KAT2707 Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Jeśli w tym wieku waży zaledwie 4,3 kg, to docelowo będzie prawdopodobnie psem wielkości swojej matki, czyli średniakiem. Z całą pewnością duży nie będzie, więc spokojnie. Przypuszczam, że 15 kg nie przekroczy. Mój pies mając 7 tyg. ważył dokładnie 4,6 kg, a jako 13 tyg. szczeniak już 11 kg. Teraz, w wieku dwóch lat waży 33 kg. Quote
dance_macabre Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 To naprawdę zależy. Moja w 8tyg ważyła 7,7 kg a teraz 19kg i więcej nie urośnie. Rosła do pół roku strasznie szybko a następnie trochę przybrała na masie w wieku 7misięcy była już rozmiarów dorosłego psa. Duże łapy nie zawsze się sprawdzają. fieście wszyscy mówili że będzie wielka(na zasadzie wielkości ON albo coś takiego) a mierzy ok 45cm. Dalej ma grubiutkie łapki. Quote
Amanecida Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Mój szczeniak ma 13 tyg., waży 6 kg z kawałkiem. Docelowo powinien ważyć około 15. Raczej nie urośnie Ci wielki pies ;) Quote
xXxRoksii99xXx Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Witam. Mam problem z odgadnięciem przyszłego wzrostu mojej suni. Obecnie ma 9 tygodni, 25 cm w kłębie, waży 3,600 przybiera do 1,5 kg na 2 tyg, ma dość wysokie i masywne łapki. Pani weterynarz stwierdziła, że będzie dość duża. Też mi się tak wydaję ale może ktoś tutaj będzie w stanie lepiej to ocenić. Rodziców nie widziałam. Dodam że jest dużo większa niż mój poprzedni piesek jako szczeniak, a tamten urósł dość spory, wrzucę zdjęcia Brutusa i Mojej Daisy do porównania.. Ale tutaj chodzi o Daisy..:) Biały piesek to mieszaniec podhalana, na zdjęciu jako szczenię zdjęcie w wieku 2 mies. Był najmniejszy z miotu..:) Beżowy piesek Daisy. Zdjęcia aktualne.Możecie określić mniej więcej jaka będzie. Mówię od razu że ma większe łapki niż miał mój kochany Brutek:([attachment=2462:10078.attach] Quote
Amanecida Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Trudno mi ocenić jaka będzie, ale łap to ona wcale nie ma jakichś wielkich wcale. Daisy rośnie w podobnym tempie jak mój cocker spaniel ;) Quote
Talagia Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Moim zdaniem będzie max do kolana ;) Moja suczka w jej wieku ważyła 2 razy więcej i jako dorosła ma 22 kg. Quote
KAT2707 Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Duża z całą pewnością nie będzie, ani masywna, ani wysoka. Mój kundel w jej wieku przybierał na wadze średnio 1,2 kg tygodniowo, a nie jest psem wielkim. Niech mała zdrowo rośnie, to najważniejsze. Quote
xXxRoksii99xXx Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Dzięki za odpowiedzi...:) Pani weterynarz dzisiaj stwierdziła że rozwija się dość szybko, już ma 4 kg i powiedziała że do kolan to ona będzie na pewno. Już sama nie wiem co i jak... pożyjemy zobaczymy..:) Na zdjęciu tego nie widać jakie ma łapy.. zdjęcia robione tel nie są odpowiedniej jakości...:) Quote
Amanecida Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 No możliwe. Ja tez myślę, że będzie taka do kolana mniej więcej. Te szelki, to nie za duże na nią? ;) Quote
xXxRoksii99xXx Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 Właśnie już są za małe.. Bo ogólnie dziwnie uszyte są te szelki.. dlatego może się tak wydawać... Już teraz przechodzi na obroże bo na szelkach mogła ciągnąć do woli, a teraz nie będzie miała takiej możliwości..:) Quote
Dave Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 (edited) Chyba będzie wielkosci owczarka albo trochę mniejszy. Ale możliwe, że grubość łap tego kundelka jest optycznie większa przez futro. Poza tym u kundelka nigdy nie masz pewności. Według mnie to trochę ich urok ;3 Edited August 14, 2013 by Dave Quote
Dave Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Szalony Wędkarz napisał(a):Cześć wszystkim! :) Przygarnąłem pieska, jednak nie widziałem jego rodziców. Obecnie psiak ma 2 miesiące w przybliżeniu. Jaka mniej więcej będzie jego wielkość oraz do mieszanki jakiego psa z jakim można go przypisać? :P Chyba ma w sobie coś z owczarka niemieckiego ;p Co do wielkości na pewno malutki nie będzie :lol: Quote
Pysia Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 Wyraśnie pies :) pewnie będzie ważył około 10 kg. Quote
Martens Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Że ten pies koło yorka czy shih tzu nawet nie stał to widać od razu ;) Pewnie będzie ważyć 15-20 kg. Olbrzym z tego nie wyrośnie ;) Quote
LadyMusic Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 Zastanawiam się jak duży wyrośnie mój Bobby.. Matka husky, ojciec nieznany. Mały ma 6 tygodni, waży ok. 4 kg. Będzie duży? Zdjęcie w wieku 5 tyg : 6 tyg : Quote
Diego i ja :) Posted March 3, 2014 Posted March 3, 2014 Jest to pies, ma 4 miesiące i waży troszkę ponad 5 kg. Gdy siedzi sięga do kolana. Jest mieszańcem cocker spaniela z owczarkiem nizinnym i jest całkiem masywny :D ( przepraszam, że zakładam nowy wątek ale jestem tu nowa i powoli ogarniam forum ;) Quote
i.nowak80 Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Według mnie jak na 4 miesiące to sporo waży, więc uważam, że będzie duży :) Quote
AngelOfDeath_200 Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 http://ifotos.pl/zobacz/4jpg_erwenwe.jpg/Pozwolę sobie odkopać temat :) Mam pytanie co może wyrosnąć z takiego rozrabiaki ? Mama labrador tata (był w stanie przeskoczyć zagrodę 1,5m tyle o nim wiadomo) nieznany. Wet powiedziała że wyrośnie coś wielkości owczarka, ja uważam że "przerośnięty latlerek" (choć nic małego nie mogło przeskoczyć niby zagrody). Jak go wziąłem w piątek miał 7 tygodni równo i ważył 2,1kg (dodam że wszystkie szczeniaki umaszczone były po matce labradorce, same biszkopty i czarnule). Dziś po 4 dniach wystrzelił wagowo do 2,9kg. Sam nie wiem co o nim myśleć (jaki wyrośnie) jaki nie będzie będzie kochany :) 3 pierwsze zdjęcia zrobione jak miał 2,1kg w pierwszy dzień http://ifotos.pl/zobacz/1jpg_erwenwr.jpg/ http://ifotos.pl/zobacz/2jpg_erwenwx.jpg/ http://ifotos.pl/zobacz/3jpg_erwenwn.jpg/ http://ifotos.pl/zobacz/4jpg_erwenwe.jpg/ http://ifotos.pl/zobacz/5jpg_erwenww.jpg/ http://ifotos.pl/zobacz/6JPG_erwenws.JPG/ Kiedyś miałem sytuację że miałem podrzutka, maści owczarka niemieckiego. Łapska młoda miała grubaśne bardzo a wyrosło ... zobaczcie sami https://www.facebook.com/pages/Fantastyczna-Tr%C3%B3jka/536491656407190 to ta o umaszczeniu owczarka :) waży z 10-11kg :D ciekawe czy nowy szczeniaczek ją przegoni jak sądzicie ? Quote
Pysia Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 Nie łapki, ale waga i budowa głoy mówi sporo. Przy czym waga tez jest dość...hym. Bo zaniedbany szczeniak który jako zadbany ważyłby ponad 2 kg potrafi nawet 1 kg nie ważyc a potem przy dokarmieniu i zadbaniu buja do góry. Najlepiej ze szczeniorami poczekać miesiac od wziecia, poodrobaczać jak należy, podkarmić jak należy i wtedy sprawdzić wagę. I na tej podstawie " gdybać" mozemy. A ten maluch który wystrzelił do prawie 3 kg w 4 dni pewnie będzie 20 + ważył jak dorośnie. Quote
aimer133 Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 Hej :) Ostatnio zaadoptowałam pieska ze schroniska, nazwałam go Trufel. Wet powiedział, że mały ma 4 miesiące, a waży 5 kg z lekkim hakiem. Jak myślicie jakiej będzie wielkości w przyszłości i ile może ważyć jak dorośnie ? Dodam, że nie ma grubych łap, nie wygląda na masywnego psa. Przypomina bardzo pinczera średniego, kundli go tylko ten biały kołnierzyk, ale dla mnie jest najpiękniejszy <3 Chociaż jak oglądałam zdjęcia szczeniąt pinczerków to one były bardziej masywne. Quote
Kasi i Lena Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 Wcale nie musi być duży, moja mieszanka spaniela w tym wieku ważyła ponad 7 kg. Teraz waży niecałe 15. W wieku 12 miesięcy ważyła 12,800. Jesteśmy w trakcie odchudzania bo jest trochę za okrągła:oops: Quote
Rocki Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 moj Paco też jakoś tak ważył o ile dobrze pamiętam, wyrósł na +40kg 62cm, Loco był większy i wyrósł na większego ;) Quote
Diego i ja :) Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 Eh.. To już nie wiem czego się spodziewać. Teraz ma 5 miesięcy i waży 9,7 kg. Quote
Koszmaria Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 dzisiaj na wystawie widziałam owczarka szwajcarskiego-w wieku 4 mcy miał ponad 40cm i ponad 10kg. może Twój psiak nie wyrośnie duży:) Quote
Diego i ja :) Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 Pożyjemy, zobaczymy ;) będę dawać znać co jakiś czas. Quote
Recommended Posts