Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='aganiechaa']Dziewczyny czs trafienia do schronu nie pasuje ale czy to nie ten sam pies? Jak dla mnie są identyczne. [B]Mam na imię Rotis. Do schroniska dla zwierząt w Cieszynie trafiłem na początku stycznia.
[/B][COLOR=#5c5c5c][FONT=Verdana]
Link do ogłoszenia: [URL]http://www.beskidzka24.pl/artykul,jestem_przerazliwie_smutny,20160.html[/URL]
Byłem bardzo wychudzony i biedny. Trochę już doszedłem do siebie, ale potrzebuję jeszcze dużo uwagi. Nigdzie indziej nie zaufam znów człowiekowi jak tylko w twoich ramionach. Nie umiem słowami opisać tego, co przeżywam teraz, ale wystarczy, że spojrzysz w moje przeraźliwie smutne oczy i dowiesz się wszystkiego. Panie z fundacji „Lepszy Świat” szukają pilnie domu dla mnie. Pomóż mi, bardzo cię o to proszę.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#5c5c5c][FONT=Verdana]Jeśli ja akurat ci się nie podobam, możesz sam przyjść do schroniska i odmienić życie jakiegoś innego pieska. Jest nas tutaj mnóstwo! Zadzwoń do pani Zosi – 508063271 lub do Ani – 699682482.[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Wstawię dla porównania...

Rotis
[URL="http://naforum.zapodaj.net/5affeae2ea52.jpg.html"][IMG]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5affeae2ea52.jpg[/IMG][/URL]

Gryś ....
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-sV8ZffwdyO8/UgFJ8lanNQI/AAAAAAAABpw/nLu1EUSB6Fk/s640/2013-08-06.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='yolanovi']Ja tego psiaka już oglądałam. Jest łudząco podobny do Grysia, ale są drobne różnice. Koniec końców Gryś też jest z cieszyńskiego schronu. Nie wiem czy dostał chipa, czekam na Nilsson żeby to sprawdzić. Jeśli dostał to identyfikacja nie powinna nastręczyć problemów. Z drugiej strony Rotis jest w schronie od stycznia, a jak rozmawiałyśmy z tymi sąsiadami w Górze Siewierskiej, pokazywałyśmy foty, to oni twierdzili, że w marcu jeszcze Gryś był.[/QUOTE]

Dokładnie tak ....z relacji sąsiadów wynika że 15.03 Grysia widzieli jeszcze na ogrodzie. Zginął w dzień kiedy my tam byłyśmy z wizytą czyli 16.03. a przynajmniej tak wynika z ogłoszenia zamieszczonego przez chłopaka na FB.

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Trudno szukać Grysia, jeżeli nie wiadomo czy i gdzie zaginął... :(
My z Lili8522 na bieżąco monitujemy psiaki, które trafiają do Bielskiego schroniska, więc ręka na pulsie. Wy tez możecie śledzic stronę internetową - informacje o znalezionych psach są aktualizowane na bieżąco.

[B]Jeżeli w umowie jest zapis o obowiązku informowania o stanie zwierzęcia, zwłaszcza o chęci oddania czy zaginięcia - możecie śmiało zgłosić sprawę na policję - może przynajmniej uda się ustalić miejsce pobytu osoby, która podpisała umowę...[/B]

Trzymam mocno kciuki.
Od naszej historii z Dropsem wierzę w takie historie - i że Gryś wróci cały![/QUOTE]

No i tak trzeba będzie zrobić. Najwyższa pora żeby Pani Ania odpowiedziała za swoją lekkomyślność i głupotę !!!

Posted

Ten czas tak szybko leci, że może im się coś pomieszało, mój psiak w ciągu kilku tyg z powodu choroby zmienił nawet kolor sierści więc trzymam kciuki za psinę. Kiedyś adoptowałam psa ze schronu w Żywcu i miał chipa tylko, że tego chipa żaden gabinet nie był w stanie odczytać...

Posted

No i weźcie pod uwagę, że to podejrzane, że pies uciekł właśnie wtedy gdy się tam pojawiłyście. Ma nadzieję, że po peselu uda się odnaleść włąścicielkę i wyciagnąć od niej prawdę.

Posted

[quote name='aganiechaa']No i weźcie pod uwagę, że to podejrzane, że pies uciekł właśnie wtedy gdy się tam pojawiłyście. Ma nadzieję, że po peselu uda się odnaleść włąścicielkę i wyciagnąć od niej prawdę.[/QUOTE]

Oczywiście, ze zwróciłysmy na to uwagę, na dziwnie"przypadkową" zbieżność dat. W tej całej historii jakoś wszystko jest podejrzane :(

Posted

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-JX5PT3D1gN4/UgFJ8u7kNMI/AAAAAAAABo8/oekXfJLZEYc/s640/2013-08-06.jpg[/IMG][IMG]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5affeae2ea52.jpg[/IMG]

Posted

Kurcze na tych dwóch fotkach to dla mnie jest to ten sam pies....
Niewiarygodne to wszystko...
Mam nadzieję,że fotki nie znikną....nie umiem dobrze wstawiać:oops:

Posted

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/0nGfIow8B6FzfjTTYcHYygfz-WEU-LgGcBC5uX5n0D0=w306-h408-no[/IMG][IMG]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5affeae2ea52.jpg[/IMG]

Posted

Napisałam do Zofija, żeby sie przyjrzała Rotisowi i może rozeznała sprawę chipa, bo Nilsson na razie nie ma w Polsce. Może cos sie wyjaśni. Mnie najbardziej zależy na odnalezieniu psa.

Posted

[quote name='yolanovi']Oczywiście, ze zwróciłysmy na to uwagę, na dziwnie"przypadkową" zbieżność dat. W tej całej historii jakoś wszystko jest podejrzane :([/QUOTE]

Tak, tutaj wszystko jest poplątane....
Dla mnie Rotis jest również łudząco podobny do Grysia, ale... nie poznałayby Go dziewczyny w Cieszynie??? Przecież wiedzą, że Grysiu zaginął...
Jeżeli chodzi o datę pojawienia się Rotisa w schronisku... nie wiem, ale wydaje mi się, że wtedy w marcu jak rozmawiałyście z sąsiadami nie do końca była dopowiedziana kwestia tego, czy widzą jednego, czy dwa psy na ogrodzie (a może coś pomyliłam)...
Zresztą ogłoszenie Młody mógł wrzucić po rozmowie z sąsiadami, jak się dowiedział, że jednak Grysiem ktoś się interesuje, żeby mieć "jakąś podkładkę", a w rzeczywistości Grysia mogli pozbyć się dużo wcześniej...
Pamiętajmy, że Ania jest nieuchwytna już od listopada i ten styczeń to wcale nie jest taki nieprawdopodobny...

Posted

Podobieństwo niewiarygodne.....
Tak naprawdę niczego nie wiadomo.
Ostatnie wieści z domu były w grudniu, kto wie co było potem....
Może sąsiedzi się mylą, może Grysia nie ma od dawna a teraz jak się zrbił szum zamieszczono dla "zmyłki" to ogłoszenia z fałszywym numerem telefonu....

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']Tak, tutaj wszystko jest poplątane....
Dla mnie Rotis jest również łudząco podobny do Grysia, ale... nie poznałayby Go dziewczyny w Cieszynie??? Przecież wiedzą, że Grysiu zaginął...
Jeżeli chodzi o datę pojawienia się Rotisa w schronisku... nie wiem, ale wydaje mi się, że wtedy w marcu jak rozmawiałyście z sąsiadami nie do końca była dopowiedziana kwestia tego, czy widzą jednego, czy dwa psy na ogrodzie (a może coś pomyliłam)...
Zresztą ogłoszenie Młody mógł wrzucić po rozmowie z sąsiadami, jak się dowiedział, że jednak Grysiem ktoś się interesuje, żeby mieć "jakąś podkładkę", a w rzeczywistości Grysia mogli pozbyć się dużo wcześniej...
Pamiętajmy, że Ania jest nieuchwytna już od listopada i ten styczeń to wcale nie jest taki nieprawdopodobny...[/QUOTE]
Państwo twierdzili, że widują oba psy. Jednak tu wszystko jest możliwe bo nikt z osób, które miały bezpośredni kontakt z Grysiem nie chce nic w jego sprawie wyjaśnić.

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']Tak, tutaj wszystko jest poplątane....
Pamiętajmy, że Ania jest nieuchwytna już od listopada i ten styczeń to wcale nie jest taki nieprawdopodobny...[/QUOTE]
Też tak myślę....
Wygląd i charakter psa niesamowicie podobne...
Chociaż po tym jak złapałam z Anią Shirlej sobowtóra Dropsa to już uwierzę w każde podobieństwo....
Dziewczyny z Cieszyna dopiero teraz sie chyba dowiedziały ,że Gryś przepadł...Wcześniej myślały ,że mieszka w domu........

Posted (edited)

A Pani Ania powinna się zastanowić jaką postawę reprezentuje....Żenada to domowe przedszkole , które odstawia...
Szkoda psiaka, tyle wycierpiał... i znowu ludzie go zawiedli

Edited by ewu
literówka
Posted

Jeśli ostatnie wieści z "domu" były w grudniu, to znaczy,że jego "nieznana" część życia mogła zacząć się już w grudniu albo wcześniej...skoro trafił do schronu bardzo wychudzony. Jesli z cipa nic nie wyniknie to porównajcie dokładnie wszystkie szczegóły z posiadanych fotek Grysia z Rotisem. Podobieństwo na pierwszy rzut oka uderzające...

Posted

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-JlUn7puiyIA/UgFJ8hrG_XI/AAAAAAAABoc/c10uKlJeN3U/s640/2013-08-06.jpg[/IMG]

popatrzcie na łapki zwłaszcza tylne białe końce ciekawe czy Rotis tez takie ma

Posted

Kurcze, dla mnie to też jest ten sam psiak.
Tylko skąd wziął się w Cieszynie ?
Czyżby skorzystał z usług PKP i zmienił miejsce zamieszkania ?
A może to rzeczywiście są dwa psy łudząco do siebie podobne...

Posted

Wydaje mi się, że Rotis ma zdecydowanie krótszą sierść od Grysia - ma więcej ciemnego wokół pyska i wokół oczu. No i Gryś nie miał chyba tak wyraźnej białej krawatki? I znaczeń na łapkach brak...

Ale podobieństwo uderzające, trzymam kciuki...

Posted

[quote name='joanka40']Kurcze, dla mnie to też jest ten sam psiak.
Tylko skąd wziął się w Cieszynie ?
Czyżby skorzystał z usług PKP i zmienił miejsce zamieszkania ?
A może to rzeczywiście są dwa psy łudząco do siebie podobne...[/QUOTE]

Przy okazji szukania naszego Dropsa rok temu byłam absolutnie zaskoczona z jakimi gminami schroniska mają podpisane umowy... Cieszyn np. zbiera psiaki nawet z gmin pod Częstochową, na samym Śląsku również działają i zbierają psiaki... Ze Śląska psy nawet są wywożone do Łodzi - wszystko zależy od zawartych z gminą umów...