agusiazet Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Tyle kolejnych biedaków, człowiek nie wie nawet jak pomóc, bo kasy nie wystarczy:( Chociaż podrzucę pieski! Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted February 23, 2013 Author Posted February 23, 2013 Zobaczcie ile w Olkuszu haszczaków :shake: masakra jakaś [URL]http://tablica.pl/oferta/zaginal-ci-husky-rudyczarnyszary-zobacz-znaleziono-ID2hWnD.html#5668a7ff2a;r:4;s:[/URL] Quote
pomóżpomagać Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='obiezyswiat75']Jestem na zaproszenie ewu. Wiadomo juz czy jest ten jeden tymczas dla Czekana?[/QUOTE] No własnie Jamniś, jest coś dla niego? Kurcze tych haszczakow to jakieś zatrzęsienie :( Quote
Pipi Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Dziekuje za zaproszenie i przepraszam, nie moge, bardzo nie moge pomoc. Wspieram Was myslami, dobrym slowem. . . dziekuje, ze jestescie. Watek poczytam w wolnej chwili i bede odwiedzac. Trzymajcie sie. Quote
ewu Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='Pipi']Dziekuje za zaproszenie i przepraszam, nie moge, bardzo nie moge pomoc. Wspieram Was myslami, dobrym slowem. . . dziekuje, ze jestescie. Watek poczytam w wolnej chwili i bede odwiedzac. Trzymajcie sie.[/QUOTE] Dzięki Pipi ,że jesteś. Quote
ewu Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='BORYSboxer']Jestem na zaproszenie....na chwilę obecną jestem spłukana,ale jak tylko dostanę jakąś kasiorkę to wspomogę chłopaków.... Jeszcze taka mała sugestia żeby zebrać w jednym poście wszelkie oferty pomocy...bo zaraz się dziewczyny pogubicie...;)[/QUOTE] Popieram... Quote
pomóżpomagać Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 No ja też popieram, mi brakuje tutaj równiez potwierdzonych informacji co np ze staruszkiem, ma ten DT? co z Czekanem i jego dt? Ale mysle że jak Jamnis wpadnie to nas tu poinformuje. A czy ktos z obecnych orientuje się do kiedy Czekan i jego kumpelek maja czas? kiedy jest wywózka? Quote
Ulka18 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Czy na radzie miasta Jedlicze bedzie ktos z KTOZ'u czy RSOZ'u? Bo przeciez tam kolejne psy trafia i kolejne psy beda zagrozone wydaleniem do Olkusza. Tu trzeba by cos zrobic ogolnie, zeby gmina Jedlicze i inne podpisywaly umowy z normalnymi schroniskami. Moze byc cioteczki z Krosna zainteresowac? One chyba dosc preznie dzialaja, a psy z Krosna dawniej jezdzily do Mielca. Quote
pomóżpomagać Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 (edited) Proszę bardzo: Olena - Czyli tam sa 3 psy teraz? Temu niewidomemu moge sprobowac oplacic miesiac w hotelu do 300zł, ale tylko jeden i od za tydzien jak dostane wyplate Gosiaczek1984 - dziewczyny może zacznijmy zbierać na hotelik stałe deklaracj,może się więcej ciotek skrzyknie i uzbieramy,ja daję 20zł stałej ,walczmy one nie mogą jechać do Olkusza, mdk8 - dam stałej na Fokusa i Czekana po 10,-/ więcej już nie dam rady:-( Malwa - W raziue zbierania kasy - dajcie mi jakieś konto. Tylko tak mogę pomóc........ Borysbokser - na chwilę obecną jestem spłukana,ale jak tylko dostanę jakąś kasiorkę to wspomogę chłopaków.... Naszkaarek - czy to dt to jakieś długoterminowe , czy trzeba mu szukać domku i jeżeli potrzebna jakies pieniązki na leczenie to komu wpłacać Obiezyswiat75 - Dołączam się do propozycji Oleny i pomogę opłacić miesiąc hotelowania niewidomego staruszka. Dla niego schronisko to wyrok.... Pewno i pieniądze na leczenie będą potrzebne Tyle wygrzebałam, nie cytowałam bo nie wiem jak :oops: Edited February 23, 2013 by pomóżpomagać Quote
BORYSboxer Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='pomóżpomagać']Proszę bardzo: Olena - Czyli tam sa 3 psy teraz? Temu niewidomemu moge sprobowac oplacic miesiac w hotelu do 300zł, ale tylko jeden i od za tydzien jak dostane wyplate Gosiaczek1984 - dziewczyny może zacznijmy zbierać na hotelik stałe deklaracj,może się więcej ciotek skrzyknie i uzbieramy,ja daję 20zł stałej ,walczmy one nie mogą jechać do Olkusza, mdk8 - dam stałej na Fokusa i Czekana po 10,-/ więcej już nie dam rady:-( Malwa - W raziue zbierania kasy - dajcie mi jakieś konto. Tylko tak mogę pomóc........ Borysbokser - na chwilę obecną jestem spłukana,ale jak tylko dostanę jakąś kasiorkę to wspomogę chłopaków.... Tyle wygrzebałam, nie cytowałam bo nie wiem jak :oops:[/QUOTE] Jakoś wyżej widziałm jeszcze,ze naszkaarek pytała na jakie konto wpłacać,nie wiem czy pytała bo chce pomóc czy tak poprostu...;) Quote
pomóżpomagać Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 O dziekuję, juz sprawdzam i edytuje :) Gdyby ktos jeszcze był chetny to zapraszamy. Narazie same deklaracje bo jeszcze sami nie wiemy jak dalej potocza sie losy psiaczków :roll: Quote
obiezyswiat75 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Dołączam się do propozycji Oleny i pomogę opłacić miesiąc hotelowania niewidomego staruszka. Dla niego schronisko to wyrok.... Pewno i pieniądze na leczenie będą potrzebne Quote
ewu Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='Ulka18']Czy na radzie miasta Jedlicze bedzie ktos z KTOZ'u czy RSOZ'u? Bo przeciez tam kolejne psy trafia i kolejne psy beda zagrozone wydaleniem do Olkusza. Tu trzeba by cos zrobic ogolnie, zeby gmina Jedlicze i inne podpisywaly umowy z normalnymi schroniskami. Moze byc cioteczki z Krosna zainteresowac? One chyba dosc preznie dzialaja, a psy z Krosna dawniej jezdzily do Mielca.[/QUOTE] Koniecznie.... Quote
ewu Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='obiezyswiat75']Dołączam się do propozycji Oleny i pomogę opłacić miesiąc hotelowania niewidomego staruszka. Dla niego schronisko to wyrok.... Pewno i pieniądze na leczenie będą potrzebne[/QUOTE] Tak , staruszek i ruda sunieczka najbardziej potrzebujący... Anioł z Ciebie:) Quote
pomóżpomagać Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Może przypomnę sytuacje dziadzia bo łatwo sie pogubic na tym watku :) JamnisJogi napisała: Właśnie wróciłam z Jedlicza. Staruszek zabrany w trybie natychmiastowym, koleżanka, która ze mną była nie mogła inaczej, choć pewnie u niej w domu nie będą zadowoleni :shake: Piesek ma okropnie wzdęty brzuch, przy jego uciskaniu zaczął powarkiwać, więc go boli, może mieć jakieś obrażenia wew., po południu wizyta u porządnego weta i myślę, że będzie wiadomo coś więcej. Jest b.apatyczny, cały czas leży, chociaż dzisiaj podobno wstawał na sikanie. Jak byłyśmy wypił b. dużo wody, wczoraj podobno nie chciał jeść, ani pić. Wet, który tam jeździł dawał mu jakieś zastrzyki na wzmocnienie. Piesek ma być tydzień u Magdy, a potem ma po niego przyjechać dziewczyna, która zaoferowała się dać mu dom, ale trzeba się liczyć także z tym, ze piesek może nie doczekać....:shake: JamnisJogi: Za moment jedziemy do weta, domek już na 99% jest, teraz skupiamy się na leczeniu. Jak wrócę napisze coś więcej. JamnisJogi: A teraz o naszym staruszku, w lecznicy na szybko dostał na imiĘ LESIO. Ma ok. 13 lat, jest zagłodzony i bardzo odwodniony, zupełnie nie widzi, jedno oko uszkodzone mechanicznie. Brzuch okropnie wzdęty i twardy jak kamień. Na USG w jamie brzusznej wyszedł guz, który nawet w całości nie zmieścił się na ekranie i nie można było go dokładnie zmierzyć, ma na pewno ponad 10 cm. Uciska na wszystkie narządy, które sie poprzemieszczały i nawet nie można stwierdzić precyzyjnie jakiego narządu jest to guz, najprawdopodobniej wątroby i z przerzutami do płuc. Lesio został nawodniony, dostał leki wzmacniające, przeciwbólowe i przeciwzapalne. Zrobiona została morfologia, która nie jest całkowicie miarodajna, bo Lesio był po jedzeniu, z tego tez powodu nie miał robionych pozostałych badań, reszta będzie pobrana w poniedziałek. Nie wiemy co dalej będzie, operacja raczej nie wchodzi w grę, pozostaje leczenie paliatywne, a dotychczasowy DT może okazać sie tym ostatnim...:-( Na pewno potrzebne bedzie wsparcie finansowe, dzisiaj poszło 120 zł... Wyniki badań i rachunek umieszczę jutro. Wiec z tego wnioskuje że domek dla Lesia jest i że jest potrzebne wsparcie finansowe dla dziadzia na leczenie. Czekan prawdopodobnie bedzie miał DT tylko nie wiem czy płatny czy nie. Fokus dalej czeka niepewny swojego losu:( No i Szeleczka też :( Quote
obiezyswiat75 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 No to na leczenie wobec tego się dorzucę. EDIT: Jaka ruda suczka? 3 psy byly??? Coś przeoczyłam? EDIT2 - znalazłam suczkę :) Quote
pomóżpomagać Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Tak sie bawie i bawie no i udalo mi sie jakos sklecić wydarzenie na FB (moje pierwsze), bo z tego co widzialam to jest tylko album ze zdjęciami, no i mam problem :oops: Jak mam kogos na to wydarzenie zaprosić? :) [url]http://www.facebook.com/events/144858519008464/[/url] Quote
obiezyswiat75 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Przez opcję "zaproś znajomych"...chyba???? A wrzucisz linka tutaj? Quote
pomóżpomagać Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 No wlasnie nie widze tej opcji :( [url]http://www.facebook.com/events/144858519008464/[/url] Quote
beataczl Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='pomóżpomagać']Tak sie bawie i bawie no i udalo mi sie jakos sklecić wydarzenie na FB (moje pierwsze), bo z tego co widzialam to jest tylko album ze zdjęciami, no i mam problem :oops: Jak mam kogos na to wydarzenie zaprosić? :) [URL]http://www.facebook.com/events/144858519008464/[/URL][/QUOTE] dolaczylam ,ale rozsylac udostepniac nie da rady tam chyba data powinna byc inna,albio dodana data zakonczenia wydarzenia ? Quote
obiezyswiat75 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Ja też, ale nie mogę zaprosić nikogo.... Quote
beataczl Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='beataczl']dolaczylam ,ale rozsylac udostepniac nie da rady tam chyba data powinna byc inna,albio dodana data zakonczenia wydarzenia ?[/QUOTE] na innych wydarzeniach jest tak np data zalozenia i zakonczenia: [LIST] [*] [LIST] [*][IMG]http://static.ak.fbcdn.net/rsrc.php/v2/yJ/r/UmLbGfwEuH6.png[/IMG] [URL="http://www.facebook.com/events/calendar/2013/February/22"]22 lutego[/URL] o 13:00 – [URL="http://www.facebook.com/events/calendar/2013/March/31"]31 marca[/URL] o 21:40 wtedy mozna udostepniac i rozsylac zaproszenia.. [*] na tym wydarzeniu z watku jest tylko 1 data...zalozenia wydarzenia [/LIST] [/LIST] Quote
pomóżpomagać Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Ha jestescie wielkie! :) chodziło o date, teraz juz jest ok :) Quote
Recommended Posts