Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='JaMnIŚ_Jogi']A więc to było tak:
Ten DT, o którym była mowa na samym początku, to był zupełny zbieg okoliczności. Dzięki fb, mój kolega z lat szkolnych, z którym nie miałam kontaktu od bardzo, bardzo dawna wypatrzył na moim profilu zdjęcie Czekana, sam ma 3 psy, w tym Malamutkę, więc bardzo go ta sytuacja poruszyła. Obiecał, że będzie działać w tej sprawie, a jeżeli nikt chętny się nie znajdzie, to weźmie go na tymczas, ale potem nie miałam z nim kontaktu, wiec myślałam, że się rozmyślił. Az tu nagle dzisiaj wieczorem wiadomość na fb: "Czekan " sprzedany", przyjeżdżamy w poniedziałek". Ja od razu za telefon oczywiście. Okazało się, że znajomy tego mojego kolegi zawsze marzył o takim psie i zdecydował się właśnie na Czekana. Domek z ogrodem, ogrodzonym oczywiście, wokół góry, lasy i porządne zaspy śnieżne, czyli to co haszczaki lubią najbardziej i ewentualna pomoc mojego kolegi psiarza w wychowaniu :) Zamieszka w moich rodzinnych stronach, więc mam nadzieję, że przy okazji będę miała okazję go odwiedzić.
Umówiona jestem na poniedziałek, zaraz raniutko dzwonię do Jedlicza i rezerwuję psa, żeby nikt go nam sprzed nosa nie sprzątnął, bo chłopaki trochę km mają i żeby przypadkiem na pusto nie wracali.
Tak więc trzymajcie kciuki. Cuda czasem się jednak zdarzają :loveu:[/QUOTE]
Dzięki za szczegółowe informacje. Trzymam kciuki bardzo mocno.

Posted

Mam nadzieję, że żadne złe moce już nie namieszają.
Czekan pojedzie do domku w górach, Fokus do domku pod lasem, Lesio nabierze chęci do życia i domek, który o niego pytał nie zrezygnuje, a mała Szelka szybko podbije czyjeś serducho.
W poniedziałek będziemy działać.

Na razie nie ma pomysłu na Szelkę, ew. DT u tej naszej koleżanki lub pomóżpomagać, tylko co będzie jak ja wyciągniemy i będą zgrzyty z resztą lokatorów? Nie będziemy mogły jej przecież tam oddać, to było by nie ludzkie :shake:

Piszcie,piszcie ja potem poczytam, bo teraz z psem muszę wreszcie wyjść, po nocy jak zwykle.

Posted

Oby się udało, chyba cała noc i cała niedziele będę odpędzała złe duchy!:diabloti:
A Szelka jak sie nie dogada ani tu ani tu to poprostu załatwimy jej hotelik! Najważniejsze żeby nie wyjechała do Olkusza! Cos się znajdzie, jutro wrzuce ją na fb do roznych stron adopcyjnych i fora a narazie ja tez musze z Bejsutka na spacer lecieć i w końcu sie położyć.

Posted

[quote name='pomóżpomagać']
Pocahontas tak z innej troszku beczki - macie jakies maluszki do adopcji alaskana?[/QUOTE]

tak.mamy malutkiego alaskana malamute/husky.tu masz jego wątek: [URL]http://forum.huskyadopcje.org/viewtopic.php?t=5116[/URL]

Posted

[quote name='Pocahontas']ooo teraz doczytałam że chłopak już ma domek a miałam go wrzucić do nas.pamiętajcie dziewczyny o kastracji jeśli nie jest wykastrowany.i oczywiście fotki z nowego domku.[/QUOTE]
Z tego wszystkiego o kastracji nie porozmawiałam, bo tak się cieszyłam, że mamy domek. A co będzie jak się okaże, że nie są zwolennikami kastracji i nie zdołam ich do niej przekonać? To faceci są w końcu, a wiadomo jak oni reagują na hasło "kastracja" :evil_lol:.
Wybór wtedy mamy taki, Czekan jedzie z jajkami do nowego domu, albo do Olkusza, również z jajkami. Zresztą nie ma chyba co wybrzydzać, bo każda opcja, oprócz łańcucha będzie chyba lepsza od Olkusza...
Mam nadzieję, że będzie dobrze...

Posted

Mam nadzieję, że wszyscy siedzicie ;)

[B][SIZE=4][COLOR=#ff0000]Znalazły się właścicielki staruszka[/COLOR][/SIZE][/B] :multi: :multi: :multi:

Dwie panie, stoją teraz zapłakane przed domem naszej Dogomaniaczki z Jedlicza [I][COLOR=#008080]psiny.
[/COLOR][/I]Szukały go wszędzie, są chyba nieinternetowe. więc miały trudne zadanie. Właśnie miałam telefon, jak będę znać szczegóły to napiszę coś więcęcej, albo może psina się odezwie i będą wiadomości z pierwszej ręki.

Następny cud?

Posted

[quote name='JaMnIŚ_Jogi']Mam nadzieję, że wszyscy siedzicie ;)

[B][SIZE=4][COLOR=#ff0000]Znalazły się właścicielki staruszka[/COLOR][/SIZE][/B] :multi: :multi: :multi:

Dwie panie, stoją teraz zapłakane przed domem naszej Dogomaniaczki z Jedlicza [I][COLOR=#008080]psiny.
[/COLOR][/I]Szukały go wszędzie, są chyba nieinternetowe. więc miały trudne zadanie. Właśnie miałam telefon, jak będę znać szczegóły to napiszę coś więcęcej, albo może psina się odezwie i będą wiadomości z pierwszej ręki.

Następny cud?[/QUOTE]

To naprawdę wspaniała wiadomość. :lol:

Duzo ludzi nie korzysta z internetu i dlatego warto rozwieszać papierowe ogłoszenia i oglaszać w prasie (czasem udaje sie to zrobić bezplatnie).

Posted

[quote name='gosiaczek1984']boze jaki cud super wiadomosci a oto watek zobaczcie [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240375-Miloard-piękny-mieszaniec-Bernardyna-czeka-w-schronisku?p=20502067#post20502067[/URL][/QUOTE]
Już odwiedziłam wątek Benia.

[quote name='gosiaczek1984']takie happy end to marzenie cudownie jak sie ciesze[/QUOTE]
Oby i na twoim wątku taki happy end się zdarzył :lol:

Posted

[quote name='barb']To naprawdę wspaniała wiadomość. :lol:

Dużo ludzi nie korzysta z internetu i dlatego warto rozwieszać papierowe ogłoszenia i oglaszać w prasie (czasem udaje sie to zrobić bezplatnie).[/QUOTE]

wiem, że [I]psina [/I]na pewno rozwieszała ogłoszenia Czekana i Fokusa, nie wiem czy staruszka też, bo Lesio trafiL trochę późiej

Wg mnie osoba, która SZUKA psa powinna stanąć na głowie, żeby go znaleźć. Jak szukalismy kiedyś psa (nie mojego na szczęście) to wydaliśmy fortunę na drukowanie ogłoszeń i litry benzyny, ale cała bliższa i dalsza okolica była oklejona. I sie udało.

Posted

Już wiem coś więcej.

Lesio to w rzeczywistości PIMPEK i ma...18 lat.
Tak biedactwo się błąkało podobno dwa tygodnie (coś mi sie wydaje, że po łebkach te poszukiwania były prowadzone), dzisiaj córka tej pani przeczytała ogłoszenie na portalu Krosno24 (szkoda, że wczesniej nie umieściły ogłoszenia o zaginieciu psa) i tak trafiły na jego ślad.
Oczywiście były łzy szczęścia, a pies był w siódmym niebie jak usłyszał głos swojej pani i poczuł jej zapach :loveu:

Posted

O nie wierze! ale super!! :D
Wiecie co, bo tak szczerze mieszkałam w gminie Jedlicze a o przechowalni dowiedziałam sie dopiero od Jamniś...
A krośnieńskie przytulisko? nie wiedziałam jak tam wejść więc zpytałam Pana ktory wyszedł z pobliskiego domu a on się zdziwił że tutaj, koło jego domu jest przytulisko!

Posted (edited)

Tak trochę z innej beczki, wkleję tu komentarz jaki przed chwilą napisała pani sekretarz ksoz na moją sugestie zainteresowania się ogólnopolską, marcową akcją sterylizacji zwierząt. Będziecie już wiedziały o czy mówiłam we wcześniejszych postach:

[B][B]Ja:[/B]
[/B]
[B][COLOR=#333333]"A z Krosna nie zgłosił się żaden gabinet, wstyd...Może Ksoz powinien zareagować?"

[URL]http://akcjasterylizacji.pl/?lang=pl&mode=mapa&cmd=lista[/URL][/COLOR][/B]

[COLOR=#333333][FONT=lucida grande][URL="http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fakcjasterylizacji.pl%2F%3Flang%3Dpl%26mode%3Dmapa%26cmd%3Dlista&h=4AQEcPO16&s=1"][IMG]http://static.ak.fbcdn.net/rsrc.php/v2/y4/r/-PAXP-deijE.gif[/IMG][/URL][URL="http://akcjasterylizacji.pl/?lang=pl&mode=mapa&cmd=lista"][COLOR=gray][COLOR=#3B5998][B]:: Akcja S[/B][/COLOR]
[/COLOR]
[/URL]

[/FONT][/COLOR][SIZE=3]p.sekretarz:

[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]"To skandal! Nie zgłosił sie także żaden gabinet z Przemyśla, Tarnobrzega, Stalowej Woli, Mielca, Dukli, Ustrzyk, Leska, Rudnika, Brzostka, Brzozowa, Hebzi Górnej..."

ja:

"[/FONT][/COLOR][/SIZE][COLOR=#333333][FONT=lucida grande][SIZE=3]Ale w Krośnie jest przecież świetna, prężnie działająca organizacja pro-zwierzęca, nieprawdaż? Powinna taką ogólnopolska akcję rozpropagować..."

[SIZE=3]Tak właśnie wyglada rozmowa z członkami zarządu ksoz, prawie na każdy temat:[/SIZE]
Tu profil ksoz na fb, możecie wtrącic swoje trzy grosze w dyskusję tak żeby im w pięty poszło :)[/SIZE]

[URL]http://www.facebook.com/sozkrosno/posts/344853022289699[/URL]
[/FONT][/COLOR]

Edited by JaMnIŚ_Jogi