Iv_ Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 czy ktoś z osób pomagających mestudio....wplacajacych, bazarkujacych itd mogą się odnieść do mojej propozycji ? Czy tylko ja jestem tego zdania ? Zgadzam się z Rozi :D Generalnie koty wiejskie powinny łapać myszy :D ale jako że może trafić się jakaś niedojda co nie potrafi złapać, czy też większy obżartuch i mysz/szy to dla niego za mało, to należy je zabezpieczyć ;) A tak na poważnie, to dla mnie jest to oczywiste, że koty swoje utrzymujemy za swoje, a resztę kociarstwa utrzymujemy my dogomaniacy :) Quote
Ziutka Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Ewus, to w takim razie wpisuj karmę kocią w rozliczenia :) Quote
Kejciu Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Ewus, to w takim razie wpisuj karmę kocią w rozliczenia :) Amen :) Quote
NikaEla Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 to dla mnie jest to oczywiste, że koty swoje utrzymujemy za swoje, a resztę kociarstwa utrzymujemy my dogomaniacy :) I koty i psy i inne zwierzaki :) Quote
Ziutka Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 I koty i psy i inne zwierzaki :) Otóż to :) Quote
Nuletta Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 To my się przypomnimy. :) W tym roku minie 5 lat odkąd Dziunia jest z nami. :) Wszystkiego najlepszego w roku 2015. :) Quote
Gusiaczek Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Myślę, że wszyscy są tego zdania i dlatego cicho siedzą ;) zdania jestem i ja Quote
Gusiaczek Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 To my się przypomnimy. :) W tym roku minie 5 lat odkąd Dziunia jest z nami. :) Wszystkiego najlepszego w roku 2015. :) Jako i Wam, Dziuniaste :) Quote
TZmestudio Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 To my się przypomnimy. :) W tym roku minie 5 lat odkąd Dziunia jest z nami. :) Wszystkiego najlepszego w roku 2015. :) jak ten czas szybko leci.... Quote
mestudio Posted January 3, 2015 Author Posted January 3, 2015 To my się przypomnimy. :) W tym roku minie 5 lat odkąd Dziunia jest z nami. :) Wszystkiego najlepszego w roku 2015. :) Dziunia serduszko, moja ulubiona malutka jamnisia. Bardzo dziękuję za zdjęcia malutkiej. Dziś też dostałam zdjęcia innego pieska z domku, szczeniaka Gackowej od pana z Ursusa, gdzie z auraa miałyśmy dylemat czy psiaka powierzyć. A okazuje się, że dylemat był niepotrzebny bo pan co jakiś czas się kontaktuje i chwali się Gackowym szczeniakiem. Noworoczne ujęcia, dość leniwe. Quote
TZmestudio Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Zanim mestudio napisze, że pręga w środę jedzie do domu, pokażę rozwiązanie problemu w nocy - "gdzie jest mój piues". Dwa psy miały do obroży przyczepiony świecący wkręt do wentyla rowerowego: http://youtu.be/Eez1YU4G8nI Publiczniam na wypadek gdyby się komuś to przydało. Quote
mestudio Posted January 4, 2015 Author Posted January 4, 2015 Wieje, zwyczajnie łeb urywa jak się wyjdzie na spacer. Dziś do innego DT pojechał bury kocurek więc zostały nam dwa tymczasy kocie. Ale uwaga, TZ wypatrzył dziś w domku - swojej graciarni - nowego przybysza, który się przed nim schował. Problem jest w tym, że w jednym z domków jest zrobione wejście dla naszych kotów gdyby nie chciały wrócić do domu na noc i zaczęły z tej opcji korzystać przybłędy. W środę odwozimy do DS Pręgę. Nie wiem jak ja się odnajdę z ośmioma psami? Tylko osiem. A dziś kilka zdjęć. Bafinek Gacek, Roza i koteczek. Chytra Pręguska i nasza Fiźka. Złodziejaszek Gacek. Quote
Gusiaczek Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Po 4dniach laby i oddechu od netu przylazłam do bandy i aż mi się oczy świecą - sesja zdjęciowa, że o filmiku sf nie wspomnę, wspaniała ! Pozdrawiam noworocznie :) Quote
Poprawna Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Dzięki za wieści o Dziuni.... Wiedziałam, że Wasz domek będzie cudowny. Dziękuję :) Quote
Ewa Marta Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 A teraz taka informacja noworoczna bdb związana z przytuliskiem. Weszły nowe przepisy i miasto nie musiało organizować przetargu na zajmowanie się przytuliskiem więc gmina podpisała umowę z naszym miłym gabinetem 4łapy. Także w tym roku będzie spokojniej w przytulisku i bez takich tam różnych. Wspaniała wiadomość! Z nimi zdaje się nie było problemów przy robieniu zdjęć i ogłaszaniu psiaków:-) Quote
Perełka1 Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Przeczytałam, że macie mało psów, tylko osiem. Podrzucić kilka? Mam kilka wyjątkowych i niepowarzalnych egzemplarzy Quote
mestudio Posted January 6, 2015 Author Posted January 6, 2015 Wspaniała wiadomość! Z nimi zdaje się nie było problemów przy robieniu zdjęć i ogłaszaniu psiaków:-) Ewa uważaj, bo mnie za ten wpis już ścigają na pw na FB oraz mailowo. Pewna Pani dopatrzyła się tam cudów na kiju, okazuje się, że ludzie pilnują mnie na każdym kroku i z każdej mojej wypowiedzi na pewne tematy wyciągną tylko ich chore podejrzenia. Zwyczajnie chore jest to, że kilka osób czyta ten wątek, a może i wszystkie moje wątki tylko po to aby potem mi dokuczać albo ubliżać, mało tego, z ogromną satysfakcją cytują potem jakieś chore fragmenty wywleczone z wątku i interpretują je wg własnego uznania. Takie dogomaniackie dziennikarstwo współczesne. Perełka1 - jutro odwozimy Pręguskę i będę miała tylko 8 piesków. Jeśli jakiś tu trafi to tylko znaleziony przez nas, generalnie dążymy do normalności. Dom musi znaleźć Pola i Bafi i to szybko, przed wiosną. W tajemnicy napiszę, że bardzo, bardzo mnie kusi minimum raz na kilka dni jakaś biedna sunia pokazana gdzieś tam, ale opieram się i koniec. Quote
konfirm31 Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Ewa uważaj, bo mnie za ten wpis już ścigają na pw na FB oraz mailowo. Pewna Pani dopatrzyła się tam cudów na kiju, okazuje się, że ludzie pilnują mnie na każdym kroku i z każdej mojej wypowiedzi na pewne tematy wyciągną tylko ich chore podejrzenia. Zwyczajnie chore jest to, że kilka osób czyta ten wątek, a może i wszystkie moje wątki tylko po to aby potem mi dokuczać albo ubliżać, mało tego, z ogromną satysfakcją cytują potem jakieś chore fragmenty wywleczone z wątku i interpretują je wg własnego uznania. Takie dogomaniackie dziennikarstwo współczesne. Perełka1 - jutro odwozimy Pręguskę i będę miała tylko 8 piesków. Jeśli jakiś tu trafi to tylko znaleziony przez nas, generalnie dążymy do normalności. Dom musi znaleźć Pola i Bafi i to szybko, przed wiosną. W tajemnicy napiszę, że bardzo, bardzo mnie kusi minimum raz na kilka dni jakaś biedna sunia pokazana gdzieś tam, ale opieram się i koniec. Wiesz, to jest właśnie to, co mnie zraża do forumowania - czy to na dogo, czy na gazecie, czy na fb. Cóż, to chyba nasza cecha narodowa :( Quote
mestudio Posted January 6, 2015 Author Posted January 6, 2015 A teraz Reksio z nowego domku, na sylwestrowym wyjeździe w górach. Reksio to był ten mikro szczeniaczek z białą siostrzyczką - Bąbel. I zagadka - czy ktoś wie cóż to za pieseczek? Quote
mestudio Posted January 6, 2015 Author Posted January 6, 2015 Wiesz, to jest właśnie to, co mnie zraża do forumowania - czy to na dogo, czy na gazecie, czy na fb. Cóż, to chyba nasza cecha narodowa :( Mnie też gdyż sama nigdy nikomu nie ubliżam na pw czy w wątkach i staram się zachować jakiś poziom wypowiedzi oraz kulturę. Tylko po co skoro nawiedzonych wokół pełno, sfrustrowanych więcej, a niezrównoważonych i prostaków jeszcze więcej. 1 Quote
Iv_ Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Mestudio, wśród śmieci i błota (którego notabene jest mnóstwo) trafiają się perełki i o tym nie zapominajmy ;) Quote
rozi Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Mestudio, wśród śmieci i błota (którego notabene jest mnóstwo) trafiają się perełki i o tym nie zapominajmy ;) Racja. A wśród ustalonych perełek też czasem można odkryć mysi bobek. Nie ma lekko. Quote
TZmestudio Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Przeczytałam, że macie mało psów, tylko osiem. Podrzucić kilka? Mam kilka wyjątkowych i niepowarzalnych egzemplarzy Ale tylko wymiana. Nasze oryginały na Twoje. Quote
konfirm31 Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Ale tylko wymiana. Nasze oryginały na Twoje. Poznać prawdziwych kolekcjonerów ;). Szacunek :) 1 Quote
Recommended Posts