Mattilu Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 Prawda. O Ludzi nielatwo...ale w koncu znajdziemy, zobaczysz Ala! Quote
konfirm13 Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 (edited) [quote name='Nutusia']Oj, wokół nas to lepiej, żeby nikt jej nie chciał... Po akcjach z Krecikiem, Nitką, Lupusem wiem, że choć domów wokół dużo, bo Ludzi jak na lekarstwo :( A jeśli już są, to zapsieni po kokardki... Wiemy, co wyróżnia wróbelka ;). A - człowieka.........? Zapsienie po kokardki - chociaż jednopiesowe :) Alutka - mizianko zasyłam :) Edited January 31, 2014 by konfirm13 Quote
konfirm13 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Było mizianko, teraz bedzie drapanko :). Alutka - trzym się. Idzie odwilż, domki wychylą się spod śniegu :) Quote
Nutusia Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Dzięki! Oby się jakiś wychylił (oprócz naszego ;)). Wczoraj była u nas Ciocia Kejciu - przywiozła ciacha wątróbkowe! Ech, jak one wszystkie Ciocię KOCHAJĄ! :) Okruszki, które miały sprawiedliwie trafić do miseczek trafiły... na podłogę, bo oczywiście Alutka wlazła na komodę!!! Ala to w ogóle jest taki pies "na wysokościach". Na dworze najchętniej się bawi w ten sposób, że włazi... na krzak i atakuje z góry! Dużym zaskoczeniem dla Kasi była Gapcia, która powoli przestaje zasługiwać na swoje imię ;) Biega, bawi się, zaczepia, a wczoraj nawet odgoniła Alutkę od szczekania na szczotkę odkurzacza, bo postanowiła sama stawić czoło temu potffffforowi! :) Quote
inka33 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [quote name='Nutusia']Dzięki! Oby się jakiś wychylił (oprócz naszego ;)). Wczoraj była u nas Ciocia Kejciu - przywiozła ciacha wątróbkowe! Ech, jak one wszystkie Ciocię KOCHAJĄ! :)[/QUOTE] Mnie też kochały... za smaczki! :cool3: [quote name='Nutusia']Okruszki, które miały sprawiedliwie trafić do miseczek trafiły... na podłogę, bo oczywiście Alutka wlazła na komodę!!! Ala to w ogóle jest taki pies "na wysokościach". Na dworze najchętniej się bawi w ten sposób, że włazi... na krzak i atakuje z góry![/QUOTE] Jej się należy zmiana imienia - co najmniej na Psotka... :evil_lol: Toż to skrzyżowanie psicy z małpą! :-o [quote name='Nutusia']Dużym zaskoczeniem dla Kasi była Gapcia, która powoli przestaje zasługiwać na swoje imię ;) Biega, bawi się, zaczepia, a wczoraj nawet odgoniła Alutkę od szczekania na szczotkę odkurzacza, bo postanowiła sama stawić czoło temu potffffforowi! :)[/QUOTE] Wielki Rycerz Gapciuszek! :klacz: Quote
konfirm13 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Też jestem za zmianą imienia, ale na Psota, a nie - Psotka. Brzmi poważniej ;). Rycerz - no, nie! Rycerka Gapcia z Nutusiowego Dworu :) Quote
Gosiapk Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [quote name='Mattilu']Gapcia atakujaca odkurzacz:crazyeye:[/QUOTE] Biedny odkurzacz ;) Quote
Nutusia Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 Gapcia atakuje nie tylko odkurzacz, ale też... Lili! A ta wielka pierdoła się jej... BOI! Cyrk na kółkach! :) Pewnie, że Ciocie się kocha za smaczki - po to się je ma (te Ciocie), żeby one miały smaczki ;) Ale bez smaczków też kochają, bo kochają cały świat, to i Ciocie się załapują :) Imię Psotka (Psota) to już Alutka zaposiada. Często na nią wołam "Szprotka-Psotka" albo Szprota-Psota" :) Oba określenia pasują jak ulał! Quote
Nutusia Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 Jakiś czas temu na jednym z bazarków wystawiłam 2 porcelanowe słonie. Jednego kupiła ick, drugi został. Niestety, słonik ick się stłukł, a był baaaaaaardzo lubiany, więc padło zapytanie czy nie można by było adoptować tego drugiego ;) Drugi słonik pofrunął i szczęśliwie już dotarł do ick, a na konto Alusi tym samym trafiła kwota 18,25 zł :) Quote
Marysia R. Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Gapcia po prostu wreszcie w pełni zrozumiał, że nic strasznego jej nie grozi i czerpie z życia pełnymi garściami:) Quote
Nutusia Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 Całe szczęście nie za duże ma te garsteczki ;) Quote
konfirm13 Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 [quote name='Nutusia']Całe szczęście nie za duże ma te garsteczki ;)[/QUOTE] A co, żałujesz jej ;) ? Quote
Nutusia Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 Głównie to żałuję... siebie :) Wczoraj na polu bitwy poległ proszek Persil (całe opakowanie wysypane i wtarte w chodnik w przedpokoju) oraz pompka od mydła w płynie. Pomimo zasieków wdarto się także do szafki z butami. Na szczęście ucierpiał tylko jeden "fątaś" od moich pantofli... Reszta wywleczonych butów ocalała (z wyjątkiem jednego, który już był napoczęty - Kasia widziała...). Obraziłam się na WSZYSTKICH! Żadnego głaskania, żadnej kanapy plus eksmisja z sypialni (dopóki nie zasnęłam, bo rano miałam "komplet" ;)). Nie wiem na jak długo pomogło, ale dziś... tfu! tfu!!!!! Quote
Mattilu Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Ziutka, ale u Ciebie bazar juz zamkniety i nic zamowic nie mozna :( Quote
inka33 Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='Nutusia']Głównie to żałuję... siebie :) Wczoraj na polu bitwy poległ proszek Persil (całe opakowanie wysypane i wtarte w chodnik w przedpokoju) oraz pompka od mydła w płynie. Pomimo zasieków wdarto się także do szafki z butami. Na szczęście ucierpiał tylko jeden "fątaś" od moich pantofli... Reszta wywleczonych butów ocalała (z wyjątkiem jednego, który już był napoczęty - Kasia widziała...). Obraziłam się na WSZYSTKICH! Żadnego głaskania, żadnej kanapy plus eksmisja z sypialni (dopóki nie zasnęłam, bo rano miałam "komplet" ;)). Nie wiem na jak długo pomogło, ale dziś... tfu! tfu!!!!! Pieski dywany czyszczą i łapki potem myją, a ta jeszcze narzeka...! :mad: [quote name='Mattilu']Ziutka, ale u Ciebie bazar juz zamkniety i nic zamowic nie mozna :( U Ziutki jest nowy (już tez stray :p) bazar - czynny do 20.02 jeszcze. :) Quote
AMIGA Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Za to u mnie się otworzył bazar malutki http://www.dogomania.pl/forum/threads/250800-Ciasteczka-w%C4%85tr%C3%B3bkowe-i-psie-akcesoria-dla-Nurii-do-18-II-2014?p=21846700#top Nuria zaprasza. Nutusiu, a jak mnie Twoje stadko kochało! Jak codziennie musiałam Nusi podawać tableteczkę (w paszteciku oczywiście). Musiałam strasznie uważać, żeby kawałek z tabletką trafił do odpowiedniego pychola :-) Quote
Mattilu Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Zamowilam Ali pakiecik ogloszen na Ziutkowym bazarze :) Quote
Kejciu Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 [quote name='Mattilu']Zamowilam Ali pakiecik ogloszen na Ziutkowym bazarze :)[/QUOTE] Jak Ziutka zaczaruje ogłoszenia - to Alutka szybko znajdzie domek :) Byłam u Dzieciaczków w sobotę :) Najkochansze wszystkie cioci Kasi :) Alutka - sylwetka OSA, smukła, nóżki jak u sarenki :) Gapiszonek - normalnie inny pies!SIOK! cieszyła się, tuliła w ramiona, całowała :) Z łazienkowego okna widziałam jak zapierniczała za psiakami z patykiem w pysku! :) Szok w trampkach normalnie! :) Lili i Kresia - milion całusków rozdały :-) Lesio - dosjotny, stateczny ale chyba jako pierwszy wyczuł wątróbkowe smaczki w torebce i pięknie w kolejce się po nie ustawiał :) Pół soboty szybko zleciało i aż się do domku wracać nie chciało Dziękuję Nutusiu za gościnę :) Quote
Nutusia Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 Następnym razem musisz przyjechać na CAŁĄ sobotę ;) Mattilu, dziękujemy za pakiecik. Piękna pogoda się zrobiła - oby do weekendu wytrzymała, to może by się udało jakieś fotki trzasnąć do tych magicznych ogłoszeń... Wczoraj już się grzeczność moich psiątek skończyła. Dziś to nawet nie chcę myśleć, bo w ciągu dnia przywiozą nam węgiel, więc będzie zadyma na całego, bo przecież OBCY na terenie, a psy uwięzione w domu! Quote
malagos Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 a u nas Sońka zabierana do domu nie może sobie znaleźć miejsca w domu, drepcze, dyszy, stoi pod drzwiami, bo chce wyjść, w nocy mnie budzi - nie umie docenić, Małpa jedna, dobrego :) Quote
Mattilu Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Proponuje zmiane strategii i zalozenie, ze Ala domku nie szuka. :loveu: Quote
Nutusia Posted February 7, 2014 Author Posted February 7, 2014 W sumie założenie całkiem, całkiem, biorąc pod uwagę, że właśnie w ten sposób znalazłam pracę - jak tylko odpuściłam sobie jej paniczne szukanie ;) Quote
Marysia R. Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 [quote name='Nutusia']Następnym razem musisz przyjechać na CAŁĄ sobotę ;-) Mattilu, dziękujemy za pakiecik. Piękna pogoda się zrobiła - oby do weekendu wytrzymała, to może by się udało [B]jakieś fotki trzasnąć do tych magicznych ogłoszeń...[/B] Wczoraj już się grzeczność moich psiątek skończyła. Dziś to nawet nie chcę myśleć, bo w ciągu dnia przywiozą nam węgiel, więc będzie zadyma na całego, bo przecież OBCY na terenie, a psy uwięzione w domu![/QUOTE] Czyżbyście planowali jakąś sesję zdjęciową z Almą w roli głównej?:) [quote name='Nutusia']W sumie założenie całkiem, całkiem, biorąc pod uwagę, że właśnie w ten sposób znalazłam pracę - jak tylko odpuściłam sobie jej paniczne szukanie ;)[/QUOTE] Spróbować zawsze można. Nie zaszkodzi a a nóż/widelec pomoże;) Quote
Recommended Posts