konfirm31 Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 o rany boskie, te ludzie są takie głupie i wredne, że już nie chce mi się gadać. Popieram w całej rozciągłości. I tylko żal, że za ich wredotę i głupotę, płacą nie oni, a niewinne zwierzaki :( Quote
Gusiaczek Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Bezdomność , to jedno z najsmutniejszych doświadczeń, jakie może być udziałem każdego - ludzkiego, psiego, kociego .... :( Quote
mestudio Posted January 22, 2015 Author Posted January 22, 2015 No niestety, bezdomność psia to jedno, a złe traktowanie przez właścicieli to drugie. Taki Węgielek gdyby nie był głodny to by nie zaglądał do nas- pewnie rzucają mu jakieś ochłapy na ziemię i pewnie wisi na łańcuchu kiedy nie przychodzi. Quote
mestudio Posted January 22, 2015 Author Posted January 22, 2015 Bafi 219 wejść, 9 pobrań telefonu i nic. Cisza. Quote
malagos Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Tomek ma pod opieką psiątko, znalezione wczoraj w lesie przywiązane do drzewa. Szkielcik, ale żyje. Półroczna sunia, błąkająca się od jakiegoś czasu po wsi. Ktoś rozwiązał problem po swojemu. Zgłoszone na policję, do gminy, napisałam notatkę do naszego miesięcznika. Quote
Gusiaczek Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 O złym traktowaniu już nawet pisać mi się nie chce :( a Bafi doczeka tego tel i tego domku, na pewno Quote
mestudio Posted January 23, 2015 Author Posted January 23, 2015 O złym traktowaniu już nawet pisać mi się nie chce :( a Bafi doczeka tego tel i tego domku, na pewno Problem w tym, że Bafi i Pola muszą doczekać się domu do końca marca. MUSZĄ. Quote
Ziutka Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Ewa wyślij mi teksty bi zrobię im ogłoszenia i wyroznie Quote
inka33 Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Były u nas w 2013. (...) Owca - jest u Inki w dt(...) Chyba czas zaktualizować post #8... ;) Quote
inka33 Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Nic się nie bój, zmienią ;) Wiem, szukałam czegoś na początku wątku i się przypdkiem natknęłam, to napisałam... :) Quote
mestudio Posted January 27, 2015 Author Posted January 27, 2015 My się dopiero witamy bo w rozjazdach dwa dni byłam i niedawno wróciłam. W tym tygodniu to koniec podróży do Warszawy - na szczęście. Quote
Marysia R. Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Właśnie przelałam 33,80zł dla Bandy z bazarku. Jak dotrze to poproszę o potwierdzenie tutaj: http://www.dogomania...zony-rozliczam/ :) Ponieważ dopiero parę dni temu dostałam ostatnią, mocno spóźnioną wpłatę z tego bazarku to przed chwilą przelałam brakującą kwotę dla Bandy - 3zł ;) Quote
TZmestudio Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Ponieważ dopiero parę dni temu dostałam ostatnią, mocno spóźnioną wpłatę z tego bazarku to przed chwilą przelałam brakującą kwotę dla Bandy - 3zł ;) Bardzo dziękujemy. Czy nazywanie szczęściem stanu w którym mamy zapas puszek dla psiaków i kociaków i jeden worek karmy w rezerwie to normalne? Patrzę i oczom nie wierzę. Po prostu nie musimy się choć przez chwilę martwić. Bardzo, bardzo dziękujemy. Wiem, głupi jesteśmy. Ale takie przyziemnie sprawy mnie najbardziej obchodzą. Quote
Gusiaczek Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Nie jesteście głupi, przecież z przyziemnych spraw składa się nasz każdy dzień. Maslow już dawno temu gadał coś o piramidzie potrzeb "człowiek stawia przed sobą większe cele i ma większe aspiracje, jeśli zaspokoi najpierw swoje podstawowe pragnienia" ;) Dobrego dnia, pomimo parszywej pogody Quote
Kejciu Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Bardzo dziękujemy. Czy nazywanie szczęściem stanu w którym mamy zapas puszek dla psiaków i kociaków i jeden worek karmy w rezerwie to normalne? Patrzę i oczom nie wierzę. Po prostu nie musimy się choć przez chwilę martwić. Bardzo, bardzo dziękujemy. Wiem, głupi jesteśmy. Ale takie przyziemnie sprawy mnie najbardziej obchodzą. To powinno być normalne... ale wiemy jak jest :-( chwilo trwaj... Sama podświadomie czuję spokój jak widzę że mam w zapasie karmy dla kotów i psów moich - zarówno psy ( ale tylko dwa ) jak i jeden kot jest na karmie specjalistycznej i na puchach specjalnych :( i z miesiąca na miesiąc martwię się czy starczy mi kasy - ale zawsze zamawiam z zakładką na wypadek jakby kurier nawalił a to ostatnio dosyć często się zdarza - i zazwyczaj jest tak że karma kończy się mniej więcej w tym samym czasie więc jednorazowo jest naprawdę dosyć spory wydatek - no ale " mam co chciałam " :-) ale mnie też to cieszy jak choć przez chwilę nie muszę się o karmę martwić Quote
mestudio Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 Wiadomości od Pręgusi. Na początku sunia bała się miasta i schodów na piętro - gdzie mieszkają Państwo. Chowała się jak tylko widziała szelki spacerowe. W tej chwili spaceruje już spokojnie, bardzo ładnie się bawi, chodzi i biega na obu nóżkach bez problemu. Dwa razy w tygodniu robi truchcikowe kółeczko po parku ze swoim panem i schudła 1 kg - a to dla niej bardzo ważne. Podporządkowała się Tofikowi, mini rezydentowi staruszkowi i piesek rezydent jest bardzo zadowolony. Troszkę się martwiłam na początku bo nie wiedzieliśmy przecież, że Pręga będzie się bała miasta, ale Państwo bardzo dobrze sobie poradzili. Quote
Gusiaczek Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Super wieści, bardzo się cieszę Wszystkiego dobrego i oby tak dalej :) Quote
rozi Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 I weź teraz wymyśl, co się komu może spodobać. W Polly się zakochali, poradzili sobie mimo trudności, a ten Foka taki piękny!!! i nie ma amatora. Quote
konfirm31 Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Mestudio, cieszę się bardzo z udanej adopcji Pręguski :). Piękna psica - w moim typie :). Oprócz miłości życia ;) do ONków, kocham dropiatki i pręguski i mam nadzieję, że jakiegoś będę kiedyś tymczasować Quote
mestudio Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 I weź teraz wymyśl, co się komu może spodobać. W Polly się zakochali, poradzili sobie mimo trudności, a ten Foka taki piękny!!! i nie ma amatora. Biorąc Fokę byłam przekonana o jego piękności i ciekawej w ogóle urodzie, nawet przez myśl mi nie przeszło, że taki pies domu nie znajdzie (już ponad trzy lata). Jest cichy, spokojny, wiecznie śpiący, nienachalny, może 10 godzin przeleżeć i nie nabrudzi. W ogrodzie ma swoje utarte ścieżki i zawsze robi te same rundki. Spacer na pola owszem, ale widzę, że te krótkie łapki trochę go ciągną do ziemi i szybciej się męczy niż psy na łapach wysokich. Biorąc Beti, wiedziałam, że skazuję siebie na kolejnego psa w nieskończoność ze względu na nijakość, w dodatku teraz po jej występach - ugryzieniu sąsiada na naszym podwórku - nie wiem komu ją polecić. To samo dotyczy spacerów - bez smyczy jest głucha i robi co jej pasuje, na smyczy w ogóle się nie załatwia, w ogóle. Na werandzie leje jak wściekła. W tej chwili Beti jest w kojcu, a Pola wróciła do domu i tak jest lepiej bo Pola bez Beti to zwyczajny psiak. Musimy do końca marca wydać 2 psy - Pola i Bafi muszą znaleźć domy - MUSZĄ! Quote
Annaa4 Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Biorąc Fokę byłam przekonana o jego piękności i ciekawej w ogóle urodzie, nawet przez myśl mi nie przeszło, że taki pies domu nie znajdzie (już ponad trzy lata). Jest cichy, spokojny, wiecznie śpiący, nienachalny, może 10 godzin przeleżeć i nie nabrudzi. W ogrodzie ma swoje utarte ścieżki i zawsze robi te same rundki. Spacer na pola owszem, ale widzę, że te krótkie łapki trochę go ciągną do ziemi i szybciej się męczy niż psy na łapach wysokich. Biorąc Beti, wiedziałam, że skazuję siebie na kolejnego psa w nieskończoność ze względu na nijakość, w dodatku teraz po jej występach - ugryzieniu sąsiada na naszym podwórku - nie wiem komu ją polecić. To samo dotyczy spacerów - bez smyczy jest głucha i robi co jej pasuje, na smyczy w ogóle się nie załatwia, w ogóle. Na werandzie leje jak wściekła. W tej chwili Beti jest w kojcu, a Pola wróciła do domu i tak jest lepiej bo Pola bez Beti to zwyczajny psiak. Musimy do końca marca wydać 2 psy - Pola i Bafi muszą znaleźć domy - MUSZĄ! A jak się nie uda ? Jakiś inny DT wchodzi w grę, może trzeba na wszelki wypadek pozbierać pieniądze na płatny tymczas ? Bazarki mogę porobić jeśli będzie taka potrzeba. Mam pytanie, po mojej kochance śwince morskiej został mi Arthroflex na stawy 250ml prawie cała butelka może potrzebujecie ? Quote
Recommended Posts