mestudio Posted December 23, 2014 Author Posted December 23, 2014 My jesteśmy element bardzo napływowy od ośmiu lat. Jeśli mamy nie być normalni to w takim razie stawiamy krechę graniczną i nie zmienimy tego. Muszą dom znaleźć - Bafi i Pola. Muszą jak najszybciej. Pręga ma jechać do DS zaraz po Nowym roku, też dobrze bo to kombinatorka i słyszy na spacerach to co jej pasuje. Ale najgorsze są Pola i Beti, potem Bafi i o ile Bafi się prostuje, to tamte dwie w duecie są koszmarem. Nie piszę nawet o ich zachowaniach i ile mam przez nie pracy, sprzątania i ile nerwów. ale może kiedyś napiszę co potrafią. Podsumowując - zaczynamy zajmować się tylko psami, które ktoś wywali w naszej okolicy pod naszym nosem i suniami wiejskimi od kretynów - chodzi o sterylizację, a właściwie zmuszanie do niej. Quote
konfirm31 Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 No, to trzymam kciuki i za te granice i za psie adopcje :) Quote
Ewa Marta Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 Kochani, dużo zdrowia na te Święta Wam życzę! Zdrowia, cierpliwości i troszkę normalności, o której marzycie:-) Nasze wybory pociągają za sobą różne konsekwencje. Ja na przykład spędzam święta bez mojego TZ-a, który poleciał do Mamy do Szwecji, a ja zostałam z ogonkami. Na pytanie teściowej, czy nie dałoby się jednak na kilka dni zostawić psiaki i przylecieć z Jackiem do niej odpowiedź jest jedna - nie dałoby się, zwłaszcza, że Peruszka ma uszkodzona rogówkę, Semik boi się wiatrów hulających za oknem i strzałów, które już się zaczęły na Ursynowie. Ogólnie czuję brak zrozumienia mojej decyzji, traktowana jest raczej jako fanaberia, ale co ja będe tłumaczyć. Najważniejsze, że Jacek wie i rozumie... Quote
Marysia R. Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 Ja również chciałam Wam życzyć dużo radości ale przede wszystkim odpoczynku i spokoju w tym wyjątkowym, świątecznym czasie :) Quote
Iv_ Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 Myślę, że wiecie, że dobrze Wam życzę :) Rodzinnych, spokojnych Świąt :) Quote
mestudio Posted December 24, 2014 Author Posted December 24, 2014 Bardzo dziękujemy za życzenia. Wszystkim życzymy miłych i spokojnych świąt :-). Quote
Gusiaczek Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 Mestudio, serdeczności imieninowe z najlepszymi życzeniami zostawiam Quote
mestudio Posted December 25, 2014 Author Posted December 25, 2014 Za imieninowe różaneczniki pięknie dziękuję :-). A u nas leniwie i cicho. Brakuje tylko mrozu i śniegu. Quote
Gusiaczek Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 Nie ma lenistwa świątecznego gdy Ogoniaste wokół ;) Kociaste przed kominkiem przywołało obrazek ... nasz Ares zasypiał przed zimnym kominkiem i tzw. "słoneczkiem" absolutnie wyłączonym z tzw. "prądu" :) Quote
mestudio Posted December 26, 2014 Author Posted December 26, 2014 Kociska to uwielbiają leżeć wokół kominka jak się pali, a jak już nie to przy gorącym popiele jak ten rudasek. U nas śnieg i błoto, niefajna pogoda. Co do lenistwa świątecznego to nie ma, nawet nie ma jednego dnia bez prania dzięki co niektórym mądrym, a także bez sprzątania w nocy. Quote
Gusiaczek Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 nad ranem chciałam Ovce pokazać pierwszy śnieg .... wyparowałam z radością, że i ona radować (jak zawsze) się będzie..... a ona dosłownie olała moją śnieżną radość i tyle w temacie :) Mestudio, tak wielu się chwali, jakie to porządki czynią na czas świąt ! a Ty święta nieświęta ogarniasz ... nudzi Ci się, czy co? i się nie chwalisz wcale ;) Pozdrawiamy z Ovką i całą Resztą Quote
mestudio Posted December 26, 2014 Author Posted December 26, 2014 nad ranem chciałam Ovce pokazać pierwszy śnieg .... wyparowałam z radością, że i ona radować (jak zawsze) się będzie..... a ona dosłownie olała moją śnieżną radość i tyle w temacie :) Mestudio, tak wielu się chwali, jakie to porządki czynią na czas świąt ! a Ty święta nieświęta ogarniasz ... nudzi Ci się, czy co? i się nie chwalisz wcale ;) Pozdrawiamy z Ovką i całą Resztą Moje zdanie okrutne jest - albo mieszkasz w nieładzie totalnym i przed Świętami musisz zamówić ekipę do sprzątnięcia owego ewentualnie opisujesz jak cierpisz bo musisz posprzątać, albo każdego dnia wokół siebie sprzątasz i z okazji Świąt pozostają ci do umycia okna i wciągnięcie pajęczyn spod sufitu...u mnie sufit okropnie wysoko bo prawie 3 metry nad podłogą. Osobiście znam jedną nawiedzoną co sprząta i gotuje dniami i nocami aż do upadłego przed świętami, reszty nie znam, ale widzę na FB i przynajmniej mogę się pośmiać z co niektórych cierpiących i umęczonych :smile:. My nie szalejemy ani z dzikim lataniem po sklepach, ani z dzikimi porządkami, ani z gotowaniem, a i tak mamy za dużo żarcia w lodówce. 1 Quote
Alaa Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 Dzien dobry, pozdrawiam swiatecznie i wspanialosci zycze:-) I tak sie ciesze ze sa jeszcze normalni w sensie tacy ktorzy traktuja to wszystko jakos na luzie. Wiekszosc moich znajomych katuje sie przedswiatecznie, gotowanie sprzatanie na blysk, na blysk musi byc! Heheh nie musi, kul i izi, mestudio dzieki ;-) 1 Quote
mestudio Posted December 26, 2014 Author Posted December 26, 2014 TZ mnie okrzyczał i musiałam jedno słowo zamienić dwoma ładniejszymi.... Alaa, właśnie nie musi być, wiadomo, że wypiorę firany bo i tak muszę co jakiś czas to zrobić, przetrę okna itd, ale litości nie jednego dnia wszystko jak co niektórzy. Nie na wariata, można to sobie rozłożyć w czasie nawet miesiąca przed. Tak samo jak można kupić wcześniej mąkę, masło i inne produkty zamiast tworzyć kilometrowe kolejki 23 grudnia. Osobiście nigdy nie miałam amoku świątecznego i nie czuję potrzeby. Quote
Gusiaczek Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 TZ mnie okrzyczał i musiałam jedno słowo zamienić dwoma ładniejszymi.... które? TZ, nie krzycz, bo się pogubiłam :) Quote
mestudio Posted December 26, 2014 Author Posted December 26, 2014 które? TZ, nie krzycz, bo się pogubiłam :) słowo xxxxxx zamieniłam na nieład totalny - tak jest ładniej Quote
Gusiaczek Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 słowo xxxxxx zamieniłam na nieład totalny - tak jest ładniej a! no to ładnie z Twojej strony ;) nie mogę napisać, jak u nas się nazywa, bo bana dostanę ;) Quote
TZmestudio Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 TZ czasem musi krzyczeć. A tak swoją drogą przyszła mi taka myśl przez głowę (raz na rok tak czasem mam) że wiele jest osób które byłyby skłonne "zapłacić" za to by mówić im miłe kłamliwe rzeczy, a jak mało jest osób które by chciały usłyszeć prawdę. Tak mi się pomyślało jak mestudio mówi mi o FB. ps Sam nie mam konta na FB Quote
TZmestudio Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 Zdjęcia z serii "u Pańci najlepiej" reszta zwierzaków kręciła się "nieopodal" Quote
rozi Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 Bardzo dużo miejsca się marnuje, powinniście mieć więcej kotów. Quote
Gusiaczek Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 Super, że Pańcia Robotnica leżakując w pościeli czasu nie mitręży czyta! czyta! miód na serce Mestudio zapadła się pod kołderkę .... i to mnie bardzo cieszy wiem, wiem, zdjęcie, jak zdjęcie ;) a rzeczywistość skrzeczy nijak otulona ciepłą kołderką.... Ewa, z Olgą kapciujecie w tym samym fasonie :) Quote
mestudio Posted December 26, 2014 Author Posted December 26, 2014 Moje książkowe lenistwo zostało zamieszczone bez mojej zgody...książki uwielbiam i na święta wygrzebałam sobie w księgarni dwie pokaźne sztuki (i gabarytowo i cenowo) no i zleciłam zakup TZ-owi w centrali. Czytać bardzo lubię, a jak już jest to historia to nie mogę się ogarnąć i czytam, czytam, czytam. Kapciuchy dostałam od TZ-a bo ciągle mi zimno. Quote
Gusiaczek Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 Moje książkowe lenistwo zostało zamieszczone bez mojej zgody...książki uwielbiam i na święta wygrzebałam sobie w księgarni dwie pokaźne sztuki (i gabarytowo i cenowo) no i zleciłam zakup TZ-owi w centrali. Czytać bardzo lubię, a jak już jest to historia to nie mogę się ogarnąć i czytam, czytam, czytam. Kapciuchy dostałam od TZ-a bo ciągle mi zimno. Oj tam!, zgoda akurat potrzebna, co nie TZ ? ;) a kapciuchy klawe, szkoda, ze Ovka moje zeżarła .... Quote
Recommended Posts