Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak sobie myślę, skoro mała kręci się na niewielkim obszarze, to może podać jej z jedzeniem jakiś środek uspokajający?

Oby się udało uratować malutką.
Dziewczyny, jesteście wielkie!

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Mattilu']Marysia pisala na watku suczek, ze udalo im sie zamknac Lunke na terenie posesji, z ktorej poprzednio uciekla! :multi:
ORANY, ALE RADOŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!
ZZZZZZZZZZZZZZZcccccccccccccccccccccccccccccc

Posted

My też się cieszyłyśmy. Została tam na noc, rano pojechałyśmy z puszką pasztetu podlaskiego, parówkami i zapasem sedalinu w żelu. Od 10 do 15 dostała łącznie dawkę jak dla 50 kg psa i D..PA! Przyjechała nasza nieoceniona dr Marta, żeby ją "dobić zastrzykiem" - nie dała do siebie podejść. Cudem udało się Marysi ją schwytać. Dwie sekundy potem łepek opadł i psina... śpi do tej pory.
NIGDY WIĘCEJ takich emocji... bo nie przeżyję :(

W domu koniec świata - od początku tygodnia żadna ręka nie tknęła szczotki czy odkurzacza, a deszcz pada praktycznie codziennie. Stajnia Augiasza po prostu...

Poszłabym spać, ale gdzie tu się wcisnąć?...

Kreśka po pierwszym wieczorze poszukiwań Lunki...

Chmurcia nie śpi ze mną w nocy, ale wieczorem zawsze mi zagrzewa łóżko :)

Posted

Trochę odreagowałam na urodzinowej imprezie koleżanki. Nagle poczułam się okropnie zmęczona - po drodze z Warszawy śpiewałam z radiem Nostalgia na całe gardło, żeby nie zasnąć. Ale podjechałam jeszcze do Marysi zostawić podkłady dla Lunki, chwilę pogadałyśmy, posiedziałyśmy patrząc jak to małe, bezbronne psiątko sobie śpi, wróciłam do domu i spać mi się całkiem odechciało! Jak się znam, to potrzebuję jeszcze kilku dni, żeby wszystko do końca ze mnie opadło...

Posted

[quote name='Nutusia'](...) W domu koniec świata - od początku tygodnia żadna ręka nie tknęła szczotki czy odkurzacza, a deszcz pada praktycznie codziennie. Stajnia Augiasza po prostu... (...) [/QUOTE]

[quote name='inka33']Poirota...? :hmmmm:[/QUOTE]

[quote name='Nutusia']A po co mię Herkules?... (...) [/QUOTE]

Skoro stajnia Augiasza u Nutusi, to Herkulesa trza do posprzątania :)

Posted

Bym czekała na Herkulesa, akurat...

Co prawda nie wiem jak będzie dziś, czy się bez Herkulesa obejdzie, bo pierwszy raz w tym sezonie psi zostały same zamknięte w domu na 10 godzin. Normalnie strach się bać :(

Posted

A winogronka same sobie fermentują? zapisuję sie na winko :)

Co powiecie na spotkanko w Starbucks lub Grubej Kaśce w czwartek po południu? Kto by mógł i miał ochotę na kawusię? A moze inne propozycje?

Jola_li, bardzo dziekuję za koci transporterek! Nutusiu, dziękuję za pomoc i pośrednictwo!

Posted

Ja nie wiem co robią winogronka, bo nie mam czasu nawet do nich zajrzeć :(
Wstępnie mogę się ugadać na czwartek ;)

Wczoraj byłam w lecznicy z Buźką na szczepieniu i z Jeżym, bo coś mu się stało w łapkę (sądziliśmy, że sobie obtarł). Niestety, okazało się, że jest bardzo kiepsko. Pojawiła się martwica, widać już nawet kość i ścięgna (a Sławek regularnie mu sprawdzał nożynki, bo przecież wiadomo, że nimi powłóczy i są podatne na otarcia). Wersji wydarzeń jest kilka: skaleczył się gdzieś, a bólu nie czuje, uszkodził łapinkę pchając się w jakiś zakamarek, co robić uwielbia albo - co się ponoć w naturze zdarza - uznał, że ta łapka (w której kompletnie nie ma czucia, bo w tej drugiej czucie jest) do niczego mu nie jest potrzebna i tylko przeszkadza i postanowił sam się jej "pozbyć" :(
Niestety, istnieje bardzo realna groźba, że łapcię trzeba będzie amputować :( Na razie dostał antybiotyk, żeby to, co martwe oddzieliło się wyraźnie od tego, co jeszcze żywe (to się jakoś fachowo nazywa, ale oczywiście zapomniałam...). Lek będzie brał do soboty. W sobotę mamy się pokazać i zapadnie decyzja co dalej - da się uratować albo trzeba będzie amputować i dokąd...

Z innej beczki:
Alutce skończyła się karma dla juniorów. Wg książeczki za 2 tygodnie kończy rok, więc uznałam, że może przejść na karmę dla dorosłych psów. Kupiłam 15 kg worek karmy 6 kg dla będzie dla Alutki (2 razy dziennie po 100 g = 200 g x 30 dni). 15 kg karmy kosztowało 114 zł, więc za 6 kg wychodzi 45,60 i tyle wpisuję do rozliczeń.

Dziękujemy za złożenie zamówienia w serwisie TELEKARMA.
nr zamówienia: 8955048
nazwa cena ilość razem
ROYAL CANIN SPECIAL CLUB ALL BREED ADULT C.C. 15 kg 114.00zł 1 114.00zł
suma: 114.00zł
koszty przesyłki: gratis
razem: 114.00zł
przewidywana data dostawy: 2013-09-25 środa

I z kolejnej beczki... 27 października wyjeżdżam do sanatorium, na 3 tygodnie (wczoraj dostałam powiastkę z NFZ). Nie wiem jakich czarów użyć, bo do tego czasu przynajmniej jedna panna dom znalazła...

Posted

mi zabrakło tchu przy samym czytaniu...nie wiem, jak Ty to ogarniasz.

Biedny Jeży...choć pewnie nawet amputacja niewiele zmieni w jego trybie życia - ważne, żeby się nic nie zaczęło paskudzić.

Co do czarów - czy Ziutka dziewczyny ogłaszała? bo na ma taką czarodziejską rękę...

Posted

"Ustosunkowałam się" na wątku Gapci. Z Bemowa znam tylko Gusiaczka. Sama mogę pomóc po pracy (kończę o 16.30). Przydałby się jakiś plan i jego koordynator...