Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 312
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Panie z urzędu gminy wydrukowały w kolorze ogłoszenie o Harnym - z moim tekstem "znaleziono psa... " - powiesiły w okolicznych sklepach, oprócz jednego, najpopularniejszego (bo to była opozycja wyborcza wójta 3 lata temu :roll: :evil_lol: :crazyeye:, to tam UG nie wchodzi...). Za to ja poprosiłam o dodrukowanie jeszcze jednego plakaciku i powieszę tam). Czasem ręce opadają, naprawdę...
Wczoraj nie byłam u niego, bo późno wracam z pracy, ale przedwczoraj podjechałam z Tomkiem do kojca.
Piesio już na nasz widok się ożywił, uradował, rozmachał się ogon. Tomek wszedł do kojca (obcy pies w sumie, i to duży...), założył psu obrożę, taka stareńką, ale skórzaną ( w miejsce tego łańcucha, który przeciął obcęgami) i przypiął smycz. Harny pozwolił się wyprowadzić z kojca, ucieszony, radosny, ale nie za bardzo obeznany ze smyczą. Jest duży, powyżej kolana, łagodny, pogodny. Jak ja z nim łaziłam po placyku za Zakładem Gospodarki Komunalnej, Tomek znalazł łopatę i wyniósł wszystkie kupy - przecież boks niesprzątany od 10 dni i pies już nie miał wolnego miejsca, by się położyć... Wymieniłam mu wodę z zielonkawej na czystą i dałam miskę z przywiezionym gotowanym jedzeniem z dużą ilością chrupek. Zajadał aż mu się uszy trzęsły! :lol:
Dziś moze się uda, jak nie będzie padać, zrobić kilka zdjęć na smyczy.

Edited by malagos
Posted

Dziś tez podjechaliśmy, kup przybyło (Boże, ile ten pies produkuje!! ) , w wiaderku była resztka jarzynowej :) Wyszedł z kojca na smyczy z Tomkiem, pstryknęłam kilka zdjęć mimo deszczyku, jaki nas rosił.

Posted

malagos napisał(a):
Dziś tez podjechaliśmy, kup przybyło (Boże, ile ten pies produkuje!! ) ,

No w sumie musi coś robić, czytać nie umie , na drutach też nie dzierga.:evil_lol:

Posted

[quote name='Marycha35'] Psinek śliczny,ten jegomość w łóżeczku też:)

Bardzo nam miło :oops:
Musi się nacieszyć łóżeczkami bo przez dziewięć lat nawet budy nie miał.

Posted

O nie, taki smoczuś pycha i nawet bez budy!!! Ludziska to durnowate są, do kwadratu!!! Tym bardziej cieszy jego status teraz, łóżeczkowy:):):) Buzaiczki w szczęśliwe uszy więc:)

Posted

jaanka napisał(a):
No w sumie musi coś robić, czytać nie umie , na drutach też nie dzierga.:evil_lol:

O ranyyyy, myślałam,że on większy, tak ze 40 kg szacowałam....:crazyeye::oops: