Ellig Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Kolejny sms od Ani: "Jestem bardzo zadowolona, rano byl pierwszy dlugi spacer na smyczy, Gabi załatwiła wszystkie swoje potrzeby i wróciła zadowolona do domu.Dostala troche suchej karmy ale dokonczyla jak wrocilam z bianka i Łatka do domu. Pozdrawiamy." Quote
Ewa Marta Posted April 24, 2013 Author Posted April 24, 2013 To jest sunia idealna:-) Nie mogę się doczekać soboty i pobycia z nią trochę:-) Quote
Guest westor Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='Ellig']Wiad. od Ani: "Gabi to bardzo czysta sunia. Obudziła mnie o 2 bo chciała siusiu." Jak to jest 100% "dzikuska" to mega inteligentne psisko. Wciąż nie mogę uwierzyć w tę jej dzikość :) Quote
Macia Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Widocznie to są bardzo inteligentne psy. Jej mamuśka też pięknie zachowuje czystość i jest bardzo grzeczna. Zresztą mam psa, który ponad pół roku żył dziko, nie nabrudził w domu ani razu i od początku był bardzo grzeczny (już nie jest :diabloti:). Tu dokładny cytat z facebooka, z którego dowiedziałyśmy się o psiakach: " Rok temu znalazlam w pewnej miejscowosci sunie byla juz w ciazy niestety nie moglam jej wziac do siebie..po kilku dniach urodzila 5 szczeniat, 2 szczeniaki znalazly dom ,1 gdzies przepadl,i 2 zostaly z matka stado wzroslo do 3 psiaków. w tym 1 pozniej przepadl w nieznanych okolicznosciach.w sierpniu tego samego roku sunia znowu sie oszczenila i miala 6 szczeniaków, tylko 1 znalazl dom reszta zostala z matka czyli razem bylo ich 7... wczoraj sunia znowu sie oszczenila i ma 6 szczeniat sa sliczne takie laciate brazowe w takie biale latki.."" Z pierwszego miotu jest Gabi, ostatnio miot i matkę mamy u siebie. Na pewno 5 czarnych jeszcze jest i biega dziko, bo ostatnio je widziałyśmy. Większość to suki. Możliwe, że jest ich jednak więcej. Quote
Ewa Marta Posted April 24, 2013 Author Posted April 24, 2013 (edited) westor napisał(a):Jak to jest 100% "dzikuska" to mega inteligentne psisko. Wciąż nie mogę uwierzyć w tę jej dzikość :) Musiała zapamiętać zabawy z dziećmi, kiedy psiaki mieszkały bliżej domów. Miała szczęście, bo żadne może nie robiło jej nic złego, tylko się bawiły. Jest bardzo mądra, to było widać już w drodze. Lacia też się w niej zakochała i ciężko było jej się z nią żegnać... Ja powiedziałam mojemu Jackowi w domu, że gdybym jechała z nią z Gdańska, a nie z Konina i podróż trwałaby dłużej, to nie wiem, czy nie przyjechalaby od razu do nas... Tyle, że jest to absolutnie niemożliwe, żeby moi Panowie zgodzili się na czwartego psa. Ja sama zresztą widzę, że ledwie wystarcza mi czasu dla trzech. Każde potrzebuje być wygłaskane, wypieszczone, wyczesane. Po powrocie ze spaceru samo ich wycieranie troszkę trwa;-) Czwarty psiak spowodowałby, że wszystkie byłyby trochę zaniedbane, a tego bardzo nie chcę. Przyrzekłam sobie kiedyś, że moja pomoc psiakom bezdomnym nie może spowodować zaniedbania moich własnych. "Cierpią" na tym moje sprawy, do kosmetyczki wybieram się od grudnia, bo dostałam w prezencie karnet na super zabiegi, do fryzjera chodzę raz na pół roku, do kina godzę się pójść tylko w weekend, kiedy po długim spacerze moje piechy śpią padnięte, bo w tygodniu za długo są same, żebym jeszcze cokolwiek im z tego czasu zabierała... I tak sobie to tłumaczę, poza tym mam silny sprzeciw Jacka i Marcina na czwartego psa. Gdybym jednak jakimś cudem nagle mogła przyjąć kolejny ogonek, to natychmiast jechałabym po Gabi. Ona urzeka, rozkochuje w sobie i roztapia kompletnie serce... Edited April 26, 2013 by Ewa Marta Quote
Guest westor Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Macia napisał(a): " Rok temu znalazlam w pewnej miejscowosci sunie byla juz w ciazy niestety nie moglam jej wziac do siebie..po kilku dniach urodzila 5 szczeniat, 2 szczeniaki znalazly dom ,1 gdzies przepadl,i 2 zostaly z matka stado wzroslo do 3 psiaków. w tym 1 pozniej przepadl w nieznanych okolicznosciach.w sierpniu tego samego roku sunia znowu sie oszczenila i miala 6 szczeniaków, tylko 1 znalazl dom reszta zostala z matka czyli razem bylo ich 7... wczoraj sunia znowu sie oszczenila i ma 6 szczeniat sa sliczne takie laciate brazowe w takie biale latki.."" Z pierwszego miotu jest Gabi, ostatnio miot i matkę mamy u siebie. Na pewno 5 czarnych jeszcze jest i biega dziko, bo ostatnio je widziałyśmy. Większość to suki. Możliwe, że jest ich jednak więcej. Ten wpis na fejsie przypomina mi zadanie z matematyki. Powinno się kończyć pytaniem - ile psów jest na polu? :evil_lol: Ja się przyznam że się pogubiłem :) Wiem tylko jedno, Gabi jest R E W E L A C Y J N A!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
jola_li Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Jakiś dom będzie miał szczęście dostać takie przesympatyczne stworzenie - szczerze zazdraszczam :)! Quote
Macia Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Nie ja to pisałam, ale da się zrozumieć o co autorowi chodziło ;). Quote
Ewa Marta Posted April 24, 2013 Author Posted April 24, 2013 westor napisał(a):Ten wpis na fejsie przypomina mi zadanie z matematyki. Powinno się kończyć pytaniem - ile psów jest na polu? :evil_lol: Ja się przyznam że się pogubiłem :) Wiem tylko jedno, Gabi jest R E W E L A C Y J N A!!!!!!!!!!!!!!!! Policzyłam sobie na kartce:evil_lol: Wychodzi, że z 13 w pewnym momencie psiaków w stadzie, zostało na pewno 5. Chyba, że w międzyczasie doszły do tego stada jakieś inne osobniki;-) To prawda, Gabi jest rewelacyjna i myślę, że od razu po sterylce trzeba jej szukać domu, bo jest na to gotowa. Gorzej jest z Bianką, która od lutego jest u Ani, a jednak nadal chwilami jest dzikuskiem... Gabi przypomina mi trochę z urody - przecudną sunię, która była w DT u Nutusi, a w tej chwili wiedzie szczęśliwe życie z Rodziną pod Krakowem. Gabi też znajdziemy takich ludzi, żeby pokochali ją od pierwszego wejrzenia:-) Quote
Macia Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Przecież to łatwej do policzenia ;): Była mamuśka - Czacza (1), która urodziła pięć szczeniaków (2 zostały zabrane, 1 przepadł jako szczeniak, 1 zniknął już jako podrostek) została tylko Gabi (1 + 1). Czacza urodziła kolejny raz sześć szczeniaków (1 znalazł dom), zostało pięć (1 + 1 + 5). Kolejny miot Czaczy i znowu sześć maluchów (1 + 1 + 5 + 6). Mamuśka i maluchy zabrane, a następnie Gabi też, zostało więc 5 dorosłych psów. Liczba ta może być trochę inna, bo mógł się ponownie pojawić jeden z tych pierwszych. Przy ostatniej wizycie na 100 % było 5 czarnych więc wszystko się zgadza. Quote
Guest westor Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 a jak wyniki badań krwi? na filmiku słychać jak mówisz że miała robione i wyniki będą na jutro znaczy wczoraj :) Quote
Ellig Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Wyniki krwi Gabi ma dobre, przed chwila dostalysmy je z lecznicy. Jeszcze te wyniki musi obejrzec w piatek lek. wet. Maciek, ktory bedzie przeprowadzal sterylizacje Gabi i to On podejmie ostateczna decyzje, kiedy. Quote
inka33 Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Gabiś, dzielna suczynko, wszystko już będzie dobrze, wiesz...? :loveu: Quote
Ellig Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Sms wieczorny od Ani: " Byłyśmy wszystkie cztery na spacerze. Bianka z Łatka na jednej smyczy. Gabi na drugiej bez problemu. Bianka nawet jak stwała to musiala zaraz iść dalej bo Łatka sie odwracała i lekko ją ciągnęła. Efekt był taki ,ze zapomina zareagować ucieczka na obcych ludzi." Quote
Ellig Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 (edited) Zapraszam na bazarek, jutro zakończenie: "Cacka Krysi Sienkiewicz i Jej Przyjaciół", wyjątkowy bazarek z pięknymi nie powtarzalnymi przedmiotami z duszą. http://www.dogomania.pl/forum/threads/242327-Cacka-Krysi-Sienkiewicz-i-Jej-Przyjaciół-do-26-04-2013-r Edited April 25, 2013 by Ellig Quote
Gusiaczek Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Ellig napisał(a):Wyniki krwi Gabi ma dobre, przed chwila dostalysmy je z lecznicy. Jeszcze te wyniki musi obejrzec w piatek lek. wet. Maciek, ktory bedzie przeprowadzal sterylizacje Gabi i to On podejmie ostateczna decyzje, kiedy. Cieszę się, że wyniki dobre :) Trzymam kciuki i pozdrawiam :) Quote
Ellig Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Ewunia jeszcze napisze ale dzisiaj dr. Maciek ogladal wyniki badania krwi Gabi i ustalil termin zabiegu sterylizacji na 9 maja godz. 12 Przed zabiegiem Gabi bedzie miala jeszcze raz robione badania krwi.Teraz ma jesc, spac i sie regenerowac po ponad rocznej tulaczce. Quote
Ewa Marta Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 Elunia już napisała o sterylce, więc ja dodam tylko, że wyniki są niezłe, zwłaszcza, że sunia tułała się i nie dojadała od zawsze. Jest tylko za mało leukocytów. Dlatego tuż przed sterylką zrobimy jeszcze raz morfologię, żeby na 100% być pewnym, że Gabi może mieć zabieg. Ponieważ na USG, które było robione tuż po jej złapaniu nie było widać jeszcze ciąży, Maciek powiedział, że spokojnie możemy zaczekać jeszcze 2 tygodnie i przede wszystkim wzmocnić i odżywić sunię. O to jestem spokojna, Ania bardzo dba o pełny brzuszek Gabi:-) Poprosiłam o zapisanie jej jak najwcześniej, żeby nie czuła za długo głodu. Nie wyobrażam sobie, żeby maleńka czekała do popołudnia na głodniaka. Ja miałam dzisiaj w domu trzy głodne psy... Musiałam każdemu z nich z różnych powodów zrobić badania krwi. No więc nie dostały nic na śniadanie i musialam je przetrzymać do 9 rano. Barsa aż wymiotowała śliną z głodu, żarłok wielki... Od razu po badaniach dostały w gabinecie troszkę śniadania. Rzuciły się, jakby tydzień nie jadły. Jak gabi i tysiące innych bezdomniaków wytrzymywała ten głód, nie chcę sobie nawet tego wyobrażać:-( Quote
jola_li Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Skoro Gabusia w niezłej formie, to i sterylizacja - mam wielką nadzieję - przebiegnie bez niespodzianek :). Oby! A przy okazji przekazuję wielką prośbę: UWAGA !!! PEŁNA MOBILIZACJA , głosujemy na krakvecie na BERNARDYNY , BERNARDYN FUNDACJA ZWIERZĄT SKRZYWDZONYCH ,prosimy. Znacie procedury to nic nie kosztuje a wykarmienie ponad 100 takich olbrzymów to nie lada wyzwanie http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16492 Quote
Ewa Marta Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 Dostałyśmy skan paragonu z lecznicy za pierwsze zabiegi przy Gabi. Ponieważ wcześniej Ela wysłała Maci zaliczkowo 50 zl, odliczamy tę kwotę i prześlemy dzisiaj 110 zł Maci, żeby mogla uregulować zalegóości w klinice. Quote
Mattilu Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Dobry wieczor Gabi, mam nadzieje, ze coraz bardziej wierzysz, ze moze byc dobrze:) Quote
Ellig Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 Dzisiaj okazalo sie ,ze Gabi nie ma jeszcze roku, skonczy 12 miesiecy w lipcu-sierpniu.Nie jest z 1 miotu czarnej suni. Quote
Recommended Posts