Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nutusia']A ja właśnie sobie ucięłam ponad półgodzinną rozmowę z przemiłą panią z Łodzi, w sprawie adopcji Ali ;)
Pani ma... uwaga... charciczkę włoską! :) O podobieństwie do tej rasy przecież ostatnio wspominała tu na wątku Gosiapk :) W domu jest też adoptowana kociczka. Gdy opowiadałam o charakterze Aluśki, pani wciąż powtarzała: "to tak jak Lola, Lola jest taka sama, jakby mi pani o Loli opowiadała"...
Pani mieszka z siostrą. Będzie z nią rozmawiać o kandydaturze Alusi.
Czyli co? Czyli kciuki zaciskamy! :)[/QUOTE]
No to ja już nic nie mówię i zaciskam co się da :siara::siara::siara:

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']A ja właśnie sobie ucięłam ponad półgodzinną rozmowę z przemiłą panią z Łodzi, w sprawie adopcji Ali ;)
Pani ma... uwaga... charciczkę włoską! :) O podobieństwie do tej rasy przecież ostatnio wspominała tu na wątku Gosiapk :) W domu jest też adoptowana kociczka. Gdy opowiadałam o charakterze Aluśki, pani wciąż powtarzała: "to tak jak Lola, Lola jest taka sama, jakby mi pani o Loli opowiadała"...
Pani mieszka z siostrą. Będzie z nią rozmawiać o kandydaturze Alusi.
Czyli co? Czyli kciuki zaciskamy! :)[/QUOTE] jak ja mogłam nie zauważyć tego wpisu? :hmmmm:

A nie mówiłam, że ona ma coś z charcika :diabloti:

Posted

[quote name='Nutusia']Dziś się okazało, jaką Alutka jest bystrą psinką...

Oglądaliśmy "Czterech pancernych i psa". W pewnym momencie Szarik zaczął szczekać na kota, a kot miauczeć. TYLKO Ala rzuciła się... do telewizora. Reszta głupoli pognała pod drzwi wejściowe ;)

W ogóle Ala miała dziś dzień telewizyjny... Potem jej się nie spodobał Jan Peszek! Myślałam, że padnę - stała pośrodku salonu, szczekała na ekran i czujnie odskakiwała (jak to ona ;))[/QUOTE]

Jakbym tam była już to widzę. :loveu:
Alutka jest pięęęęęęekna, a zdjęcia obłędne. W zyciu woim aparatem bym takich zdjęć nie zrobiła. Oby te zdjęcia byly dla Alutki przepustką do nowego życia :-)

Posted

Oby, oby!

Alusia się na razie do Łodzi nie wybiera... Pani napisała, że z wielkim żalem musi zrezygnować z adopcji, bo siostra... chce szczeniaczka - jej prawo.
Z opisu pani, byłby to dla Ali dom idealny, ale widocznie nie tak idealny, jak będzie ten, który dopiero się zgłosi! ;) :)

Posted

Wiem, że Kasia już ją ogłosiła z tymi nowymi fotkami. Teraz muszą się z Ziutką dogadać która gdzie, co i jak... Ja napiszę nowy tekst.

A wczoraj? A wczoraj, można powiedzieć, że... zniszczeń nie było. Za to był zamach terrorystyczny!
Alutka, wędrując po blacie, odkręciła gaz...
Na szczęście w najmniejszym palniku i tylko trochę, a do tego butla była już prawie pusta, więc ciśnienie nie było duże. Chyba tylko dzięki temu chałupa nam w powietrze nie wleciała!
Gaz musiał dość długo się ulatniać, bo śmierdziało w calutkim domu - nawet w pomieszczeniach w drugim końcu, do których drzwi były zamknięte. Tego jeszcze nie grali :(
Dziś przed wyjściem z domu, Sławek zakręcił zawór przy butli w garażu.

Ale to jeszcze nie wszystko! Na lodówce w pomieszczeniu gospodarczym, na której stoi jeszcze karton, czyli na wysokości ok. 180 cm!!!! stało w tym kartonie 2 kg opakowanie Froliców. Pozostało tylko opakowanie... Po spożyciu TAKIEJ porcji i wypici do dna 3-litrowego garnka wody i pełnej miski takiej "Lilciowej"... było co sprzątać!!!!!

A potem chodziliśmy prawie 2 godziny po wsi, wyprowadzając psy na raty, bo wszystkie, z wyjątkiem Lesia i Gapci, wyglądały jak wałki od tapczanu, Lili dodatkowo się porzygała, sapała, wszystkie piły wodę jak konie z koryta, a ja nie nadążałam sprzątać. Co starłam gdzieś jakąś kałużę i poszłam umyć ręce - wracałam i już była kolejna. W nocy lejstwa ciąg dalszy nastąpił :( Oczywiście nie dostały kolacji, a śniadania tylko pół.

Co nas czeka dziś?...

Posted

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Nie zazdroszczę przygód. Ta z gazem szczególnie niebezpieczna! Ja ostatnio miałam mniej dramatyczną, ale w podobnych klimatach: dojechałam do pracy i olśniło mnie "czy zakręciłam gaz przed wyjściem". I spokoju by mi to nie dało, musiałam wziąć taksówkę i wrócić się do domu. :eviltong: A gaz był zakręcony. :roll:

Posted

Ale jaka dobra - podzielila się smakołykami ze stadkiem :-)
Śmichy chichy, ale faktycznie nawet człowiek nie ma wyobraźni co ona jeszcze może wymyślić i czego dokonać. To niesamowite !

Posted

Właśnie! :)
Czy ja jeszcze mogę mieć nadzieję, że ona w DS będzie się zachowywała inaczej? Że zadziała wersja eksportowa? Bo jak nie, to po drodze wstępuję do drogerii i wieczorem się potnę szarym mydłem :( Co ja mam mówić ludziom, jeśli ktokolwiek zadzwoni z ogłoszenia?... Najlepiej byłoby ją wysłać gdzieś na 2-3 dni i zobaczyć czy coś zmaluje. Tylko kto podejmie takie ryzyko?...