Kama79 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 (edited) Zadzwonione - Tworogu zabierają psy do Chorzowa i Opola. A do Wielowsi dzwoniłam rano, pani powiedziała, że ostatnio nie mieli żadnego psa złapanego. Edited March 11, 2013 by Kama79 Quote
danyww Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [quote name='Energy']Nie żebym Cię na wyjazd namawiała, ale też miałam holtera i w nim zdecydowanie trzeba różne rzeczy robić, bo inaczej wynik niemiarodajny wychodzi. Jak nie pokaże co się dzieje z sercem w różnych warunkach to badanie nic nie wnosi. A własnie ma pokazać ew zaburzenia;) Kurcze żeby się w końcu udało...[/QUOTE] Wiem bo to nie pierwszy raz mam założony ale czeka mnie operacja i chcę ją oddalić w czasie. Quote
Lili8522 Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 [quote name='zula131']Co robić - jechać, czy dzwonicie? Telefon kot mi zarzygał, chyba go już nie zreanimuję :([/QUOTE] Dobrze by było pojechać i oplakatować okolicę.... tam nie ma plakatów :placz: nikt o nim nie wie... Edit. a ten Gość co dzwonił to zobaczył plakat w Reptach bo gdzieś tam chodzi na rehabilitacje, całkiem przypadkiem.... Quote
zula131 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [quote name='Lili8522']Dobrze by było pojechać i oplakatować okolicę.... tam nie ma plakatów :placz: nikt o nim nie wie...[/QUOTE] Tylko mi już brakło wszystkiego - tuszu, papieru, taśmy... wszystko wypyprałam Quote
Charly Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 (edited) [quote name='Kama79']Zadzwonione - Tworogu zabierają psy do Chorzowa i Opola. A do wielowsi dzwoniłam rano, pani powiedziała, że ostatnio nie mieli żadnego psa złapanego.[/QUOTE] Tak. takie info też mamm. Kalety też są tam gdzieś w pobliżu: wywożą do Miedar i Bytomia. Dziewczyny czy ktoś przesłał temu p. Jurczykowi (hycel) zdjęcie Dropsa? Ja do niego dzwoniłam przed chwilą w sprawie Grety. można mu przesyłać. czy ktoś ma nr tel do schroniska w Olkuszu? Psy znalezione w Olkuszu wywożone są do Racławic- takie coś w internecie przeczytałam. Ale strony schroniska w Olkuszu nie mogę znaleźć. Edited March 11, 2013 by Charly Quote
Kama79 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [quote name='Charly']Tak. takie info też mamm. Kalety też są tam gdzieś w pobliżu: wywożą do Miedar i Bytomia. Dziewczyny czy ktoś przesłał temu p. Jurczykowi (hycel) zdjęcie Dropsa? Ja do niego dzwoniłam przed chwilą w sprawie Grety. można mu przesyłać.[/QUOTE] Charly ja dzwonilam do Jurczyka, nie widział / nie łapał takiego psa jak Drops. Quote
Charly Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Z tym olkuszem to bez sensu:( Dzwoniłam na nr podany w sieci, odebrał jakiś facet i mówi, że to "raczej " nie ten numer (?). Quote
zula131 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 U nas psy wyłapuje firma GABI - Gabriela Bartoszek z Żędowic, miałam gdzieś jej namiary, ale nie potrafię znaleźć, jeszcze szukam Quote
dorobella Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [quote name='Charly']Z tym olkuszem to bez sensu:( Dzwoniłam na nr podany w sieci, odebrał jakiś facet i mówi, że to "raczej " nie ten numer (?).[/QUOTE] [URL]http://www.schronisko.olkusz.net/index.php?akcja=news&lang=pl&id=14055&dzial=136[/URL] A na jaki numer ? Ten 604942877 ? I chyba (0-32) 645 0720 Info z września 2012 [url]http://www.olkusz.pl/index.php?akcja=forum&forum_akcja=forum&forum_typ=posty&id=59570[/url] "Początkowo odszukałam numer telefonu do nieistniejącego (jak sądziłam) schroniska dla zwierząt w Olkuszu. Zadzwoniłam. Po drugiej stronie odezwał się pan twierdzący, że psy ma, a na moje pytanie czy schronisko istnieje odpowiedział z dużą pewnością siebie, że "nie ważne czy schronisko jest czy nie, ważne że psy są" i podawał dni i godziny kiedy można przyjechać po zwierzę. W sprawie istnienia czy też nie istnienia schroniska w Olkuszu dzwoniłam do urzędu miasta. Pani poinformowała mnie, że nic nie wie o tym schronisku i że oni (gmina i powiat) mają podpisaną umowę ze schroniskiem w Racławicach (koło Miechowa) i tam właśnie są wywożone zwierzęta z naszej okolicy." Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [quote name='zula131']Tylko mi już brakło wszystkiego - tuszu, papieru, taśmy... wszystko wypyprałam[/QUOTE] Zula131, jeśli tylko mogłabyś podjechać to prześlę Ci pieniądze na wydruk plakatów, znalezienie Dropsa jest teraz dla nas najwazniejsze. jak coś to kontaktuj się ze mną na PW. Quote
storozak Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Cioteczki ja mogę wydrukować plakaty w formacie A4 (kolorowe) i wysłać pocztą. Chociaż tyle pomogę....Dajcie tylko znać komu wysłać i ile. Quote
Charly Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [quote name='dorobella'][URL]http://www.schronisko.olkusz.net/index.php?akcja=news&lang=pl&id=14055&dzial=136[/URL] A na jaki numer ? Ten 604942877 ? I chyba (0-32) 645 0720 Info z września 2012 [URL]http://www.olkusz.pl/index.php?akcja=forum&forum_akcja=forum&forum_typ=posty&id=59570[/URL] "Początkowo odszukałam numer telefonu do nieistniejącego (jak sądziłam) schroniska dla zwierząt w Olkuszu. Zadzwoniłam. Po drugiej stronie odezwał się pan twierdzący, że psy ma, a na moje pytanie czy schronisko istnieje odpowiedział z dużą pewnością siebie, że "nie ważne czy schronisko jest czy nie, ważne że psy są" i podawał dni i godziny kiedy można przyjechać po zwierzę. W sprawie istnienia czy też nie istnienia schroniska w Olkuszu dzwoniłam do urzędu miasta. Pani poinformowała mnie, że nic nie wie o tym schronisku i że oni (gmina i powiat) mają podpisaną umowę ze schroniskiem w Racławicach (koło Miechowa) i tam właśnie są wywożone zwierzęta z naszej okolicy."[/QUOTE] odebrał właściciel pod tym pierwszym nr, który podałaś. Niestety nie potrafiłam się z nim dogadać. Mówił mi, że ma tylko 20 psów, cały czas to powtarzał, i że to hycle powinni wiedzieć jakie psy wywożą i mieć zdjęcia. Że ja mu nie mam zdjęć wysyłac, że raczej do hycla. Może ktoś inny z Was spróbuje się z nim porozumiec. Quote
zula131 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [FONT=serif]Przedsi[/FONT][FONT=sans-serif]ę[/FONT][FONT=serif]biorstwo Usług Produkcyjno-Handlowych [/FONT] [FONT=serif]Wielobran[/FONT][FONT=sans-serif]ż[/FONT][FONT=serif]owych GABI [/FONT] [FONT=serif]ul. Dworcowa 24; 47-125 [/FONT] [FONT=sans-serif]żę[/FONT][FONT=serif]dowice [/FONT] [FONT=serif]Telefon/faks [/FONT] [FONT=serif]050-618-59-65[/FONT] [FONT=serif]- [/FONT] [FONT=serif]Adres internetowy [/FONT] [FONT=serif][email protected] [/FONT] W Wielowsi też chyba oni działają, tylko nie wiem, czy nr jest aktualny, gdzieś miałam jeszcze drugi... Quote
Nutusia Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 W sprawie tego gościa z Olkusza, z którym nie można się dogadać, a właściwie w sprawie nieistniejącego, a jednak istniejącego "przybytku" w Olkuszu chyba najbardziej wyczerpującą wiedzę ma iwoniam - napiszcie do niej, z pewnością pomoże w tej kwestii. Z tego co wiem, z tym gościem nie można się dogadać, bo... nie można - głównie dla jego dobra, oczywiście. Quote
zula131 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Krupski Młyn, Wielowieś - to wiem. Oni są z opolskiego, ale to jest tuż na granicy województw. Szukam w necie zasięgu działania, na razie bezskutecznie :/ Quote
aska64 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Zula131, jeśli tylko mogłabyś podjechać to prześlę Ci pieniądze na wydruk plakatów, znalezienie Dropsa jest teraz dla nas najwazniejsze. jak coś to kontaktuj się ze mną na PW.[/QUOTE] ...... :modla:....... myśle że warto by było to sprawdzić Quote
Raczyna Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 ja się zastanawiam nad tym gościem co ma psa i zastanawiacie się jak go podejść a taki plan? muszą być najlepiej dwie osoby, duże torby, wydrukowana ankieta na twardej podkładce, szerokie uśmiechy i byłoby super gdyby się udało wypożyczyć od kogoś czytnik chipów na tę okazję dzień dobry, jesteśmy przedstawicielami firmy Mars Polska, producenta karmy dla zwierząt, słyszałyśmy że ma pan pieska i jeśli się pan zgodzi- przeprowadzamy degustację wśród psów naszej nowej suchej karmy, czy może nam pan poświęcić kilka minut? za udział w degustacji mamy dla psa małe opakowanie suchej karmy i gryzaki dental stiks (cokolwiek, myślę że to niewielka cena za pewność czy to drops czy nie) facet na pewno się zgodzi, darmowa karma i w ogóle jakby pytał to po prostu chodzicie po właścielach i pytacie czy wiedzą gdzie jeszcze mieszka ktoś z psem jedna osoba zagaduje gościa- ta ankieta- co pies je, jak często, od kiedy jest, czy na coś choruje i takie tam bzdety druga w tym czasie robi z psem degustację, najlepiej jeśli nie są obok siebie, facet zajęty odpowiadaniem nie będzie kontrolował co robicie przy psie na koniec dane statystyczne właściciela- ile osób w rodzinie, średni miesięczny dochód, ile na psa szacunkowo i dane psa- wciskacie że żeby nie było że dwa trzy razy robicie ankietę u tego samego psa to spisujecie numer chipu (osoba robiąca degustację już to sprawdziła w trakcie degustacji), możecie też poprosić o numer telefonu gościa, na wypadek gdyby szefostwo chciało sprawdzić czy na pewno zrobiłyście tę ankietę u niego, to standardowa procedura przy takich akcjach zostawiacie facetowi paczkę pedigree i snacki, znowu szerokie uśmiechy i spadacie mając numer chipa, jeśli pies go będzie miał, będziecie wiedzieć czy to Drops i na następny dzień osoba prawnie odpowiedzialna za psa może już przyjechać z policją Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [CENTER][B]Dziewczyny, kolejny sygnał - Stare Tarnawice, ul.Pyskowicka (znów!!!!) zaniedbany, brudny pies, biały w łaty ze stojącym jednym uchem, Pani bała się do niego podjeść.... :placz: :placz: :placz: Dlaczego wczoraj nikt nie dzwonił, teraz to g... możemy zrobić [/B]:angryy: :placz:[/CENTER] Quote
Lili8522 Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo'][CENTER][B]Dziewczyny, kolejny sygnał - Stare Tarnawice, ul.Pyskowicka (znów!!!!) zaniedbany, brudny pies, biały w łaty ze stojącym jednym uchem, Pani bała się do niego podjeść.... :placz: :placz: :placz: Dlaczego wczoraj nikt nie dzwonił, teraz to g... możemy zrobić [/B]:angryy: :placz:[/CENTER] [/QUOTE] [SIZE=3][B]Szedł w stronę centrum Gliwic.......:-([/B][/SIZE] Quote
Lili8522 Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 [B]Dziś wszystkie 3 sygnały były bardzo wiarygodne ...[/B] Drops... gdzieś Ty jest :placz: Quote
ania shirley Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [quote name='Raczyna']ja się zastanawiam nad tym gościem co ma psa i zastanawiacie się jak go podejść a taki plan? muszą być najlepiej dwie osoby, duże torby, wydrukowana ankieta na twardej podkładce, szerokie uśmiechy i byłoby super gdyby się udało wypożyczyć od kogoś czytnik chipów na tę okazję dzień dobry, jesteśmy przedstawicielami firmy Mars Polska, producenta karmy dla zwierząt, słyszałyśmy że ma pan pieska i jeśli się pan zgodzi- przeprowadzamy degustację wśród psów naszej nowej suchej karmy, czy może nam pan poświęcić kilka minut? za udział w degustacji mamy dla psa małe opakowanie suchej karmy i gryzaki dental stiks (cokolwiek, myślę że to niewielka cena za pewność czy to drops czy nie) facet na pewno się zgodzi, darmowa karma i w ogóle jakby pytał to po prostu chodzicie po właścielach i pytacie czy wiedzą gdzie jeszcze mieszka ktoś z psem jedna osoba zagaduje gościa- ta ankieta- co pies je, jak często, od kiedy jest, czy na coś choruje i takie tam bzdety druga w tym czasie robi z psem degustację, najlepiej jeśli nie są obok siebie, facet zajęty odpowiadaniem nie będzie kontrolował co robicie przy psie na koniec dane statystyczne właściciela- ile osób w rodzinie, średni miesięczny dochód, ile na psa szacunkowo i dane psa- wciskacie że żeby nie było że dwa trzy razy robicie ankietę u tego samego psa to spisujecie numer chipu (osoba robiąca degustację już to sprawdziła w trakcie degustacji), możecie też poprosić o numer telefonu gościa, na wypadek gdyby szefostwo chciało sprawdzić czy na pewno zrobiłyście tę ankietę u niego, to standardowa procedura przy takich akcjach zostawiacie facetowi paczkę pedigree i snacki, znowu szerokie uśmiechy i spadacie mając numer chipa, jeśli pies go będzie miał, będziecie wiedzieć czy to Drops i na następny dzień osoba prawnie odpowiedzialna za psa może już przyjechać z policją[/QUOTE] A gość powie na wstępie , ze dziekuje. Quote
Charly Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [quote name='Lili8522'][SIZE=3][B]Szedł w stronę centrum Gliwic.......:-([/B][/SIZE][/QUOTE] dziewczyny, ale jak w stronę centrum Gliwic? Przecież stare tarnowice a Gliwice to daleko od siebie. Quote
angineuuka Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [quote name='ania shirley']A gość powie na wstępie , ze dziekuje.[/QUOTE] no właśnie... :/ Też widziałam podobnego psa jak Dropsiasty, tylko po dluzszym patrzeniu sie na psa zauwazylam ze jest to suka.. Quote
Recommended Posts