Nadziejka Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Zagladam do Grafuni:wolfie::iloveyou::buzi: Quote
asiuniab Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 beataczl napisał(a):acha dzieki.. a nastepny kiedy bedzie rozmawialas z Maruda666 czy inna Cioteczka w spr fantow wyslanych wczesniej- sa one u Ciebie jeszcze? bo mam pare sugestii odn fantow chcialabym podpowiedziec;) są u mnie, i czekają, rozmawiałam z Marudą666, ale Ona na razie wyzbywa się fantów, które u Niej zalegają, także za niedługo się przypomnę, bo właśnie skończyła jeden wielki bazar:) Quote
beataczl Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 asiuniab napisał(a):są u mnie, i czekają, rozmawiałam z Marudą666, ale Ona na razie wyzbywa się fantów, które u Niej zalegają, także za niedługo się przypomnę, bo właśnie skończyła jeden wielki bazar:) dzieki za info:) do bazarku dolozymy jeszcze jedna sunie bo jedna paczka od Cioteczki maja0602 byla na sterylke suni owczarka szkockiego tzn. w jakiejs czesci ;) Quote
asiuniab Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 beataczl napisał(a):dzieki za info:) do bazarku dolozymy jeszcze jedna sunie bo jedna paczka od Cioteczki maja0602 byla na sterylke suni owczarka szkockiego tzn. w jakiejs czesci ;) oczywiście, nie ma problemu, tylko to nie będzie na dniach:( na wszystko jest brak czasu:( jesteś zintenetowana na stałe? Quote
beataczl Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 asiuniab napisał(a):oczywiście, nie ma problemu, tylko to nie będzie na dniach:( na wszystko jest brak czasu:( jesteś zintenetowana na stałe? zagladam z biblioteki codziennie oprocz soboty i niedzieli/zamknieta/ przewaznie o 11 do 12 bo pozniej kolejka sie robi .. Quote
Amadorka Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 cisowianka napisał(a):Grafi jak się masz? Jak pisałam wcześniej wyniki hormonów nie wskazują,ze to jest powód sikania.Teraz miałysmy znów wizyte u weta,bo miała bardzo wysadzona gałke oczna i cała zaczerwienioną.Ma bardzo duze cisnienie w oku,dostała jednorazowo furosemid i do przyjmowania enarenal.Jak jej nie przejdzie do końca tyg dostanie jeszcze krople zmniejszajace to cisnienie. Poza tym bez zmian,po lekach nie kreci sie tak w kółko,tylko duzo sobie spaceruje,wszystkich obszczekuje i bardzo sie cieszy jak sie ja głaska.Na ręce nie lubi brania. Quote
kamilka91 Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Dzięki za nowe wieści, mam nadzieję, że z tym okiem to nic poważnego... Quote
Panna Marple Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 A wet ma jakieś sugestie dotyczące przyczyny siurania? Quote
asiuniab Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Amadorka napisał(a):Jak pisałam wcześniej wyniki hormonów nie wskazują,ze to jest powód sikania.Teraz miałysmy znów wizyte u weta,bo miała bardzo wysadzona gałke oczna i cała zaczerwienioną.Ma bardzo duze cisnienie w oku,dostała jednorazowo furosemid i do przyjmowania enarenal.Jak jej nie przejdzie do końca tyg dostanie jeszcze krople zmniejszajace to cisnienie. Poza tym bez zmian,po lekach nie kreci sie tak w kółko,tylko duzo sobie spaceruje,wszystkich obszczekuje i bardzo sie cieszy jak sie ja głaska.Na ręce nie lubi brania. Amadorka, nic ją nie boli, np. oko? kamilka91 napisał(a):Dzięki za nowe wieści, mam nadzieję, że z tym okiem to nic poważnego... mi się wydaje, że jednak to jest poważne:* Panna Marple napisał(a):A wet ma jakieś sugestie dotyczące przyczyny siurania? też jestem ciekawa?? Quote
Martuchny Posted October 24, 2013 Author Posted October 24, 2013 Już w schronisku były problemy z tymi oczami, ja zgłaszałam to właśnie do weta, że mi się wydaje, że ma bardzo wysokie ciśnienie, bo już wtedy miała takie czerwone... Ale powiedziano mi, że ma zaćmę i tylko tyle.Wydaje mi się, że dobrze, gdyby te oczy też miała zbadane... Bo lekarz w wawie też powiedział zupełnie co innego niż schroniskowy. Uwielbiam tą wielość diagnoz. Quote
asiuniab Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Martuchny napisał(a):Już w schronisku były problemy z tymi oczami, ja zgłaszałam to właśnie do weta, że mi się wydaje, że ma bardzo wysokie ciśnienie, bo już wtedy miała takie czerwone... Ale powiedziano mi, że ma zaćmę i tylko tyle.Wydaje mi się, że dobrze, gdyby te oczy też miała zbadane... Bo lekarz w wawie też powiedział zupełnie co innego niż schroniskowy. Uwielbiam tą wielość diagnoz. nie no dla mnie bez dwóch zdań, tam jest coś więcej niż zaćma, i też najbardziej prawdopodobne wydaje mi się wysokie cisnienie; biedna sunieczka:( Quote
DarkWater Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 asiuniab czy doszło to 12zł, chciałabym to odnotować na bazarku Quote
asiuniab Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 DarkWater napisał(a):asiuniab czy doszło to 12zł, chciałabym to odnotować na bazarku już kochana sprawdzam:) Quote
asiuniab Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 DarkWater napisał(a):asiuniab czy doszło to 12zł, chciałabym to odnotować na bazarku jest, jest 12 zł od ciotunki, za co serdecznie ściskamy i dziękujemy:loveu: i lecę potwierdzić na bazarku:) Quote
agat21 Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Ja poproszę już powoli o konto do wpłat - listopad blisko :) i deklaracyję chcę wpłacić :) Quote
asiuniab Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 agat21 napisał(a):Ja poproszę już powoli o konto do wpłat - listopad blisko :) i deklaracyję chcę wpłacić :) a cioteczko :loveu: z domu wyślę, ok?? Quote
agat21 Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Ok, pozdrowienia dla Cię, a moc głasków dla suni :) Quote
beataczl Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 asiuniab przeslij mi konto na pw cos tam wyskrobie dla Grafi szkoda,ze nie ma mozliwosci przebadania suni u jakiegos dobrego psiego okulisty w wawie jest dr Garncarz a cos w poblizu Amadorko? Quote
Amadorka Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Grafi dziś była u dobrego lekarza dr Jachmana,miała robione solidne badania,badania krwi wykluczające tarczycę,usg j,brzusznej,serca.Ogólnie jest zdrowa ma silne zapalenie rogówki to jest stara sprawa która się ciągnie już długi czas,ma ciśnienie w oku.Ostatnio ta jedna gałka oczna była bardzo zaczerwieniona i bardzo wytrzeszczona,dlatego zabrałam ja do Łodzi.Koszt całej diagnostyki łącznie z zastrzykami to 120 zł,do tego trzeba dokupić 2 rodzaje leków do oka w aptece.zastrzyki ma rozpisane na 10 dni.Kosztów dowozu do weta suni nie liczę.Opis i paragon załączę jak zeskanuję postaram sie do wieczora. Quote
Martuchny Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 dziękujemy na info! Biedna mała z tymi oczkami. Ale dobrze, że poza tym w miarę... Pozdrawiam Was! Quote
asiuniab Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 ciociunie już wysyłam nr konta dla Grafuni :loveu: dziękuję za chęci wspomożenia sunieczki:loveu: Amadorka, dziękuję za tę wyprawę z Grafi do weta, przynajmniej wiemy co i jak, jesteś nieoceniona :Rose: oczywiście należności ureguluję:) Quote
asiuniab Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Grafiszcze muszę rozliczyć bazarek, to się Twoje konto zaokrągli; chyba nie mogłabym być księgową, bo się do tego zabieram jak pies do jeża:oops: Quote
Recommended Posts