Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 427
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

beataczl napisał(a):
acha dzieki..

a nastepny kiedy bedzie rozmawialas z Maruda666 czy inna Cioteczka w spr fantow wyslanych wczesniej- sa one u Ciebie jeszcze? bo mam pare sugestii odn fantow chcialabym podpowiedziec;)

są u mnie, i czekają, rozmawiałam z Marudą666, ale Ona na razie wyzbywa się fantów, które u Niej zalegają, także za niedługo się przypomnę, bo właśnie skończyła jeden wielki bazar:)

Posted

asiuniab napisał(a):
są u mnie, i czekają, rozmawiałam z Marudą666, ale Ona na razie wyzbywa się fantów, które u Niej zalegają, także za niedługo się przypomnę, bo właśnie skończyła jeden wielki bazar:)

dzieki za info:)

do bazarku dolozymy jeszcze jedna sunie bo jedna paczka od Cioteczki maja0602 byla na sterylke suni owczarka szkockiego tzn. w jakiejs czesci ;)

Posted

beataczl napisał(a):
dzieki za info:)

do bazarku dolozymy jeszcze jedna sunie bo jedna paczka od Cioteczki maja0602 byla na sterylke suni owczarka szkockiego tzn. w jakiejs czesci ;)

oczywiście, nie ma problemu, tylko to nie będzie na dniach:( na wszystko jest brak czasu:(
jesteś zintenetowana na stałe?

Posted

asiuniab napisał(a):
oczywiście, nie ma problemu, tylko to nie będzie na dniach:( na wszystko jest brak czasu:(
jesteś zintenetowana na stałe?

zagladam z biblioteki codziennie oprocz soboty i niedzieli/zamknieta/ przewaznie o 11 do 12 bo pozniej kolejka sie robi ..

Posted

cisowianka napisał(a):
Grafi jak się masz?

Jak pisałam wcześniej wyniki hormonów nie wskazują,ze to jest powód sikania.Teraz miałysmy znów wizyte u weta,bo miała bardzo wysadzona gałke oczna i cała zaczerwienioną.Ma bardzo duze cisnienie w oku,dostała jednorazowo furosemid i do przyjmowania enarenal.Jak jej nie przejdzie do końca tyg dostanie jeszcze krople zmniejszajace to cisnienie.
Poza tym bez zmian,po lekach nie kreci sie tak w kółko,tylko duzo sobie spaceruje,wszystkich obszczekuje i bardzo sie cieszy jak sie ja głaska.Na ręce nie lubi brania.

Posted

Amadorka napisał(a):
Jak pisałam wcześniej wyniki hormonów nie wskazują,ze to jest powód sikania.Teraz miałysmy znów wizyte u weta,bo miała bardzo wysadzona gałke oczna i cała zaczerwienioną.Ma bardzo duze cisnienie w oku,dostała jednorazowo furosemid i do przyjmowania enarenal.Jak jej nie przejdzie do końca tyg dostanie jeszcze krople zmniejszajace to cisnienie.
Poza tym bez zmian,po lekach nie kreci sie tak w kółko,tylko duzo sobie spaceruje,wszystkich obszczekuje i bardzo sie cieszy jak sie ja głaska.Na ręce nie lubi brania.

Amadorka, nic ją nie boli, np. oko?
kamilka91 napisał(a):
Dzięki za nowe wieści, mam nadzieję, że z tym okiem to nic poważnego...

mi się wydaje, że jednak to jest poważne:*
Panna Marple napisał(a):
A wet ma jakieś sugestie dotyczące przyczyny siurania?

też jestem ciekawa??

Posted

Już w schronisku były problemy z tymi oczami, ja zgłaszałam to właśnie do weta, że mi się wydaje, że ma bardzo wysokie ciśnienie, bo już wtedy miała takie czerwone... Ale powiedziano mi, że ma zaćmę i tylko tyle.Wydaje mi się, że dobrze, gdyby te oczy też miała zbadane... Bo lekarz w wawie też powiedział zupełnie co innego niż schroniskowy. Uwielbiam tą wielość diagnoz.

Posted

Martuchny napisał(a):
Już w schronisku były problemy z tymi oczami, ja zgłaszałam to właśnie do weta, że mi się wydaje, że ma bardzo wysokie ciśnienie, bo już wtedy miała takie czerwone... Ale powiedziano mi, że ma zaćmę i tylko tyle.Wydaje mi się, że dobrze, gdyby te oczy też miała zbadane... Bo lekarz w wawie też powiedział zupełnie co innego niż schroniskowy. Uwielbiam tą wielość diagnoz.

nie no dla mnie bez dwóch zdań, tam jest coś więcej niż zaćma, i też najbardziej prawdopodobne wydaje mi się wysokie cisnienie; biedna sunieczka:(

Posted

DarkWater napisał(a):
asiuniab czy doszło to 12zł, chciałabym to odnotować na bazarku

jest, jest 12 zł od ciotunki, za co serdecznie ściskamy i dziękujemy:loveu: i lecę potwierdzić na bazarku:)

Posted

asiuniab przeslij mi konto na pw cos tam wyskrobie dla Grafi
szkoda,ze nie ma mozliwosci przebadania suni u jakiegos dobrego psiego okulisty
w wawie jest dr Garncarz a cos w poblizu Amadorko?

Posted

Grafi dziś była u dobrego lekarza dr Jachmana,miała robione solidne badania,badania krwi wykluczające tarczycę,usg j,brzusznej,serca.Ogólnie jest zdrowa ma silne zapalenie rogówki to jest stara sprawa która się ciągnie już długi czas,ma ciśnienie w oku.Ostatnio ta jedna gałka oczna była bardzo zaczerwieniona i bardzo wytrzeszczona,dlatego zabrałam ja do Łodzi.Koszt całej diagnostyki łącznie z zastrzykami to 120 zł,do tego trzeba dokupić 2 rodzaje leków do oka w aptece.zastrzyki ma rozpisane na 10 dni.Kosztów dowozu do weta suni nie liczę.Opis i paragon załączę jak zeskanuję postaram sie do wieczora.

Posted

ciociunie już wysyłam nr konta dla Grafuni :loveu: dziękuję za chęci wspomożenia sunieczki:loveu:

Amadorka, dziękuję za tę wyprawę z Grafi do weta, przynajmniej wiemy co i jak, jesteś nieoceniona :Rose:
oczywiście należności ureguluję:)