aneta90 Posted April 17, 2016 Posted April 17, 2016 Słucham? nie rozumiem o co Ci w ogóle chodzi. Zastanawiam się nad wzięciem któregoś z tych piesków, i chciałam się dowiedzieć jak mniej więcej będzie wyglądać. Quote
al'akir Posted April 17, 2016 Posted April 17, 2016 Masz tam odpowiedź na swoje pytania. Nikt Ci nie przewidzi jak te psy będą wyglądać, mogą iść w poprzednie pokolenia jw (wielkość może - mniej więcej jak matka, chociaż niekoniecznie), a sterylizacje możesz zaproponować właścicielom, skoro bierzesz od nich psa. Nie napisałam tam nic skomplikowanego. Quote
Zarka Posted April 17, 2016 Posted April 17, 2016 Wszystkie są z jednego miotu? Tak z ciekawości pytam. Quote
aneta90 Posted April 17, 2016 Posted April 17, 2016 To znalezione pieski, a matka jest dzika. Nie wiem po co piszesz o jakiejś sterylizacji, jak o nic takiego nie pytam, a mówię, że piszesz coś skomplikowanego? Tylko nie wiem po co po chamsku wciskasz swoje trzy grosze. Jacy ludzie potrafią być dziwni. -.- Zajrzałam na Twój profil i Twoje wypowiedzi w większości to jakieś kłótnie z innymi użytkownikami forum, więc proszę po prostu nie wypowiadaj się już więcej w tym temacie. Tak, wszystkie z jednego miotu :) Quote
al'akir Posted April 17, 2016 Posted April 17, 2016 Jeżeli jest dzika to tym bardziej powinna zostać wysterylizowana za 2 lata będzie po niej +/- 16 szczeniaków, a z nich kolejne. Ja się z nikim nie kłócę, jeżeli tak odbierasz moje odpowiedź to serio nie wiem jak powinno się z tobą rozmawiać. Zresztą w/e, wedle życzenia. Quote
reckless Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 j.w Ma miesiąc i 2 tygodnie. Zastanawiam się, czy można mniej więcej określić wielkość ostateczną pieska. Quote
mozarcik Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 a skąd masz takie maleństwo, przecież ono jeszcze powinno być przy matce i z rodzeństwem? Quote
reckless Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 Od pewnej Pani. Oddała w tym samym czasie wszystkie szczeniaki, jednego nawet kilka dni wczesniej. Piesek tęsknił po przewiezieniu do domu, ale szybko sie zadomowił, i jest bardzo radosnym psiakiem. Szczerze, nie zastanawiałam sie, czy to nie za wcześnie zabierać go od matki, ale nawet jeśli bym go wtedy nie wzieła, byli inni ludzie w kolejce. Quote
Victoria457 Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 To pogratuluj pani rozsądku - nie dość, że niepotrzebnie rozmnaża psy, to za wcześnie odbiera od matki. Co do pytania o wielkość - to też zależy, jacy byli rodzice. W tym wieku - i to tylko na podstawie zdjęć - nie można jeszcze określić docelowej wielkości psiaka. Quote
bou Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 Słodki maluch.Z całą pewnościa jest mixem,czyli mieszańcem - a jakich ras i z ktorych pokoleń...a któz to wie...Podobnie jak i to,co z niego wyrośnie... Co to znaczy "miał być"?Sprzedawca Ci taki kit wciskał? Quote
IlonaS Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 Oczywiście, kochaj go takim jaki jest, śliczny dzieciaczek bez cienia wątpliwości , ale na przyszłość rada taka - jeśli kupujesz psa, to prześwietl dokładnie sprzedającego pod kątem jaką hodowlę prowadzi i gdzie zarejestrowaną - pseudohodowcy żerują niestety na naiwności i niewiedzy ludzi. Pieska wielorasowego lub bardzo w typie rasy można wziąć ze schroniska, za darmo. Po co napędzać biznes pseudohodowcom. 1 Quote
bou Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 Sprzedawca wykorzystuje niewiedzę I naiwność takich kupujących jak Ty...Poza tym - łamie prawo. http://psyniczyje.info/index.php?lang=pl&m=page&pg_id=52 Quote
Zarka Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 26 minut temu, Kalina93 napisał: dopiero teraz sie dowiedziałam ze nawet może być podobny do dobermana... Umaszczenie ma faktycznie jak mały doberman. Może gdzieś po drodze "zdarzył" przodek tej rasy;) Quote
wronka Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 Owczarek niemiecki + doberman + owczarek kaukaski. Wow. Mieszanka wybuchowa. Mam nadzieję, że nie skończy się to serią postów "Co robić??? Nie radzę sobie ze swoim psem". Powodzenia w wychowywaniu maluszka. I trochę więcej rozwagi na przyszłość. Quote
Beatrx Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 będzie duży. a czy zgłosiłaś na policję w jakich warunkach ten facet trzyma psy? taka rada co do psiaka: bardzo, bardzo mocno skupiaj się na jego posłuszeństwie. jeśli to faktycznie miks tych ras to będzie dużym psem i musisz nad nim w pełni panować. ćwicz z nim już teraz siadanie, warowanie, stanie i przede wszystkim przywołanie i chodzenie na smyczy oraz przy nodze. i pilnuj, żeby Twoje dwa psiaki nie wyżywały się na nim, nie stłamsiły go, bo jak dorośnie to może im się odgryźć. nie przerażaj się, ale też pamiętaj, że piesek prawdopodobnie to najłatwiejszych należeć nie będzie. no chyba, ze facet kłamie. a widziałaś rodziców? 1 Quote
Kocurkotka Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 ale zapłaciłaś facetowi - ma powody żeby robić więcej szczeniąt dla kasy Quote
Beatrx Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 ale widzisz, zapłaciłaś mu i on teraz przy następnej cieczce znowu sukę rozmnoży. i następne szczeniaki będą w takich warunkach, matka z resztą też. a wiesz, co stanie się z tymi, które się nie sprzedadzą? w najlepszym wypadku wylądują gdzieś w lesie i ktoś je znajdzie. a prędzej dostaną łopatą po głowie i zostaną zakopane. dlatego takim ludziom pieniędzy się nie daje. a jak już nawet zapłaciłaś za tego psa i masz go w domu, a na policję boisz się dzwonić to znajdź w swojej okolicy fundację pomagającą psom, opisz warunki szczeniąt i poproś o interwencję. Quote
Bebusia1987 Posted May 16, 2016 Posted May 16, 2016 Parę centymetrów w góre mu przybylo, ale niewiele :) Quote
Recommended Posts