Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kiedyś notorycznie polowano i robili nagonki po polach przy domu, od kilku lat nie widuję już takich polowań. Sunia jest bardzo miła, zakochała się w TZ-cie, wiecznie się uśmiecha, macha ogonkiem jak nakręcona - a raczej pozostałością po ogonku. Oczywiście będę zwracała uwagę czy ktoś jej nie szuka, ale mam mieszane uczucia co do jej właścicieli nawet jeśli im zaginęła.

Dla nas kłopot i daję jej cały tydzień na zmianę miejsca bo potem TZ wraca do pracy, a ja nie chcę mieć tu większego wariactwa niż mam obecnie.

Z trzech stron mamy takie pola.....................z czwartej nasza wieś i jakieś dwie inne, a potem Wisła. Ta ulica prowadzi do głównej ulicy na peryferiach miasta, ciągnie się około 4 km przez puste pola.

DSCF7078.JPG

Posted
35 minut temu, rozi napisał:

Dajcie znać leśniczemu, albo do koła łowieckiego.

To typowy pies na dziki. A zobacz jeszcze, czy ma usunięte wilcze pazury.

No muszę się głęboko nad takim posunięciem zastanowić, ostatnio niejaki myśliwy rozmnażający bezrozumnie swoje psy rozdał szczeniaki prostakom i jeden z mieszańców wiochy trzyma posokowca w stodole na metrowym łańcuchu, a jego gar na jedzenie umorusany jest smołą. Tak tutejsi myśliwi szanują swoje zwierzaki.

28 minut temu, malagos napisał:

Niestety, treść na fb jest niedostępna dla wszystkich.

Może zrób album i udostępnij publicznie.

Upubliczniłam więc jest już widoczny cały album.

Posted

Poczekamy aż ktoś zacznie jej szukać. Mamy już wyrobioną "markę" wśród ludności tubylczej więc do nas trafić nie problem.

Pazury wilcze ma usunięte tylko z tylnych łap. Na przednich ma. (to taki żarck...)

Poczekamy co się wydarzy...

Posted
3 godziny temu, Poker napisał:

Fajna sunia, wiedziała gdzie się skryć.Ale dla Was kolejny kłopot.

Ona zdecydowanie jest terierkowata.

Miałam napisać terierowata, a napisałam sznaucerowata:)

Posted
O 12.01.2016o11:56, Gusiaczek napisał:

Oczywiście wypowiem się tylko za siebie - nie mam absolutnie nic przeciwko temu, by z ew. dochodów bazarkowych karmić kocie, odrobaczyć .... itp.  czy też (oby nie trzeba było) leczyć, Jednakowoż to tylko bazarki - zastrzyk jest, albo go nie ma .... w każdym razie Bandzie nie odpuszczam 0winked.gif  i na ile będę mogła zawsze pomogę Wam pomagać

Gusiaczku, kropki i krzyżyki w dwóch postach pod Twoim to nieudolne próby wstawiania zdjęć :). Jakoś udaje się ciągnąć ten wózek psio koci wspólnymi siłami, tragedii nie ma na szczęście, no ale gdyby nie zastrzyki bazarkowe to już byłoby bardzo źle. Dziękujemy serdecznie za bazarki i za wpłaty od darczyńców.

Zaraz jedziemy do weterynarza z sunią szorściakiem i zabieramy szarego kota dzikuska może go wykastrują. 

Deserowo zakupiliśmy 2 kg mięska na weekend, potem dopiszę z paragonów sumę do rozliczenia.

Posted

Wyciągnęłam z suni trochę kleszczy, nie są duże, raczej takie kilkudniowe i trzeba porządnie w tej sierści przeszukiwać skórę. Byliśmy u weterynarza, zostawiliśmy szarego kota dzikusa do kastracji i był przegląd suni sierściucha. Sunia ma około pięciu lat, po wyglądzie sutków można domniemywać, że jest tak wyeksploatowana przez ciągłe ciąże albo miała niedawno młode i się nie wciągnęły. Mleka w sutkach brak, temperatura w normie. Psa raczej nie kojarzą, czipa brak. 

Posted

Mamy nadzieję, że Sunia szybko" pójdzie na swoje" ....

Zapraszamy wszystkich Sympatyków i Przyjaciół mestudiowego zwierzyńca na bazarek, z którego część ew. dochodu przeznaczymy na potrzeby PsioKocio Bandy

Posted

Mamy nadzieję, że Sunia szybko" pójdzie na swoje" ....

Zapraszamy wszystkich Sympatyków i Przyjaciół mestudiowego zwierzyńca na bazarek, z którego część ew. dochodu przeznaczymy na potrzeby PsioKocio Bandy

Posted

Dzisiaj kompletne szaleństwo, bo skoro w rozliczeniu poprzedniego bazarku miałam totalny misz-masz, to ja kręcę :(

a dubli dzisiaj już nie usuwam, trudno

a link jest  ....

matulu, jak mi brakuje możliwości wstawienia banerków

Posted

a mi brakuje numeracji postów i obecnej godziny przy postach ,a nie 2,5 ,8 godzin temu i licz człowieku kiedy to było  albo brak dat tylko środa, piątek czy niedziela. Nie wiem kto to wymyślił i po co. Lepsze jest wrogiem dobrego.

Posted

Fajna teriereczka, oby udało się ją szybko "upłynnić" ;)

Poker co do tych godzin napisania postu to można to łatwo sprawdzić - kiedy najedziesz kursorem (bez klikania) na to "napisano x godzin temu/ w piątek/niedziele ect." to wyświetli Ci się dokładna data i godzina :)

Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

a mi brakuje numeracji postów i obecnej godziny przy postach ,a nie 2,5 ,8 godzin temu i licz człowieku kiedy to było  albo brak dat tylko środa, piątek czy niedziela. Nie wiem kto to wymyślił i po co. Lepsze jest wrogiem dobrego.

A w prawym górnym rogu każdego posta jest taki znaczek, co jjak się go kliknie to jest opcja o udostępnieniu posta. I jak się skopiuje ten adres i gdzieś wklei to wskoczy do tego posta skopiowanego. To takie numerowanie na około. 

Posted
3 godziny temu, NikaEla napisał:

a dziś znów nie działają aktywności :( nie da się wejść na wątki w których brałeś udział..

W wolnym tłumaczeniu: "pracujemy nad rozwiązaniem problemu...." Może kiedyś dogo będzie jeszcze działało poprawnie.

Posted

DSCF7078.JPG

Wkleiłam adres zdjęcia ,a on się otworzył.

Widok jest tak piękny, zjawiskowy  ,że aż trudno uwierzyć ,że takie miejsca jeszcze istnieją.