Mazowszanka13 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Ale wystraszona bidulka, od razu mniejsza się wydaje. I Milka chyba jej coś mówiła ;) A bigiel do biglowej fundacji pojechał ? Quote
malagos Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 nie, fundacja miała dzwonić wczoraj, dzisiaj....... Adrianna nie jest z fundacji, ale pracuje z psami. A to ten ślicznotek: Quote
malagos Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 Inka nie dzwoni, ze już dziewczyny są na miejscu.... A ja nie chcę jej zamęczać telefonami. Inko, Sepia jest odrobaczona, Aniprazol dawałam przez 3 dni, dziś rano ostatnią tabletkę. W książeczce wszystko to jest. Do książeczki dodałam Hydroksyzynę - lekarz powiedział, ze jak będize pobudzona, czy coś, 1-2 tabletki dziennie nie zaszkodzą. To tak na wszelki wypadek. Karma od kcd były to dość duże granulki, dałam Britta drobniutkiego. W małym wiaderku jest karma kocia, na początek proponuję pomieszać razem z psią i przyczaić Sepię (tego Britta otworzyłam teraz, poprzednio dostawały większego Britta). Smyczkę dodałam starą swoją, by przedłużyć tamtą od dziewczyn - uważaj, wg mnie ma uszkodzone zapięcie. Przypinaj raczej tę z zielonej taśmy. Tu poproszę: moze ktoś mógłby zasponsorawać szelki z allegro? Takie szerokie, wygodne, na wymiar? Prosimy....... Quote
malagos Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 Tu sa te a allegro: http://allegro.pl/szelki-dla-psa-wys...054899882.html ale raczej to były te, niedrogie a fajne: http://allegro.pl/szelki-regulowane-...065435330.html Quote
M&S Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 A może takie? http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/szelki_dla_psa/komfortowe_szelki/161266 ew. takie http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/szelki_dla_psa/pupia/338680 Quote
Ziutka Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 malagos napisał(a): ale raczej to były te, niedrogie a fajne: http://allegro.pl/szelki-regulowane-...065435330.html Już lece zamawiać :) Tylko wzór podajcie jaki wybrać ;) Quote
Mattilu Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Piekne zdjecia i takie fajne wiadomosci. Dobrze, ze dziewczyny i beagla wziely. A teraz czekamy na komunikat Inki, jak malutka na miejscu sie zachowuje :) A co z jamnikowata sunia? Zniknela? Quote
Mazowszanka13 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 kcd napisał(a):Mission accomplished :-) Brawo po wielokroć :multi: :multi: A bigiel najprawdziwszy ! Czip, tatuaż sprawdzone ? Quote
kcd Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Ale ale! Chciałam powiedzieć, że Sepia po kilkunastu minutach już do nas merdała ogonem, wyglądała przez okno a ja nawet się na buziaka załapałam :D Inka jak pierwsze wrażenia z domku? A Beagle jest nie tylko rasowy, ale też ładnie ułożony. W samochodzie siedział cichutko spokojnie, do bagażnika sam wskakiwał, czekał grzecznie na zamknięcie i nie wyskakiwał po otwarciu - czekał na komendę. Ufny, na spacerze nie szczekał ani na ludzi ani na psy, przychodzi na zawołanie. Adriana go sprawdzi go jeszcze w domku, da mi znać i wtedy wszystko Wam zamelduje :-) Ale na mój gust to on sie komuś zgubił... Quote
malagos Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 Beagle w potrzebie ma jego zdjecia i mają w pierwszej kolejności pokazać go ludziom, którym się pies zagubił. Tak mówił Tomo. Inka mówi, że sunia rozgląda się za kcd :) i ze na razie lekko przestraszona zwiedza mieszkanie. Quote
kcd Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Warto jeszcze dodać, że kuchnia Malagos... ehhh... :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
malagos Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 Oj tam, deseru nie było, ciasta nie było...... :oops: Quote
malagos Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 M&S napisał(a):A może takie? http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/szelki_dla_psa/komfortowe_szelki/161266 ew. takie http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/szelki_dla_psa/pupia/338680 też fajne :) Inka, które chcemy, wybierz :) Quote
M&S Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 malagos napisał(a):Beagle w potrzebie ma jego zdjecia i mają w pierwszej kolejności pokazać go ludziom, którym się pies zagubił. Tak mówił Tomo. Może znajdzie się właściciel beagla... Quote
kcd Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 M&S napisał(a):Może znajdzie się właściciel beagla... Miejmy nadzieję... Bo sądząc po wzorowym, póki co, zachowaniu psa, właściciel był z niego "rasowy". Przed chwilą Adriana napisała, że piesio ma sporego kleszcza na szyi :-( Nie chciał żeby mu zmierzyła temperaturę, więc póki co odpuszcza, żeby go na wstępie nie stresować. Ale jak się wyśpi, to nie będzie przebacz ;) Quote
kcd Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 M&S napisał(a):To niech mu wyjmie to świństwo... Oczywista oczywistość :-) Quote
inka33 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Sepia dość mocno niepewna tudzież lekko przestraszona zapoznała się ze wszystkimi, pozwiedzała mieszkanie. Początkowo posłankiem (koc z poszewką od Malagos na wierzchu) wzgardziła, wodą wzgardziła, jedzonkiem wzgardziła. Ogonkiem to owszem, nawet machała z lekka, ale w stylu "tylko mi nie rób krzywdy, proszę", a nie "o rety, ale fajnie, że was widzę". Dała się córce namówić na kilka skraweczków kurczaka gotowanego z ręki, ociupinkę dosłownie. Ale córa i tak dumna! Tak sobie łaziła niepewnie, odważyła się obwąchać kanapę pod naszą nieobecność w pokoju (córka widziała) i pomrukiwała pod drzwiami. Na samym początku IMHO wyraźnie za kcd, a potem to już nie byłam pewna, więc poszliśmy na pierwszy spacer. Oczywiście niepewność ta sama, wejście do windy itp., ale przynajmniej śnieg znajomo wyglądał i różne psie zapachy ciekawiły. Jak na pierwszy raz, to nawet niezgorzej na smyczy chodzi, zwłaszcza, że przecież jeszcze nas prawie w ogole nie zna. Koo było, sioo nie. Pogoniła kłapnięciem poło ucha podobnego wielkością absztyfikanta, który nie zareagował na jej najpierw grzeczne prośby "odczep się ode mnie". Później trochę jej pomogłam przegnać większego, który jej się do ty.ka dobierał zafaflunionym pyskiem. Widać, że się boi głośniejszych dźwięków, jakiegoś trzaśnięcia drzwiami od auta itp. Dobrze, że "przycisnęłam" Was o te szelki... Przy powrocie znów drobne trudności z wejściem do klatki i do windy, ale psów i ludziów obcych nie było, więc do opanowania. Po spacerze grzecznie dała sobie wytrzeć wszystkie łapki i delikatnie brzucho, może jedynie nieco zdziwiona, wodą nadal wzgardziła. Trochę sobie jeszcze po swojemu pomruczała i wreszcie zmęczona zległa na posłanku. Kompletnie nie zainteresowało jej nawet wyjście TŻta do sklepu... Wstała dopiero na jego powrót i powitała nieśmiałym ogonkiem. No, to pierwsze koty za płoty! :) Quote
M&S Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Jak na pierwsze godziny, to moim skromnym zdaniem, jest bardzo dobrze:) Quote
Ziutka Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Ziutka napisał(a):Już lece zamawiać :) Tylko wzór podajcie jaki wybrać ;) malagos napisał(a):też fajne :) Inka, które chcemy, wybierz :) Malagosie - ŚLEPA JESTEŚ - ja się pytam ? :diabloti: Już zamówiłam ale czekam żeby podać kolor szelek !!!! Quote
inka33 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Dobra, dobra, już se życzę! :) Myślę, że najfajniejsza będzie ta czarne w żółte słoneczka. Rozmiar 4, bo obwód klaty wychodzi mi niespełna 50cm. Jak bym miała śmiałość, to bym poprosiła też o tą smycz przepinaną 2 cm do kompletu, skoro ten karabińczyk od jednej z łączonych jest nie teges, ale nie śmiem... :oops: A my idziem na spacerek jeszcze jeden, bo cus maruduje Sepia... Quote
Recommended Posts