Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na szczęście aż -20 u nas nie ma :) Dziś w nocy miało być podobno najzimniej i było -15.
Dropsio ze względu na kaleczenie się o górną siatkę siedzi sobie w ciepełku w boksie wewnętrznym. Upału tam nie ma, ale temperatura dodatnia.
Jak widać na filmikach zimnem nie przejmuje się wcale :)

Uszasta to faktycznie Ira :) Do wziącia od zaraz ;)

Posted

Dropsik ma u nas pecha :(... kolega Roger (ten czarny sznaucerowaty z filmików i zdjęć) przegryzł kraty (kolejne...) i przelazł do Dropsa i go potarmosił. Na szczęście nic strasznego się nie stało, obejrzałam Dropsa wzdłuż i wszerz i tylko skaleczone ucho znalazłam (to samo co w pamiętny dzień sesji) oraz dwie małe dziury (po zębie) na karku. Wszystko przemyłam, trochę kłaczków wycięłam co by się nie przylepiały i smaruję Rivanolem. Jakby się coś paprało to podjadę do weta. Póki co strasznie nie wygląda i powinno się to wszystko szybko pozasklepiać. Ledwo to widać właściwie i ciężko mi było zlokalizować te ranki. Dropsik na szczęście humoru nie stracił i zachowuje się tak jakby nic się nie stało. Mam wrażenie, że on powziął sobie za punkt honoru, że wszystkie nieszczęścia hotelikowe mają spadać na niego... Mam nadzieję, że to już ostatnia jego przygoda.
Z Rogerkiem mamy wciąż kłopoty, wyłazi z każdego boksu, ale do tej pory żadnego psa nie pogryzł... jutro go wyprawiamy do DS (teraz jest w domu, więc Dropsik bezpieczny).

Posted

Dropsidło... :glaszcze:

[quote name='Nutusia']Roger na chatę, Drops też i wreszcie zapanuje błogi spokój w Murkowie (ciekawe na jak długo ;))[/QUOTE]
No, i jeszcze Kajtun... :p

Posted

[quote name='Nutusia']Roger na chatę, Drops też i wreszcie zapanuje błogi spokój w Murkowie (ciekawe na jak długo ;))[/QUOTE]

Proszę mi nie zapeszać!!! Tyko kciuki zaciskać ;)

Biedny Dropsik, jakby mało mu było... Ale widzę, że z tego Rogera niezłe ziółko, że takie spolegliwego Dropsa zaatakował... Pewnie świętujecie jego wyprowadzkę ;)
Najważniejsze, że nikomu nic się nie stało i Drops humoru nie stracił!

Posted

Oj takiego łobuza jak Roger to jeszcze u nas nie było... Zwiedził u nas boksy zewnętrzne, wewnętrzne, nawet w domu był - wszędzie siał spustoszenie... Ale nadzieja w sercu rośnie, że i taki dom znajduje :)

A po Dropsikowych rankach już prawie śladu nie ma, na szczęście nic się nie paprze, ładnie się goi.

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z Panią, która chce adoptować [B]Dropsa i Horynkę[/B]; propozycja wciąż aktualna, podobno rodzinka nie moze się doczekać przyjazdu psów.
Jednak z powodu tak niskich temperatur przeprowadzka z Warszawy znacznie się przesunie...
Mam nadzieję, ze adopcja obu psiaków dojdzie do skutku.
Ja również nie mogę się doczekać TEGO DNIA...
Nie dodzwoniłam się dzisiaj do pinczerki, więc pisze tutaj.

Wątek Horynki
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247498-Przywi%C4%85zana-do-drzewa-drutem-porzucona-ale-nadal-ufna-HORYNKA[/url]

Posted

[quote name='Tola']Rozmawiałam dzisiaj z Panią, która chce adoptować [B]Dropsa i Horynkę[/B]; propozycja wciąż aktualna, podobno rodzinka nie moze się doczekać przyjazdu psów.
Jednak z powodu tak niskich temperatur przeprowadzka z Warszawy znacznie się przesunie...

Wątek Horynki
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247498-Przywiązana-do-drzewa-drutem-porzucona-ale-nadal-ufna-HORYNKA[/URL][/QUOTE]

Szkoda, że się przesunie.

Nie wiedziałam, że to podwójna adopcja. Cieszy mnie to, że tacy ludzie się trafiają chcący wziąć dwa psy. Magik z mojego podpisu też szuka domu razem z koleżanką, one muszą iść razem do adopcji. Gdybyście słyszały o kimś sensownym, kto chce dwa psy, to proszę dajcie mi znać.

Posted

[quote name='Tola']Rozmawiałam dzisiaj z Panią, która chce adoptować [B]Dropsa i Horynkę[/B]; propozycja wciąż aktualna, podobno rodzinka nie moze się doczekać przyjazdu psów.

Wątek Horynki
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247498-Przywiązana-do-drzewa-drutem-porzucona-ale-nadal-ufna-HORYNKA[/URL][/QUOTE]

to całkiem dobrze że się do Pinczerki nie dodzwoniłaś :evil_lol:
Horynka to nie jest przypadkiem ta sunia wielka miłość Dropsia co to płakał po rozdzieleniu? :cool3:

Posted

[quote name='Tianku']to całkiem dobrze że się do Pinczerki nie dodzwoniłaś :evil_lol:
Horynka to nie jest przypadkiem ta sunia wielka miłość Dropsia co to płakał po rozdzieleniu? :cool3:[/QUOTE]

Ta sama - mam nadzieję, ze trwa nadal;)

Posted

Tianku, sugerujesz, że nie podzieliłabym się z Wami informacjami na temat dropiatego, zbliżającego się wielkimi krokami szczęścia? :mad: :cool3:

Praca dziś przeszkodziła mi plany, ale juz wszystko wiem i razem z Tolą kciuki zaciskamy za naszych podopiecznych Zakochanych :) :loveu:

Pamiętam te zdjęcia Dropsa i Horynki - gdzie razem wyglądali z budy - taka wspólna adopcja to dla nich jak dar z nieba, jeszcze stres będzie mniejszy przez to, że będą razem...

Tfu, tfu, nie zapeszam tylko kciuki ściskam aż bolą!!!

Dziś zrobiłam przelew za hotelowanie Dropsa w styczniu - 465zł + 42zł za antybiotyk na uszka.

Posted

Dropsik nie jest stały w uczuciach ;) Horynka teraz jest sama w boksie, bo zarówno Dropsa jak i innego psa, którego próbowaliśmy dać jej do towarzystwa, dominowała do tego stopnia, że bały się jeść przy niej w boksie... Ale Dropsik lubi takie zołzy ;)

Do rozliczenia trzeba jeszcze doliczyć 12 zł za Fiprex, bo 3 stycznia Fiprexowałam wszystkie psiaki :)

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Tianku, sugerujesz, że nie podzieliłabym się z Wami informacjami na temat dropiatego, zbliżającego się wielkimi krokami szczęścia? :mad: :cool3:

Praca dziś przeszkodziła mi plany, ale juz wszystko wiem i razem z Tolą kciuki zaciskamy za naszych podopiecznych Zakochanych :) :loveu:

Pamiętam te zdjęcia Dropsa i Horynki - gdzie razem wyglądali z budy - taka wspólna adopcja to dla nich jak dar z nieba, jeszcze stres będzie mniejszy przez to, że będą razem...

Tfu, tfu, nie zapeszam tylko kciuki ściskam aż bolą!!!

Dziś zrobiłam przelew za hotelowanie Dropsa w styczniu - 465zł + 42zł za antybiotyk na uszka.[/QUOTE]

Ja absolutnie nic nie sugeruję :lol: ale cieszę się że się wydało i mamy troszkę więcej informacji o tajemniczej adopcji :eviltong:

To teraz tym bardziej trzymam kciuki :thumbs: tylko martwi mnie ta niestałość uczuć naszego Dropsia ;)