mestudio Posted January 17, 2016 Author Posted January 17, 2016 Kiedyś notorycznie polowano i robili nagonki po polach przy domu, od kilku lat nie widuję już takich polowań. Sunia jest bardzo miła, zakochała się w TZ-cie, wiecznie się uśmiecha, macha ogonkiem jak nakręcona - a raczej pozostałością po ogonku. Oczywiście będę zwracała uwagę czy ktoś jej nie szuka, ale mam mieszane uczucia co do jej właścicieli nawet jeśli im zaginęła. Dla nas kłopot i daję jej cały tydzień na zmianę miejsca bo potem TZ wraca do pracy, a ja nie chcę mieć tu większego wariactwa niż mam obecnie. Z trzech stron mamy takie pola.....................z czwartej nasza wieś i jakieś dwie inne, a potem Wisła. Ta ulica prowadzi do głównej ulicy na peryferiach miasta, ciągnie się około 4 km przez puste pola. Quote
rozi Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 Dajcie znać leśniczemu, albo do koła łowieckiego. To typowy pies na dziki. A zobacz jeszcze, czy ma usunięte wilcze pazury. Quote
malagos Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 Niestety, treść na fb jest niedostępna dla wszystkich. Może zrób album i udostępnij publicznie. Quote
mestudio Posted January 17, 2016 Author Posted January 17, 2016 35 minut temu, rozi napisał: Dajcie znać leśniczemu, albo do koła łowieckiego. To typowy pies na dziki. A zobacz jeszcze, czy ma usunięte wilcze pazury. No muszę się głęboko nad takim posunięciem zastanowić, ostatnio niejaki myśliwy rozmnażający bezrozumnie swoje psy rozdał szczeniaki prostakom i jeden z mieszańców wiochy trzyma posokowca w stodole na metrowym łańcuchu, a jego gar na jedzenie umorusany jest smołą. Tak tutejsi myśliwi szanują swoje zwierzaki. 28 minut temu, malagos napisał: Niestety, treść na fb jest niedostępna dla wszystkich. Może zrób album i udostępnij publicznie. Upubliczniłam więc jest już widoczny cały album. Quote
rozi Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 Lalka, ale Ty nie do adopcji masz ją wydać myśliwemu, tylko spróbować odnaleźć właściciela :) Z opisu wynika, że krzywdy nie miała. Quote
TZmestudio Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 Poczekamy aż ktoś zacznie jej szukać. Mamy już wyrobioną "markę" wśród ludności tubylczej więc do nas trafić nie problem. Pazury wilcze ma usunięte tylko z tylnych łap. Na przednich ma. (to taki żarck...) Poczekamy co się wydarzy... Quote
Ewa Marta Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 3 godziny temu, Poker napisał: Fajna sunia, wiedziała gdzie się skryć.Ale dla Was kolejny kłopot. Ona zdecydowanie jest terierkowata. Miałam napisać terierowata, a napisałam sznaucerowata:) Quote
mestudio Posted January 18, 2016 Author Posted January 18, 2016 O 12.01.2016o11:56, Gusiaczek napisał: Oczywiście wypowiem się tylko za siebie - nie mam absolutnie nic przeciwko temu, by z ew. dochodów bazarkowych karmić kocie, odrobaczyć .... itp. czy też (oby nie trzeba było) leczyć, Jednakowoż to tylko bazarki - zastrzyk jest, albo go nie ma .... w każdym razie Bandzie nie odpuszczam i na ile będę mogła zawsze pomogę Wam pomagać Gusiaczku, kropki i krzyżyki w dwóch postach pod Twoim to nieudolne próby wstawiania zdjęć :). Jakoś udaje się ciągnąć ten wózek psio koci wspólnymi siłami, tragedii nie ma na szczęście, no ale gdyby nie zastrzyki bazarkowe to już byłoby bardzo źle. Dziękujemy serdecznie za bazarki i za wpłaty od darczyńców. Zaraz jedziemy do weterynarza z sunią szorściakiem i zabieramy szarego kota dzikuska może go wykastrują. Deserowo zakupiliśmy 2 kg mięska na weekend, potem dopiszę z paragonów sumę do rozliczenia. Quote
mestudio Posted January 18, 2016 Author Posted January 18, 2016 Wyciągnęłam z suni trochę kleszczy, nie są duże, raczej takie kilkudniowe i trzeba porządnie w tej sierści przeszukiwać skórę. Byliśmy u weterynarza, zostawiliśmy szarego kota dzikusa do kastracji i był przegląd suni sierściucha. Sunia ma około pięciu lat, po wyglądzie sutków można domniemywać, że jest tak wyeksploatowana przez ciągłe ciąże albo miała niedawno młode i się nie wciągnęły. Mleka w sutkach brak, temperatura w normie. Psa raczej nie kojarzą, czipa brak. Quote
Gusiaczek Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Mamy nadzieję, że Sunia szybko" pójdzie na swoje" .... Zapraszamy wszystkich Sympatyków i Przyjaciół mestudiowego zwierzyńca na bazarek, z którego część ew. dochodu przeznaczymy na potrzeby PsioKocio Bandy Quote
Gusiaczek Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Mamy nadzieję, że Sunia szybko" pójdzie na swoje" .... Zapraszamy wszystkich Sympatyków i Przyjaciół mestudiowego zwierzyńca na bazarek, z którego część ew. dochodu przeznaczymy na potrzeby PsioKocio Bandy Quote
TZmestudio Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Nie widzę linku do bazarku więc wstawiam nieproszony: BAZAREK Quote
TZmestudio Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Dziś Dogo wie lepiej co ja chcę i posty wysyła podwójnie. No cóż.... Quote
Gusiaczek Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Dzisiaj kompletne szaleństwo, bo skoro w rozliczeniu poprzedniego bazarku miałam totalny misz-masz, to ja kręcę :( a dubli dzisiaj już nie usuwam, trudno a link jest .... matulu, jak mi brakuje możliwości wstawienia banerków Quote
TZmestudio Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 A mi brakuje jak jednym kliknięciem wejść na wątek (w obserwowanych) na ostatnią stronę. Quote
Poker Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 a mi brakuje numeracji postów i obecnej godziny przy postach ,a nie 2,5 ,8 godzin temu i licz człowieku kiedy to było albo brak dat tylko środa, piątek czy niedziela. Nie wiem kto to wymyślił i po co. Lepsze jest wrogiem dobrego. Quote
Marysia R. Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Fajna teriereczka, oby udało się ją szybko "upłynnić" ;) Poker co do tych godzin napisania postu to można to łatwo sprawdzić - kiedy najedziesz kursorem (bez klikania) na to "napisano x godzin temu/ w piątek/niedziele ect." to wyświetli Ci się dokładna data i godzina :) Quote
TZmestudio Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 2 godziny temu, Poker napisał: a mi brakuje numeracji postów i obecnej godziny przy postach ,a nie 2,5 ,8 godzin temu i licz człowieku kiedy to było albo brak dat tylko środa, piątek czy niedziela. Nie wiem kto to wymyślił i po co. Lepsze jest wrogiem dobrego. A w prawym górnym rogu każdego posta jest taki znaczek, co jjak się go kliknie to jest opcja o udostępnieniu posta. I jak się skopiuje ten adres i gdzieś wklei to wskoczy do tego posta skopiowanego. To takie numerowanie na około. Quote
Poker Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 O znajdowaniu godziny wiedziałam,ale to utrudnia życie ,a już numerowanie postów, to koszmar.Nie na moje nerwy. Ale dzięki za info. Quote
Gusiaczek Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 I komu przeszkadzało, że w miarę dobrze było ??!??? Zaraz wypróbuje sprawdzanie godz. - to bardzo istotne np. przy finale bazarku Quote
Mattilu Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 A ja w ogóle niczego nie mogę znaleźć i co i rusz wszystko mi się zawiesza. Więc jakby długo mnie u Was nie było, to znaczy, że znowu walczę z dogo ;) Quote
NikaEla Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 a dziś znów nie działają aktywności :( nie da się wejść na wątki w których brałeś udział.. Quote
TZmestudio Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 3 godziny temu, NikaEla napisał: a dziś znów nie działają aktywności :( nie da się wejść na wątki w których brałeś udział.. W wolnym tłumaczeniu: "pracujemy nad rozwiązaniem problemu...." Może kiedyś dogo będzie jeszcze działało poprawnie. Quote
Poker Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Wkleiłam adres zdjęcia ,a on się otworzył. Widok jest tak piękny, zjawiskowy ,że aż trudno uwierzyć ,że takie miejsca jeszcze istnieją. Quote
Recommended Posts