Dorothy Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ciotka koniara , a Ty nie wiesz ze kon nie zje na pastwisku trawy z tego miejsca gdzie lezala kupa, a ni w ten rok ani w przyszly? To prawda i sprawdza sie i tu. gdzieniegdzie nie sprzatnelam i na wyjedzonej lace prezentuja sie kepy bujnej trawy ktorej nie tkną. koza, jeszcze mi kozy trzeba... zby bylo jak w kawale o rabinie, Mojsze i kozie?:shake: doic kozy nie umiem:p nie mam wozu:p (brak kasy, moze jakas zrzutka na dogomanii??:evil_lol:) ale generalnie sie zgadzam i chetnie bym ten tego, pozostala przy "i takie tam":cool3: Mordzian radzi sobie bardzo dobrze i dopisuje jej humor :-) Ogonek lysy troche, ja go wysluskiwalam nozyczkami z takiej pochewki filcowej, i musialam przy samej skorze ciac. Ale to nic, odrosnie :-) wyniki zeskrobiny beda za 7 dni. Prawda, ze sliczna Mordzian?;) Quote
LALUNA Posted June 17, 2007 Author Posted June 17, 2007 ciotka koniara , a Ty nie wiesz ze kon nie zje na pastwisku trawy z tego miejsca gdzie lezala kupa, a ni w ten rok ani w przyszly? To prawda i sprawdza sie i tu. gdzieniegdzie nie sprzatnelam i na wyjedzonej lace prezentuja sie kepy bujnej trawy ktorej nie tkną. Nasze konie nie miały pastwisk. :eviltong: Potem każda stajnia taki mały wybieg robiłą. Ale co z tego jak koni w stajni ponad 20 a wybieg malutki i strach puszczać razem bo kazde z innej stadniny. Za szybki obrót był tych koni. To były półkrewki wiec rok i do domu. A i tak napoczątku trzeba było te buraki z nich wywalić, bo przychodziły z brzuchami do ziemi. A jak juz zaczeły wyscigowa robote to na tym wybiegu tak szalały ze strach, było. doic kozy nie umiem:p To kup se kozła, doić nie trzeba. Quote
LALUNA Posted June 17, 2007 Author Posted June 17, 2007 capa, znaczyy?? cap podobno capi:p Jakby go wykastrować to już chyba nie :evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Bardzo ciekawy wątek . Dużo tu praktycznych informacji z wielu dziedzin życia . Zawsze myślalam , że " chłop śpi , a w polu samo mu rośnie " Ale może nie dotyczy to bab :shake: Mordzian prześliczna :loveu: Quote
Dorothy Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 rosnie samo, owszem :-) a potem pewnie chlop wysyla babe (ja sama sie wysylam z braku chlopa) aby owe dary Boze skosila zebrala upchala do stodoly pole posprzatala ponawozila przeorała przygotowala do nastepnych plonow, obsiala i znow bedzie samo roslo:evil_lol: Mordzian wita ciocie. Dzis napoczela bandaz na gipsie, musze jej pilnowac :-) Quote
AniaB Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Dorothy napisał(a):o rety, znaczy juz mi literki sie plątają pod palcami. Zmeczenie :-) przepraszam... dorothy - musisz nas rozróżniac:evil_lol: - sa tu az dwie anie na tym watku...i obie wystawiają bazarki...:lol: a jak u morgan z jedzeniem - do czego sie przekonała? nasza tymczasowa brenda nie chce nic jesć i grymasi strasznie - je tylko parówki drobiowe - a ma przy tym anemie, wiec przydałoby sie cos innego ...:shake: kiedy planujesz sterylkę małej? i ile pieniazków jeszcze brakuje? Quote
LALUNA Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 nasza tymczasowa brenda nie chce nic jesć i grymasi strasznie - je tylko parówki drobiowe - a ma przy tym anemie, wiec przydałoby sie cos innego ...:shake: A próbowałaś ryby? A sterylka nie wczesniej niż się zrosnie łapka i Morgana dojdzie do pełnego zdrowia. Ja by, jeszcze poczekała az sie wyjasni z ta skóra. Coby nie babrac jej nic do srodka jak sie okaze ze trzeba to swiństwo skórne leczyć. Quote
Dorothy Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 tez tak myśle. No i kasa na sterylke poszła na składanie łapy.... ale sa bazarki, jestem dobrej mysli :-) Quote
BIANKA1 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Dziewczyny , widziałyście ? LALUNA jest moderatorem:crazyeye: Będzie nam teraz dawala po łapkach :evil_lol: Quote
LALUNA Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 [quote name='BIANKA1']Dziewczyny , widziałyście ? LALUNA jest moderatorem:crazyeye: Będzie nam teraz dawala po łapkach :evil_lol:[/quote] Nic sie nie ukryje zbyt dlugo. Czyli musze zarządzic ze koniec balang przed 24 a Ci co się wymigiwali od imprez są teraz zobowiazani:evil_lol: I uwaga na ostrzeznie, bany i wykasowane posty. Bo sie dopiero wprawiam i mogę cos komuś przez przypadek zrobic.Jakby co nie wpadajcie w panike, tylko grzecznie zgłoscie tylko ostrożnie cobym sama nie wpadła w panike i nie zabkolowała całego dogo. Dzisaj po mojej nominacji na chwile przestało działac dogo. Nie wiem czy to zbieg okolicznosci, ale musicie byc czujni:eviltong: Quote
weszka Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 No no gratulacje LALUNA. Ja jestem chyba grzeczną dogomaniaczką to mam nadzieję że się nie będziemy musiały bić :evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Gratulujemy z całego serca :loveu: Będziemy czujne , zwarte i gotowe :evil_lol: Na początek proszę o wklejenie wątku Frytki na stałe , dopóki nie zbiore brakujacej sumy na sterylkę :cool3: Ciekawe co teraz zrobi mod LALUNA :eviltong: Quote
LALUNA Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 Gratulujemy z całego serca :loveu: Dzieki :lol: Weszka jak bedziesz imprezować po 24 to napewno nie.;) Na początek proszę o wklejenie wątku Frytki na stałe , dopóki nie zbiore brakujacej sumy na sterylkę :cool3: Moze bysta mnie ulgowo potrafktowali, przez kilka dni? Taki okres ochronny dla niedoswiadczonych Modów co jednym przyciskiem nie tym mogą skasować cały temacik.:razz: Muszę dopiero poznać wszelkie funkcje coby czegos w kosmos nie posłać. Mam nadzieje ze tu jest jakas funkacja awaryjna i albo można sie katapultować, albo przywrócic do stanu przed wysadzeniem. :evil_lol: Quote
AniaB Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 laluna - gratuluje:loveu: ja tez jestem grzeczną dziewczynką - tak jak i ciocia weszka - i myśle ze kłopotu Ci nie sprawie..;) :evil_lol: Natomiast od razu miałabym prosbe czy mogłabys sprawic aby została przywrócona funkcja Edit również na bazarkach (przynajmniej chociaz w pierwszym poscie) - bo bardzo by to ułatwiło aktualizacje licytacji...:roll: Quote
BIANKA1 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='LALUNA']Dzieki :lol: Weszka jak bedziesz imprezować po 24 to napewno nie.;) Moze bysta mnie ulgowo potrafktowali, przez kilka dni? Taki okres ochronny dla niedoswiadczonych Modów co jednym przyciskiem nie tym mogą skasować cały temacik.:razz: Muszę dopiero poznać wszelkie funkcje coby czegos w kosmos nie posłać. Mam nadzieje ze tu jest jakas funkacja awaryjna i albo można sie katapultować, albo przywrócic do stanu przed wysadzeniem. :evil_lol:[/quote] Dobrze , poczekamy :lol: Znam ten ból . Jak robilam kiedyś ALLEGRO to wyslalam zdjęcia w niebyt :shake: Syn stwierdził , że tylko ja mogłam coś takiego zrobic :oops: Quote
Dorothy Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 rozterki młodego moda :evil_lol: co zrobić żeby nie wysłać forum w kosmos....:lol: SERDECZNE GRATULACJE! Sluchajdcie dziewczyny, MAMY CHODY!! :cool3::cool3::cool3: Quote
LALUNA Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 Natomiast od razu miałabym prosbe czy mogłabys sprawic aby została przywrócona funkcja Edit również na bazarkach (przynajmniej chociaz w pierwszym poscie) - bo bardzo by to ułatwiło aktualizacje licytacji...:roll: Zobacz bo podobno juz jest przywrócona funkcja edit. Sluchajdcie dziewczyny, MAMY CHODY!! :cool3::cool3::cool3: Kto ma ten ma i to sie jeszcez okaże kto. To jak imprezka po 24? Bede spradzać obecnosć :razz: Quote
figa33 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Gratulacje dla Laluny!! Jak by co swój człowiek we władzach będzie...:evil_lol: Impreza wieczorna się szykuje ! Mam nadzieję , że dam radę , bo mam za sobą "białą" nockę ..:mad: Quote
figa33 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 A Mordzia szczuplutka i te oczka śmiejące!!:loveu: No naprawdę,taka laska się z niej zrobiła!!:loveu: Ale Klusowe oczka chyba nie bardzo...:shake: Quote
Dorothy Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Kluskowe kiepsciutko :-( w dodatku ostatnio wbiegl calym impetem pod zuka, zdzierajac sobie skore z glowy i doznajac poteznego wstrzasu chyba, potem sie zataczal, tak mi go bylo zal... nowszystkie psy biegly a on tez za nimi, stal zuk zaparkowany na sciezce, nie zdazylam krzyknac, zreszta on woli za stadem niza za moim glosem jak one tak pedza wszystkie. I walnal... strasznie.:shake: Mordzian fakt, zeszczuplala, choc jeszcze jest kluska, to na tych zdjeciach wyglada szczuplej niz w realu, no i zaczela jesc! Wspaniale wsuwa sucha karme! Narazie dostalam od kolezanki probki royal canin dla roznych tam, wiec jej daje, a na dluzsza mete to nie wiem, moze przez jakis czas cos z witaminami dla szczeniat? Wiem ze to smiesznie brzmi, ale jak moja klacz byla zaglodzona, dostawala pasze dla zrebiat i pieknie sie odkarmila, siersc nabrala polysku, kopyta sie wzmocnily. Quote
AnkaG Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Nie dawaj karmy dla szczeniąt bo ma za dużo białka. :razz: Quote
Czarodziejka Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 No, a ja na zdjęciach widzę, że sucz cała w czymsik wytarzana i co za tym idzie szczęśliwa :) Na wsi czysty i błyszczący pies, to pies nieszczęśliwy. Moje zawsze odpowiednio ufiokowane i pachnące :mad: Laluna - ja jakbym od zawsze cię na zielono widziała...dopiero te posty mnie uświadomiły :) Quote
Dorothy Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 nie dawac, to co dawac? Jakies propozycje? Mysle ze jej brak witamin i wapnia po diecie schroniskowej. Czekam na propozycje karmy :-) ona nie je duzo wiec moze co kupie. Mowilam juz ze moje duze 4 psy zjadaja 15 kg karmy na tydzien?? To dopiero jest bankructwo :-( Mordzian wytarzana jest codziennie, uwielbia to. Tym razem to bylo siano :-) Ale dzis np swiezo zbronowany splachetek ogrodka posiany trawa (Morgan "walcowala") a czasem mokra trawa, a czasem kupka, wiadomo :evil_lol: Napewno jest szczesliwa. Patrze na jej oczy i widze :-) Quote
figa33 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='Czarodziejka']No, a ja na zdjęciach widzę, że sucz cała w czymsik wytarzana i co za tym idzie szczęśliwa :) Na wsi czysty i błyszczący pies, to pies nieszczęśliwy. Moje zawsze odpowiednio ufiokowane i pachnące :mad: Pamiętam Gajkę z krowim plackiem jak z jakąś perfumą........:-( Quote
Recommended Posts