Gusiaczek Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Jaki miły początek dnia :) U nas wczoraj też wiało sakramencko, ale wstał piękny, biały słoneczny dzień :) Quote
mestudio Posted February 8, 2015 Author Posted February 8, 2015 Jaki miły początek dnia :) U nas wczoraj też wiało sakramencko, ale wstał piękny, biały słoneczny dzień :) W każdym razie niezły. Za oknem okropnie wieje i jest bardzo nieprzyjemnie. Psy lenią się w domu, my rozstawiliśmy klatkę łapkę na dzikiego koteczka i sprawdzamy co jakiś czas czy może dał się nabrać. Zaszczepiliśmy Polę i Beti, koszt 40 zł. Wszystko drożeje, w zeszłym roku płaciliśmy 15 za psiaka. Jestem ślepa i głucha na wszelkie bidy jakie przemykają mi na Fb, w związku z tym dziś wydarzyła się niespodzianka. Zadzwoniła do mnie pani, która 6 lat temu przygarnęła od nas sunię Gacuś (swoją drogę teraźniejszy Gacek ma po tamtej imię). Jej znajomy mieszkający pod Sandomierzem zabrał z jakiejś nory polnej mała sunię. Sunia jednak załatwia się w domu, żadne wychodzenie na spacer nie przynosi efektu (pan ma jeszcze jedną suczkę). Sunia wychodzi na spacer bez smyczy i nie załatwia się. Problem jest taki, że ten człowiek mieszka w nieogrzewanym domu gdzie nie ma nawet wody aby sprzątać po psie albo żeby coś wysuszyć. No i sunia musi się wyprowadzić. Padła propozycja, że do nas, ale oczywiście odmówiłam. Jutro mam dostać zdjęcie suczki i obiecałam pomyśleć względem poszukania rozwiązania sytuacji. Wczoraj Ziutka zrobiła nowe ogłoszenia Bafiemu, wznowiłam też ogłoszenia Poli i innym potworom psim i kocim. Quote
Mattilu Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Rece opadaja. Tak sie ucieszylam zdjeciami i domowym lenistwem Waszym, a tu znowu psie nieszczescie puka do drzwi. Dobrze zrobilas, ze odmowilas. Nie wiem, jak mozna pomoc w takiej sytuacji :( Quote
mestudio Posted February 8, 2015 Author Posted February 8, 2015 Rece opadaja. Tak sie ucieszylam zdjeciami i domowym lenistwem Waszym, a tu znowu psie nieszczescie puka do drzwi. Dobrze zrobilas, ze odmowilas. Nie wiem, jak mozna pomoc w takiej sytuacji :( Wiesz, najgorsze w tym jest to, że ta Pani była przekonana, że ja tego psa wezmę, a ja mam dość zniszczeń w domu przez takie sikanie, załatwianie się i mam też ciągle za dużo psów i jak pisałam - musimy mieć o dwa mniej do końca marca. Pani miała nadzieję, że wezmę psa sobie do budy chyba na stałe. Tłumaczyłam, że przez takie zachowania psie mam mnóstwo zniszczeń w domu i dużo strat różnych rzeczy bo bywało, że psy sikały po 2-3 miesiące zanim coś pojęły, no i że trzeba je uczyć, a nie oddawać do budy. Powiedziałam jej, że mamy pod opieką u siebie i w innych miejscach 8 psów + dwa własne i absolutnie kolejnego nie wezmę pod opiekę jakąkolwiek. Podałam ceny hotelikowania itd. Quote
mestudio Posted February 9, 2015 Author Posted February 9, 2015 Bafi dostał dziś kulę i bardzo ładnie się bawi, z lubością miętosi to to na wszystkie strony i podjada wypadające czasami chrupeczki. Myślę, że to dobry zakup dla tego wariatka. Dziś byliśmy u weta z naszą koteczką Bunią - ze schroniska w Białej Podlaskiej- Bunia ma problem z drogami moczowymi i nerkami, dostała zastrzyki i inne leki. Mam nadzieję, że pomogą. Quote
Mattilu Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Głaski dla Buni! i reszty Bandy też :) Quote
Kejciu Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Bafi dostał dziś kulę i bardzo ładnie się bawi, z lubością miętosi to to na wszystkie strony i podjada wypadające czasami chrupeczki. Myślę, że to dobry zakup dla tego wariatka. Dziś byliśmy u weta z naszą koteczką Bunią - ze schroniska w Białej Podlaskiej- Bunia ma problem z drogami moczowymi i nerkami, dostała zastrzyki i inne leki. Mam nadzieję, że pomogą. Mój Stefano też ma problemu z pęcherzem - struwity i kamienie - nic przyjemnego - nawet convenia nie pomagała na początku a dostawał raz na 2 tyg Quote
mestudio Posted February 12, 2015 Author Posted February 12, 2015 Jestem załamana już, Bafi ma znowu w krótkim czasie ponad 500 wejść w ogłoszenie i 9 pobrań telefonu i nic się nie dzieje. A musi znaleźć dom i to szybko, to samo Pola. Dostaliśmy wpłatę od Agnieszka103, bardzo dziękujemy i zapisuję w rozliczeniu. Quote
Gusiaczek Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 musi znaleźć, to znajdzie - nie ma zmiłuj ;) Quote
mestudio Posted February 12, 2015 Author Posted February 12, 2015 musi znaleźć, to znajdzie - nie ma zmiłuj ;) Oby - wyróżniłam właśnie Poli ogłoszenie, zmieniłam treść, zmieniłam zdjęcia. Koszt 6 zł. Quote
Gusiaczek Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Pozdrawiam słonecznie - chyba wiosna idzie ;) Quote
mestudio Posted February 13, 2015 Author Posted February 13, 2015 U nas pięknie, słonecznie, ciepło. Czekamy na zbawienie. Operacja Gacek. Quote
Mattilu Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Gaculinda miala robiony pedicure? Pewnie to dla niej straszne przezycie... Quote
mestudio Posted February 13, 2015 Author Posted February 13, 2015 I jeszcze pozdrowienia od odchudzonej Pręgusi. Quote
mestudio Posted February 13, 2015 Author Posted February 13, 2015 Gaculinda miala robiony pedicure? Pewnie to dla niej straszne przezycie... Widać przerażenie w oczach Gacusia, ale i tak jest dużo lepiej. Quote
Gusiaczek Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 https://lh6.googleusercontent.com/-2f5nUb_WE1w/VNu4cwEwMvI/AAAAAAAA0bA/u-NHCqDP5QE/w640-h480-no/006.JPG https://lh3.googleusercontent.com/-ywANEaCwHJA/VNu4cybL9PI/AAAAAAAA0bI/C4rWjn-Oe_E/w572-h220-no/007.JPG ino żeby zbawienia nie przespały ;) Pręgusia jakaś taka malusia się zrobiła :) Gacuś, pedicure masz w pakiecie ? Miłego łikendziku :) Quote
mestudio Posted February 14, 2015 Author Posted February 14, 2015 Pregusia w formie modelowej wrecz https://lh6.googleusercontent.com/-2f5nUb_WE1w/VNu4cwEwMvI/AAAAAAAA0bA/u-NHCqDP5QE/w640-h480-no/006.JPG https://lh3.googleusercontent.com/-ywANEaCwHJA/VNu4cybL9PI/AAAAAAAA0bI/C4rWjn-Oe_E/w572-h220-no/007.JPG ino żeby zbawienia nie przespały ;) Pręgusia jakaś taka malusia się zrobiła :) Gacuś, pedicure masz w pakiecie ? Miłego łikendziku :) Takie były zalecenia chirurga i Państwu udało się ją odchudzić. Najważniejsze, że Pręga wróciła do zdrowia - jeśli chodzi o kolanka i normalnie używa obu nóżek, były obawy, że z przyzwyczajenia może dalej nie używać tej, którą miała w gorszym stanie. Łikendzik spędzamy z Serduszkiem więc będzie miło i pracowicie. Ostatnio było tak Quote
Kejciu Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Walentynki nie mogą obyć się bez SERDUSZKA :-) Quote
NikaEla Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Łikendzik spędzamy z Serduszkiem więc będzie miło i pracowicie. Ostatnio było tak https://lh4.googleusercontent.com/-pDITzvQyRYk/VMUkWKLVIgI/AAAAAAAAzxk/xlcA5PfxC-o/w640-h480-no/003.JPGJaka Serduszko już duża panna :) Quote
mestudio Posted February 14, 2015 Author Posted February 14, 2015 Jaka Serduszko już duża panna :) Duża bo stoi na podnóżku, tak to by nie sięgnęła do blatu, ale ma już 3,5 roku także w sumie duża. Quote
Gusiaczek Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Super! wesoły czas Wam nastał Dla Serduszka od ciotki G. moc walentynkowych serdeczności :) Quote
Poker Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Ależ Serduszka jest okazała, zupełnie jak kwiatki. A włosy w kolorze i długości jak na jej wiek niesamowite. Quote
mestudio Posted February 15, 2015 Author Posted February 15, 2015 Ależ Serduszka jest okazała, zupełnie jak kwiatki. A włosy w kolorze i długości jak na jej wiek niesamowite. Włoski to ma takie. Zanim zaczniemy czesanie trzeba popryskać specjalną odżywką żeby je spokojnie rozczesać. Quote
Recommended Posts