 Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 Znalazłam właśnie ogłoszenie w Psy do adopcji i przeczytałam ,że Bafi ma 22,5 roku.:lol: Quote
Ziutka Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 No nareszcie i ja tu dotarłam :) nikt mnie wczesniej nie zaprosił! Quote
inka33 Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 [quote name='Ziutka']No nareszcie i ja tu dotarłam :) nikt mnie wczesniej nie zaprosił![/QUOTE] Ktoś Cię zaprosił - Bafi swoim banerkiem, jak mniemam! :eviltong: Quote
konfirm13 Posted January 29, 2014 Author Posted January 29, 2014 [quote name='Ziutka']No nareszcie i ja tu dotarłam :) nikt mnie wczesniej nie zaprosił![/QUOTE] Witaj :). Bardzo się cieszę, że jesteś :). Nie śmiałam molestować, bo jestes zajęta i ....czarujesz..... Cóż, jakoś nam Bafi zrobiła się raptem wiekowa(aż popatrzyłam, co napisałam - jest 2-2,5 ), ale myślę, że rozsądnym domkom, to nie przeszkodzi w decyzji :). A nierozsądnych - przecież nie chcemy ;) Tak Inka, myślę, że banerek działa - jeszcze raz dziekuję :) Quote
Ziutka Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 A właśnie nie banerek ;) Tak sobie siedze i myśle, że czemu ja nie jestem u Bafi, skoro Krysia to "nasza paczka"! Trzymamy sie zawsze razem na swoich wątkach przecież, więc weszłam w Krysi założone wątki i oto jestem :) Quote
malagos Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 [quote name='Ziutka']A właśnie nie banerek ;) Tak sobie siedze i myśle, że czemu ja nie jestem u Bafi, skoro Krysia to "nasza paczka"! Trzymamy sie zawsze razem na swoich wątkach przecież, więc weszłam w Krysi założone wątki i oto jestem :)[/QUOTE] Dzielna i mądra dziewczynka! Ziuteczko, zawsze jesteś z nami i z naszej paczki :) Quote
Ziutka Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 [quote name='malagos']Dzielna i mądra dziewczynka! Ziuteczko, zawsze jesteś z nami i z naszej paczki :)[/QUOTE] No ja myśle psze Szanownej Pani :) Jak sie zrobi ciepło to robimy zlot u mnie nad stawem ;) Quote
inka33 Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 [quote name='konfirm13']Witaj :). Bardzo się cieszę, że jesteś :). Nie śmiałam molestować, bo jestes zajęta i ....czarujesz..... Cóż, jakoś nam Bafi zrobiła się raptem wiekowa(aż popatrzyłam, co napisałam - jest 2-2,5 ), ale myślę, że rozsądnym domkom, to nie przeszkodzi w decyzji :). A nierozsądnych - przecież nie chcemy ;) Tak Inka, myślę, że banerek działa - jeszcze raz dziekuję :)[/QUOTE] Ziutka ukradła myślnik! :eek2: To już (częściowo) wiemy, jak działają jej Czary... :evil_lol: Quote
malagos Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 [quote name='Ziutka']No ja myśle psze Szanownej Pani :) Jak sie zrobi ciepło to robimy zlot u mnie nad stawem ;)[/QUOTE] ale z możliwością kąpieli w tym stawie? Dobrze, proszę pani? To już kolejne miejsce spotkań i zlotów się nam szykuje! Quote
konfirm13 Posted January 29, 2014 Author Posted January 29, 2014 [quote name='malagos']ale z możliwością kąpieli w tym stawie? Dobrze, proszę pani? To już kolejne miejsce spotkań i zlotów się nam szykuje![/QUOTE] Aby do wiosny ;) Quote
Ziutka Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 [quote name='malagos']ale z możliwością kąpieli w tym stawie? Dobrze, proszę pani? To już kolejne miejsce spotkań i zlotów się nam szykuje![/QUOTE] Można sie kapać :) ciekawe kto pierwszy to zrobi ? [quote name='konfirm13']Aby do wiosny ;)[/QUOTE] Otóz to :) Quote
Nutusia Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Znam taką jedną, która wpadłaby do stawu jak bomba, a potem najchętniej wdarła się wszystkim Ciociom po kolei na kolanka ;) Quote
konfirm13 Posted January 30, 2014 Author Posted January 30, 2014 Lilusia? Bafi pozdrawia późnym porankiem -po spacerku, po śniadanku, po zabawie i po spanku. A gdzieś tam Pocztą Polską, mknie przezśniegi i zawieję przesyłka z fartuszkiem posterylkowym dla słodyczki :( Quote
Ziutka Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 [quote name='Nutusia']Znam taką jedną, która wpadłaby do stawu jak bomba, a potem najchętniej wdarła się wszystkim Ciociom po kolei na kolanka ;)[/QUOTE] Zapraszamy ze zwierzyńcem :) Quote
Nutusia Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Oooooo... jeśli o mój zwierzyniec chodzi, szybko byś odszczekała takie zaproszenie ;) :) Quote
Ziutka Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 [quote name='Nutusia']Oooooo... jeśli o mój zwierzyniec chodzi, szybko byś odszczekała takie zaproszenie ;) :)[/QUOTE] 2 hektary do biegania mają, wiec moze być tak, ze nawet ch nie zauważymy gdzie lataja :) Jedyny problem to brak całego ogrodzenia.... Quote
Nutusia Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Obstawiam, że przy dużej liczbie psiopozytywnie nastawionych Ciotek i Wujków, a do tego pyszności wszelakich zwiezionych za daleko nie polecą i wcale nie będziemy ich mieć z głowy! ;) :) Quote
inka33 Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 (edited) [quote name='konfirm13']Lilusia? Bafi pozdrawia późnym porankiem -po spacerku, po śniadanku, po zabawie i po spanku. A gdzieś tam Pocztą Polską, mknie przezśniegi i zawieję przesyłka z fartuszkiem posterylkowym dla słodyczki :([/QUOTE] Nie płacz, ciocia - przeżyjecie obie! :glaszcze: :kciuki: Edited January 30, 2014 by inka33 literówka Quote
konfirm13 Posted January 30, 2014 Author Posted January 30, 2014 Witam Was wszystkie z radością wielką :). Dzisiaj zaklejałam kitem do drewna szpary w boazerii, bo z nimi wyglądała wyjątkowo paskudnie :(. Na główny spacer z panienkami, chodził le mąż ;). Jak spacerował z Bafi, budził powszechne zainteresowanie różnych Pań, że sunia tak ładnie ładnie chodzi na smyczy. A Bafi - roztaczała dookoła swój wdzięk :). Niestety, nie podziałał ci on na wszystkich:(. Inna Pani powiedziała do Tomka - 'Ooooo, to mają państwo teraz dwa psy, ja to ani jednego nie chcę!" - na co mąż powiedział, że sunia zamarzała pod śmietnikiem to ją wzięliśmy i czy Pani by wygoniła psa z domu na taką pogodę?" Pani cos bąknęła i odeszła. Mąż po powrocie, zreferował mi całe zajście, a ja zasugerowałam, że mógł powiedzieć, że jeśli Bafi by zamarzła pod domem tej Pani, to by rano mogła mieć bardzo nieprzyjemny widok........... Zauważyłyście, że najlepsze odpowiedzi przychodzą nam do głowy już po nie w trakcie rozmowy ;) Quote
malagos Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Bo pani mogła przez przypadek jeszcze wdepnąć w takiego zamarzniętego psa, fuj! Quote
Nutusia Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Mam koleżankę, która jest mistrzynią ciętej riposty na poczekaniu. Jak ja jej zazdroszczę!!!! ;) A Tomek wzbudzający zainteresowanie płci zwanej piękną, no, no!!! :) Quote
konfirm13 Posted January 31, 2014 Author Posted January 31, 2014 Kaftanik na sterylkę - dotarł. Leży, póki co - nierozpakowany. I - czeka, aż będzie potrzebny. Bafi juz całkiem "domowa", souszczona ze smyczy, przybiega szybciutko na zawołanie. Ciasteczka wątróbkowe od WiosennejA., pokochała , jak wszystkie :normalne " psy, zaczęła jeść surowe serca drobiowe(które dodaje w niewielkiej ilości do karmy - poprzednio miała wielokrotną cofke;)). Z Blissią w domu - pełne porozumienie, ale puszczone na śnieg i swobodę, uparcie chca ustalic hierarchię. A ja im nie daję. To nie jest wesoła gonitwa, z przyjacielskim kłapnięciem, ale niedwuznaczna wymiana poglądów - póki co - bezkrwawo, bo nie pozwalam i opierniczam obie. I - koniec zabawy, siad i na smycz. Prawdę mówiąc, to Bliss zaczyna, ale Bafi też potrafi ja zaczepić. Cóż, wygląda na to, że obie panienki są temperamentne ;). Póki co, po Bafulca, nikt nie dzwoni i nie mailuje...... No, to czekamy(raczej my, niż ona ;)) Quote
Mattilu Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 To kiedy kciukamy za sterylke? nad ten staw Ziutkowy ja tez bym chetnie na poczatku sierpnia przyjechala ;) Quote
Recommended Posts