paula_t Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Co za wieści!!!!:multi: Szeluniu, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia, niech cię kochają i rozpieszczają do końca twoich dni:loveu: Quote
beataczl Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 cudnie wprost!!! :) :multi: a kontrolujcie Kochane Cioteczki domek pozniej , zeby wszystko gralo ;) Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 beataczl napisał(a):cudnie wprost!!! :) :multi: a kontrolujcie Kochane Cioteczki domek pozniej , zeby wszystko gralo ;) Przy adopcjach wyznajemy zasadę "ufaj i...kontroluj" :lol: U Szelki-Nuki wszystko w porządku, państwo ja podkarmiają, bo chudzinka z niej straszna była. Quote
gosiaczek1984 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 cioteczki zerknijcie może uda się im pomóc wydostać z Olkuskiej mordowni http://www.dogomania.pl/forum/threads/223045-Pieski-wyci%C4%85gni%C4%99te-z-olkuskiej-mordowni-pod-moj%C4%85-opiek%C4%85-pilnie-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w/page358 Quote
:: FiGa :: Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Do weta w Polancu (25km od Mielca) ktos przyprowadzil wrak psa do uspienia... http://www.dogomania.pl/forum/threads/241398-Skrajnie-zag%C5%82odzony-psiak-w-Po%C5%82a%C5%84cu-prosimy-o-pomoc-w-znalezieniu-DT%21 Dziewczyny my nie mamy go gdzie zabrac, mozemy pokryc koszty weta i karme... :( Prosimy o pomoc :( Quote
klaudusia139 Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Potrzebuję pomocy! W Jedliczu został znaleziony pies, baaardzo wierny, przybłąkał się do mnie, chcieliśmy mu pomóc dostawał jeść, lecz zaczął sprawiać pewne kłopoty przez co nie może zostać u nas. Jeśli mu nie pomogę znaleźć domu, to czeka go jedlicka komunalka a później już nie wiadomo co, oby legalne schronisko. Co rodzicie, dziewczyny?????????? <błagam> mogę zdjęcia zamieścić, nie wiem co mam robić, jest taki kochany Quote
barb Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 [quote name='klaudusia139']Potrzebuję pomocy! W Jedliczu został znaleziony pies, baaardzo wierny, przybłąkał się do mnie, chcieliśmy mu pomóc dostawał jeść, lecz zaczął sprawiać pewne kłopoty przez co nie może zostać u nas. Jeśli mu nie pomogę znaleźć domu, to czeka go jedlicka komunalka a później już nie wiadomo co, oby legalne schronisko. Co rodzicie, dziewczyny?????????? <błagam> mogę zdjęcia zamieścić, nie wiem co mam robić, jest taki kochany[/QUOTE] Może ktoś go szuka ? Robiłaś mu jakieś ogloszenia ; w necie lub papierowe ? Quote
klaudusia139 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 ten pies prawdopodobnie przybłąkał się wraz z innym do takiego domu, i nie wiadomo z jakiego powodu nie chciał tam zostać skoro błąkał się dalej aż w końcu przyszedł do nas. I do tego on podobno chodzi od zimy tych okolicach. Sądzę, że jeśli by komuś zginął i ktoś by go szukał, to widziałabym jakieś ogłoszenie gdziekolwiek, nic nikt o nim nie wie. Dlatego nie robiłam żadnych ogłoszeń Quote
karolciasz28 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Jeśli zrobisz psu zdjęcia to chętnie pomogę w ogłoszeniach. Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 [quote name='klaudusia139']ten pies prawdopodobnie przybłąkał się wraz z innym do takiego domu, i nie wiadomo z jakiego powodu nie chciał tam zostać skoro błąkał się dalej aż w końcu przyszedł do nas. I do tego on podobno chodzi od zimy tych okolicach. Sądzę, że jeśli by komuś zginął i ktoś by go szukał, to widziałabym jakieś ogłoszenie gdziekolwiek, nic nikt o nim nie wie. Dlatego nie robiłam żadnych ogłoszeń[/QUOTE] Koniecznie zdjęcia, umieścimy go na fb, zrobimy ogłoszenia na lokalnych portalach i wydrukujemy papierowe ogłoszenia. Proszę napisać kilka słów o piesku i napisać jakie problemy zaczął stwarzać - to bardzo ważne !!! Byc może odnajdzie się niefrasobliwy właściciel lub znajdziemy nowy dom dla niego, ale musimy coś o nim wiedzieć i mieć zdjęcia !!! Quote
klaudusia139 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 (edited) już się robi, zdjęcia zaraz będą. Wstawiam 3 zdjęcia, z racji tego, iż kiedy próbowałam zrobić mu kilka zdjęć, zauważyłam, że boi się być może był straszony, więc nie chciałam mu stwarzać więcej stresu. Ale jakby były jakieś potrzebne, postaram się ukradniem zrobić jeszcze kilka. Jeśli chodzi o pieska- jest dosyć duży, wierny- jeśli ktoś okaże mu serce, na pewno odwdzięczy się tym samym, ale potrzebuje czasu, być może był przeganiany i dlatego jest trochę nieufny w stosunku do obcych ludzi. Piesek również umie dawać łapkę, więc sądzę, że ktoś go musiał tego nauczyć < tylko dlaczego nikt go nie szuka?!>. Nie wygląda na zabiedzonego, wręcz przeciwnie, kiedy przyszedł brzuszek miał, sierść czysta, jedynie kleszcze go strasznie lubią. Dostał kropelki, które w niewielkim stopniu pomogły, lecz już jest lepiej. Jeśli chodzi o ten problem, który stwarza, to chodzi o to, że sąsiad ma dwie suczki i piesek robi im dziury w ogrodzeniu, żeby się tam dostać. Niby mały problem, ale wiadome, dla tego kogoś jest to uciążliwe, kiedy w nowym ogrodzeniu codziennie pojawiają się dziury. A i jeszcze- reaguje na imię Misiek Edited May 27, 2013 by klaudusia139 Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 (edited) A gdyby udało się załatwić z gminą kastrację mógłby zostać u Was do czasu znalezienia dla niego jakiegoś nowego domu? Śliczny jest. Wstawiam go do nas na fb i zapraszam do polubienia naszej strony i udostępniania informacji o Miśku. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.146340712220719.1073741861.132285966959527&type=1 Edited May 27, 2013 by JaMnIŚ_Jogi Quote
Malgoska Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='klaudusia139']już się robi, zdjęcia zaraz będą. Wstawiam 3 zdjęcia, z racji tego, iż kiedy próbowałam zrobić mu kilka zdjęć, zauważyłam, że boi się być może był straszony, więc nie chciałam mu stwarzać więcej stresu. Ale jakby były jakieś potrzebne, postaram się ukradniem zrobić jeszcze kilka. Jeśli chodzi o pieska- jest dosyć duży, wierny- jeśli ktoś okaże mu serce, na pewno odwdzięczy się tym samym, ale potrzebuje czasu, być może był przeganiany i dlatego jest trochę nieufny w stosunku do obcych ludzi. Piesek również umie dawać łapkę, więc sądzę, że ktoś go musiał tego nauczyć < tylko dlaczego nikt go nie szuka?!>. Nie wygląda na zabiedzonego, wręcz przeciwnie, kiedy przyszedł brzuszek miał, sierść czysta, jedynie kleszcze go strasznie lubią. Dostał kropelki, które w niewielkim stopniu pomogły, lecz już jest lepiej. Jeśli chodzi o ten problem, który stwarza, to chodzi o to, że sąsiad ma dwie suczki i piesek robi im dziury w ogrodzeniu, żeby się tam dostać. Niby mały problem, ale wiadome, dla tego kogoś jest to uciążliwe, kiedy w nowym ogrodzeniu codziennie pojawiają się dziury. A i jeszcze- reaguje na imię Misiek śliczny pies i wygląda na zadbanego Quote
Becia66 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 naprawde piękny pies, gdyby był u nas w przytulisku pewnie by poszedł w pierwszej kolejności. Karolciasz kochana zrób ogłoszenia, zdjęcia fajne, to i może odzew będzie. Klaudusia139 czy bedziesz umiala wybrać odpowiednich ludzi ? jakie masz w tym doświadczenie ? no i ile Misiek może mieć lat ? Quote
klaudusia139 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Jeśli chodzi o wiek, to nie mam na prawdę pojęcia ile może mieć lat. Doświadczenia, to ja nie mam pierwszy raz spotkała mnie taka sytuacja, więc nie wiem czy bym umiała. Na pewno chętnie pomogę Quote
klaudusia139 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 myślę, że udałoby się go przetrzymać do tego czasu Quote
karolciasz28 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Pies przepiękny. Mam nadzieję, że szybko znajdzie dom. Na kogo kontakt w ogłoszeniach? Misiek przebywa w Jedliczu? Quote
klaudusia139 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 (edited) A na kogo powinien być kontakt? obojętnie? Tak, Misiek przebywa, u mnie, w Jedliczu. Kontakt do ogłoszenia, to nawet ja mogłabym podać, ale jak pisałam wcześniej, nie mam doświadczenia, nie wiem czy bym umiała wybrać mu odpowiednich ludzi, którzy nie zrobią mu krzywdy, aczkolwiek jeśli nie miałby kto, postaram się stanąć na wysokości zadania ;) Edited May 28, 2013 by klaudusia139 Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 [quote name='klaudusia139']A na kogo powinien być kontakt? obojętnie? Tak, Misiek przebywa, u mnie, w Jedliczu. Kontakt do ogłoszenia, to nawet ja mogłabym podać, ale jak pisałam wcześniej, nie mam doświadczenia, nie wiem czy bym umiała wybrać mu odpowiednich ludzi, którzy nie zrobią mu krzywdy, aczkolwiek jeśli nie miałby kto, postaram się stanąć na wysokości zadania ;) Kontakt może być na nas: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.146340712220719.1073741861.132285966959527&type=1 http://otozkrosno.wordpress.com/ A ja o telefon klaudusia139 poproszę na priv, żeby wiedzieć do kogo skierować, gdyby był jakis potencjalny chętny i chciałby się umówić , zeby zobaczyć psiaka. Quote
Becia66 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 nie piszcie tylko w ogłoszeniach o tych dziurach w płocie bo to może skutecznie odstraszyć ewentualnego chętnego że kopie i niszczy. W innym domu wcale nie musi tak być. Quote
klaudusia139 Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Zapomniałam napisać, że Misiek to wspaniały opiekun. Mam małego pieska, i to jak on go broni przed obcymi psami, to wspaniały widok. Szczerzy ząbki i obce pieski uciekają- cudowny obrońca :p. Oprócz tych dziur nie sprawia żadnych kłopotów, nie obsikuje niczego na podwórku, pilnuje domu, nie pozwalając obcemu wchodzić swobodnie na nasz teren. Wszyscy w domu go strasznie polubili, ale niestety... miejmy nadzieję, że znajdziemy mu super dom. Quote
karolciasz28 Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Ogłoszenia Miśka ( jeszcze nie wszystkie są zrobione, ale będą wieczorkiem ) przygarnij zwierzaka, adopcje psów, adopcja psa, morusek, do adopcji, gumtree, tablica, olx, cafeanimal, anok24, krosno24, rzeszów24, podkarpacie24, rzeszowiak, przemyślak, brzozowiak, tarnowiak, info nowa deba, stalowe miasto, anomse.pl Quote
:: FiGa :: Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Piesek naprawde wyglada na zadbanego, moze jednak przy szukaniu nowego domu warto rowniez rozwiesic plakaty po okolicznych wioskach z info o znalezieniu go? Quote
Recommended Posts