Anula Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Dzisiaj wizyta w Lecznicy należała do bardziej przyjemniejszych.Wyniki krwi zmniejszyły się o połowę.Rewelacyjny wyszedł wynik wątrobowy.Jedynie kreatynina(nerki) troszeczkę ponad normę (norma- 1,8) ale nie ma już strachu,że nerki nie pracują.Wetka bardzo,bardzo zadowolona,ja też.Dostałam jeszcze 4 kroplówki,furosemid i Ipaketine.Kroplówka raz dziennie do wtorku,w czwartek wizyta kontrolna,piątek lub sobota badanie krwi. Wstawię wyniki dla porównania,jak było i jak jest w tej chwili. A na cześć Sawany,że wróciła do żywych właśnie przepięknie zakwitł kaktus,muszę się pochwalić. Quote
wieso Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Cieszymy sie bardzo z zdrowotnych postepow Sawanny i zyczymy szybiego powrotu Do zdrowia. Anula pieknie zakwitl kaktus, to Sa ulubione mojego TZ i kwitna teraz tez.... Quote
b-b Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Wspaniale, że wyniki Sawanki lepsze! Zostawiam miziaki dla Sawanki i Mikusia:) Quote
Figunia Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 Kochana Maleńka! Oby tak dalej...ze zdrówkiem, czyli coraz lepiej ma być! Anulko, jeśli dziś obchodzisz Imieniny, to przesyłam moc serdecznych życzeń wraz z uściskami :) Quote
Anula Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 Ślicznie Wszystkim dziękuję za pamięć i życzenia.Dzisiaj dla mnie bardzo radosny był dzień.Kilka życzeń otrzymałam od osób,które mają ode mnie psiaki,a najbardziej ucieszyły mnie życzenia wraz z fotkami Tobisi-Isi - słodkiego chuligana. http://www.dogomania.com/forum/topic/108883-ma%C5%82a-sympatyczna-tobisia-jedzie-do-bdt-u-anuli/page-15 Quote
WiosnaA Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 Prześlicznie Sawanka wygląda :) ,taka delikatna i cudna z niej sunieczka! Dobrze,że wyniki ma lepsze i wraca powoli do zdrówka. Anulka,dzielne jesteście Obie! Quote
Anula Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 Prześlicznie Sawanka wygląda :) ,taka delikatna i cudna z niej sunieczka! Dobrze,że wyniki ma lepsze i wraca powoli do zdrówka. Anulka,dzielne jesteście Obie! Aneczko,dzielna to ja nie jestem ale Sawania jest bardzo dzielna,tyle zastrzyków co przyjęła to naprawdę jest dzielna,ona tak bardzo mi ufa,że nawet jeżeli ją piekły to wytrzymywała.Ja natomiast teraz odreagowuję stres,jestem wykończona. Dzisiaj Sawania już bez kroplówki,jedynie tylko na zastrzyku Furosemid i Ipaketine,oczywiście Cardisure to jest normą,że nie wspominam.Dzisiaj czuła się świetnie,biegała po schodach,obszczekiwała,była na łące kilka razy.Dzisiaj był radosny dzień dla nas,patrząc na Sawanie tak jak to było przed zabiegiem.Jutro mija 2 tygodnie od zabiegu. Jutro idę z Sawanią na kontrolę i zobaczymy co dalej,jakie będą zalecenia.W sobotę zostawiam na tydzień moje malizny z TZ i jadę do Bogusik odpocząć,pourlopować się troszeczkę i odstresować.Mam nadzieję,że mi się to uda,chociaż i tak będę myślami z maluchami,bo przecież wymagają opieki. 1 Quote
Anula Posted July 30, 2015 Posted July 30, 2015 Wizyta kontrolna oparła się na rozmowie w dobrym tonie i przepisaniu Furosemidu 40mg.Furosemid - 1/2 tabl x dz.W sobotę rano kontrolne badanie krwi. Quote
Bogusik Posted July 30, 2015 Posted July 30, 2015 Trzymam mocno kciuki za sobotnie wyniki z badania krwi Sawani! Quote
Anula Posted August 8, 2015 Posted August 8, 2015 Dzisiaj,rano byłam z Sawanią na badaniu krwi.Wynik pogorszył się,mocznik wzrósł.Nie było mnie tydzień,dzisiaj rano przyjechałam.TZ i szwagierka podawali Sawanie furosemit raz dziennie ale Ipakitynę nakazałam sypać do gotowanego jedzonka.Sawana nie zjadała całkowicie gotowane i zostawało wyrzucane.Ja podawałam Sawanie Ipakitine w Gerberach strzykawką i wiedziałam,że codzienna porcja została podana.Sawana nie dała by sobie podać w strzykawce TZ ani szwagierce.No i jest jak jest.Oczywiście to są moje przypuszczenia odnośnie mniejszej ilości podawania Ipakitine i stąd taki raczej wynik.We wtorek mam podejść do Lecznicy po Ipakitine unowocześnioną z jakimś dodatkiem,bardziej skuteczną.Dzisiaj podałam Sawanie normalną dawkę.Juto zamieszczę wynik.Dzisiaj jestem zmęczona. Quote
Bogusik Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 Serdecznie zapraszam na obiecany bazarek dla Sawani :) http://www.dogomania.com/forum/topic/148178-od-kuchnipo-sypialni%C4%99dla-sawany-zapraszam/ Quote
Anula Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 I ja też zapraszam na pomoc dla Sawani. Wyniki Sawani,wzrósł mocznik o 0,4 Dzisiejsza Sawania Quote
Anula Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 azodyl jest dobry Dziękuję za podpowiedź,we wtorek porozmawiam z wetem. Quote
Perełka1 Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 Dziękuję za podpowiedź,we wtorek porozmawiam z wetem. no i jeszcze karma dla nerkowców renal azodyl - Lek na przewlekłą niewydolność nerek u kotów i psów, na licencji amerykańkiej firmy KIBOW BIOTECH niezarajestrowany, mający za zadanie zmniejszanie ilości mocznika we krwi. Jest synbiotykiem (kombinacją probiotyku z prebiotykiem) redukującym toksyczne metabolity we krwi i obniżającym wysokie ciśnienie krwi spowodowane niewydolnością nerek. Zastępując męczące dla zwierzęcia ciągłe kroplówki, wydłuża życie i poprawia jego standard. Quote
MALWA Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 Zaglądam do Sawanki................te upały dla chorych psów są bardzo męczące, wiem, bo mój 15 letni staruszek ledwo zipie........... Quote
Figunia Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 I ja zaglądam do ślicznoty. Wygląda na zmęczoną, bidulka. Quote
Anula Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 Sawana dzisiaj czuje się bardzo dobrze,teraz np.obszczekiwała wraz z Mikusiem ogromnego jeża,który wychodził na polowanie nocne jedzonka z drewutni.Pogoniłam towarzystwo do domu.Biedny jeż. Sawana nie lubi się fotografować i zawsze ma minę nieszczęśnika.Trudno jej zrobić ładne zdjęcia,ucieka do legowiska. Quote
Poker Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 Sawana bardzo ładnie wychodzi na zdjęciach ,mimo że nie lubi się fotografować. Miło czytać ,że czuje się lepiej. Quote
Figunia Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Podpisuję się pod powyższym!!! :) Sawanko, dzielna dziewczynko, nie daj się chorobie, wyzdrowiej nam! Quote
Anula Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Dzisiaj odebrałam nowy, ulepszony lek pod nazwą Pronefra.Jest to zawiesina,którą mam podawać 2xdz strzykawką do pyszczka albo dodawać do jedzenia,starczy na 40dni.Za dwa tygodnie jestem umówiona na badanie krwi.Dostałam także próbkę karmy suchej RC Renal (jak na razie Sawana jej nie ruszyła).Spytałam o Azodyl,odpowiedziano mi,że nie stosują go już,opierają się na bardziej nowszych lekach. Dzisiaj zapłaciłam 198,00zł (Pronefra -138,00zł + Scanodyl - 60,00zł) Quote
Recommended Posts