TZmestudio Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 Bardzo dużo miejsca się marnuje, powinniście mieć więcej kotów. Mamy. Tylko rozdzieliły się pomiędzy dwoma pokojami i dworem. Quote
malagos Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 A na fb wyczytałam, ze do końca roku ma być zlikwidowane przytulisko w Kozienicach?... Quote
TZmestudio Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 A na fb wyczytałam, ze do końca roku ma być zlikwidowane przytulisko w Kozienicach?... A dasz link? Quote
mestudio Posted December 27, 2014 Author Posted December 27, 2014 Malagos, ponieważ nie wiem gdzie wyczytałaś to odnieść się nie mogę i zapytać kogokolwiek też. Quote
TZmestudio Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 Oj tam!, zgoda akurat potrzebna, co nie TZ ? ;) a kapciuchy klawe, szkoda, ze Ovka moje zeżarła .... kapciuchy markowe z Biedronki. ;-) Quote
Gusiaczek Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 Jak się czuje markowo obuta (okapciowana?) ? Quote
TZmestudio Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 Jak się czuje markowo obuta (okapciowana?) ? pojechaliśmy dopełnić tradycję poświąteczną - do kina. Myślę że bamboszowa trochę wyluzowała. Niestety nie mogliśmy dołączyć do szału wyprzedaży, ale cośtam mestudio wnuczce musiała zakupić. Dziś kazała się zawieść na spacer z jakimś psem. Jak już wydaje mi polecenia to znaczy że wraca do formy. 1 Quote
TZmestudio Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 Niestety mestudio kicha, prycha, smarcze. Nos jak u klauna ( a co najmniej jak u renifera) ale uparcie twierdzi, że nic jej nie jest. Wmusiłem w nią syrop czosnkowy (na razie udało mi się raz) i jeszcze nie wycierała języka ręcznikiem - to może się wykuruje. Syropu zrobiłem zapobiegliwie na dwa tygodnie. Quote
malagos Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 A dasz link? A tu jakoś mi się w oczy rzuciło:... https://www.facebook.com/events/1595347210699413/?unit_ref=related_events Quote
TZmestudio Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 A tu jakoś mi się w oczy rzuciło:... https://www.facebook.com/events/1595347210699413/?unit_ref=related_events Tak jest co roku. Pszytulisko na koniec roku musi być puste. Quote
mestudio Posted December 28, 2014 Author Posted December 28, 2014 Co roku na koniec wszystkie pieski muszą opuścić przytulisko, zresztą na wydarzeniu nie ma żadnej wzmianki o zamykaniu schroniska kozienickiego. Rok temu też zabieraliśmy psy na hura i rozwoziliśmy po Polsce. Do zeszłego tygodnia wisiało nad nami widmo, że jeden z takowych trafi do nas, ale DT przygarnął go na stałe. Quote
mestudio Posted December 29, 2014 Author Posted December 29, 2014 Dotarłam z Warszawy i tu. Uzupełniam wpłaty od miłych Darczyńców. Bardzo dziękuję Mattilu, Iv_, Zuanna i Gusiaczkowi za wpłaty na rzecz pieseczków!!!!! Z wiadomości pozytywnych - mamy plus! Z wiadomości nadal pozytywnych - ktoś interesuje się Polą koszmarnicą..... Quote
Ziutka Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Z wiadomości pozytywnych - mamy plus! Z wiadomości nadal pozytywnych - ktoś interesuje się Polą koszmarnicą..... Cieszą mnie takie wiadomości :) i plusowe i Polowe ;) hurra! Quote
Ziutka Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Przelałam właśnie 205,50 pln z bazarku banerkowego :) Proszę o potwierdzenie na bazarku (banerek w moim podpisie) Quote
Gusiaczek Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Cieszą mnie takie wiadomości :) i plusowe i Polowe ;) hurra! Oj, mnie też! :) oby tak dalej Mestudio, jak Twoje zdrówko? chociaż ... powinnam zapytać TZ, bo Ty zawsze zdrowa jesteś i nic Ci nie dolega ;) Pozdrawiam :) Quote
mestudio Posted December 30, 2014 Author Posted December 30, 2014 Przelałam właśnie 205,50 pln z bazarku banerkowego :) Proszę o potwierdzenie na bazarku (banerek w moim podpisie) Dziękujemy, potwierdzimy jak dotrą wieczorkiem. Oj, mnie też! :) oby tak dalej Mestudio, jak Twoje zdrówko? chociaż ... powinnam zapytać TZ, bo Ty zawsze zdrowa jesteś i nic Ci nie dolega ;) Pozdrawiam :) Co do Poli to jestem ostrożna, to dziwny pies i nie wiem jakby się sprawowała w bloku, a w takowym miałaby mieszkać. Chwilowo prowadzę dyskusję, zobaczymy. Warszawa nie tak daleko. A co do zdrowia to daję radę, jeszcze tylko 3 wizyty w styczniu :-). Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Przepraszam,że tu się zjawiam,ale nie wiem gdzie powinnam...Oto sprawa: ttp://demotywatory.pl/4436071/Przywiaz ... mego-konca --------------------------------------------------------------------------------- Na świeżym grobie leży piesek.Mały,brązowy.... Winnica/Pułtusk. Pies nie odchodzi od grobu,potrzebna pomoc Może tu na dogo jest ktoś z tamtych okolic?Znacie kogoś może?On na grobie leży już ok.tygodnia...Przechodząca osoba,która zrobiła zdjęcia dała psu parówki...Znacie kogoś? Nawet nie wiem gdzie jest ten Pułtusk-sorry..To jest mazowieckie... Ela Quote
Ziutka Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Wysłałam właśnie 165 zł z bazarku biżu - proszę o potwierdzenie na wątku jak pieniążki dojdą ;) (wątek w moim banerku) Quote
rozi Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Wróciłam właśnie z imprezy sylwestrowej. Szczęścia w Nowym Roku życzę Emotki mi nie wchodzą, obrazki też, więc tak goło będzie. Najlepszego! Quote
mestudio Posted January 1, 2015 Author Posted January 1, 2015 Witam wszystkich serdecznie w Nowym roku. Imprezowiczów co to o 4 nad ranem do domu wracają także :smile:. Dziękuję za wpłaty, dotarły pieniążki z dwóch Ziutkowych bazarków :smile:. Krótkie podsumowanie - w 2014 roku było u nas 25 psów nowych + panna Fąfel, która była u nas kilka lat i znalazła dom no i stare tymczasy: Jordi, Gacek, Roxi. Oprócz piesków znaleźliśmy niestety 3 koty, których nie chcemy, a mamy i szukają w związku z tym domów. Największe straty to konieczność kupienia nowych drzwi do łazienki (zapuchły futryny od sikania szorstkowłosej suczki i nie zamykają się w ogóle), zniszczona przez tą samą suczkę nowa kanapa i zjedzone buty za 200 zł. Reszty pamiętać nie chcę. Wydatki na psiaki wyniosły około 12 tysięcy złotych, nie licząc prywatnych zakupów dwóch nowych kojców oraz innych drobiazgów, których nigdy nie liczę. W tym roku takich wyników nie przewiduję i z tego postanowienia nie zamierzam rezygnować. Obecnie mamy u siebie tylko 7 tymczasów i dwa nasze starsze już psiaki. Trzy pieski tymczasowe dorobiły się swoich własnych wspomagaczy finansowych, więc obecnie wydatki powinny być mniejsze, o ile stare tymczasy będą zdrowe. W tym tygodniu powinna ubyć Pręga, czy tak się stanie - zobaczymy w weekend. No i dziękujemy za wsparcie w naszym wariactwie. Bardzo dziękujemy za każdą pomoc jaka do nas dotarła :smile:. Jak zawsze jesteśmy ogromnie wdzięczni. ps. Nie mam pojęcia jak rozliczać karmę kocią bo kupuję ja razem z karmą dla kotów naszych prywatnych i chyba juz tak zostawię. Na pocukrowanie moich ponurych wywodów kilka zdjęć. Betina, o którą nikt nie pyta. Quote
Ziutka Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Ewus a ile macie kociaki w na a ile własnych, że tak powiem? Quote
Recommended Posts