Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

ciotka koniara , a Ty nie wiesz ze kon nie zje na pastwisku trawy z tego miejsca gdzie lezala kupa, a ni w ten rok ani w przyszly? To prawda i sprawdza sie i tu. gdzieniegdzie nie sprzatnelam i na wyjedzonej lace prezentuja sie kepy bujnej trawy ktorej nie tkną.

koza, jeszcze mi kozy trzeba... zby bylo jak w kawale o rabinie, Mojsze i kozie?:shake:
doic kozy nie umiem:p
nie mam wozu:p (brak kasy, moze jakas zrzutka na dogomanii??:evil_lol:)
ale generalnie sie zgadzam i chetnie bym ten tego, pozostala przy "i takie tam":cool3:

Mordzian radzi sobie bardzo dobrze i dopisuje jej humor :-)
Ogonek lysy troche, ja go wysluskiwalam nozyczkami z takiej pochewki filcowej, i musialam przy samej skorze ciac. Ale to nic, odrosnie :-)
wyniki zeskrobiny beda za 7 dni.

Prawda, ze sliczna Mordzian?;)

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ciotka koniara , a Ty nie wiesz ze kon nie zje na pastwisku trawy z tego miejsca gdzie lezala kupa, a ni w ten rok ani w przyszly? To prawda i sprawdza sie i tu. gdzieniegdzie nie sprzatnelam i na wyjedzonej lace prezentuja sie kepy bujnej trawy ktorej nie tkną.

Nasze konie nie miały pastwisk. :eviltong: Potem każda stajnia taki mały wybieg robiłą. Ale co z tego jak koni w stajni ponad 20 a wybieg malutki i strach puszczać razem bo kazde z innej stadniny. Za szybki obrót był tych koni. To były półkrewki wiec rok i do domu. A i tak napoczątku trzeba było te buraki z nich wywalić, bo przychodziły z brzuchami do ziemi. A jak juz zaczeły wyscigowa robote to na tym wybiegu tak szalały ze strach, było.

doic kozy nie umiem:p

To kup se kozła, doić nie trzeba.

Posted

Bardzo ciekawy wątek . Dużo tu praktycznych informacji z wielu dziedzin życia .
Zawsze myślalam , że " chłop śpi , a w polu samo mu rośnie "
Ale może nie dotyczy to bab :shake:

Mordzian prześliczna :loveu:

Posted

rosnie samo, owszem :-)
a potem pewnie chlop wysyla babe (ja sama sie wysylam z braku chlopa)
aby owe dary Boze skosila zebrala upchala do stodoly pole posprzatala ponawozila przeorała przygotowala do nastepnych plonow, obsiala i znow bedzie samo roslo:evil_lol:

Mordzian wita ciocie. Dzis napoczela bandaz na gipsie, musze jej pilnowac :-)

Posted

Dorothy napisał(a):
o rety, znaczy juz mi literki sie plątają pod palcami. Zmeczenie :-) przepraszam...

dorothy - musisz nas rozróżniac:evil_lol: - sa tu az dwie anie na tym watku...i obie wystawiają bazarki...:lol:

a jak u morgan z jedzeniem - do czego sie przekonała? nasza tymczasowa brenda nie chce nic jesć i grymasi strasznie - je tylko parówki drobiowe - a ma przy tym anemie, wiec przydałoby sie cos innego ...:shake:

kiedy planujesz sterylkę małej? i ile pieniazków jeszcze brakuje?

Posted

nasza tymczasowa brenda nie chce nic jesć i grymasi strasznie - je tylko parówki drobiowe - a ma przy tym anemie, wiec przydałoby sie cos innego ...:shake:

A próbowałaś ryby?

A sterylka nie wczesniej niż się zrosnie łapka i Morgana dojdzie do pełnego zdrowia. Ja by, jeszcze poczekała az sie wyjasni z ta skóra. Coby nie babrac jej nic do srodka jak sie okaze ze trzeba to swiństwo skórne leczyć.

Posted

[quote name='BIANKA1']Dziewczyny , widziałyście ? LALUNA jest moderatorem:crazyeye:
Będzie nam teraz dawala po łapkach :evil_lol:[/quote]
Nic sie nie ukryje zbyt dlugo. Czyli musze zarządzic ze koniec balang przed 24 a Ci co się wymigiwali od imprez są teraz zobowiazani:evil_lol:

I uwaga na ostrzeznie, bany i wykasowane posty. Bo sie dopiero wprawiam i mogę cos komuś przez przypadek zrobic.Jakby co nie wpadajcie w panike, tylko grzecznie zgłoscie tylko ostrożnie cobym sama nie wpadła w panike i nie zabkolowała całego dogo. Dzisaj po mojej nominacji na chwile przestało działac dogo. Nie wiem czy to zbieg okolicznosci, ale musicie byc czujni:eviltong:

Posted

Gratulujemy z całego serca :loveu:
Będziemy czujne , zwarte i gotowe :evil_lol:
Na początek proszę o wklejenie wątku Frytki na stałe , dopóki nie zbiore brakujacej sumy na sterylkę :cool3:

Ciekawe co teraz zrobi mod LALUNA :eviltong:

Posted

Gratulujemy z całego serca :loveu:

Dzieki :lol:
Weszka jak bedziesz imprezować po 24 to napewno nie.;)

Na początek proszę o wklejenie wątku Frytki na stałe , dopóki nie zbiore brakujacej sumy na sterylkę :cool3:

Moze bysta mnie ulgowo potrafktowali, przez kilka dni? Taki okres ochronny dla niedoswiadczonych Modów co jednym przyciskiem nie tym mogą skasować cały temacik.:razz:
Muszę dopiero poznać wszelkie funkcje coby czegos w kosmos nie posłać. Mam nadzieje ze tu jest jakas funkacja awaryjna i albo można sie katapultować, albo przywrócic do stanu przed wysadzeniem. :evil_lol:

Posted

laluna - gratuluje:loveu:
ja tez jestem grzeczną dziewczynką - tak jak i ciocia weszka - i myśle ze kłopotu Ci nie sprawie..;) :evil_lol:
Natomiast od razu miałabym prosbe czy mogłabys sprawic aby została przywrócona funkcja Edit również na bazarkach (przynajmniej chociaz w pierwszym poscie) - bo bardzo by to ułatwiło aktualizacje licytacji...:roll:

Posted

[quote name='LALUNA']Dzieki :lol:
Weszka jak bedziesz imprezować po 24 to napewno nie.;)

Moze bysta mnie ulgowo potrafktowali, przez kilka dni? Taki okres ochronny dla niedoswiadczonych Modów co jednym przyciskiem nie tym mogą skasować cały temacik.:razz:
Muszę dopiero poznać wszelkie funkcje coby czegos w kosmos nie posłać. Mam nadzieje ze tu jest jakas funkacja awaryjna i albo można sie katapultować, albo przywrócic do stanu przed wysadzeniem. :evil_lol:[/quote]

Dobrze , poczekamy :lol: Znam ten ból . Jak robilam kiedyś ALLEGRO to wyslalam zdjęcia w niebyt :shake: Syn stwierdził , że tylko ja mogłam coś takiego zrobic :oops:

Posted

rozterki młodego moda :evil_lol:
co zrobić żeby nie wysłać forum w kosmos....:lol:

SERDECZNE GRATULACJE!

Sluchajdcie dziewczyny, MAMY CHODY!! :cool3::cool3::cool3:

Posted

Natomiast od razu miałabym prosbe czy mogłabys sprawic aby została przywrócona funkcja Edit również na bazarkach (przynajmniej chociaz w pierwszym poscie) - bo bardzo by to ułatwiło aktualizacje licytacji...:roll:

Zobacz bo podobno juz jest przywrócona funkcja edit.

Sluchajdcie dziewczyny, MAMY CHODY!! :cool3::cool3::cool3:

Kto ma ten ma i to sie jeszcez okaże kto. To jak imprezka po 24? Bede spradzać obecnosć :razz:

Posted

Gratulacje dla Laluny!!
Jak by co swój człowiek we władzach będzie...:evil_lol:
Impreza wieczorna się szykuje ! Mam nadzieję , że dam radę , bo mam za sobą "białą" nockę ..:mad:

Posted

Kluskowe kiepsciutko :-(
w dodatku ostatnio wbiegl calym impetem pod zuka, zdzierajac sobie skore z glowy i doznajac poteznego wstrzasu chyba, potem sie zataczal, tak mi go bylo zal... nowszystkie psy biegly a on tez za nimi, stal zuk zaparkowany na sciezce, nie zdazylam krzyknac, zreszta on woli za stadem niza za moim glosem jak one tak pedza wszystkie. I walnal... strasznie.:shake:

Mordzian fakt, zeszczuplala, choc jeszcze jest kluska, to na tych zdjeciach wyglada szczuplej niz w realu, no i zaczela jesc!
Wspaniale wsuwa sucha karme! Narazie dostalam od kolezanki probki royal canin dla roznych tam, wiec jej daje, a na dluzsza mete to nie wiem, moze przez jakis czas cos z witaminami dla szczeniat? Wiem ze to smiesznie brzmi, ale jak moja klacz byla zaglodzona, dostawala pasze dla zrebiat i pieknie sie odkarmila, siersc nabrala polysku, kopyta sie wzmocnily.

Posted

No, a ja na zdjęciach widzę, że sucz cała w czymsik wytarzana i co za tym idzie szczęśliwa :)
Na wsi czysty i błyszczący pies, to pies nieszczęśliwy. Moje zawsze odpowiednio ufiokowane i pachnące :mad:

Laluna - ja jakbym od zawsze cię na zielono widziała...dopiero te posty mnie uświadomiły :)

Posted

nie dawac, to co dawac? Jakies propozycje?
Mysle ze jej brak witamin i wapnia po diecie schroniskowej. Czekam na propozycje karmy :-) ona nie je duzo wiec moze co kupie. Mowilam juz ze moje duze 4 psy zjadaja 15 kg karmy na tydzien??
To dopiero jest bankructwo :-(

Mordzian wytarzana jest codziennie, uwielbia to. Tym razem to bylo siano :-)
Ale dzis np swiezo zbronowany splachetek ogrodka posiany trawa (Morgan "walcowala")
a czasem mokra trawa, a czasem kupka, wiadomo :evil_lol:
Napewno jest szczesliwa. Patrze na jej oczy i widze :-)

Posted

[quote name='Czarodziejka']No, a ja na zdjęciach widzę, że sucz cała w czymsik wytarzana i co za tym idzie szczęśliwa :)
Na wsi czysty i błyszczący pies, to pies nieszczęśliwy. Moje zawsze odpowiednio ufiokowane i pachnące :mad:

Pamiętam Gajkę z krowim plackiem jak z jakąś perfumą........:-(