Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wcześniej sobie smarujemy chrupki puszeczkami dla lepszego smaku. Dlatego bardzo dziękujemy za nową dostawę . :-D

Dogadzacie sobie na maksa  :-o :grin: :roflt:

A tak z ciekawości, czy kupujecie takie psie batony mięsne?

nooo o smak nie pytam ;)

Posted

Dogadzacie sobie na maksa  :-o :grin: :roflt:

A tak z ciekawości, czy kupujecie takie psie batony mięsne?

nooo o smak nie pytam ;)

Jak bym powiedział, że takie batony są pewnie solone (aby dłużej trzymały) to pewnie ktoś posądzi o to że próbowałem. :-)

Ale jak ktoś powie, że nie są solone to się zastanowimy. Ale generalnie nasze psy nie są aż tak wybredne aby takiego batona nie wciągnąć w ciągu kilku sekund. 

Na krewetkach ich nie chowamy....

Posted

Jak bym powiedział, że takie batony są pewnie solone (aby dłużej trzymały) to pewnie ktoś posądzi o to że próbowałem. :smile:

Ale jak ktoś powie, że nie są solone to się zastanowimy. Ale generalnie nasze psy nie są aż tak wybredne aby takiego batona nie wciągnąć w ciągu kilku sekund. 

Malutka troszeczka soli (podobno!) jest nie tylko nie szkodliwa, ale nawet wskazana piesom. :hmmmm:

Co do krewetek - żałujecie pieseczkom Omegów...? :shake: ;)

Posted

Jak bym powiedział, że takie batony są pewnie solone (aby dłużej trzymały) to pewnie ktoś posądzi o to że próbowałem. :smile:

Nie mam pojęcia czy solone, czy nie.

Moja mama czasem kupuje i daje psiakom. Zapach w kuchni wtedy apetyczny. Poważnie.

Pytam, bo jak kupowałam puchy, to ten pan miał też batony i tak się przez moment zastanawiałam, czy też nie dorzucić do puszek.

Ale ja ostrożna jestem i sama nie chciałam decydować, bo jak od lat czytam dogomanię, to tu wszyscy karmią psy samymi najlepszymi karmami z wysokiej półki :roll: No cóż mój pies nie je takich z różnych względów ;)

Posted

Nie mam pojęcia czy solone, czy nie.

Moja mama czasem kupuje i daje psiakom. Zapach w kuchni wtedy apetyczny. Poważnie.

Pytam, bo jak kupowałam puchy, to ten pan miał też batony i tak się przez moment zastanawiałam, czy też nie dorzucić do puszek.

Ale ja ostrożna jestem i sama nie chciałam decydować, bo jak od lat czytam dogomanię, to tu wszyscy karmią psy samymi najlepszymi karmami z wysokiej półki :roll: No cóż mój pies nie je takich z różnych względów ;)

Może wystarczy porzadnie przyjrzeć się składowi batona...? :hmmmm:

Posted

Ja zaprotestuję co do batonów bo TZ cwany karmi psy raz na ruski rok, a ja ciągle. I jak mam kroić te batony w kosteczkę to ratunku nieeeee dla tylu psiaków. Już wolę co drugi dzień aby miały odmianę od chrupek stać przy pięciolitrowym garze i gotować mięsko z ryżem i warzywkami. :-) Proszę o wyrozumiałość w tej kwestii.

Posted

Ja zaprotestuję co do batonów bo TZ cwany karmi psy raz na ruski rok, a ja ciągle. I jak mam kroić te batony w kosteczkę to ratunku nieeeee dla tylu psiaków. Już wolę co drugi dzień aby miały odmianę od chrupek stać przy pięciolitrowym garze i gotować mięsko z ryżem i warzywkami. :smile: Proszę o wyrozumiałość w tej kwestii.

no nie wiem, zastanowię się  :megagrin: 

Posted

Moja koleżanka karmi swoje psy i bezdomniaki batonami z Sokołowa - The best dog. Cena około 3 zł za 1 kg baton. Kupiłam dla Dziadeczka - zjadł i on i jego młodsi koledzy. Widać,że im smakowało. Teraz(na próbę), karmię nim swoją Bliss. Też chętnie je, a rewolucji (no, to dopiero dzień pierwszy) - nie było. U mnie są do kupienia w małym, lokalnym sklepiku spożywczym.

Baton jest wieprzowo - wołowy. Produkcja pod nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej

Karma pełnoporcjowa dla psów dorosłych(podobno istnieje junior i dla aktywnych ;))Nie zawiera aromatów, ani barwników.

Skład: mieso i produkty wieprzowe - 37% wołowe -18%, zboża i minerały. Produkt sterylizowany

100g zawiera: białko og. 12,5% tłuszcz surowy9,0% włókno surowe0,1% popiół5,0% woda67%

Dawka dzienna - pies mały - 400g

pies średni                            700g

pies duży                             1500

Ja zmniejszyłam ilość chrupek o 1/2 (tych z wyższej półki ;)) i daję 1/2 batona na dzień. Póki co. I zobaczę, co będzie dalej. Na smak - nie próbowałam, ale wygląda i pachnie podobnie jak kaszanka. Nie pachnie "psią puszką". Wyglada na to, że psu smakuje.

Posted

Ewa, nic się nie bój, nie uraczę Cię czymś co sprawi Ci kłopot ;)

Dobrze, że jest rozmowa, to można się dowiedzieć co komu pasuje, a co nie. Strzały w ciemno, nie zawsze są udane :D

Czyli jakby co zostajemy przy puchach :)

Posted

No przy puchach wolę, ja w tych batonach to najbardziej nie lubię zdejmować tej folii i kroić bo to takie obślizgłe :-), no i bardzo dużo czasu pochłania pokrojenie tego dla takiej gromadki.

Posted

Nie czytałam wszystkiego, tylko wybiórczo i oczami wyobraźni zobaczyłam wielkie czekoladowe batony :D

Też bym wolała! :facelick:

(Dla siebie, oczywizda, nie dla psiaków! :megagrin: )

Posted

Dla psiaków na zewnątrz nie widzę problemów. Ale rzeczywiście krojenie tego w domu i jeszcze smarowanie podłogi kawałkami..... 

Ale chyba dziś kupię kilka batonów dla owczarka u wieśniaka zza płotu. Będzie miał choć raz pełen brzuch :-)

Posted

Bafiś jest taki grzeczniutki*, a tu się go czepiaja, ludziska! :mad:

*) jak śpi. ;)

Tak, grzeczniutki baaardzo. Wczoraj zauważyłam, że drzwi od pokoju są podrapane od klamki w dół i futryna też. Strasznie się wkurzyłam bo wygląda to okropnie na ciemnych drzwiach. Bafi zwyczajnie skacze na klamki jak się zamyka drzwi choć na chwilę aby nie wyszedł. Oczywiście żadne pouczania nie działają i Bafi skacze. 

Ewa, kupiłam 12 szt :hmmmm: ;)

Zdjęcia super :loveu:

No tak, jest 12, nie wiem jak ja to liczyłam. Masakra ze mną.