Isadora7 Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 [quote name='Ellig']A tak jechal do Maci cudowny szczeniak:) Ale słodziak Quote
Ellig Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Slodziak, ma kleszcze i w czasie drogi wychodzily z niego robale ale juz sie nim Macia zajmie;) Quote
Isadora7 Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Ellig napisał(a):Slodziak, ma kleszcze i w czasie drogi wychodzily z niego robale ale juz sie nim Macia zajmie;) Jakbym mogła w czymkolwiek pomóc to niech Macia woła. Quote
Macia Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Isadora7 napisał(a):Jakbym mogła w czymkolwiek pomóc to niech Macia woła. Maluda miała jeszcze 5 kleszczy. Została już wykąpana i dostała tabletkę na odrobaczenie. Jest wystraszona i siedzi raczej pod łóżkiem. Ogólnie jest słodziak. Jest mocno odwodniona, ale już się porządnie napiła, będę tego pilnować. Zjadła też trochę. Jutro jedzie ze mną do Wrocławia gdzie trafi do DT. Gabi jest naprawdę cudowna, dzisiaj już chodziła na smyczy. Może nie idealnie, ale jednak. Kochana stworzenie. Quote
Ellig Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Sunie u Ani są razem, razem dostały jeść sucha karmę, wypiły wodę. Teraz Gabi odpoczywa. Było obwąchiwanie, Gabi lezala na plecach.Sunia spi, wieczorem Ania ja wyczesze. - Jest piekna Tak mowi o Gabi Ania:) Quote
Ewa Marta Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Jestem z powrotem:-) Maleńka sunia musiala być odwodniona, bo w czasie jazdy 3 razy zwracała, w tym długaśnymi glistami błeee:-( a pić nie chciala wcale. Dawałam jej mokrą rękę do lizania, ale nie dało rady namówić ją do napicia się. Ona u mnie też się chowała, ale jak ją zaprosilam na kolana, to bardzo się odważyła i potem cała podróż przespała obok mnie. A Gabi? Jest przekochana, grzeczna, spokojna, delikatna, przytulaśna.... sunia ideał! Po drodze ani razu nie zwróciła, za to napiła się dosyć łapczywie trzykrotnie. Dostała pod koniec podróży 3 ciasteczka wątrobowe i to ją wprawiło w znakomity nastrój:-) U Ani początkowo nieśmiało, potem pięknie się z nią przywitała. Nie ukrywam, że i Ania miała w ręku ciasteczka;-) Została wspaniale powitana przez Biankę i Łatkę. Będzie jej tam dobrze. Jest bardzo chudziutka, same kostki pod sierścią. Wyjęłam jej jeszcze jednego kleszcza. Odżywimy, odpicujemy i szybko będzie gotowa do adopcji. Już zazdroszczę nowym właścicielom:-) Po zdjęciu szelek, pozostała na obróżce w ogrodzonym terenie, odprężyła się wyraźnie. Mam zdjęcia, ale wgram wieczorem, bo teraz pędzę z moimi psiakami na długi spacer, żeby im wynagrodzić rozłąkę:-) Dziewczyny, dzięki, że ją łapałyście, że chciało Wam się wracać!!!!! Quote
Ellig Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 (edited) Wiadomosc od Ani:"Przynioslam żółwia do domu, który wszedł Gabi na tylne łapy. teraz tak spią. Gabi go powąchała i dalej spi. Był Menio(kot) też zero reakcji. Jak ona jest zmęczona." Ania mowi,ze Gabi jest bardzo pogodna, macha ogonkiem:) Edited April 21, 2013 by Ellig Quote
Gusiaczek Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Ellig napisał(a):Wiadomosc od Ani:"Przynioslam żółwia do domu, który wszedł Gabi na tylne łapy. teraz tak spią. Gabi go powąchała i dalej spi. Był Menio(kot) też zero reakcji. Jak ona jest zmęczona." Ania mowi,ze Gabi jest bardzo pogodna, macha ogonkiem:) Dobrej Nocki Kochane :) Quote
Ewa Marta Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Czas na zdjęcia:-) Jak zwykle dużo, ale ciężko mi wybrać:-) Pierwsze spotkanie w Koninie Jest bardzo poddana A tu już w moim samochodzie: Quote
Ewa Marta Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Jest prześliczna:-) Taka sarnia... Tak się rozłożyła i zerkala na mnie prosząc o głaskanie:-) A tu już u Ani w ogródku: Quote
Ellig Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Cudowna, kochana Gabi:) http://www.iv.pl/images/81994976533589737076.jpg Quote
Ewa Marta Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Mam wiadomość od Ani: Byłyśmy na dworzu, dała się wyczesać. Potem Bianka uczyła ją jak jeść suche i zachować figurę (trzeba po jednym ziarenku wynosić na środek pokoju, a po zjedzeniu wracać po następne. Ja też tak muszę to może schudnę. Potem przespala mi się na stopach, bo dziewczyny (Bianka i Łatka) dały czadu na dworzu. Teraz byłyśmy w ogródku same. Trochę pochodziła bez załatwiania.. Pozdrawiamy. I kolejne zdjęcia:-) Dałyśmy jej czas na spokojne wejście do domu, więc siedziała nie chcąc się ruszyć: Wstała widząc ciasteczka:-) Skoczyła na Anię i zaczęła się przytulać:-) Quote
Ewa Marta Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Powolutku ruszyła sama na smyczy:-) Taka jestem chudzinka:-( Zdjęcie nie oddaje jej chudości Quote
Ewa Marta Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Nie zdecydowała się wejść sama po schodkach, więc wzięłam ją na ręce Już w środku, w domku:-) Z Anią Gdzie to ciacho? Quote
Ewa Marta Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Mam jeszcze filmik, ale wgram jutro, bo mnie zaraz wyniosą z domu.... Jutro wgram też zdjęcia Bianki, bo robiłam, na ile pozwoliła:-) Quote
Ewa Marta Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Isadora7 napisał(a):Urokliwa sunia Bardzo:-) Ale ten maluch, którego wiozłam też przecudna:-) Mój syn był zadziwiony. Pyta, jaki jest sens wiezienia jednego psiaka na DT tam, a drugiego z powrotem. Mówię mu, że to różne osoby, różne DT i układy, był zdziwiony, ale jemu też bardzo podobała się mała sunia. Wymyślał jej imię, ale w końcu nie wymyślił;-) Quote
Hope2 Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Ależ Gabi ma cudne oczka:loveu: szczeniak też słodziutki :) Quote
Ewa Marta Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Wgrał się już filmik. Zobaczcie, jaka to łagodność... Jest na nim też nasza Bianka:-) [video=youtube_share;9rbEBCXrPVw]http://youtu.be/9rbEBCXrPVw[/video] Quote
jola_li Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Śliczna jest Gabi! A Ewa ma tak balsamiczny głos, że psinka na pewno już uwierzyła, że - będzie dobrze :)! Quote
Ellig Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 O świcie wiad. od Ani: "Byłyśmy z Gabi o 5 na spacerze w ogródku. Zrobila wszystko. Po powrocie dalam jej troche suchej karmy i wyszlam z Bianka i Łatką na spacer. Gabi czekała na nas i ładnie przywitała po spacerze. Dopiero dokanczala karmę, która podjadala Bianka." Quote
Ellig Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Dziekuje za buziaki:buzi:. Kto by pomyslal,ze ta cudowna sunia zlapana na polu jest taka piekna i lagodna. Trafila w swoim zyciu, na wspaniale osoby, dziewczyny Macie i Lacie,ktorym los wlasnie takich bidulek nie jest obojetny... Ewus i Jej Syn pojechali po Gabi, chociaz wyjazd musial byc przelozony z soboty na niedziele, bo suni w sobote nie bylo na polach. Tyle zbiegow okolicznosci, przypadkow i takie zachudzone cudowne psisko. Czasami naprawdę nie wiem jak udaje sie nam tu Wszystkim pomagajacym , zebrac to w calosc, poukladac logistycznie i byc swiadkiem "cudu" :) Quote
Recommended Posts