Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Ja też zaglądam i uzupełnię jutro pierwsze sierpniowe wpłaty dla pieseczka, wszystkim dziękuję za odwiedziny Farta.

Ogłoszenia są, może jakiś odzew będzie.

Chwilowo dostałam taką pogróżkę na Alegratka

"Witam czekam na usunięcie zdjecia mojego psa z państwa ogłoszenia.Nieżycze sobie takich sytuaci"

Edited by mestudio
Posted

[quote name='mestudio']Właśnie poprosiłam o udowodnienie, że na tych zdjęciach jest pies tej osoby.[/QUOTE]

Nie wiem o co chodzi tej Pani, dzwoniła do mnie i twierdzi, że jest tam jakaś fotka jej psa w zagrodzie przy budzie, ja potem sprawdziłam, znalazłam to ogłoszenie i widzę tylko 5 moich fotek. Pani nadal twierdzi, że jest tam jej fotka, jej psa z jej ogłoszenia (nie chce podać jakiego, bo nie będzie mi się tłumaczyć czym się zajmuje itd.), poprosiłam o podesłanie linka do tego ogłoszenia na mojego maila.

Miałam już jeden tel. w sprawie adopcji, ale brzmi mało ciekawie, pan mieszka w bloku i szuka psa do zabawy dla dwójki dzieci...

Posted

[quote name='mestudio']

Chwilowo dostałam taką pogróżkę na Alegratka

"Witam czekam na usunięcie zdjecia mojego psa z państwa ogłoszenia.Nieżycze sobie takich sytuaci"[/QUOTE]

jak pani nie życzy sobie takich sytuaci :) to trudno - zapytaj komu to zglosi :) :)

Posted

Nie rozumiem o co tej osobie chodzi gdyż do ogłoszeń są wykorzystane tylko zdjęcia Twoje Kasiu.
Zdjęcie przy budzie jest tylko jedno - moja własność, zrobiłam je jak biedak stał na łańcuchu i w żadnych ogłoszeniach nie było umieszczane, w życiu bym czegoś takiego nie zrobiła.

Posted

[quote name='andzia69']a może to jego była "właścicielka" ;)[/QUOTE]

No może, też się zastanawialiśmy, na pierwszej stronie na górze jest to zdjęcie przy zagrodzie - jak wyraża się pani.

Może znalazła wątek? Jak wpisze się Fart ast w google to pierwszy wychodzi w spisie linków.

Ja bym z nią chętnie porozmawiała, tylko Murka nie powinna jej numeru raczej przekazywać dalej, ale może się mylę.

Posted

Też myślałam, że to może była właścicielka, ale to o co innego chodzi. Ta pani twierdzi, że ta jej fotka jest w ogłoszeniu na allegratce, dokładnie o tym:
[URL]http://alegratka.pl/ogloszenie/fart-mlody-pies-w-typie-amstafa-22628941.html?h=55347e05df570c48[/URL]
Że tam pierwsze fotka to jej pies (którego ma obecnie u siebie) w zagrodzie przy budzie i jest to jej zdjęcie z jej ogłoszenia. Wydaje mi się, że net płata jakieś figle, bo bo ja tam nic nie widzę prócz moich 5 zdjęć (i żadnej budy).

Posted

[quote name='Murka']Też myślałam, że to może była właścicielka, ale to o co innego chodzi. Ta pani twierdzi, że ta jej fotka jest w ogłoszeniu na allegratce, dokładnie o tym:
[URL]http://alegratka.pl/ogloszenie/fart-mlody-pies-w-typie-amstafa-22628941.html?h=55347e05df570c48[/URL]
Że tam pierwsze fotka to jej pies (którego ma obecnie u siebie) w zagrodzie przy budzie i jest to jej zdjęcie z jej ogłoszenia. Wydaje mi się, że net płata jakieś figle, bo bo ja tam nic nie widzę prócz moich 5 zdjęć (i żadnej budy).[/QUOTE]

a moze ona znalazła ten wątek? i tu jest takie zdjęcie na 1 stronie:

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-jiNHclZb8z4/UE4iFEhEpEI/AAAAAAAAEVM/RwAT236aaNI/s640/DSCF3460.JPG[/IMG]

i skoro twierdzi, ze to jest jej pies i jej buda...znaczy, ze to była właścicielka! bo innego wytłumaczenia nie widzę ;) i nie zyczy sobie byc może, żeby ktoś rozpoznał w Farcie jej psa ;) :) i jej budy oczywiście :)

Posted

Poradziłam Pani, żeby odświeżyła stronę, bo może jej przeglądarka jakieś figle płata. I nie wiem czy to pomogło, ale nie odezwała się więcej.

Posted

Farcik teraz regularnie biega z Lola (to sunia z fotek i filmikow), szaleja razem dla obustronnej korzysci :) Sunia przewaznie potem ma cala glowe obsliniona :) Natomiast potrafi pokazac Farcikowi kto tu rzadzi. Niech sie chlopak uczy podoporzadkowania plci pieknej :)

Farcik od dluzszego juz czasu jest wypuszczany na teren przy domu (bo mamy dwa wybiegi, jeden przy boksach, drugi przy domu), ma przy tej okazji napotkac gosci itd. Mial bezposredni kontakt z dziecmi (niestety sa tacy ludzie, ze mimo dzwonka i tabliczki ostrzegawczej na bramie wchodza na teren z dziecmi, nawet jak widza amstafa...) i procz obskakiwania z radosci zadnej agresji nie wykazywal.

Wczoraj znow mialam tel.: pani z dwojka dzieci, mieszkanie w bloku... Nie wiem co to za mania z tymi amstafami do dzieci?? Wg mnie Farcik raczej sie do domu z dziecmi nie nadaje, no chyba, ze dzieci starsze i dom z ogrodem, bo jest bardzo niedelikatny i caly czas walczymy z jego mania lapania za rece, obskakiwaniem itd.

Posted

Ja też miałam w sprawie Farta maile, że miałby być pieskiem do zabawy dla dzieci. Uważam to za głupi pomysł w przypadku każdego psa -pies do zabawy dla dzieci....nie tylko w przypadku Farta.

Posted

Farcik miał małe spięcie z Lolą. Byłam przy tym i poszło prawdopodobnie o to, że warknął na psa, który był za płotem (i na niego dziamał), a Lolka wzięła to do siebie (była obok Farta). Doszło do lekkiej wymiany zdań. Skutki? Lolka rozłożyła strasznego amstafa na łopatki. Zaraz potem oboje się rozeszli i przy następnej okazji znów się razem zgodnie bawili (fajne jest to, że Lolka uczy Farta zainteresowania zabawkami, patykami itd.).
Obrażeń żadnych, Lolka w 100% cała, Farcik lekko draśnięte uszko i kropelka krwi.
Piszę to, bo świadczy to o tym jak zrównoważonym psem jest Fart.