Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Okazało się, że nie mogę pojechać na wizytę przedadopcyjną dla Gabi w czwartek i z marszu umówiłam się na dzisiaj wieczorem... Myślę, że to będzie tylko formalność, bo jestem w stałym kontakcie z miłą panią Kasią, która doczekać się już nie może Gabi.

Siedzi mi w sercu ta sunia... oj bardzo mi siedzi. Aż mi przykro, że nie myślę tyle o innych moich podopiecznych, ale serce nie sługa...

Gusiaczku, Wielki Szu to jest gość:-) Nie dziwię się, że Cię zauroczył;-)

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Domek sprawdzony:-) Bardzo mi się podobają ludzie, do których trafi Gabi:-)
Obejrzałam sobie wyprawkę zakupioną już dla suni. Identyfikatory idą już pocztą. Zamówione od razu cztery, gdyby w zabawie Gabi zgubiła jakiś. No i obcykana już lecznica, w której od razu można panienkę zaczipować. Może zrobimy to od razu w drodze do DS...
Gabi zostanie Warszawianką i będzie mieszkała na Pradze Południe w bloku, ale z cichym podwóreczkiem:-) Idąc do domu widziałam kilka psiaków na spacerach z ludźmi, więc będzie miała towarzystwo, a niedaleko domu Park Skaryszewski na spacery:-)

Edited by Ewa Marta
Posted

Na wieść o DS dla Gabi Anusia z jednej strony się ucieszyła, a z drugiej strasznie zasmuciła i dopytywała, czy to już w ten wtorek, czy ma jeszcze Gabi dla siebie przez tydzień... Ja wiem jedno, gdyby była u mnie na DT, nie oddałabym jej za żadne skarby, więc dobrze, że jest u Ani, która ma jednak ciut więcej rozsądku niż ja.

W sumie dobrze się złożyło, że Elunia do niej nie jeździła, bo ryczałybyśmy we trzy, a tak to Ela nas jakoś będzie podtrzymywała na duchu;-)

Umówiłam się, że we wtorek spotkamy się z Państwem u Ani i wspólnie zawieziemy moim samochodem Gabi do nowego domku. Chcę dopilnować jej pierwszego kontaktu z nowym miejscem. No i pobyć z nią jeszcze troszkę... Kochana sunieczka....

Posted

jola_li napisał(a):
Kolejne wygrane życie :)!
Szczęśliwa Gabusia!
Bardzo się cieszę, że - dzięki Wam - już nic złego jej nie spotka :).

Wiesz Joluś, to dzięki wielu osobom... bo komuś się chciało na facebooku napisać prośbę o pomoc dla stadka, Maci i Lacia chciało się pojechać i zobaczyć na miejscu, potem chciało im się kolejny raz jechać i łapać Gabi, a gdzieś na końcu tego "chcenia" jesteśmy my z Elunią, którym oczy Gabi spać nie dały:-)

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Wiesz Joluś, to dzięki wielu osobom... bo komuś się chciało na facebooku napisać prośbę o pomoc dla stadka, Maci i Lacia chciało się pojechać i zobaczyć na miejscu, potem chciało im się kolejny raz jechać i łapać Gabi, a gdzieś na końcu tego "chcenia" jesteśmy my z Elunią, którym oczy Gabi spać nie dały:-)

I jeszcze jest Ania, ktora kocha wszystkie zwierzaki i zawsze jest gotowa przyjac kolejna bide pod swoj dach, pomagac jej, dbac o zdrowie, spacery, socjalizacje, sluchac moich codziennych wskazowek jak postepowac z psiakiem ( jestem up... pod tym wzgledem).:)

Posted

Mattilu napisał(a):
Ja tez! A swoja droga widzialyscie, ze w kozienickim przytulisku pojawila sie mala sunia do Gabi podobna? :(

Widzialam....

Posted

Mattilu napisał(a):
Ja tez! A swoja droga widzialyscie, ze w kozienickim przytulisku pojawila sie mala sunia do Gabi podobna? :(

Ellig napisał(a):
Widzialam....

No cóż.... ja jeszcze nie widziałam, ale trzeba o tym porozmawiać Eluś;-)

Tylko oczywiście trąba jedna nie umiem znaleźć tego wątku...

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Bardzo Ci dziękuję. W międzyczasie okazało się, że na cito musimy zaopiekować się mamą naszwej Bianki - Śnieżką, więc chyba nie będę wchodziła, żeby mi serce nie pękło:-(

Ewus, wiesz, po prostu o niej pamietaj, gdyby byly jakies inne telefony w sprawie adopcji Gabi. A jak sie miewa nasza ulubienica?

Posted

Mattilu napisał(a):
Ewus, wiesz, po prostu o niej pamietaj, gdyby byly jakies inne telefony w sprawie adopcji Gabi. A jak sie miewa nasza ulubienica?

W sprawie adopcji Gabi nie ma telefonow, dzisiaj byla w lecznicy gdzie wszczepiono jej czipa, we wtorek pojedzie do swojego DS.
Na malutka sunie z Kozienic od razu zwrocilam uwage jeszcze na FB, myslalysmy,zeby ja zabrac do Ani ale zadzwonila bardzo zasmucona Marcelina,ze musza na cito zabrac z hoteliku 5 psow i nie maja dokad w tym Śniezke, mame Bianki....
Śniezka przyjedzie we wtorek z Poznania, niestety nie mamy tyle mozliwosci finansowych ,zeby utrzymac teraz trzy psy w PDT.

Posted

Mattilu napisał(a):

Mattilu, jeśłi tylko będzie jakikolwiek telefon, oczywiście mogę przekazać namiary na Mestudio i sunię... Problem w tym, że nie było ANI JEDNEGO telefonu o Gabi... Pani Kasia adoptuje sunię tylko dlatego, że przyjechała poznać Biankę i poznała też gabi. ja tego nie rozumiem, bo nie dość, że jest śliczna, to jeszcze wesoła, grzeczna i wszystko co najlepsze... Jedyny minus, to że mi dzisiaj razem z Bianką zabrudziły cały samochod;-) Wymiotowały obie, ale to stres jazdy bez klimatyzacji, która mi padła, korki w dusznym mieście, wizyta u weta i jeszcze 3 ciasteczka...
Gabi ma zjęty szew, ranka jest idealnie zagojona. Jest zaczipowana narazie na mnie, potem zmienimy dane, ale jestem już spokojna, że jakby co, to czipa ma:-) Była bardzo grzeczna u weta, choć troszkę się bała i pisnęła w czasie czipowania.

Posted

Malutka Gabi :) Dobrze, ze jest zaczipowana.

Nie wiedzialam, ze nie bylo telefonow o Gabi :( Czemu, Waszym zdaniem, o Bianke tyle jest telefonow, a o Gabi zadnego? :shake:

Ide szukac watku Sniezki;)

Posted (edited)

Mattilu napisał(a):
Malutka Gabi :) Dobrze, ze jest zaczipowana.

Nie wiedzialam, ze nie bylo telefonow o Gabi :( Czemu, Waszym zdaniem, o Bianke tyle jest telefonow, a o Gabi zadnego? :shake:

Ide szukac watku Sniezki;)

Pytałam o to Panią Kasię. Powiedziała, że nawet nie zauważyła ogłoszeń Gabinki, mimo że pojawiły się tego samego dnia. Bianka jest zjawiskowa, maleńka. Gabi na zdjęciach wygląda na większą. Nawet wetka, która wpisywała dane do czipa zdziwiła się, kiedy podałam wagę 12,5 kg. Była pewna, że Gabiś waży więcej...

Śnieżka będzie na wspólnym wątku z Bianką, swoją córcią:-) Niech ta jedna historia znajdzie się w jednym miejscu...
Kiedy odbierałam Gabi od Maci i Laci, chciałyśmy z Elunią wziąć od razu Śnieżkę do Ani. Wtedy lepszym pomysłem wydawało się zabranie jej do miejsca, które znała. Teraz los pchnął ją w nasze ręce...

Edited by Ewa Marta