JaMnIŚ_Jogi Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 [quote name='barb']Dane kontaktowe te same co w zrobionych juz ogloszeniach ? Kontakt: tel. 13 4352151 w godzinach od 7.00 do 15.00 lub 669 523 935[/QUOTE] Tak, z tego wszystkiego nie podałam, zaraz tam dopiszę. Tam gdzie można wpisać tylko jeden kontakt niech bedzie ten nr na komórkę. I mam jeszcze jeden dylemat. Jeszcze przy wyciągani Buni wystarczyło podpisać komunalkce oświadczenie, że zabiera się psa. Teraz wprowadzili umowy adopcyjne, nawet takie całkiem w porządku, jest nawet wymóg kastarcji, tylko zastanawiam się czy wydadzą nam psa na tymczas. Dla nich to kasa jak pies u nich siedzi, 20 zł za dobę, znalazłam ich umowę z gminą: [URL]http://proanimals.org/images/GMINY-I-ZWIERZETA/inne-gminy/Jedlicze13-um.pdf[/URL], wychodzi na to, że wyciagając stamtąd psy pozbawiamy ich dodatkowej kasy, więc tylko patrzeć jak zaczna na nas krzywo patrzeć. Już ostatnio jak brałam Czekana usłyszałam od takiego jednego fizycznego, ze zabieramy mu robote, bo on te psy do schroniska wozi, nawet nie będę Was denerwować tym jak Olkusz chwalił, ze czysto itp :angryy: W tej umowie adopcyjnej jest m.in. o tym, że nie można przekazywać psa osobom trzecim. Spróbujemy porozmawiać z gminą, bo im akurat zależy, żeby zwierzaki szybko trafiały do adopcji i siedziały w JPGK jak najkrócej, ale nie wiem w jaki sposób to rozegrać. Gmina raczej nie może bezpośrednio podpisać umowy adopcyjnej z osobą prywatną. Same kłody pod nogi...:shake: Quote
ewu Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='JaMnIŚ_Jogi']Tak, z tego wszystkiego nie podałam, zaraz tam dopiszę. Tam gdzie można wpisać tylko jeden kontakt niech bedzie ten nr na komórkę. I mam jeszcze jeden dylemat. Jeszcze przy wyciągani Buni wystarczyło podpisać komunalkce oświadczenie, że zabiera się psa. Teraz wprowadzili umowy adopcyjne, nawet takie całkiem w porządku, jest nawet wymóg kastarcji, tylko zastanawiam się czy wydadzą nam psa na tymczas. Dla nich to kasa jak pies u nich siedzi, 20 zł za dobę, znalazłam ich umowę z gminą: [URL]http://proanimals.org/images/GMINY-I-ZWIERZETA/inne-gminy/Jedlicze13-um.pdf[/URL], wychodzi na to, że wyciagając stamtąd psy pozbawiamy ich dodatkowej kasy, więc tylko patrzeć jak zaczna na nas krzywo patrzeć. Już ostatnio jak brałam Czekana usłyszałam od takiego jednego fizycznego, ze zabieramy mu robote, bo on te psy do schroniska wozi, nawet nie będę Was denerwować tym jak Olkusz chwalił, ze czysto itp :angryy: W tej umowie adopcyjnej jest m.in. o tym, że nie można przekazywać psa osobom trzecim. Spróbujemy porozmawiać z gminą, bo im akurat zależy, żeby zwierzaki szybko trafiały do adopcji i siedziały w JPGK jak najkrócej, ale nie wiem w jaki sposób to rozegrać. Gmina raczej nie może bezpośrednio podpisać umowy adopcyjnej z osobą prywatną. Same kłody pod nogi...:shake:[/QUOTE] Spytajcie dziewczyn z Fundacji Arkadia, One też biorą pieski od gminy jak to załatwiają. Klaudus i Avilia... Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 [quote name='ewu']Spytajcie dziewczyn z Fundacji Arkadia, One też biorą pieski od gminy jak to załatwiają. Klaudus i Avilia...[/QUOTE] Basiu, tylko one są Fundacją i mogą mieć z nimi umowę, my jesteśmy "nikim", przynajmniej na razie...Ale oczywiście zapytać nie zaszkodzi, dzięki za namiary. Quote
ewu Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='JaMnIŚ_Jogi']Basiu, tylko one są Fundacją i mogą mieć z nimi umowę, my jesteśmy "nikim", przynajmniej na razie...Ale oczywiście zapytać nie zaszkodzi, dzięki za namiary.[/QUOTE] Rozumiem , ale one zanim założyły Fundację też działały jako prywatne osoby. Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 Zamówiłam Szelce pakiet ogłoszeń na bazarku ogłoszeniowym: http://www.dogomania.pl/forum/threads/240178-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-%21%21%21%2125-og%C5%82-za-4z%C5%82-10-og%C5%82-za-1z%C5%82-Do-15-03-%21-Dla-Amicus-Canis/page4 Poradźcie mi tylko na jakie woj. najlepiej zrobić ogłoszenia, może macie większe doświadczenie w tych sprawach. Quote
karolciasz28 Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Mały pakiecik ode mnie : przygarnij zwierzaka, adopcja psa, adopcje psów, morusek, do adopcji, gumtree, olx, tablica, cafeanimal, rzeszowiak, krosno24, tarnowiak, przemyślak, brzozowiak 1 Quote
barb Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Karolciasz wielkie dzieki - jesteś niezawodna. Trzymam mocno kciuki za odzew. [quote name='karolciasz28']Mały pakiecik ode mnie : przygarnij zwierzaka, adopcja psa, adopcje psów, morusek, do adopcji, gumtree, olx, tablica, cafeanimal, rzeszowiak, krosno24, tarnowiak, przemyślak, brzozowiak Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 [quote name='karolciasz28']Mały pakiecik ode mnie : przygarnij zwierzaka, adopcja psa, adopcje psów, morusek, do adopcji, gumtree, olx, tablica, cafeanimal, rzeszowiak, krosno24, tarnowiak, przemyślak, brzozowiak Ja też wdzięczna jestem ogromnie :loveu: i pojęcia nie mam jak Ty to robisz. Chyba nie ma żadnego bezdomniaka na Podkarpaciu, który by nie miał zrobionego przez Ciebie ogłoszenia :lol: A ja dzisiaj miałam jeden tel. w spr. Szelki. Facet szuka małego pieska, obojętnie jaki byle by szczekał, oczywiście w zimie byłby w pomieszczeniu gospodarczym, oświadczył na koniec wspaniałomyślnie. Powiedziałam, że ona tylko do mieszkania w domu, nie nadaje się do budy,a on na to, że do domu to on sobie wymarzył innego pieska. Pytał jeszcze, czy innych nie mamy małych, więc powiedziałam, że do budy i na łańcuch nie mamy i nie damy :angryy: Obawiam sie, że gdyby zadzwonił do Jedlicza, a nie do mnie, to prawdopodobnie by Szeleczkę dostał :shake: Quote
pomóżpomagać Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 No no no ogłoszenia błyskawiczne, Szeleczka się ucieszy :) No niestety tacy ludzie są i będą zawsze, wazne że z Szeleczka mu sie nie udało ale szkoda tego psinki którego weźmie :( Quote
barb Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='psina']ogloszenia papierowe Szelki wywiesiłam wczoraj w Jedliczu na tablicach ogłoszeń i w Krośnie w 4 sklepach zoologicznych i w dwóch biurowcach.[/QUOTE] psina, mialabys możliwość rozkleić chociaż kilka ogloszeń w Jedliczu na ulicy na ktorej znaleziono Szelkę ? Albo u wetów ? A moze ktos ma jeszcze jakis pomysł gdzie je umieścić? Moze osoba ktorej zginęla Szelka (bo wciąż mam nadzieję, że zginęła a nie zostala wyrzucona) nie korzysta z internetu ? Jamniś, może jakaś lokalna gazeta zamieścilaby bezplatnie ogloszenie o znalezieniu suczki ? [quote name='JaMnIŚ_Jogi']Ja też wdzięczna jestem ogromnie :loveu: i pojęcia nie mam jak Ty to robisz. Chyba nie ma żadnego bezdomniaka na Podkarpaciu, który by nie miał zrobionego przez Ciebie ogłoszenia :lol: A ja dzisiaj miałam jeden tel. w spr. Szelki. Facet szuka małego pieska, obojętnie jaki byle by szczekał, oczywiście w zimie byłby w pomieszczeniu gospodarczym, oświadczył na koniec wspaniałomyślnie. Powiedziałam, że ona tylko do mieszkania w domu, nie nadaje się do budy,a on na to, że do domu to on sobie wymarzył innego pieska. Pytał jeszcze, czy innych nie mamy małych, więc powiedziałam, że do budy i na łańcuch nie mamy i nie damy :angryy: Obawiam sie, że gdyby zadzwonił do Jedlicza, a nie do mnie, to prawdopodobnie by Szeleczkę dostał :shake:[/QUOTE] Oby były jakiś sensowniejsze telefony. Quote
Malgoska Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Trzymaj się malutka. Na pewno ktoś Cię szuka. A gdzie ona została znaleziona? Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 [quote name='Malgoska']Trzymaj się malutka. Na pewno ktoś Cię szuka. A gdzie ona została znaleziona?[/QUOTE] Podobno biegała kilka dni po ulicach Jedlicza. To takie miasteczko k/Krosna w woj. podkarpackim ;) Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 (edited) Napiszę Wam jeszcze o tych dwóch psiakach, którym zmarł właściciel :-( O Panu Miśków ludzie mówią, że był to dobry człowiek. Czasami sam nie miał co jeść, ale psiakom nigdy jedzenia nie brakowało (zwłaszcza Misi, która ma niestety znaczną nadwagę :( Czarnego Miska znalazł w lesie i przygarnął, Misia była u niego od szczeniaka. Oba pieski są młode, mają ok. 3-4 lata, łagodne, pragnące kontaktu z człowiekiem. Misiek mieszkał w budzie, ale Misia razem z Panem. Czystość zachowuje do tego stopnia, że, że nie załatwiła się w boksie odkąd do niego trafiła...przez DWIE DOBY !!!! trzymała i dopiero dzisiaj rano, gdy przyjechałyśmy i wyszła z boksu zrobiła kilka dużych kup i wysikała chyba ze dwa litry. Oczywiście pan doglądający psy dostał nakaz wypuszczania suni, ale co z tego jak przez weekend nikogo tam nie ma...znowu będzie cierpiała bidulka... Mamy ok. tydzień na znalezienie im domku, marzeniem, jednak pewnie nierealnym byłby wspólny, ale niekoniecznie. Potem wywózka do schroniska :-( Psiaki przebywają teraz w "przechowalni" przy JPKG w Jedliczu k/Krosna (woj. podkarpackie) [FONT=arial]Misia i Misiek całkiem sami. Umarł ich pan... [/FONT]:-( Więcej zdjęć w albumie: https://picasaweb.google.com/nika.malik/MisiaIMisiekCaKiemSamiUmarIchPan?authkey=Gv1sRgCOrWi6LikcKN3gE# Myślcie, knujcie, jak ktoś będzie miał czas to niech założy im oddzielny watek i przydałoby się jakieś chwytające za serce wydarzenie na FB. Ja jutro cały dzień jestem na szkoleniu, więc nie dam rady, a dzisiaj jeszcze muszę się do niego przygotować w końcu, bo cały czas coś w temacie psów się dzieje i nie ma czasu :shake: Pomoże ktoś? Edited March 1, 2013 by JaMnIŚ_Jogi Quote
yolanovi Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Jamnis a jak Szeleczka do dzieci? tutaj poszukuja małej suni http://www.dogomania.pl/forum/threads/240600-Wspaniały-dom-dla-małej-suni-lubiącej-dzieci-Może-być-starsza-bez-łapki ale musi być łagodna dla dzieci Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 [quote name='yolanovi']Jamnis a jak Szeleczka do dzieci? tutaj poszukuja małej suni http://www.dogomania.pl/forum/threads/240600-Wspaniały-dom-dla-małej-suni-lubiącej-dzieci-Może-być-starsza-bez-łapki ale musi być łagodna dla dzieci Już wczoraj podesłałam im Szelkę na innym wątku była informacja. Mam nadzieję, że w poniedziałek uda nam się ja wyciągnąć i to sprawdzić, przetestujemy na rezolutnej czterolatce;) Na widok człowieka cieszy się niesamowicie całą sobą, do dzieci na bank będzie super, ale oczywiście sprawdzić trzeba. dzięki za czujność :loveu: Szeleczka jest zdrowym, bardzo adopcyjnym pieskiem, a tamten domek może przygarnąć jakąś kaleką biedę, więc trzeba to wykorzystać, bo takie domki to "towar" deficytowy, więc mam nadzieję, że trafi tam jakaś bardziej potrzebująca sunia. Quote
karolciasz28 Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Dostałam maila w sprawie Szelki, powiedziałam panu, żeby się kontaktował z Wami ( nie wiem na kogo są telefony). Misia i Misiek potrzebują ogłoszeń? Quote
pomóżpomagać Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 http://www.dogomania.pl/forum/threads/240619-Misia-i-Misiek-ca%C5%82kiem-sami-Umar%C5%82-ich-pan?p=20528492#post20528492 Watek Misia i Miśki, narazie tyle moge zrobić :( Tak Karolcia, napewno potrzebują ogłoszeń. Zapraszamy na ich wątek, oczywiscie nie zapominamy o Szeleczce... Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 [quote name='karolciasz28']Dostałam maila w sprawie Szelki, powiedziałam panu, żeby się kontaktował z Wami ( nie wiem na kogo są telefony). Misia i Misiek potrzebują ogłoszeń? Karolcia, ja zrobiłam Miśkom na szybko na Krosno24, tam też jest link do zdjęć i krótki tekst, znajdziesz na pewno i dzięki wielkie :modla::modla::modla::modla::modla: Na priv przeslę, Ci mojego maila, to podeślesz mi to co do Ciebie przyszło, miałam rano tel i gość mówił własnie, że napisał maila, ale nieciekawie ta rozmowa wygladała :shake: Jak powiedziałam o umowie i sterylizacji, to pan powiedział, że się jeszcze zastanowi. I koniecznie chciał wiedzieć jaka to rasa, albo z jaką pomieszana i oczywiscie ile kosztuje. Tak czy inaczej w poniedziałek Szelkę stamtąd wyciągamy, jak nic się po drodze nie wydarzy, tak więc do schroniska nie pojedzie, tylko DT to taki naprawdę tymczasowy jest i nie może w nim długo zostać. Teraz trzeba za Miśki sie zabrać koniecznie. Link do ich albumu na FB, jak ktoś korzysta, to niech udostepnia, gdzie i komu sie da. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.132257680285838.1073741826.100005048198895&type=1 Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 [quote name='pomóżpomagać']http://www.dogomania.pl/forum/threads/240619-Misia-i-Misiek-całkiem-sami-Umarł-ich-pan?p=20528492#post20528492 Watek Misia i Miśki, narazie tyle moge zrobić :( Tak Karolcia, napewno potrzebują ogłoszeń. Zapraszamy na ich wątek, oczywiscie nie zapominamy o Szeleczce... Dzięki Sylwia, może wydarzenie uda Ci się jeszcze utworzyć :cool3: Quote
pomóżpomagać Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Postaram się ale nic nie obiecuję przynajmniej narazie:) Teraz akurat prowadze rozmowe z BDT, kto wie może uda nam sie ktorąs z psinek wysłać? :cool3: Czy cos sie wyklarowało z domem dla Szeleczki? ten Pan od karolci sie odezwał? I co z tym wyciagnieciem? wydadza nam bez problemow psiaki na dt? Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 [quote name='pomóżpomagać']Postaram się ale nic nie obiecuję przynajmniej narazie:) Teraz akurat prowadze rozmowe z BDT, kto wie może uda nam sie ktorąs z psinek wysłać? :cool3: Czy coś się wyklarowało z domem dla Szeleczki? ten Pan od karolci sie odezwał? I co z tym wyciagnieciem? wydadza nam bez problemow psiaki na dt?[/QUOTE] Ustalone jest tak z gminą, że bierzemy psa na umowę adopcyjną na nas, a jak znajdziemy dom docelowy podpisujemy reumowę na przekazanie psa, coś takiego, mogłam namieszać, bo to wiadomość z drugiej ręki. W każdym razie Szelka wychodzi z pudła w poniedziałek i szukamy jej SUPER domku :lol: Działaj, działaj, może chociaż tymczasy da się zorganizować, to dało by nam więcej czasu na znalezienie im domów, Miśki to super psiaki... Gość się nie odezwał, pewnie się wystraszył tej umowy adopcyjnej :shake: Quote
pomóżpomagać Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 No jakos tak to szło, bo dzisiaj pytałam kolezanki z Sanoka gdyz trafiła mi sie podobna sytuacja. Pan podpisał umowe adopcyjna, sytuacja zmusiła go do przekazania innej osobie psiaka i podpisał umowę zrzeczenia sie praw do opieki nad psem. I niby ma być oki :) No niestety, ja jak wyadoptowywałam Azę - owczarka to ludzie słysząc umowa adopcyjna albo wizyta odkładali tel. Teraz tez miałam chetna na alaskana szczeniaczka ale wizyty ja odstraszyły :shake: ludzie sa nieuświadomieni kompletnie. Quote
paula_t Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Cieszę się, że udało się tak to wykombinować z gminą, bo to chyba najbardziej rozsądne wyjście z sytuacji. Jamniś Jogi, Szelka jest ładna, mała, młoda, więc nie będzie brakować dzwoniących oszołomów, ale miejmy nadzieję, że też w miarę szybko pojawi się na horyzoncie TEN domek:) Quote
Malgoska Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Jak dobrze, że nie pojedzie do O. Taka malizna. Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 Zagladam do Szeluni jeszcze na dobranoc, bo jutro cały dzień mnie nie bedzie. Młoda musi jescze jakoś tam wytrzymać, byle do poniedziałku... Quote
Recommended Posts