figa33 Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 To Dorothy znowu te prace polowe dopadły? A tu zmiana pogody się szykuje, jakieś burze , deszcze, spadek temperatury...brrr:mad: Quote
Dorothy Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 nie no, ze słomą czekam na Ciebie Laluna :diabloti: za to dzis przenioslam dwa kubiki sporych kamieni i jeden mniejszych na skalniak, wlasnymi rekami w rekawiczkach, chyba z piec ton tego bylo, palce mam potluczone bo ciezkie pojedyncze sztuki, no i teraz czuje ze mi to w kosc dalo, bola mnie stawy lokciowe,ze o dloniach nie wspomne..... ale za to potem jak skoncze to robie impreze przy skalniaku (a bedzie spory) i zapraszam wszystkie ciotki, bedzie pieknie! npoza tym mialam znow duzo biegania za roznymi sprawami, a obowiazki domowo-stajenne wciaz nie chca zrobic sie same :placz: Dlatego teraz po zazyciu kąpieli podpieram sie nosem... nie mialam kiedy zrobic zdjec :-( Mordziance porasta siersc, najladniej na glowie bo tam nie ma tych grzybicznych zmian, powoli bede musiala myslec o podcieciu jej grzywki bo wlosy spadaja jej na oczy a przy swoim i tak nienajlepszym wzroku Mordzian ma klopot z lokalizacja swojej pani w ogrodzie :evil_lol: gips w sumie ma nosic miesiac, dopiero mija pojutrze dwa tygodnie, jeszcze dwa....a w jakim stanie jest ten gips nawet nie chce mowic, strumyk zaliczyl juz kilka razy, plus bieganie po glebie bez rekawiczki, bo Mordzian uwaza ze jak nie pada to po co jej kalosz, i zdejmuje... zostala juz prawie sama siatka z zywicy, bandaz na ile sie dalo zdjelam, bo wciaz byl mokry... poza tym dzis Mordzian odmowila jedzenia, bo nie zdazylam ugotowac, i dostala samo suche, podlane troche mleczkiem, i to chyba byl glupi pomysl bo nawet nie sprobowala. Zaraz jej dam bez mleczka druga porcje. Poza tymmto jest Brit, dostalam probki tej karmy, cena jest atrakcyjna a jakosc tez ponoc dobra.. ps. apropos pogody ja tu mam codzien wsciekly upal i codzien wsciekla burze z oberwaniem chmury ktora trwa godzine, potem troche popada potem znow upal :-) Quote
Dorothy Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 ciocie moze zrobicie jakas reklame bazarku dla Mordzian? jakas adnotacja w podpisie albo co... :modla: Quote
figa33 Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Nie no Dorothy, zlituj się , już myślałam ,że coś się stało, ale jak LALUNA napisała o tej słomie;) to już wiedziałam , że ok. Quote
Dorothy Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 nie no nic sie nie stalo, jeszcze tylko to ze sa wakacje, to znaczy Jula ma wakacje, i nie moglam dopchac sie do komputera :placz: poniewaz dostala gre edukacyjna o sloniku, i przez cholernego slonika moje dziecko wmurowalo w krzeslo na kamien przed monitorem... Quote
figa33 Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Coś tam udało mi się stworzyć:razz:, ale dlaczego nie ma we wcześniejszych postach?:razz: No naprawdę te zawiłości komputerowe....:razz: Quote
BIANKA1 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 No , nareszcie . Już się denerwowałam , że coś sie stało . Proszę wiecej nie robić takich numerów . Ma mi sie meldować przynajmniej 2 razy na dobe . Z tym noszeniem kamieni to daj sobie na wstrzymanie . Jak będziesz miała moje lata , to zobaczysz , że lepiej 2 razy odpocząć , niż raz się zmeczyć .:evil_lol: Quote
Dorothy Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 oj wiem:-( glupia sprawa ale dzis nie umialam utrzymac w dloni szczotki do wlosow, a smarowanie bulki maslem sprawialo bol i klopot, noz wypadal z dloni... :-( chyba przesadzilam, dlonie mam opuchniete i jak polamane, boli kazdy palec. A ja w dodatku jak moja mama mam to takie co sie nazywa zespol cieśni nadgarstka czy jakos tak, wiezadlo sztywnieje i cierpna i bola palce bo uciska na nerwy. Ciocia figa33 zna to napewno :-) Ale meldowac sie bede. Justynko podpis superowy, :calus: Quote
figa33 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 No to rzeczywiście bardzo mądrze zrobiłaś przerzucając tonę kamieni:mad: Oj Dorotko, Dorotko..... Quote
Agnieszka Co. Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Oj, widzę że się zapaliłaś do tego skalniaka! A ziemię już na nim masz? Mamy w piątek się zjawić z roślinkami skalniakowymi? Quote
Dorothy Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 ziemi nie mam, ukladania kamieni tez jeszcze nie skonczylam (rece) mysle ze sadzic bedziemy w przyszlym tygodniu , :-) w ten weekend wyjezdzam (zawody) musze dac odpoczac lapkom, przesadzilam.... Quote
LALUNA Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 w ten weekend wyjezdzam (zawody) Do Strzegomia, na Puchar świata WKKW ?:razz: Quote
Dorothy Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 tak :-) udalo sie, jakas zupelnie obca mi osoba przyjedzie na 2 dni do koni, zobaczymy ... jednak bede tylko na crossie w sobote, bo moge wyjechac w piatek po poludniu, a w niedziele zabieram z Bogatyni konia i wracam do domu. Mordzian dzis spala ze mna na kanapie, zlamalam swe zelazne zasady :cool1: Quote
LALUNA Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 EEEEEEEEEE to sie nie zgramy bo ja bede w niedziele :shake: A Morgane zabierasz? Quote
Dorothy Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 wlasnienie moge sie zdecydowac, wiesz jak to jest na krosie, trzeba pochodzic, poogladac przeszkody, a Mordzian co, z ta łapką? Myslalam nawet o specjalnej torbie na Mordzian, ale znalazlam tylko takie na yorki, no i Mordzian bylo-nie bylo wazy 14 kg:razz: Quote
LALUNA Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 Dorothy napisał(a):wlasnienie moge sie zdecydowac, wiesz jak to jest na krosie, trzeba pochodzic, poogladac przeszkody, a Mordzian co, z ta łapką? Myslalam nawet o specjalnej torbie na Mordzian, ale znalazlam tylko takie na yorki, no i Mordzian bylo-nie bylo wazy 14 kg:razz: Duzego chodzenia tam nie masz. Marcin K w wywiadzie mówił ze 80% przeszkód jest widzianych z jednego miejsca :eviltong: A Morgan dobrze zrobi taka socjalizacja. A i tak jak się doczłapiecie do jakiejś przeszkody to po to aby tam zostać. Niech lepiej bedzie z Toba, nizby miała gdzieś w kaciku ze strachu płakać. Quote
Dorothy Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 zartujesz??? No nie bylam tam. W Bialym Borze nogi mi do dupy wlazly przy zwiedzaniu krosu, w dodatku tam jest prawie wszystko w lesie, kolo lasu, na polankach, na lesnych duktach... Nie tylko Mordzian, ja tez bym plakala w kątku...:placz: Quote
Czarodziejka Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Przeczytałam o kamieniach, o kubikach i innych robotach... I powtórzę za moją sąsiadką: "Krzywda się kobiecie dzieje, gdy w domu nie ma kawałka chłopa"...który kawałek akurat ma na myśli nigdy nie zgadnę :razz: Quote
Dorothy Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 jesli mozna wybierac jestem zainteresowana glownie ramionami , od barkow do konca dloni, moze tez byc silna piers. (przytulanie, kopanie w ogrodku, przerzucanie ciezarow, noszenie na rekach :cool3:) Inne hmm,. kawalki sa zazwyczaj zrodlem rozmaitych problemow i nie sa mi absolutnie potrzebne...:D:D Quote
LALUNA Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 który kawałek akurat ma na myśli nigdy nie zgadnę :razz: No napewno nie głowy bo tam dużo nie ma, dzisiaj mi jeden taki podpadł. Kabelek od netu mi wypiał złosliwie:diabloti: Quote
AniaB Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 dorothy- wysłąłam moją comiesieczna rate na morgane .. sprawdź jutro prosze czy doszło..:lol: Quote
Dorothy Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 LALUNA napisał(a):No napewno nie głowy bo tam dużo nie ma, :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: OJ TAK. :D:D Quote
Dorothy Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 AniaB napisał(a):dorothy- wysłąłam moją comiesieczna rate na morgane .. sprawdź jutro prosze czy doszło..:lol: dziekuje jestes przekochana :calus: :calus: :calus: Quote
figa33 Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 [quote name='Dorothy']tak :-) udalo sie, jakas zupelnie obca mi osoba przyjedzie na 2 dni do koni, zobaczymy ... jednak bede tylko na crossie w sobote, bo moge wyjechac w piatek po poludniu, a w niedziele zabieram z Bogatyni konia i wracam do domu. Mordzian dzis spala ze mna na kanapie, zlamalam swe zelazne zasady :cool1: Morganka na kanapie z pańcią!:loveu:Ona bardzo, bardzo Cię kocha!:loveu: Też mam takie zasady, które niestety łamię , kiedy wpatrują się we mnie brązowe , śliczne, cierpliwie proszące guziczki..:razz: Quote
figa33 Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Widzę tu ciekawe dywagacje na temat przydatności określonych, męskich części ciała....:evil_lol: Hhmm.... Quote
Recommended Posts