Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jaki miły początek dnia :)

U nas wczoraj też wiało sakramencko, ale wstał piękny, biały słoneczny dzień :)

W każdym razie niezły.

Za oknem okropnie wieje i jest bardzo nieprzyjemnie. Psy lenią się w domu, my rozstawiliśmy klatkę łapkę na dzikiego koteczka i sprawdzamy co jakiś czas czy może dał się nabrać.

Zaszczepiliśmy Polę i Beti, koszt 40 zł. Wszystko drożeje, w zeszłym roku płaciliśmy 15 za psiaka.

Jestem ślepa i głucha na wszelkie bidy jakie przemykają mi na Fb, w związku z tym dziś wydarzyła się niespodzianka. Zadzwoniła do mnie pani, która 6 lat temu przygarnęła od nas sunię Gacuś (swoją drogę teraźniejszy Gacek ma po tamtej imię). Jej znajomy mieszkający pod Sandomierzem zabrał z jakiejś nory polnej mała sunię. Sunia jednak załatwia się w domu, żadne wychodzenie na spacer nie przynosi efektu (pan ma jeszcze jedną suczkę). Sunia wychodzi na spacer bez smyczy i nie załatwia się. Problem jest taki, że ten człowiek mieszka w nieogrzewanym domu gdzie nie ma nawet wody aby sprzątać po psie albo żeby coś wysuszyć. No i sunia musi się wyprowadzić. Padła propozycja, że do nas, ale oczywiście odmówiłam. 

Jutro mam dostać zdjęcie suczki i obiecałam pomyśleć względem poszukania rozwiązania sytuacji.

Wczoraj Ziutka zrobiła nowe ogłoszenia Bafiemu, wznowiłam też ogłoszenia Poli i innym potworom psim i kocim.

Posted

Rece opadaja. Tak sie ucieszylam zdjeciami i domowym lenistwem Waszym, a tu znowu psie nieszczescie puka do drzwi. Dobrze zrobilas, ze odmowilas. Nie wiem, jak mozna pomoc w takiej sytuacji :(

Posted

Rece opadaja. Tak sie ucieszylam zdjeciami i domowym lenistwem Waszym, a tu znowu psie nieszczescie puka do drzwi. Dobrze zrobilas, ze odmowilas. Nie wiem, jak mozna pomoc w takiej sytuacji :(

Wiesz, najgorsze w tym jest to, że ta Pani była  przekonana, że ja tego psa wezmę, a ja mam dość zniszczeń w domu przez takie sikanie, załatwianie się i mam też ciągle za dużo psów i jak pisałam - musimy mieć o dwa mniej do końca marca.

Pani miała nadzieję, że wezmę psa sobie do budy chyba na stałe.  Tłumaczyłam, że przez takie zachowania psie mam mnóstwo zniszczeń w domu i dużo strat różnych rzeczy bo bywało, że psy sikały po 2-3 miesiące zanim coś pojęły, no i że trzeba je uczyć, a nie oddawać do budy. Powiedziałam jej, że mamy pod opieką u siebie i w innych miejscach 8 psów + dwa własne i absolutnie kolejnego nie wezmę pod opiekę jakąkolwiek. Podałam ceny hotelikowania itd. 

Posted

Bafi dostał dziś kulę i bardzo ładnie się bawi, z lubością miętosi to to na wszystkie strony i podjada wypadające czasami chrupeczki. Myślę, że to dobry zakup dla tego wariatka.

Dziś byliśmy u weta z naszą koteczką Bunią - ze schroniska w Białej Podlaskiej- Bunia ma problem z drogami moczowymi i nerkami, dostała zastrzyki i inne leki. Mam nadzieję, że pomogą.

Posted

Bafi dostał dziś kulę i bardzo ładnie się bawi, z lubością miętosi to to na wszystkie strony i podjada wypadające czasami chrupeczki. Myślę, że to dobry zakup dla tego wariatka.

Dziś byliśmy u weta z naszą koteczką Bunią - ze schroniska w Białej Podlaskiej- Bunia ma problem z drogami moczowymi i nerkami, dostała zastrzyki i inne leki. Mam nadzieję, że pomogą.

Mój Stefano też ma problemu z pęcherzem - struwity i kamienie - nic przyjemnego - nawet convenia nie pomagała na początku a dostawał raz na 2 tyg

Posted

Jestem załamana już, Bafi ma znowu w krótkim czasie ponad 500 wejść w ogłoszenie i 9 pobrań telefonu i nic się nie dzieje. A musi znaleźć dom i to szybko, to samo Pola. 

Dostaliśmy wpłatę od Agnieszka103, bardzo dziękujemy i zapisuję w rozliczeniu.

Posted

Pregusia w formie modelowej wrecz

https://lh6.googleusercontent.com/-2f5nUb_WE1w/VNu4cwEwMvI/AAAAAAAA0bA/u-NHCqDP5QE/w640-h480-no/006.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-ywANEaCwHJA/VNu4cybL9PI/AAAAAAAA0bI/C4rWjn-Oe_E/w572-h220-no/007.JPG

ino żeby zbawienia nie przespały  ;)

Pręgusia jakaś taka malusia się zrobiła  :)

Gacuś, pedicure masz w pakiecie ?

Miłego łikendziku  :)

Takie były zalecenia chirurga i Państwu udało się ją odchudzić. Najważniejsze, że Pręga wróciła do zdrowia - jeśli chodzi o kolanka i normalnie używa obu nóżek, były obawy, że z przyzwyczajenia może dalej nie używać tej, którą miała w gorszym stanie. 

Łikendzik spędzamy z Serduszkiem więc będzie miło i pracowicie.

Ostatnio było tak

003.JPG

Posted

Ależ Serduszka jest okazała, zupełnie jak kwiatki. A włosy w kolorze i długości jak na jej wiek niesamowite.

Włoski to ma takie. Zanim zaczniemy czesanie trzeba popryskać specjalną odżywką żeby je spokojnie rozczesać.  

004.JPG